Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е на ръба на голямата беля

Featured Replies

Ами дядо ти в края на годината ще взима с 21% по-голяма пенсия отколкото в началото, вярно е че парите са малко, но такова си ни е наследството, факт е обаче че доходите растат с голям процент, това 21% е доста голямо число, сега това че някои продукти са скочили с 20% не означава че са му изяли увеличението, защото едва ли само за сирене си харчи парите, все пак важна е и пълната кошница която май е скочила с 5-6%

Я пак, че нещо не разбрах за процентите - толкова са на книга а реално колко са ? ohmy.gif:wors: Имаме си такава поговворка - сития на гладния не вярва (не, че аз съм от гладните - и дядо ми не е от тях и слава богу). Да прав си това ни е наследството - глупости говориш :)

Редактирано от Dead to the world (преглед на промените)

• Отговори 86
  • Прегледи 11,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Я пак, че нещо не разбрах за процентите - толкова са на книга а реално колко са ? ohmy.gif:wors: Имаме си такава поговворка - сития на гладния не вярва (не, че аз съм от гладните - и дядо ми не е от тях и слава богу). Да прав си това ни е наследството - глупости говориш :)

чакай малко от както сме във валутен борд пари не се печатат без покритие, така че това е реално увеличение на паричните потоци, а ако отразим инфлацията от 6% означава че в твоето реално излизат 15% ръст и то на пенсиите

чакай малко от както сме във валутен борд пари не се печатат без покритие, така че това е реално увеличение на паричните потоци, а ако отразим инфлацията от 6% означава че в твоето реално излизат 15% ръст и то на пенсиите

Човеко - той си е на 1 място плаща си за лекарствата, сметките и каквото остане за храна - това ли е повишение на стандарта ? ohmy.gif По въпроса за столицата нищо не каза :wors::)

Мда, строят се молове и техномаркети и се пазарува. Но задай си въпроса кои са тези, дето ги строят и кои са редовните клиенти. Същото се отнася и за новите коли. Кои са тези, които си купуват нови коли? Средностатистическите българи ли? Учителите, медицинските сестри, лелките от енергото, дето си плащаш тока... Що не отидеш примерно в община Гърмен и не провериш колко нови коли са се купили миналата година? Отговора е нула. Купуват си мафиотите. Ръста в доходите е само при мафиотите. Ако положението беше розово, както го описваш, нямаше да има над 1,5 милиона българи зад граница.

е тук може да се види малко статистика за предлаганите заплати

А ето ТУК , може да видите паричният излишък в бюджета до август месец... повтарям - до август, в лева...

Близо 3 000 000 000 (три милиярда лева), които просто си стоят "в буркан" един вид... за черни дни ли!?

Или пък щото вече не си знаем парите, та почнахме да ги трупаме на милиардни купчини!

Е*ати държавата!!!

3) Кървава революция и избесване на политическия елит по светофарите - твърде неворятно, като се има предвид овчия характер на народонаселението

И за съжаление трудно изпълнимо. Едва ли нашите приятели - Великите сили, ще ни оставят да безчинстваме и да премахнем иначе "демократичното" ни управление.

Ехххх, къде е армията сега......

Съгласен съм с RA4NA.

Всички във властта са шайка мафиоти и още дълго време ще ни "оправят"... :P

А разни такива "статистически" данни като на Voxy са меко казано смешни. Със статистиката всеки може да си играе както си иска. Аз като си направя една ретроспекция на изминалите години,и като виждам,че става все по-зле и по-зле,какво ме топли разбираш ли ръста на БВП или разни други бабини трънкини...Това,което е нужно,е военно положение,бърз съд за целия политически елит и вкарването им в затвора,и поемане на управлението от честни хора,несвързани по никакъв начин с комунизма и ДС. Това обаче е АБСОЛЮТНО невъзможно,просто защото Европа никога няма да ни остави да го направим. НАли и те са вързани с нашите мафиоти-политици... Изобщо - надежда всяка оставете. Звучи доста песимистично,но е истина.

Управия наистина няма. Като гледам каква е тенденцията, никой няма да остане в България, освен циганите и пенсионерите. От 7,5 милиона, 1,5 вече са в чужбина и това число постоянно се увеличава. Циганите по данни на НАТО са 1,2 милиона. Сметни колко са пенсионерите и децата и виж колко трудоспособни остават. От тях като извадиш "облагодетелстваните" нищо не остава. Все повече и повече хора осъзнават, че в България управия няма, няма и да има, понеже корупцията е достигнала невероятни нива.

