Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Английски език

Featured Replies

http://www.modulor-ec.com/test.php
  • Отговори 303
  • Прегледи 104,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз ходих във фондация Кирил и Методий в София, но не съм доволен. Много хора в една група, нищо не научих. Записах се в Модулор (не знам дали си ги чувал, но са страхотни). Там карах индивидулно за TOEFL. Подготовката беше яка и си взех изпита без проблеми. Обясняват ти всичко, даже ако имаш нужда след това от допълнителни часове не ги плащаш. Приеха ме в Американския в Благоеврад. Сега реших да взема и IELTS, ще ходя в Австралия. Пак при тях се записах да уча за изпита и съм сигурен, че ще го взема. Ама съвета ми е или сам да учиш или максимум двама. Това да се готвиш за изпит в група от 10 чавека е голяма глупост. Не става А за Русе не знам... :speak:

Редактирано от tuturutkata (преглед на промените)

Ходих и аз. Пълна загуба на време и средства! После ходих и на още 2 места "прочути и прословути" (не по тая система) - пак така. Сега завърших курс разговорен в Модулор до Красно село пазара. Е това вече е качество! Много добре. Не само ми се изясниха много неща, които преди бяха пълна каша, но и мога да твърдя, че вече най-накрая го научих тоя пуст английски! Чета си книги, гледам филми... друго си е като си запишеш някакъв наистина сериозен курс!

Здравейте, някой може ли да ми каже от къде мога да намеря отговорите на днескашния изпит по английски език за 8ми клас - професионалните гимназиите?

и аз това питам???

Здравей!! тъй като минах по целия път с кандидатстването мисля че мога да ти дам доста полезна информация. За изпитите. Аз кандидатствам в Уелс ( след като проучих всички държави в Европа + САЩ и Австралия, стигнах до заключението че там е най евтино и най престижно за цената си ( Все пак е UNITED KINGDOM) ) Карах само TOEFL останалото което ти е необходимо е дипломата за средно образование. ВАЖНО !!!!!!! НЕ ИЗПОЛЗВАЙ АГЕНЦИИ ЗА ПОДГОТОВКАТА ЗА ИЗПИТИТЕ. Имах нещастието да изкарам един курс в фондация Кирил и Методий който тотално осакати подготовката ми. След това си купих учебника на BARRONS и дисковете към него + други дискове с примерни тестове. Смело мога да твърдя че съм се подготвил съвсем сам. Резултата беше повече от достатъчен. Така че ако си отделиш 2-3 месеца и се подготвяш сам ще си спестиш доста пари, ядове, разкарване наляво надясно и ще останеш много доволен. За процеса на кандидатстване. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ АГЕНЦИИ ЗА ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! процеса по кандидатстване независимо за коя държава е исключително лесен и агенциите които ще ви вземат купища пари за рутинно попълване на документи са абсолютно излишни. Все едно да кандидатстваш в УНСС с агенция посредник. Информация за ВСИЧКО което ви интересува можете да намерите в добре организираните сайтове на университетите. НЕ СИ ХАРЧЕТЕ ПАРИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ, ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ. а и още нещо. НЕДЕЙТЕ ДА СЕ ЛЪЖЕТЕ И ДА ХОДИТЕ ПО УНИВЕРСИТЕТИТЕ КЙТО ВИ ПРЕДЛАГАТ НА ИЗЛОЖЕНИЯТА, КОИТО ОРГАНИЗИРАТ ВЪПРОСНИТЕ АГЕНЦИИ. това са обикновено посредствени университети който имат договори с агенциите, който от своя страна печелят за всеки изпратен студент по време на изложението. много се разпалих,.. ще направя тема:ph34r:

в Хасково също се водят специални курсове но не съм чувала много добри мнения за тях. истината е, че човек трябва да се занимава колкото се може повече и сам. не трябва да се ограничава само с уроците които взима. аз например имам на дискове TOEFL ама го забравих кой беше, мисля че 11, той е най-новия, обаче още не съм го разгледала изцяло, наскоро ми го донесоха. Имам също и Longman, който върши страхотна работа! За такива изпити е задълвително да имаш като начало добра основа по английски. Към 10-ти 11-ти клас знанията трябва вече да започват да се надграждат с допълнителни, които на пръв поглед изглеждат елементарни обаче си се сложно да се запомнят. речника трябва да се обогати значително! зная че вече на въпросния изпит дават listening и ако си нямате наблизо американец или англичанин, почвайте да гледате повече филми без субтитри! знам че ви звучи смешно но аз лично научих ужасно много нови думи така! или филм без субс, или аниме с англ. субс и речника винаги отворен! така най-лесно се запомнят думите! аз точно на това наблягам в момента. зная че без уроци няма да се размине,но продължавам да се занимавам вкъщи. сега съм 10-ти клас и вече се почва. а иначе се рових в интернет - всичко е обяснено къде трябва да ходиш да се записваш за изпита в зависимост къде живееш, за пръв път чувам за агенции за изпит ;) Та обобщено: взимате си учебници и речници и правите много лисънинги, МНОГО! зная че има и др начини за кандидатстване освен тези изпити и при някои също ти се обаждат вкъщи по телефона за да разговаряте.

