Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

@Дяволски ангел, направо ще се просълзя...(пиша го с голяма доза сарказъм).Ами вие ги изкарахте мъченици.Сам спомемахте(може би сте имал/а друго предвид)но да, истина е, че не повечето, а почти всички учители след училище работят у тях-също с користни, меркантилни цели.Имате ли на представа Вие, като се изказвате толкова "компетентен/а" тези учители по колко пари смъкват от деца и родители за частни уроци?Как го приемате това, не е ли гавра с децата-родителят изпраща детето си в УЧИЛИЩЕ да се учи, а в това училище недоволният учител мисли за парите и не преподава, за да може да печели пари от частни уроци, и едва тогава става доста активен.Срам и позор за тази професия!

И ще се отклоня малко от темата...няма нужда да цитирате на мен Библията, и понеже сте много запознат/а виждам, цитирайте няколко пасажа за призванието, всеотдайността, меркантилноста от тази книга!

@Phoenix.bg, важна тема сте засегнали относно нулите и единиците, иначе казано информационните технологии.Това е бъдещето и сега ще спомена, че повечето от учителите(които не преподават информатика и математика) през учебната година се учат какво е ENTER.Всичики тук "скачате" на изказванията ми, но замисляте ли се, че един първокласник знае много повече да не кажа направо има компютърна грамотност, отколкото "учителката му, която му държи ръчичката и го учи на краснопис"@Дяволски ангел, отговорете ми Вие в кой век живееем!.Смешно е, много е смешно.Нали тези хора трябва да подготвят децата за БЪДЕЩЕТО и да са в течение относно новите технологии.В образователната система на 21 век лудити(каквито са повечето, смея да твърдя, че и Вие, @Phoenix.bg) не са нужни.Същите тези протестират, но исканията им не са стиковани с достатъчно аргументи и покрития, покрития спрямо този век, спрямо неговите изисквания.

И понеже Ви чета поста за Словакия, тази игра "държави и столици" е демоде според мен.Но доста сте издребнял/а.Но аз написах и преди, ако някой млад човек не знае столицата на Словакия, кого ще обвините?Децата, нали..Но аз няма да обвиня тези неграмотни младежи, а ще обвиня образователната система, защото един учител, истински учител, а не псевдота-са на принципа, че децата са празни съдове, в които трябва да се налеят знания.А знанията вече не се наливат в училището,а вкъщи у учителя например.

Изразявам си мнението, което е различно от вашето и имам пълното право и свобода на това.И мнението ми е базирано на дългогодишни наблюдения върху българското училище в 21 век!Не ми предлагайте точки за четене, няма нужда да се хабите, граждани!

Скъпа, спести си сърказма, на никого не е нужен, нито пък някого ще засегне. Не ми е в стила да се заяждам, нито пък да пиша глупости и да споря с некомпетентни хора. Знаеш ли, има една много мъдра приказка: "Само глупакът знае всичко"! Никой не отрича правото ти да се изказваш, но бъди така добра да спазваш добрия тон и да не раздаваш обидни класификации. По всички въпроси, които си задала мога да ти дам разумно и логично обяснение, но съм убедена, че ти отново няма да го приемеш, защото гледаш единствено и само от собствената си камбанария. Излишно е да си хабя думите, защото ти не го заслужаваш!

• Отговори 810
  • Прегледи 70,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Стачката ще изяде ваканциите

Стачката на даскалите може да изяде ваканциите на учениците. Образователният министър Даниел Вълчев се закани хлапетата да завършат годината дори това да стане през лятото. Учителите могат да стачкуват, но аз решавам кога училището ще приключи, категоричен бе Вълчев. Децата могат да наваксат пропуснатите часове заради протестите през зимната или пролетната ваканция, обясниха от ведомството на просветния шеф.

Още в първия ден на новата учебна година Вълчев ще изпрати емисари във всички краища на страната, за да преговарят с учителите. Зам.-министрите и шефовете на дирекции ще отидат в колкото се може повече школа и ще убеждават даскалите да не саботират учебната година.