VOXY какво казваше мой човек :);)

ти пък виж тук, между другото българина яде прекалено много хляб, от което пък се дебелее, е сега е момента да го понамали малко - здравословното хранеме преди всичко ;)

Съгласен съм с WitheHart, че е съгласен с RA$NA :P

Мда, строят се молове и техномаркети и се пазарува. Но задай си въпроса кои са тези, дето ги строят и кои са редовните клиенти. Същото се отнася и за новите коли. Кои са тези, които си купуват нови коли? Средностатистическите българи ли? Учителите, медицинските сестри, лелките от енергото, дето си плащаш тока... Що не отидеш примерно в община Гърмен и не провериш колко нови коли са се купили миналата година? Отговора е нула. Купуват си мафиотите. Ръста в доходите е само при мафиотите. Ако положението беше розово, както го описваш, нямаше да има над 1,5 милиона българи зад граница.

Trax-и, човече, осъзнай се! Приятно ми е да ме наричат мафиот, но за моя и твоя жалост, никога не съм срещал мафиоти или поне не съм знаел, че са такива. Предполагам, че не съм средностатистически българин, щом съм си купил нова кола. Всъщност вноската ми е 300 лева , но като сложиш застраховките и данъците, възлиза на около 370 средно годишно. Сложи и 100 лева за бензин на месец, значи доближава 500 лева. Сега погледни първата страница на Калдейта и виж доходите на съфорумците. За твое улеснение, ще кажа, че 30 % имат доходи над 800 лева, а 17 % над 1200! Това е заплата, която е напълно достатъчна за купуване на нова кола, както съм направил и аз! Айде да оставим моята кочина и да вземем нещо по-евтино. В момента можеш да вземеш кола на изплащане за около 200 лева + някои отстъпки - сервиз, застраховки и така нататък+ голяма гаранция. Като сложим и другите разходи, сумата не надвишава 400 лева! Съжалявам, но една 1200 левова заплата е напълно достатъчна за нова кола и семейство, при положение, че имаш и жена, която работи! Друг е въпросът, че манталитетът на българина е различен, тоест, на устата му е винаги - нямам пари, следователно ще взема нещо кеш за 8-10000 , та да ми е мирна главата. Човече, това е само манталитет! А ако твърдиш, че само мафиотите получават над 1200 лева заплата, значи си много назад с материала. беше времето, когато само мафиотите купуваха нови коли. И за да не те мъча повече, ще кажа, че аз съм обикновен работник, работещ при 105 децибела шум, 8 часа на ден и 6 дни в седмицата. Rаботата ми е доста тежка физически и карам нова кола с омазнените си работни гащиризони :P Не се оплаквам от работата си и ми е баш драго, че има такива като теб, дето ме оприличават с мафията :) Браво! Само така ще успеем в България! RA$NA, потвърди , скъпа, че съм терлик с нова кола, който на всичко отгоре не живее в 4-те най-големи български градове ;) Все пак мисля, че е нормално да заменя здравето си за едно малко удоволствие - новият автомобил! Заповядай приятел на мойта работа и ако издържиш, купи си нова кола ;) Да ти кажа и още нещо за новите коли. Баща ти навремето, предполагам, е имал такава. Тогава в България бяхме близо 9 милиона и се продаваха 60 000 нови коли годишно ( толкова ни отпуаскаше СИВ). В момента гоним същата цифра при население под 8 милиона и то с доста пенсионери. просто не е коректно, 50000 човека годишно да оприличаваш с мафиоти. Ако сметнеш, че новата кола се кара средно да кажем 5 години, то това означава, че 250 000 за теб са мафиоти. Обаче брат, ти колко мафиота си виждал да купуват нова кола? Гледам тук край мен сутеньорите със златните ланци ( все пак са цигани), но никой от тях не кара нова кола, а старо BMW!!! Мафията вече не е това, което бе ;)

Така, че аз защитавам следната теза - новата кола е по възможностите на една четвърт от населението на България, но нашият манталитет ни ограничава в избора. Ние предпочитаме някаква псевдосигурност, купувайки стара каруца за 5-10 000 лева, отколкото да прежалим 300-400 лева месечно. Наистина е трудно решението да се вземе нова кола и може би, само луди като мен го правят без да се замислят, но все пак не съжалявам. Алтернативата е да тъна до безкрай в ла**а, както го прави мнозинството от сънародниците ни!

