Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е на ръба на голямата беля

Featured Replies

Нали искаш източник? Ето ти! И да не забравиш да умножиш цените по 1,5 поне,тук-там може и по-смело,по 2,че е по-лесно,защото статистиката е от миналата година,не можах да изровя нещо по-прясно.

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/pls/porta...72007-EN-AP.PDF

За след тоя период също се отчита поскъпване и в Еврозоната,ама такова чудо като нашето нямааааа.......

Ако имаш нещо да добавиш,добре.

thomson, да де ама тук почти всичките ни цени миналата година са били два пъти по-ниски от европейските, цените само на хранителните стоки скочиха с 20%, така че пак сме с доста по-ниски показатели, отделно в Европа също скочиха значително и едва ли сме ги настигнали кой знае колко

Редактирано от voxy (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

thomson, да де ама тук почти всичките ни цени миналата година са били два пъти по-ниски от европейските, цените само на хранителните стоки скочиха с 20%, така че пак сме с доста по-ниски показатели, отделно в Европа също скочиха значително и едва ли сме ги настигнали кой знае колко

Ако правилно разбрах,цените на хранителните стоки са скочили само с 20 %, така ли?!?! ohmy.gif Литър мляко от 1.05 лв е 1,60 лв,сиренето е от 3,90 на 6,30 лв,кренвирши от 4.20 на 5.70 лв за килограм,олиото държи рекорда -от 1,70 към 2.95 лв за литър-егати олиото,а? Кака ти Нора Ананиева не знам дали е играла кючек на маса като млада,ама сега сигурно вече играе-Истойл чак малка фирма не е ,да речеш! Пиле-от 3.50 на 5.20 лв,свинско от 6.20 до 8.90 лв......

ОБАЧЕ! Няма инфлация,дами и господа,другарки и другари,даже наблюдаваме дефлационен процес-доматите от 2.50 рязко спаднаха на 1.60 лв за килограм,а немските пиана и кожените каишки за мъжки часовници изобщо не са променяли цените си например laugh.gif Ами за електричеството да чуя нещичко?16 стотинки за киловатчас е равно на 12 цента US,пък доскоро изнасяхме по 3.5 цента квтч за Турция.....И е евтино,трябва да се вдигне цената.....

Не се накрадохте ли вече,вашта мама недомаслена......мандраджийски обирджии.....неграмотни селяндури....гъзове партийни такива :angry: Я кажи,твоят дядо колко мандри ограби,ммм? И колко кашкавал запали,да не го ядат немските сволочи,а?

thomson,

Внимавай с езика. Този форум има правила. Какво си се разпсувал като дърт циганин каруцар. И няма да обиждаш живеещите на село и вадещите си хляба на полето. Никой не ти дава право да ги обиждаш. Ясно ли е?

И се дръж прилично във форума. Ако не ти изнася - изнасяй се.

Този нещастник Орешарски заедно с колегата му от МИ и шефа им очилатото педалче е крайно време да престанат да говорят глупости.Цените се били вдигнали заради туристите,които позарували или още по-смешото,били се дигнали цените защото китайците се замогнали и ядели вече хляб и сирене(явно нашето сирене и хляб).Или имаме 3млрд. излишък и това било добре,как ще е добре бе,това значи че не си направил добър разчет на бюджета и от това страда винаги икономиката.Или още по-трагичния коментар на очилатия гей че 100% увеличение на учителите ще доведе до хиперинфлация,обаче щом може 35% увеличениев кво ще имаме 35% хиперинфлация.И как точно като направиш от 300лв. на 550-600лв. заплатата на учителя ще качиш инфлацията?Тези учители така явно ще се замогнат,че ще трупат пари в банките защото само така биха качили инфлацията,а не като с това увеличение си купят сирене и хляб,което ще доведе пък до повече приходи за производителите които си плащат пък данъци и това води до ръст в икономиката.Я като е толкова добре да има излишък защо Германия,Англия,Франция,САЩ,Япония и др. толкова западнали държави си плануват бюджетите така,че да нямат излишък,а дефицит но за сметка на това добре развитите икономики на Казахстан,Азербейджан и още 2-3 страни в света вече имат въведен толкова полезния плосък данък има и още много глупости с които ни лъжат управляващите но да не се задълбочавам.

"В една икономика с нормална централна банка част от макроикономическата политика се води от нея, тя регулира ликвидността в системата.