Протестираме мълчаливо до 24 септември, след което никой няма да работи, заканиха се още в понеделник преподавателите пред Вълчев. Той пък отново обясни, че даскалските възнаграждения могат да бъдат увеличени с максимум 30-35% през следващата година. Заплатите ще скочат с по 10% от 1 януари и 1 юли. Това означава, че от Нова година максималната надница на учителите може да бъде 684 лв. бруто. От МОН са предвидили и две 5-процентни увеличения по двата стълба за диференцирано заплащане, припомни образователният министър.

Източник: Стандарт

Само да посмее ....... biggrin.gif

Нима мислиш, че можеш да направиш нещо?

• Автор
Нима мислиш, че можеш да направиш нещо?

Не, но от какъв зор ще "режи" ваканциите ни.Тук вече се получава двусмислица.... :)

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

"Стачка от 24 септември:

Училището само 9 дни

Учебната година ще е само 9 дни. След като стартира на 15 септември, тя ще приключи до 24-и, понеделник, когато започва безсрочна ваканция заради стачка на учителите. Това обявиха вчера трите синдиката в образованието, след като 2-часовите им преговори за заплати с вицепремиера Даниел Вълчев останаха без резултат.

15 септември започва с едночасова стачка - от 9 до 10 ч. Денят не е учебен. От 17-и до 21-и ще имамолебен, шествия, митинги. Ще се водят нормални часове. 20-и е обявен за "ден на мълчание в клас".

Източник: 24 часа

Учителското съсловие е най-несериозното откъм стачни действия. Може и изобщо до стачки да не се стигне. От 1-2 месеца правителството отпуска пари за ремонт на училищата. В замяна на това благопомазаните директори (да - не всички училища получават пари за ремонти) трябва да "погасят огъня" в тяхното училище. Хитро, а?

С този за мен доста неприятен министър популист, не мисля, че даскалите ще успеят да извоюват това, което искат.

Мале , а дано ! Дал Господ ! Живот и здраве :)

Мазен популист. Мазен, ама от най-мазните. То поне да правеше нещо наред с глупостите, които говори.

От 24 септември

Затварят школата, учителите на съд

Провал на преговорите, децата в принудителна ваканция

СОФИЯ. Учителите решиха: "Хлопваме кепенците на школата на 24 септември". Оттогава всички деца ще излязат в принудителна ваканция, докато кабинетът и учителите не се разберат с колко процента да им бъдат увеличени заплатите.

Решението учителските синдикати взеха след повече от 3 часа преговори с образователния министър Даниел Вълчев. През цялото време даскалите са настоявали за 100% увеличение на заплатите, за което от МОН са категорични, че шанс няма.

Вместо първи звънец в събота ще започнем учебната година с час мълчание, заканиха се даскалите. Планираните от тях протестни шествия и молебени също остават на дневен ред.

По данни на синдикатите 85% от училищата и детските градини в страната са в готовност за ефективна стачка от 24 септември. Зам. образователната министърка Мукаддес Налбант отказа да уточни какво сочат данните на МОН за броя на готовите на протест учители.

По време на вчерашната среща просветният министър Даниел Вълчев и протестиращите преподаватели все пак постигнаха съгласие по един въпрос - 10% увеличение на заплатите, считано от 1 юли т.г. Повишението ще получат всички даскали, дори тези, които са ползвали платения си годишен отпуск през това време. Двете страни се споразумяха и да продължат прeговорите след 18 септември.

Обявяването на ефективна стачка обаче може да вкара протестиращите даскали в съдебната зала, сочи справка в Закона за уреждане на колективните трудови спорове. Според него учителите нямат право да обявят протест, докато текат преговори. Това означава, че ако школата хлопнат кепенците на 24 септември, образователното министерство ще има всички основания да поиска стачката да бъде обявена за незаконна. Надяваме се, че ще успеем да се договорим и няма да стигаме дотам, коментираха от МОН.

Теодора Йолчева-в. "Стандарт"

Протест му е майката!

Учителите заслужават много повече от това,което получават.

Протест до дупка! :)

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

Съгласен с Kokkinou_Fan.