Всъщност, ето ги и моите ла**а :P Между другото, това отгоре е пушилка от масла, алуминиев прах и тем подобни. Надявам се сега разбираш, защо ми е смешно, оприличавайки ме с мафиот ;)

m_DSC01421_edited_480x360.jpg

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Кико по-горе много добре го каза :), като ходя в моловете и не ми прави впечатление само мутри и мутресите им да пазаруват, пълно е със съвсем нормално изглеждащи симпатични хора. Сега като видях и анкетата на първа страница се оказва че доходите, които получават съфорумистите са добри, имайки предвид и факта, че доста хлапетии вероятно също са гласували, а те все още са на издръжка от мама и тати може би

Редактирано от voxy (преглед на промените)

Съгласен съм с RA4NA.

Всички във властта са шайка мафиоти и още дълго време ще ни "оправят"... :)

Мерси за комплимента WhiteHart. Не знаех, че съм мафиот, пък работя в тази пуста влас. Ти като говориш по този начин някога случайно да си влизал в общинска администрация или някое министерство за да си запознат с естеството на служебните задължение на служителите там.

Хайде малко да ти отворя на теб и на останалите очите.

За никого в този формум не е тайна, че работя в общинска администрация. Длъжността ми е старши експерт "Инвестиционни програми и проекти".

Един от екипа, който разработва и реализира проекти по различни финансиращи програми, вкл. предпресъединителните и сега структурните фондове на ЕС. Сега веднага ще кажете - Ооооо, тоя бърка направо в кацата с меда и гребе с пълни шепи. Тоя е направо супер мафия във власта. Да, ама не. Заплатата ми с последното увеличение е цифром и словом 360 лв. бруто. Чисто - около 300. Казвам го за да ти е ясно доколко служителите във власта са супер заплатени. И още нещо - мит е това, че като стане 17:00 часа и шапка на тояга. Не си спомням или се броят на пръсти дните, когато съм си тръгнал в края на официалното работно време. За последните 10 дни обаче ми се събират - работа в две съботи и недели + 2 нощи. За да направим нещо добро за хората като докараме пари по успешни проекти.

Защо не наречете шофьорите в столичния транспорт мафиоти - ами те вземат цифром и словом два пъти повече от мен. На основание на какво - образование, отговорности.На какво?

Но както каза Кико - манталитета на българина е шантав. Колкото и добро да направиш на българина - той винаге е недоволен и други са му виновни за проблемите.

nickfox, не те знам в кой град работиш в Общинска администрация, но мога да ти кажа, че в моя град - В. Търново, всеки които работи там е дошъл от някое предприятие, завод или друго учреждение, в което е бил изгонен, поради некадърност. Това ме заобикаля мен тук. Нищо лично към теб. Ти сигурно си кадърно момче и работиш здраво. Браво! Но тук не всички са такива. Далеч съм от мисълта, че си мафиот, но че има възможност за клатене на крака без работно време и получаване на различни привилегии е факт.

Съгласен съм с WitheHart, че е съгласен с RA$NA :P

RA$NA, потвърди , скъпа, че съм терлик с нова кола, който на всичко отгоре не живее в 4-те най-големи български градове :)

Ти си цял вълнен чорап biggrin.gifОбаче си съгласен

Мерси за комплимента WhiteHart. Не знаех, че съм мафиот, пък работя в тази пуста влас. Ти като говориш по този начин някога случайно да си влизал в общинска администрация или някое министерство за да си запознат с естеството на служебните задължение на служителите там.

Хайде малко да ти отворя на теб и на останалите очите.

За никого в този формум не е тайна, че работя в общинска администрация. Длъжността ми е старши експерт "Инвестиционни програми и проекти".

Един от екипа, който разработва и реализира проекти по различни финансиращи програми, вкл. предпресъединителните и сега структурните фондове на ЕС. Сега веднага ще кажете - Ооооо, тоя бърка направо в кацата с меда и гребе с пълни шепи. Тоя е направо супер мафия във власта. Да, ама не. Заплатата ми с последното увеличение е цифром и словом 360 лв. бруто. Чисто - около 300. Казвам го за да ти е ясно доколко служителите във власта са супер заплатени. И още нещо - мит е това, че като стане 17:00 часа и шапка на тояга. Не си спомням или се броят на пръсти дните, когато съм си тръгнал в края на официалното работно време. За последните 10 дни обаче ми се събират - работа в две съботи и недели + 2 нощи. За да направим нещо добро за хората като докараме пари по успешни проекти.