BARRONS и дисковете към него + други дискове с примерни тестове. Къде мога да ги намеря? Не съм ги срещал по книжарниците!

• 2 седмици по-късно...
;)http://7klas.mon.bg/ - Ето го сайта, от който можете да проверите къде сте приети! Който няма нищо против, нека каже къде е приет (осбено ако е от Пловдив). А ако някой е приет като мен в ПГСАГ - Пловдив със Строителство и архитектура АЕ, направо да казва!!! Публикувано изображение

Редактирано от braker7 (преглед на промените)

Има ги по книжарниците, на Графа например стъклената, а и на Славейков. Дисковете ги има в арената и в датата. За самоподготовката - не съм много за, защото е много по-лесно, когато някой ти каже тънкостите на изпита. От това по-ценно няма! И аз съм много против курсовете с по 9-10 човека. Затова като ходих в Модулор (писах по-горе май :) ) ми казаха, че там подготвят само индивидуално или максимум двама за изпита. Аз бях индивидуално - е, супер е подготовката. Цялото внимание е върху тебе, съобразяват се с темпото ти, особеностите, какво можеш, кое ти е трудно... абе нямам думи, всичко беше на ниво! А за курсчетата, дето ги организират фондацийки и разни там - абсолютно същото като тоби мисля - не си струват парите. За записването и кандидатстването пак тази фирма ми помогна, безплатно Това за разговорите по телефона не го бях чувал 8-/

Редактирано от murjinka (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравей!! С цялото ми уважение... НЕ ХОДИ ВЪВ ФОНДАЦИЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ!!!!!!!!!!!! там курсовете за TOEFL са най- евтини и съответно само си губиш времето и малкото пари които даваш. аз лично само загубих от това че отидох там, тъй като правехме тестове на хартия, което беше ПЪЛНО ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ, госпожа-учителката ;) дори не стоеше в стаята и след това като си намерих дискове с тестове вече знаех за какво се разправя в тях и резултатите ми не бяха обективни. най- добрия и най- евтиния и най ама най- сигурния начин да изкараш добър резултат на TOEFL е като си вземеш учебник ( аз си взех BARRONS ) и всички възможни дискове ( KAPLAN, LONGMAN, BARRONS и още каквито намериш) и сам решаваш в къщи симулирайки си изпита. аз изкарах 108 а на 17 Септември заминавам за Кардиф:speak:))))))))))))) ако имаш някакви въпроси свързани с образованието или процеса на кандидатстване - питай Поздрави, Тони

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Аз ходих във фондация Кирил и Методий в София, но не съм доволен. Много хора в една група, нищо не научих. Записах се в Модулор (не знам дали си ги чувал, но са страхотни). Там карах индивидулно за TOEFL. Подготовката беше яка и си взех изпита без проблеми. Обясняват ти всичко, даже ако имаш нужда след това от допълнителни часове не ги плащаш. Приеха ме в Американския в Благоеврад. Сега реших да взема и IELTS, ще ходя в Австралия. Пак при тях се записах да уча за изпита и съм сигурен, че ще го взема. Ама съвета ми е или сам да учиш или максимум двама. Това да се готвиш за изпит в група от 10 чавека е голяма глупост. Не става

А за Русе не знам... :angry:

А каза,че си приет в Американския-какво те накара да избереш него пред Софийския например?Защото и на мен ми предстои да кандидатствам и много се колебая и не знам дали ще се справя с Американския Публикувано изображение И друг въпрос имам-Колко време ти отне проблизително да се подготвиш за SAT и TOEFL?

В Английската в Бургас- ГПАЕ"Гео Милев" с 1-ви език английски и втори немски.

Оценки от изпитите:

Български- 5.518

Математика-4.456

Бал:31.678

Редактирано от DuLcE_InSoPoRtAbLa (преглед на промените)

Мен ме приеха в Механо- Техникум. Специалнос Ел обзавеждане с немски :angry: Сега ще бъда за първа година там. :P

Здравейте,

Ще си позволя да се отклоня малко от конкретният въпрос, за да обясня точно.