Д. Вълчев си е голяма мазник. Не ми се нрави хич тоя човек.

Само лошо ще е ако прецакат нас учениците с лишаване от някоя друга ваканция заради стачките. :rolleyes:

@Дяволски ангел, направо ще се просълзя...(пиша го с голяма доза сарказъм).Ами вие ги изкарахте мъченици.Сам спомемахте(може би сте имал/а друго предвид)но да, истина е, че не повечето, а почти всички учители след училище работят у тях-също с користни, меркантилни цели.Имате ли на представа Вие, като се изказвате толкова "компетентен/а" тези учители по колко пари смъкват от деца и родители за частни уроци?Как го приемате това, не е ли гавра с децата-родителят изпраща детето си в УЧИЛИЩЕ да се учи, а в това училище недоволният учител мисли за парите и не преподава, за да може да печели пари от частни уроци, и едва тогава става доста активен.Срам и позор за тази професия!

И ще се отклоня малко от темата...няма нужда да цитирате на мен Библията, и понеже сте много запознат/а виждам, цитирайте няколко пасажа за призванието, всеотдайността, меркантилноста от тази книга!

@Phoenix.bg, важна тема сте засегнали относно нулите и единиците, иначе казано информационните технологии.Това е бъдещето и сега ще спомена, че повечето от учителите(които не преподават информатика и математика) през учебната година се учат какво е ENTER.Всичики тук "скачате" на изказванията ми, но замисляте ли се, че един първокласник знае много повече да не кажа направо има компютърна грамотност, отколкото "учителката му, която му държи ръчичката и го учи на краснопис"@Дяволски ангел, отговорете ми Вие в кой век живееем!.Смешно е, много е смешно.Нали тези хора трябва да подготвят децата за БЪДЕЩЕТО и да са в течение относно новите технологии.В образователната система на 21 век лудити(каквито са повечето, смея да твърдя, че и Вие, @Phoenix.bg) не са нужни.Същите тези протестират, но исканията им не са стиковани с достатъчно аргументи и покрития, покрития спрямо този век, спрямо неговите изисквания.

И понеже Ви чета поста за Словакия, тази игра "държави и столици" е демоде според мен.Но доста сте издребнял/а.Но аз написах и преди, ако някой млад човек не знае столицата на Словакия, кого ще обвините?Децата, нали..Но аз няма да обвиня тези неграмотни младежи, а ще обвиня образователната система, защото един учител, истински учител, а не псевдота-са на принципа, че децата са празни съдове, в които трябва да се налеят знания.А знанията вече не се наливат в училището,а вкъщи у учителя например.

Изразявам си мнението, което е различно от вашето и имам пълното право и свобода на това.И мнението ми е базирано на дългогодишни наблюдения върху българското училище в 21 век!Не ми предлагайте точки за четене, няма нужда да се хабите, граждани!

А според теб откъде учителя да е запознат с новите технологии и от къде да знае какво е ENTER като получава заплата 300 лева. Как според теб този човек ще си купи компютър за да научи и той нещо от новата техника.Ама от къде толкова акъл при теб да се сетиш ти от тая злоба няма как да погледнеш на два метра пред теб.Повръща ми се от теб да знаеш.

МОН хукна да разубеждава учителите за стачката

МОНИТОР

Чиновници и шефове от МОН хукват да разубеждават учителите в страната за стачката през септември. Това стана ясно вчера, след като министър Даниел Вълчев заяви, че представители на образователното ведомство ще се срещат с преподавателите в различни градове.

Самият Вълчев се срещна вчера с учители от хасковското село Книжовник. Там той съобщи, че заплатите на преподавателите могат да бъдат вдигнати спрямо исканията им. Единственото условие за сега е синдикатите да обещаят, че няма да последват протести и в други сфери.

Повечето учители обаче продължават да бъдат категорични за стачката. Според данни на синдикатите 85 на сто от преподавателите в страната ще излязат на ефективен бунт на 24 септември. За символична стачка на първия учебен ден пък се обявиха учителите от Перник, Монтана, Варна, Плевен и Добрич. В Гоце Делчев даже създадоха стачен комитет.