А в икономика, основана на фискален курс, като българската, най-важна е политиката по доходите. Те не трябва да изпреварват производителността на труда. Когато това се наруши, всичко друго се размества", заяви Орешарски.

Министърът стреля напосоки. В един от предните си постове обясних, че ние сме си повишили многократно производителността на труда от 2002 година насам, но заплащането ни на труда е намаляло относително, спрямо 2002 година. Визирам един голям комплекс от промишлени предприятия около Русе. Почти навсякъде без изключения, заплатите са намалели относително, макар да са малко по-високи. Продукцията спрямо 2002 година е многократно по-голяма, но заплащането на труда за единица произведена продукция е намаляло! Говоря за фирми, където работят хиляди. Как министър Орешарски ще се обоснове, че производителността на труда не се повишава? Нима населението на България не намалява, а БВП не расте? Къде го видя това изоставане на производителността на труда? Ще кажа къде са парите. Допреди година - две, малко фирми плащаха осигуровки на цялата заплата. Сега не е точно така. Плащат се много повече осигуровки. Значи част от парите, отиват в хазната. Останалата част в закупуването на нови предприятия на безценица, луксозни автомобили, дарения на полиция, университети и партии. Обаче голямата част от парите, изобщо не се връщат в България, а остават по чуждите банки! От цялата работа ние, работниците оставаме с пръст в уста и не и прави чест на партията, създадена да защитава точно нас, да ни работи по тоя начин! Съжалявам за социалистическото си изказване против комунистите, ама къде остана нашата защита?

thomson,

Внимавай с езика. Този форум има правила. Какво си се разпсувал като дърт циганин каруцар. И няма да обиждаш живеещите на село и вадещите си хляба на полето. Никой не ти дава право да ги обиждаш. Ясно ли е?

И се дръж прилично във форума. Ако не ти изнася - изнасяй се.

Най-малко живеещите на село и вадещите хляба си на полето съм тръгнал да обиждам,явно мислиш ,че неграмотните селяндури ще да са хората,дето гледат житце,агънца и прасенца на село.Аз пък ги виждам из политическата и икономическата местни власти всеки ден!!!!! Сега по-добре ли е cool.gif

А заплатите колко по - ниски са ? По пътя на логиката ти скоро (от догодина де ще трябва да ги настигнем Европейците - ама нещо не ми се вярва biggrin.gif:blow out candles: И нещо не ми отговори за излишъка как и от кое тото се печелят 3 милярда ?

А заплатите колко по - ниски са ? По пътя на логиката ти скоро (от догодина де ще трябва да ги настигнем Европейците - ама нещо не ми се вярва biggrin.gif:) И нещо не ми отговори за излишъка как и от кое тото се печелят 3 милярда ?

цените само на хранителните стоки имам предвид, на техниката дори в България са по-високи, а на услугите са от 4-5 до 10 пъти по-ниски, но при услугите цената е доста обвързана с доходите, не знам що толкова с това ядене се занимаваме, търбуха ли е най-важното нещо!

цените само на хранителните стоки имам предвид, на техниката дори в България са по-високи, а на услугите са от 4-5 до 10 пъти по-ниски, но при услугите цената е доста обвързана с доходите, не знам що толкова с това ядене се занимаваме, търбуха ли е най-важното нещо!

Цените били по - ниски ли на храната ли - моля ти се не ми говори глупости имам познати в Америка, Испания, Италия и в Англия така, че не се опитвай и мен да баламосваш. И не, не е храната най - важното но нали за това ставаше дума. А и нали знаеш веднъж заебан в културно и духовно отношение човек за какво друго да мисли - за "ядене, пиене и некоа сгодна женица" както се лее от телевизията ежедневно и от всякъде подобна помия така ще е. Най - лошото е, че някои "разбирачи" го втълпяват и в главите на по - младите а те като маймунки поддържават подсъзнателно на това дето са видяли по ТВто. Само, че накрая ми се види, че грешно са си направили сметката щото с културни хора пак ще се разбереш ама тоя народ ако разбере само как го ебават не знам какво ще направи. За това благодари на министъра на Културата ;) - те сами си го правят. И друго защо като попитах зазаплатите пак извърна разговора към цените аз за заплатите питам цените е нормално да си се покачват - благодарение пак на управниците ни които закривайки 1 атомна електроцентрала за да построят друга (а ето от тука са сигурно излишъците) ни подсигуриха бавно но плавно увеличение на цената на тока (или може би с парите необходими за построяването на втората АЕЦ не можеше да се модернизира тази в Козлодуй). Отделен е въпроса, че и Румъния почва строеж сега на АЕЦ и ми се струва, че ще го завърши преди ние да сме обявили търга за Белене, та в скоро време май ще внасяме от Румъния ток (което си е за срам понеже изнасяхме само преди няколко години). Да не говорим тук за горивата за тях си е напълно нормално само да поскъпват и ми става много смешно когато им намалят цените за малко щото чичките не могат да разберат, че това е изчерпаем ресурс и цената му само ще се повишава.