Защо не наречете шофьорите в столичния транспорт мафиоти - ами те вземат цифром и словом два пъти повече от мен. На основание на какво - образование, отговорности.На какво?

Но както каза Кико - манталитета на българина е шантав. Колкото и добро да направиш на българина - той винаге е недоволен и други са му виновни за проблемите.

Каква кола караш?

Нямам кола. Не ми е необходима и не е приоритет в живота ми. Предпочитам ходенето пеш.

Интересно пък защо трябва според теб да имам щом ми задаваш такъв въпрос.

Каква кола караш?

Аз ти говорех за коли, а не nickfox.

Ти си цял вълнен чорап Обаче си съгласен

Е, аз се оприличавах донякъде на гета, ама щом казваш чорап...

България е едно хууууубаво местенце за живеене и ще стане още по-хубаво, когато турци и комунисти си заминат от властта. В момента, вече няколко години, управляващите ползват благата от бившите управници - НДСВ и СДС. Не, че прокопсахме при Симеон, но той успя да изпълни обещанието си за заплатата, която обеща в началото на мандата си. Сега турци и комунисти рушат постигнатото. Вече се вижда, че няма да се оттървем от голяма инфлация и ново обедняване! когато се осъзнаем , къде е проблемът, тогава и ще бъдем по-добре. а проблемът е, както казах в управляващиоте - турци и комунисти!

Ще напиша само:Ееехх,кога ще ми се обадят за зелена карта.

Кико, тук не съм съгласен с теб.

Това за което се бият в гърдите СДС и НДСВ, че са го постигнали е вятър и мъгла. Постигнаха това, което им трябваше за собствения им джоб. Нима Симеон ни оправи за 800 дни, нима Иван Костов направи нещо. При СДС се стабилизирахме защото ни наложиха валутния борд и се отпуснха солидни кредити на България, които нали се сещаш кой ще плаща. За сметка на това браво Ваньо и сие се уредиха с хотелчета и фабрички. НДСВ продължи в същия дух.

Що изключваш НДСВ от сегашното управление. Те са в коалицията също. Хайде да не заблуждаваме хората. Ама нали е по-лесно да се казва комунисти и турци.

Хайде да не казвам, че същото това СДС и НДСВ са също кадри на ДКМС и БКП. Че то сега в десните сили и особенно ГЕРБ има повече некъдърни комунисти - кариеристи отколкото в БСП бре. Дай да си ги казваме нещата.

Колкото до сегашния скок на инфлацията - скока не е само в България, а в световен мащаб. Отново казваш неверни неща като хвърляш вината вурху управлението.

Проблема е отново в манталитета на българина. Едва ли не иска след като вече сме в ЕС и за 1 година да получава заплата като в Германия, Франция, Великобритания. Не става обаче. За да получаваш се иска и да даваш. Вижте, че производителността на трудани е до 4-5 пъти по-ниска от тази на развитите държави. Защо? Защото на българина не му се работи. Българина иска да получава без да бачка. Дай му да бистри политиката и да казва тоз мафиот, тоз е виновен за проблемите ми. Ние сме си виновни сами. Колко от вас гласуват? 20-30%. И след това псувате управляващите. Бягате от отговорност, но след това псувате. Щото така по-лесно. Лесно няма. И няма да има. Такъв е живота. Всяко хубаво нещо се постига с много усилия, с търпение и упорство.

Кико, тук не съм съгласен с теб.

Това за което се бият в гърдите СДС и НДСВ, че са го постигнали е вятър и мъгла. Постигнаха това, което им трябваше за собствения им джоб. Нима Симеон ни оправи за 800 дни, нима Иван Костов направи нещо. При СДС се стабилизирахме защото ни наложиха валутния борд и се отпуснха солидни кредити на България, които нали се сещаш кой ще плаща. За сметка на това браво Ваньо и сие се уредиха с хотелчета и фабрички. НДСВ продължи в същия дух.

Що изключваш НДСВ от сегашното управление. Те са в коалицията също. Хайде да не заблуждаваме хората. Ама нали е по-лесно да се казва комунисти и турци.

Хайде да не казвам, че същото това СДС и НДСВ са също кадри на ДКМС и БКП. Че то сега в десните сили и особенно ГЕРБ има повече некъдърни комунисти - кариеристи отколкото в БСП бре. Дай да си ги казваме нещата.