В същото време трите синдиката продължават да насъскват учителите за ефективен протест. В специално изявление те заявиха, че планираната стачка на 15 септември е рамките на Закона за уреждане на колективните трудови спорове, Конституцията на България и Европейската социална карта.

В Гоце Делчев даже създадоха стачен комитет.

Браво на моите хора, стачки до дупка. Вълчев е изпята песен, ама СтанишеФ още го държи, за да отвлича вниманието на населението от собствените си далавери.

Около 85% от училищата в страната са в стачна готовност

"Около 80-85% от училищата в страната са в стачна готовност", съобщи председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров заместник-председател на КНСБ.

Никифоров заяви в обръщение от синдиката на българските учители към КНСБ, към КТ "Подкрепа" и съюза на учителите към КНСБ, че те категорично заявяват, че до настоящия момент и следващите протестни и стачни действия от 15 септември са в рамките на закона за уреждане на колективните трудови спорове, Конституцията на България и европейската социална харта.

Заповедта на министър Вълчев за откриване на учебната година в 9,00 часа на 15 септември не отменя провеждането на едночасовата предупредителна стачка по същото време.

От синдикатите призовават работещите в системата на средното образование решили да упражнят правото си на протест и стачка да бъдат единни и солидарни, за да постигнат параметрите заложени в стачното искане, а именно 100% увеличение на работните заплати на българските учители и помощния персонал.

Янка Такева, председател на Съюза на учителите към КНСБ напомни, че учителите искат поетапно 100% увеличение на възнагражденията, като от 1 октомври да започне с използване на средствата от икономии досега, които са в рамките на 54 милиона лева, последвано от увеличение с новия бюджет за 2008 г. от 1 януари и от 1 юли, за да може в средата на следващата година да стане 100%.

От синдикатите искат и за образование да бъдат заделени 5% от Брутния вътрешен продукт за следващата бюджетна година. Такева припомни, че българското учителство е подкрепило правителството с акцията "Не сте сами" в подкрепа на българските медици в Либия и сега тя апелира българските граждани да си сложат лентичка "Учители не сте сами".

Утре, 15 септември, детските градини ще приемат децата от 8,30 часа, като до тогава ще изразят едночасовия си протест, а учителите от 9,00 до 10,00 часа, като ще бъдат в училище, но в учителската стая и няма да посрещат децата преди 10,00 часа.

Докато траеше пресконференцията Стефан Вълков от КНСБ каза, че са му съобщили, че МОН е пуснало писмо, в което се искат списъци на учителите, които ще стачкуват и кои учители няма да излязат да посрещнат децата в 9,00 часа. "Подобен натиск не може да бъде оказван в 21 век", коментираха синдикалните лидери.

Те са убедени, че повечето учители ще стачкуват, но съобщиха, че имат информация за натиск от страна на регионалните инспекторати и някои директори. В момента има справка по райони в София колко училища стачкуват в, къде има най-висока стачна готовност, както и в областите Велико Търново, Враца, Кърджали, Перник и др.

Утре от 11,30 часа в Шумен ще има митинг пред кметството със синдикалните лидери в защита протестите на учителите. Конфедералният секретар на КТ "Подкрепа" д-р Евгени Душков и председател на Националния стачен комитет на КТ "Подкрепа" заяви, че техните регионални структури разговарят по места с народните представители от съответните райони да подкрепят стачката, защото "те са избраници на народа, а учителите представляват важна част от българското общество."

Отново беше съобщен и планът за действие до 24 септември, за когато е обявено началото на ефективната стачка. От синдикатите уточниха, че имат уговорка за среща на 21 септември с министъра на образованието на науката Даниел Вълчев и в зависимост от нейния резултат окончателно ще стане ясно дали ще има стачка или не.

Източник: actualno

Такева припомни, че българското учителство е подкрепило правителството с акцията "Не сте сами" в подкрепа на българските медици в Либия и сега тя апелира българските граждани да си сложат лентичка "Учители не сте сами".

