Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Английски език

Featured Replies

FCE,CAE,Toifel i SAT са абсолютно независими един от друг изпити , FCE<CAE но това не значи,че ако нямаш FCE не можеш да се явиш на CAE.тази година улесняват CAE ,точно за да се доближи до нивото на Тойфел и Сат.ако имаш CAE на повечето места не ти искат Toifel i SAT и е нормално г-жата ви да е казала,че е рано защото те са за учене в чужбина и валидноста им е само 2 години,а на CAE e до живот.

• Отговори 303
  • Прегледи 104,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте каква е разликата между Present Perfect Tense и Past Perfect Tense.Може да ми кажете също и за Passive Voice точно времената на англисйки в Passive Voice как се преобръщат не ми е ясно. Също кои са следните времена: Present Simple & Past Simple , Present Progressive & Past Progressive. Ако може дайте само линк към обеснение на български език за времената , друго не ми трябва ..аз горе долу ги разбирам ама горе долу пък ще ми трябват в скоро време ;)

Аз бих те посъветвал да си купиш някои учебници, ако знаеш поне малко английски (като думи), може да пробваш с учебници за ниво Elementary на Cambridge, MacMillan или Longman. След това intermediate :angry: От граматиките за ниво intermediate може би най-популярна е тази на Мърфи и наистина е добра. Горещо ти я препоръчвам. Не е задължително да купуваш хубавото издание, което е около 30 лв, има и българско от преди няколко години, за 6-7 лева.

Брей, Мадона, направо се изумих от първия линк. Уж съм учила английски, ама не бях чувала за (PROGRESSIVE) CONTINUOUS PASSIVE. Тези примери ме накараха доста да се замисля:

The problem was being solved when I arrived late for class

;

The students have been being taught for the last four hours

:P

ахахах тази година взех FCE,сега уча за CAE и аз не сам чувала за progressive,спокойно Публикувано изображение;)

Това "progressive" незнам кой го е измислил, сигурно американците. Аз все още се чудя какво е, докато не си спомня че е continous :ph34r:

Брей, Мадона, направо се изумих от първия линк. Уж съм учила английски, ама не бях чувала за (PROGRESSIVE) CONTINUOUS PASSIVE. Тези примери ме накараха доста да се замисля:

;

:hush:

Just as verbs can be used in simple tenses and continuous tenses in the active voice, they can also be used in simple and continuous tenses in the passive voice.Here are some examples:

1. They sell Dell PCs here. --> simple present tense, active voice

2. Dell PCs are sold here. --> simple present tense, passive voice

3. Someone is singing a beautiful song. --> present continuous tense, active voice

4. A beautiful song is being sung. --> present continuous tense, passive voice

5. Someone was singing a beautiful song. --> past continuous tense, active voice

6. A beautiful song was being sung. --> past continuous tense, passive voice

Благодаря за пояснението, Мадона ;)

Аз помнех само present, active and passive voice , както и past active and passive voice:

This house is cleaned every day.

This house was built 10 years ago.

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel
кирилица!!! (преглед на промените)

Знаем, че повечето хора днес изучават английски език. Затова реших да обединя всички теми, свързани с него. Тук може да си задаваме въпроси и да си даваме полезна информция за този език :P

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Много спешно ми трябваше да си доусъвършенствам английския и да науча бизнес английски. Доста писах по форуми, но толкова много мнения, препоръки... реших да се спра на една фирма, и аз не знам защо... общо взето на тото я избрах. Можете да разгледате сайта.. и ако се обадите на телефоните им за връзка няма да ви отрежат, ако не предлагат това което ви трябва , а ще намерят веднага начин да ви бъдат полезни с нещо. http://nauchi.me

търся онлайн тестове за CAE не само за новия формат може и за стария все пак да си се упражнявам(знам че има google за тая работа но селективното търсене на това което ти върши работа от всичките предложени тестове е доста трудно) така че ако се сетите за някои добър сайт или пък ги имате на компа пишете Публикувано изображение

Редактирано от endorion.vankata (преглед на промените)

Здравейте Искам да изкарам изпит IELTS , но не знам при кого да се запиша на курсове. Някакви отзиви за фондация "Кирил и Методий"? Благодаря предварително

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel
кирилица (преглед на промените)

Преди месец карах курс във фондация Кирил и Методий. Много съм доволен. Това есета, граматика, всичко ми е вече ясно. Напълно се запознах с изискванията на теста. Работи се по материали от различни учебници. Има много практика и преподавателят обяснява всичко. Записвай се на курса без да му мислиш!

търся онлайн тестове за CAE не само за новия формат може и за стария все пак да си се упражнявам(знам че има google за тая работа но селективното търсене на това което ти върши работа от всичките предложени тестове е доста трудно) така че ако се сетите за някои добър сайт или пък ги имате на компа пишете Публикувано изображение

Освен Google, трябваше да прочетеш и предишните мнения. EnglishTips ти трябва.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, Пиша , ако можете да ми помогнете по някакъв начин като , примерно, ми предложите някакви помагала или нещо, което би ми било полезно да развивам познанията си по английски език. Обучението в училище е на ниво, но има какво още да се иска. Проблемът е там, че часовете вървят много мудно и бавно и имам чувството, че нищо не научавам там. Подготвителният клас беше много добър, но от там нататък нещата се разпуснаха и то много. Ще дам списък с учебниците, които имам, и ако се досещате нещо, което би ми било от полза - пишете :P:) *учебниците са с учебни тетрадки заглавие - ниво - издателство Enjoy English 1 - starter - Lettera Enjoy English 2 - elementary - Lettera Enjoy Englsih 3 - intermediate - Lettera Masterclass - FCE - Oxford Straight forward - Advanced - Macmillan (този още не сме го започнали) учебно помагало - English Grammar in use - intermediate - Cambridge University Press (Raymond Murphy) (for sale in BG only - Prosveta) :) :)

Ехооо, къде сте бе хора Публикувано изображение Един човек да има да иска да научи нещо и да няма кой да хелп-не :cant believe:

Ехооо, къде сте бе хора Публикувано изображение Един човек да има да иска да научи нещо и да няма кой да хелп-не :)

Ами ние песни не пеем - колко пъти трябва да кажа за EnglishTips, за да го прочетеш?

Ако пък не искаш на компютъра - ей го къде е АВО-3. Правиш входно ниво и те слагат където ти е мястото.

EnglishTips го знааааааааам, но там са учебници, речници, не видях никъде тестове!!! Плюс това от всичките 13 файла дето изтеглих и си играх цял ден, само един се разархивира, а другите не стават...

EnglishTips го знааааааааам, но там са учебници, речници, не видях никъде тестове!!! Плюс това от всичките 13 файла дето изтеглих и си играх цял ден, само един се разархивира, а другите не стават...

Първо, гледаш, ама не виждаш. Първото, което ми попадна: CAE Practice Tests Plus 2.

Второ, във учебниците освен обяснения има тестове, с които да ги упражниш.

Преди месец карах курс във фондация Кирил и Методий. Много съм доволен. Това есета, граматика, всичко ми е вече ясно.

Напълно се запознах с изискванията на теста. Работи се по материали от различни учебници. Има много практика и преподавателят обяснява всичко.

Записвай се на курса без да му мислиш!

Благодаря ти

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.