Колкото до сегашния скок на инфлацията - скока не е само в България, а в световен мащаб. Отново казваш неверни неща като хвърляш вината вурху управлението.

Проблема е отново в манталитета на българина. Едва ли не иска след като вече сме в ЕС и за 1 година да получава заплата като в Германия, Франция, Великобритания. Не става обаче. За да получаваш се иска и да даваш. Вижте, че производителността на трудани е до 4-5 пъти по-ниска от тази на развитите държави. Защо? Защото на българина не му се работи. Българина иска да получава без да бачка. Дай му да бистри политиката и да казва тоз мафиот, тоз е виновен за проблемите ми. Ние сме си виновни сами. Колко от вас гласуват? 20-30%. И след това псувате управляващите. Бягате от отговорност, но след това псувате. Щото така по-лесно. Лесно няма. И няма да има. Такъв е живота. Всяко хубаво нещо се постига с много усилия, с търпение и упорство.

Приятелю и аз казах подобни неща в друг пост вчера и друга тема. Имам предвид манталитета на българина. А ето го и поста ми в затворената тема вече:

тук

А за управлението. Когато БСП спечелиха, си зададох следния въпрос: Сега държавата е добре - ниска инфлация, постепенно повишаване на доходите, почти няма стачки, но при предните 2 управления на БСП, винаги стигахме до катастрофа и предсрочни избори. Кога ли ще се случи отново това? И ето, то се случва! Инфлацията за август надминава 10 процента! Такова нещо никога досега не е имало, откак сме във валутен борд! Стачки, стачки и пак стачки! Айде, да бяха само учителите, но то и горските даже стачкуват! Умишлено не споменах НДСВ, защото те нямат думата в тройната коалиция. БСП се мислят за най-голямата политическа партия, а ДПС, че вече е изряасла за спечелването на изборите. НДСВ нямат никакви шансове на местните избори, а предполагам, че и на парламентарните няма да минат процентната бариера. Затова те за мен са кукли на конци, които се ръководят от ДПС и БСП. Иначе умират! Просто виждам, а и не само аз, че вървим към провал с това управление! Характерното за БСP e мазненето. Тоест, нещата трябва да се увъртат и то спокойно. Ако някой им крещи, те трябва да останат спокойни и да кажат някои общоприети приказки с тон, който да укроти ревящите.

Както и да е, за мен нещата не отиват надобре. Страх ме е за бъдещето, а то е свързано с голямата инфлация и обедняването на нацията. Жалко наистина, а имахме шанс да постигнем много, влизайки в Европа...

• Автор
Страх ме е за бъдещето, а то е свързано с голямата инфлация и обедняването на нацията.

Е,накъде повече,Кико ?

Май някой го спомена,но пак ще кажа-1 500 000 непълнолетни/50% по 18 лв./мес/, 2 300 000 пенсионери/средно-180лв/мес/, 450 000 служители на държавна заплата/400лв/мес/, 500 000 безработни/150лв/мес/ - това са хората със средни доходи до 300 лева...

Не включвам безпризорни,сираци,нерегистрирани живи хора/неизвестни и за НОИ/....

Само оттатък Южната страна на Околовръстното шосе в София,има поне 10 милиарда,които някой трябва да конфискува/недоказани доходи/.

Прибавиме ли Черноморието и примерно "Бевърли хилс"/с.Марково,Пловдив/,то Стандарта скача неимоверно,нали !?

Е,накъде повече,Кико ?

Май някой го спомена,но пак ще кажа-1 500 000 непълнолетни/50% по 18 лв./мес/, 2 300 000 пенсионери/средно-180лв/мес/, 450 000 служители на държавна заплата/400лв/мес/, 500 000 безработни/150лв/мес/ - това са хората със средни доходи до 300 лева...

Не включвам безпризорни,сираци,нерегистрирани живи хора/неизвестни и за НОИ/....

Само оттатък Южната страна на Околовръстното шосе в София,има поне 10 милиарда,които някой трябва да конфискува/недоказани доходи/.

Прибавиме ли Черноморието и примерно "Бевърли хилс"/с.Марково,Пловдив/,то Стандарта скача неимоверно,нали !?