Е това вече е прекалено.Даже е смешно biggrin.gif

.Моля да ме извините, че ще ви натоваря със следната груба фактология, но определено ме подразниха някои изказвания, та реших да ви запозная с битието на един учител. Ще се постарая да съм максимално откровен, без да уронвам престижа на учебното заведение в което работя… (може да доведе до уволнението ми и то напълно законно)

Учител съм от 4 години преподавам чужд език. Утвърденият норматив за тази длъжност е 648 часа годишно. Заплатата която съм получил е средно 253 лв.(чисто) х 12 месеца = 3036 лв. годишно. Плюс 13 заплата и 120 лева за дрехи. Общата сума е 3409. Нямах лекторски часове (които се плащаха по около 3,6лв. на час тази година).

Живея в провинцията и зимно време се отоплявам с въглища, с парите за дрехи си купих именно това. Средно месечните ми разходи са:

ток - 30 лева

вода - 15 лева

телефон - 30 лева (мобилен, стационарния го изключих)

интернет - 15 лева

такса за вход - 5 лева (ток, чистачка, такса асансьор...)

цигари - 90 лева (кутия и половина дневно, не можах да ги откажа)

домашен любимец - 30 лева (остана от по-добри времена, вече 10 години, абсурд да се разделим, за съжаление не му остава още много време)

до тук - 215 лева.

Годишните разходи също не са малко - данъци, винетка, гражданска отговорност.... Мога да заявя смело - годишната ми заплата и всички надбавки едва покриват това без което не мога, защото съм се родил и живея в държавата. Много ясно, че имам допълнителен доход - не давам уроци, и не от сферата на образованието, данъци върху него не плащам...

В какво се състои работата ми - пет работни дни, 19 учебни часа седмично, в двете смени. Освен тях - дежурства по коридорите, които не винаги са именно, когато имам часове. Времето прекарано в час е общо около 10 часа и 40 минути седмично. Ако всичко спираше до тук, то би било просто прекрасно като съотношение заплащане/труд, но не би... Имам подготовка на часове, проверка на контролни, водене на дневник, разправии с отсъствия и простъпки, родителски срещи и посещения на родители, педагогически комисии, консултации (на които ученици, макар и малко идват), проверки от инспекторат, работа по-проекти, разговори с преподаватели преподаващи на класа ми (който не е от най-примерните), планови контролни и класна, годишна екскурзия, тържества и чествания с класа... Спирам до тук.

Средата на работа - шум, много шум, псувни в междучасията (слава богу поне в моите часове дисциплината е що годе на високо ниво, но често е такава, че не мога да проведа нормален час), и куп неща, които ако ги видите и чуете могат да ви настръхнат косите. Ще спомена един конкретен случай на ученик, когото не можах да изгоня от училището или поне от класа, тъй като това ще доведе до намаляване на броя на учениците в класа почти до допустимия минимум. Въпросният ученик имаше следните провинения през годината - 70 забележки относно поведението му в час, беше внесъл в училище нож и го размахвал зад гърба на учителката по математика, докато пише по дъската, запали кошче за боклук в тоалетната, допусна 14 не извинени отсъствия, яви се в нетрезво състояние на коледното тържество, многократно се сби в междучасията като при едното от сбиванията си навехна палеца в главата на ученик с две години по-малък от него, бе залавян от полицията да краде дрехи от магазин, тормози съученички по отвратителен начин, който няма да опиша, но ще спомена, че досега не е предизвикал явно отвращение само при един човек, който е узнал за това (смя се от сърце). На този красавец ще му бъда класен и тази година. Спирам до тук, макар, че мога да продължа още. За да добиете по-пълна представа, ще спомена, че родителите му смятат, че всичко това е лъжа и е набеден от мен, а самите те са хора от български етнос, работещи, единият в системата на МВР, другият в системата на здравеопазването (може би някой от вас също има ученик или ученичка в 6, 7 или 8 клас?), а училището в което преподавам е сред 60 най-добри в страната според класацията на МОН.