Пак не чух за милярдите обаче ?

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Ми тогава недей да ядеш,почвай да превеждаш Омир и да дописваш Коелю.....Може и да нарисуваш нещо,знам ли...Гладът е лош съветник! Докато едно домакинство дава 60 на 100 от доходите си за храна,за какво очакваш да мисли? Относно търбуха-по-голям от този на твойта мила партия не може да има! Няма натъпкване вече над 100 години-няма и да има! Затова и е създадена-другите да бачкат без пари, а тя да ги ръководи,да ги смъмря ,ако сбъркат нещо,да ги залъгва и да ги плаши-вий знайте ли колко е лошо оттатък,там експлоатират работника,ограбват го,горките хора,дето са потънали в пот и сълзи! И като видяха вашите богаташи,че могат да бъдат богати само в условията на предварително ситуиран и парцелиран бизнес,съвсем освирепяха.....Ти защо не работиш без заплата?Или .......рушветчето стига....или пък комисиончето.....Да не би да даряваш на сираци и болни пък??!!

По-добре спри да пишеш глупости.Може пък да почнеш и да мислиш малко.И ако те заболи глава,значи не е съвсем празна.

voxy,

Напълни страницата с нелепите си твърдения , всички ти казват, че не си прав, ти обаче си четкаш ли четкаш на едно место. Това ми напомня за темата с медиците, когато ти и една овца, едва ли не щяхте да ревнете, че всички тези пари , които са отишли при медиците като компенсации видиш ли и вие можело да ги вземете, те не били с нищо повече от вас. Дънна простотия, както казваше един мой стар даскал...

Ми тогава недей да ядеш,почвай да превеждаш Омир и да дописваш Коелю.....Може и да нарисуваш нещо,знам ли...Гладът е лош съветник! Докато едно домакинство дава 60 на 100 от доходите си за храна,за какво очакваш да мисли? Относно търбуха-по-голям от този на твойта мила партия не може да има! Няма натъпкване вече над 100 години-няма и да има! Затова и е създадена-другите да бачкат без пари, а тя да ги ръководи,да ги смъмря ,ако сбъркат нещо,да ги залъгва и да ги плаши-вий знайте ли колко е лошо оттатък,там експлоатират работника,ограбват го,горките хора,дето са потънали в пот и сълзи! И като видяха вашите богаташи,че могат да бъдат богати само в условията на предварително ситуиран и парцелиран бизнес,съвсем освирепяха.....Ти защо не работиш без заплата?Или .......рушветчето стига....или пък комисиончето.....Да не би да даряваш на сираци и болни пък??!!

за какви партии ми говориш бе човек biggrin.gif, някъде си видял нещо социално в постовете ми ли, че точно социалистите ми приписа, това че харесвам Пламен Орешарски няма нищо общо с БСП и леви идеи

По-добре спри да пишеш глупости.Може пък да почнеш и да мислиш малко.И ако те заболи глава,значи не е съвсем празна.

voxy,

Напълни страницата с нелепите си твърдения , всички ти казват, че не си прав, ти обаче си четкаш ли четкаш на едно место. Това ми напомня за темата с медиците, когато ти и една овца, едва ли не щяхте да ревнете, че всички тези пари , които са отишли при медиците като компенсации видиш ли и вие можело да ги вземете, те не били с нищо повече от вас. Дънна простотия, както казваше един мой стар даскал...

Няма нужда да ми се връзвате като пиша глупости - имаме различни мнения и няма лошо всеки да си го изразява колкото и тъпо да е, трябва ли в темата да пишат само които са съгласни с автора й, да блеем в една тоналност???

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.