Много си прав за това! Малко са хората, които живеят спокойно, без да се притесняват от доходите си. Наистина, много от хората, които споменаваш, намират начин за странични доходи, които се водят като сива икономика. Лошо няма. Знаеш ли. Преди 5-30 години, аз се сравнявах с хората до мен. Оказа се, че бяхме едни от най-бедните. Почвайки от времето на социализма и продължавайки досега. Смешно ми е, че хората се оплаквеат точно от това, че са бедни и с ниски доходи. Ами просто през целия си живот, аз не намери по-бедни хора от моето семейство - комшии, съученици, състуденти, колеги в работата... Аз не се оплаквам от бившето си положение, щото съм намерил някакъв начин, да не рева, че съм най-бедния! Обаче си задавам въпроса - кои са тия бедните, които живеят със 180 лева? Дори и баба ми, бог да я прости, плетеше на хората, имаше рента от нивите си, държавата и помагаше зимата с някои разходи за отопление, комшиите и даваха по някой плод или зеленчук, аз правех винце от лозето ни, хранеше се от продукти, които купуваше майка ми или аз, но вземаше около 100 лева пенсия и се радваше и на 5 лева увеличение! Толкова за пенсионерите. За останалите с ниски доходи. През малкия си 35 годишен жизнен път, съм стигнал до заключението, че човек с доходи под 300 лева в момента, няма. 300 лева са нищо, но същото се отнася и за тия с 400 или повече лева заплата. Винаги има странични доходи, които не се декларират и не се смятат от "бедните", към които принадлежа и аз. Та ние дори не смятаме осигуреното ни жилище от родителите ни и храната, за която не плащаме, защото мама и тати ни осигуряват! Не смятаме и паричките, които мама дава за обучение, а тати за храна и път. Мама получава подаръчета от доволни богати клиенти, а тати винаги намира начин да изкара някой лев допълнително. Тати прави винце, а мама баница. Хм... И понеже съм беден, нямам странични доходи и имущество на мое име, карам нова колаааа. Ха, такаааааа. Кой бедния сега? Некой, дето кара Polo 1990 ( Ostavime, твоето е доста по-ново и нямам предвид теб) или аз, щото карам най-големия боклук - Форд? Определено съм аз според някои хора, на които нямам причина да не вярвам :yanim: Е, да, ама тоя с Полото забегна в чужбина, макар, че мама и тати наливаха яко в авантюрите му. Беднички сме, как да не сме, щом караме Polo. За потвърждение, ето го и бедняка :clap:

DSC00434320x200.jpg

Приятелю и аз казах подобни неща в друг пост вчера и друга тема. Имам предвид манталитета на българина. А ето го и поста ми в затворената тема вече:

тук

А за управлението. Когато БСП спечелиха, си зададох следния въпрос: Сега държавата е добре - ниска инфлация, постепенно повишаване на доходите, почти няма стачки, но при предните 2 управления на БСП, винаги стигахме до катастрофа и предсрочни избори. Кога ли ще се случи отново това? И ето, то се случва! Инфлацията за август надминава 10 процента! Такова нещо никога досега не е имало, откак сме във валутен борд! Стачки, стачки и пак стачки!

Това съвпада напълно с изградената ми преценка за нещата - има нещо сбъркано в хората в БСП, което ги кара да запушват дупки с пари, които не са за там, и така да се опитват да се изкарват "социална" партия. А по този начин само си копаят гроба, но за съжаление и гроба на народа. Просто според мен не може да има сравнение между управленията на която и да е от десните партии и което и да е от вземанията на властта от БСП. Отначало приех, че тази тройна коалиция е единственият шанс да не се стига до още едни избори, което тогава ми се струваше опасно, и се опитах да се самоубеждавам, че този път БСП няма да допуснат фатални грешки, но те не се справят с основните неща, които трябваше да не допускат след влизането в ЕС - едно от тях е инфлацията, инфлацията можеше да бъде отрязана в корен с внос на чужди стоки за първите неоправдано поскъпнали продукти. А и самите хора като усетят "социалната" партия на власт, започват да искат още по-невъзможни неща от дръжавата, пример за това са нестихващите учителски стачки, но това пак е свързано с неовладяното повишаване на цените, което държавата можеше да овладее - имаме примери за това как са го направили други страни членки, не пишем ние буквара. Но БСП си е БСП - те искат да са чудесни и харесвани от всички, а накрая такъв тип поведение търпи най-жалък провал!

Много са зле нещата, а на ония отгоре т.н. "управляващи" им е доста забавно и смешно :)sad.gif:) Като на "Седенка" им е... да не продължавам натам с цитатите, защото пак ще се ядосам! ;):lol6:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.