Сега относно платения ми годишен отпуск - 48 дни, който се ползва по време на ваканции, регламентирани, грипни, дървени. В учебно време - абсурд, каквото и да става (изключение за три години - един ден - погребението на дядо ми). Други почивни дни - 6 дни болнични за четири години - прекарани на легло с много висока температура. Професията е рискова по отношение на заболявания предавани по въздушнокапков път, тъй като доста голяма част от времето си прекарваме в затворени помещения с по 25 -30 човека от рискова група по време на грипни вълни. За миналата година 4 пъти имам диагноза ОРВИ, но са изкарани на крак... нямаше кой да ме замества, та не можех да си позволя болничен.

В интерес на истината имам и четири дни към отпуската компенсации, тъй като в съботни и неделни дни бях квестор и проверяващ писмени работи на ученически олимпиади. Това лято ползвах 31 дни платен годишен отпуск.

Като резултат от работата си имам и някои конкретни постижения като трима ученици класирани на областен кръг на олимпиада и един на национален за последните две години. Т.е. може би не съм най-лошият преподавател по предмета си.

След всичко това мога смело да заявя, че не само подкрепям стачката, но и с удоволствие бих разбил главата на "просветения" министър, който не само унижава колегите, но и съсипва образованието все повече и повече. Тихомълком съкратените колеги (около 5000) са съкратени главно по следния начин - закриване на учебни заведения, премахване на изучаването на втори чужд език до 9 клас (дори по Татово време учехме по два, но нали сме в ЕС, за какво са ни езици ), увеличаване на броя на учениците в една паралелка (а това далеч не прави работата на учителя по резултатна и качествена, напротив...)

Не съм синдикален член, не ми е оказван натиск от страна на синдикатите, но поддържам стачката, и ще се включа в нея въпреки заема, който трябва да изплащам и въпреки това, че до година няма да съм учител, благодарение на министъра който няма образование на магьосник, но и такова на министър също...

• Автор

Аз съм съгласен с протеста на учителите при следните условия:

1.Да се повиши нивото на знания на учениците;

2.Ако ученик изкара 2 на някакъв изпит ,учителя му да бъде глобен;

3.БЕЗ никакви частни уроци!

Съгласен съм да се увеличат заплатите в следните училища ТОП 50 НА УЧИЛИЩАТА С ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС,но всички ще стачкуват.

Ако се увеличат заплатите на учителите,те ще вземат повече от един лекар.Това честно ще е ....

Аз съм съгласен с протеста на учителите при следните условия:

1.Да се повиши нивото на знания на учениците;

2.Ако ученик изкара 2 на някакъв изпит ,учителя му да бъде глобен;

3.БЕЗ никакви частни уроци!

Съгласен съм да се увеличат заплатите в следните училища ТОП 50 НА УЧИЛИЩАТА С ПРИЕМ СЛЕД VII КЛАС,но всички ще стачкуват.

Ако се увеличат заплатите на учителите,те ще вземат повече от един лекар.Това честно ще е ....

ХАХАХАХАХХАХАХА

Рзгледах ти всички постове по темата, защо ли не мога да те взема на сериозно?!?!?!? Пълен си с противоречия....

И ето ти теми за размисъл -

1. "Моето конкретно предложение за обективна оценка на знанията на учениците в национален мащаб."

2. "Как един учител да научи ученк на нещо, ако той не желае да го прави?"

3. "Защо, ако родителите са склонни да платят по 20 лева за частен урок, държавата го оценява същия този труд на същия този преподавател на по-малко от 4 лева?".

4. "Колко лекари са станали такива без да са ходили на училище и ще има ли лекари ако няма учители?"

А относно топ 50 - знаеш ли точно кои са критериите за това класиране и забеляза ли че това са най-вече езикови гимназии?

"Аз съм съгласен...." къде да те намеря да ми подпишеш заповедта за увеличаване на заплатата, след като покрия трите ти точки?

• Автор
ХАХАХАХАХХАХАХА

Рзгледах ти всички постове по темата, защо ли не мога да те взема на сериозно?!?!?!? Пълен си с противоречия....

И ето ти теми за размисъл -

1. "Моето конкретно предложение за обективна оценка на знанията на учениците в национален мащаб."

2. "Как един учител да научи ученк на нещо, ако той не желае да го прави?"