Значи в момента съм 10 клас в английска паралелка. Класната ми, естествено, е учителка по английски. Когато бяхме 9 клас, тя ни каза, че трябва да държим SAT и TOEFL, но за сега било още рано да говорим за тези неща, 11 клас било времето. Тази година имаме нова ученичка, която ми каза, че тази година ще се явява на FCE. Много се очудих като разбрах, защото класната ни все повтаря, че било рано (това момиче се подготвя с друга госпожа). Майка ми постоянно носи някакви брошури в нас за FCE, и все ми говори за тея сертификати, но то нали трябва все пак малко по-специална подготовка и да се обърне внимание повече на някои неща. Всеки път когато кажа на класната ми, тя все казва, да не се тревожа, и че 11 клас трябвало. Но се чудя няма ли да е по-добре по-рано, защото сега имам възможност да се подготвя по-добре, защото 11 клас трябва да се подготвям за матури и т.н. Това момиче също ми каза, че ако не преминеш първо FCE не може да държиш SAT и TOEFL.

В това, което написах по-горе, има ли нещо вярно? Можете ли да споделите от личен опит и да ми дадете малко повече информация, защото майка ми няма грам идея къде трябва да ходи да пита, класната ми, както видяхте, не е много заинтересувана на този етап, и аз не знам какво трябва да се прави точно, а се притеснявам да разпитвам постоянно и за всяко едно нещо това момиче, защото се познаваме само от няколко дни...

Аз съм с CAE. Различните нива и различните изпити нямат връзка един с друг. Всичко зависи от това какво ти трябва и какви знания имаш. Другото, което не е вярно е това, която ти казва съученичката ти, че без FCE не можеш да положиш Тойфел!! Първо това са различни системи, второ Тойфел е на по-ниско ниво от FCE. За да избегнеш подобна заблуждаваща информация, просто се разходи до Британски Съвет и попитай. По мое мнение за предпочитане е FCE и CAE, защото сертификата важи цял живот, пък са и широко признати, а да държиш други изпити само при нужда еднократно (Тойфел важи 2 години) само когато/ако ти потрябва. За сертификат на Кембридж май се искаха просто 16 години, но ти провери все пак.

За подготовка зарежи "госпожите", ами реално имаш само 3 варианта -

1) в Британски съвет - преподава ти англичанин, цените им съдират кожа. Аз при тях се готвих за FCE.

2) в AVO-3 - часовете са поделени между англичанин и българин. Цената е поносима. Тук се готвих за CAE.

Според мен дали ще имаш добър учител си е малко до късмет, а не до това кое от двете ще избереш. Всички учители са обучени и сертифицирани - с CELTA или DELTA.

3) Britannica - краен вариант, по възможност избери 2), защото тук са само българи, не всички са сертифицирани.

При записване на курса си има входно ниво, за да те определят за кой курс си и въпросите са с разпична сложност - от най-лесни до най-трудни. За АВО-3 не знам (там нямах входно), но ако си в Британски съвет, след теста някой англичанин ще те привика на диалог - това също е част от входното. Казвам го, за да не се чудих като почне да ти задава въпроси :clap:

От CPE няма да имаш нужда, освен ако не си решил да ставаш преподавател.

П.П. не ти трябват и никакви брошури - имаш си интернет отваряш стайта на британски съвет и четеш кое какво е. А за самоподготовка този сайт ще ти е много полезен: EnglishTips.

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

TOEFL на по-ниско ниво от FCE? Защо тогава за курс за TOEFL ми искаха ниво advanced, което отговаря на изпита CAE, който е на по-високо ниво от FCE??? Нещо май не се връзват нещата :clap: А за подготовка... Мен мои близки приятели и бивши учители ме съветват да не ходя никъде на курсове или на уроци. В момента можеш да си намериш много учебници за подготовка на различните издателства, аз съм изкупил повечето книги на Cambridge и MacMillan. Пример: една позната ходи на курс за подготовка за TOEFL в София, фондация Кирил и Методий, и изкара 104 точки. Една друга позната не ходи никъде на курс, сама се подготвя и има 105 точки. Сами си правете изводите. За SAT също не ти трябва FCЕ :)

За сертификат на Кембридж май се искаха просто 16 години, но ти провери все пак.

Nqma nishto takova,az se qvih na FCE na 13.

Izvinqvam se,che pisha s latinski bukvi,no qvno na tozi komputur nqma bulgarski ezik kato opciq.

Аз се подготвях година-две и на 14 години се явих и взех FCE от първия път. Няма ограничение за годините

Аз съм с CAE. Различните нива и различните изпити нямат връзка един с друг. Всичко зависи от това какво ти трябва и какви знания имаш. Другото, което не е вярно е това, която ти казва съученичката ти, че без FCE не можеш да положиш Тойфел!! Първо това са различни системи, второ Тойфел е на по-ниско ниво от FCE. За да избегнеш подобна заблуждаваща информация, просто се разходи до Британски Съвет и попитай. По мое мнение за предпочитане е FCE и CAE, защото сертификата важи цял живот, пък са и широко признати, а да държиш други изпити само при нужда еднократно (Тойфел важи 2 години) само когато/ако ти потрябва. За сертификат на Кембридж май се искаха просто 16 години, но ти провери все пак.