3. "Защо, ако родителите са склонни да платят по 20 лева за частен урок, държавата го оценява същия този труд на същия този преподавател на по-малко от 4 лева?".

4. "Колко лекари са станали такива без да са ходили на училище и ще има ли лекари ако няма учители?"

А относно топ 50 - знаеш ли точно кои са критериите за това класиране и забеляза ли че това са най-вече езикови гимназии?

"Аз съм съгласен...." къде да те намеря да ми подпишеш заповедта за увеличаване на заплатата, след като покрия трите ти точки?

1.Вие , учителите , НЕ САМО ТРЯБВА ДА УЧИТЕ ДЕЦАТА , а да им показвате че това е ценно ,ще им трябва в живота и че е интересно!

2.Колко частни уроци даваш и колко вземаш на час-кажи си честно?!?90% от преподавателите дават частни уроци и печелят средно от това по 300 лв.. Сигурен съм в това!

1.Вие , учителите , НЕ САМО ТРЯБВА ДА УЧИТЕ ДЕЦАТА , а да им показвате че това е ценно ,ще им трябва в живота и че е интересно!

2.Колко частни уроци даваш и колко вземаш на час-кажи си честно?!?90% от преподавателите дават частни уроци и печелят средно от това по 300 лв.. Сигурен съм в това!

Уффф, ти май вече се чудиш какво да напишеш по темата! Или просто пишеш за спорта или си се захванал да спориш с odesoss?!

Човекът в прав текст ти е отговорил на въпросите, ама който не чете, така е!

За това си позволявам и аз да ти отговоря, та дано схванеш за какво иде реч:

1. Не можеш да наливаш с фунията знания на някого, който не желае да ги възприеме. Позволи ми да познавам ученическата психика и да знам, че учениците смятат повечето предмети за ненужни. Ходи ги убеждавай, че нещо ще им трябва в живота. До тези изводи се стига, когато излязат от училище и в определена ситуация, в която не могат да се справят. Тогава започват да си бият главата в стената и да се чудят що ли са подценили този предмет.

2. Учителите не изкарват допълнително пари само от частни уроци, особено пък тези по езиците.

Дано си ме разбрал!

Ужас тая година 8 и 9 клас са много грозни sad.gif и тая година съм ПАС , какво е това поколение дето расте sad.gif

Учителите удържаха на думата си, стачкуваха

15 септември 2007 година. Както никога досега, първият учебен ден започна с учителски стачки.

По данни на заместник-председателя на Синдиката на българските учители към КНСБ Стефан Вълков до 10,00 часа 67% от училищата в страната са провели едночасов протест.

Стачкували са учителите в Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Русе, Плевенско, Благоевград, Търговище, Старозагорско, Бургаско, София град и др.

В Пловдив са стачкували около 85% от училищата, в Гоце Делчев от общо 31 училища 30 са стачкували, в Ямбол от общо 42 училища са стачкували 40.

Според Крум Крумов, председател на Синдикат образование към КТ "Подкрепа", до сега са стачкували 80% от училищата в страната, но точният им брой ще бъде уточняван в следобедните часове.

Той даде за пример Благоевград, където според него в едночасовия протест са се включили 84% от училищата, в Бургас пък са протестирали всички училища.

„Учителите дадоха своя ясен знак, и то не само на правителството, но и на обществото като цяло, и той беше добре разбран“.

Това каза в Пазарджик образователният министър Даниел Вълчев, който откри учебната година в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт.

Вълчев посочи, че лично за него този знак показва, че България се нуждае от качествено и модерно образование, а това не може да бъде постигнато без качествени хора, които да работят с удоволствие и спокойствие .

Той обаче отказа да коментира едночасовия символичен протест на учителите.

Според министъра исканото от учителите стопроцентово увеличение на възнагражденията може да се направи само, ако се вземат бюджетни средства от други сфери, но това на практика не е възможно.

Източник: dnes.bg

И ние стачкувахме.

Само така,даскали!

Ние сме с вас!

Най накрая някой

да каже на правителството,

че не живеем добре.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.