За подготовка зарежи "госпожите", ами реално имаш само 3 варианта -

1) в Британски съвет - преподава ти англичанин, цените им съдират кожа. Аз при тях се готвих за FCE.

2) в AVO-3 - часовете са поделени между англичанин и българин. Цената е поносима. Тук се готвих за CAE.

Според мен дали ще имаш добър учител си е малко до късмет, а не до това кое от двете ще избереш. Всички учители са обучени и сертифицирани - с CELTA или DELTA.

3) Britannica - краен вариант, по възможност избери 2), защото тук са само българи, не всички са сертифицирани.

При записване на курса си има входно ниво, за да те определят за кой курс си и въпросите са с разпична сложност - от най-лесни до най-трудни. За АВО-3 не знам (там нямах входно), но ако си в Британски съвет, след теста някой англичанин ще те привика на диалог - това също е част от входното. Казвам го, за да не се чудих като почне да ти задава въпроси ;)

От CPE няма да имаш нужда, освен ако не си решил да ставаш преподавател.

П.П. не ти трябват и никакви брошури - имаш си интернет отваряш стайта на британски съвет и четеш кое какво е. А за самоподготовка този сайт ще ти е много полезен: EnglishTips.

Само да отбележа, че съм момиче. ;)

Ами аз не съм от София , а на другия край на България и ще ми е малко трудно да стигна до британския съвет за курсове. Вариантът е да изкупя всякакви книжки дето имат из книжарниците и да правя упражненията в тях. Също и някоя даскалица може да ми обясни това-онова. Малко се поуспокоих като казахте, че може и без особени кусове да се мине, защото навсякъде из нета каквото намерих беше придружено със курсове или всички бяха ходили на курсове.

Смисъл? ;)

АВО-3 пак ли е "за цял живот" и изисква ли се много от учебните заведения? (честно казано за първи път го чувам това *shame*)

Благодаря и за линка, ще го прегледам!

Значи до колкото разбрах най-много ще ми трябват SAT и FCE, както и TOEFL, а CPE само за даскали?

Редактирано от Progal_4e (преглед на промените)

TOEFL на по-ниско ниво от FCE? Защо тогава за курс за TOEFL ми искаха ниво advanced, което отговаря на изпита CAE, който е на по-високо ниво от FCE??? Нещо май не се връзват нещата ;)

...

Пример: една позната ходи на курс за подготовка за TOEFL в София, фондация Кирил и Методий, и изкара 104 точки. Една друга позната не ходи никъде на курс, сама се подготвя и има 105 точки. Сами си правете изводите.

Сега се поразрових и никъде не се съпоставя TOEFL къде стои в европейската езикова рамка. Американска му работа, все трябва да са нестандартни. Изглежда съм се объркал и съм си мислел за IELTS вместо за TOEFL...

А за резултата от изпита, нали разбираш, че в най-голяма степен ученето зависи от учещия? Където и както и да те учат, ако не свършиш своето, нищо няма да стане. А ако някой е по-амбициозен, с повече практика и сам може да се справи (такива хора и аз познавам - включително и хора, взели сами CPE).

Само да отбележа, че съм момиче. ;)

Ами аз не съм от София , а на другия край на България и ще ми е малко трудно да стигна до британския съвет за курсове. Вариантът е да изкупя всякакви книжки дето имат из книжарниците и да правя упражненията в тях. Също и някоя даскалица може да ми обясни това-онова. Малко се поуспокоих като казахте, че може и без особени кусове да се мине, защото навсякъде из нета каквото намерих беше придружено със курсове или всички бяха ходили на курсове.

Смисъл? ;)

АВО-3 пак ли е "за цял живот" и изисква ли се много от учебните заведения? (честно казано за първи път го чувам това *shame*)

Благодаря и за линка, ще го прегледам!

Значи до колкото разбрах най-много ще ми трябват SAT и FCE, както и TOEFL, а CPE само за даскали?

Смисъл, че другите две са по-добри. SAT го полагай само при нужда, FCE е ниско - гони CAE. За да положиш изпит на Кембридж ще трябва да се разходиш до София, защото само в София има Британски Съвет - те провеждат изпита, който се проверява в Англия (важи доживот). Те отделно организират и подготвителни курсове, както и другите две изброени от мен възможности (АВО-3 и Британика).

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

А за резултата от изпита, нали разбираш, че в най-голяма степен ученето зависи от учещия? Където и както и да те учат, ако не свършиш своето, нищо няма да стане. А ако някой е по-амбициозен, с повече практика и сам може да се справи (такива хора и аз познавам - включително и хора, взели сами CPE).

Именно. Така че ако някой иска и е упорит може и сам да се справи. Може само някой друг урок само да му се обяснят някои неясни неща. Всички зависи от самия човек :help:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.