Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите изчезват

Featured Replies

Европа:

Българите изчезват

Старият континент ще загуби 20 млн. от населението си само до 2050 г., показва тревожната прогноза на европейския статистически институт Евростат. В нея България се класира на челната позиция. Според изчисленията страната ни ще намалее до 2050 г. с една трета. По данните на НСИ населението ни за 2006 г. е 7 385 367. Грубо казано, след 40 години страната ни ще е с два милиона по-малко. Румънците пък ще намалеят с една пета. Балтийските страни също имат лоша перспектива - те ще се стопят от 16 до 20 на сто. Гражданите пък на Полша, Словакия, Унгария и Чехия ще намалеят с една десета.

Институтът прогнозира, че след 2010 г. ражданията в Западна и Източна Европа няма да могат да покриват смъртните случаи и негативният прираст ще се установи като трайна тенденция. Големите държави като Германия и Франция също силно ще пострадат от срива в население - Германия ще загуби 9,6 на сто от 82,5-милионното си население, а Франция 9,7 на сто. Италианците ще се стопят с 9 на сто, а Швеция с 13,7 на сто. Растеж се прогнозира само на малките ЕС членове като Люксембург, Ирландия, Кипър - между 33 и 42 на сто.

Именно тези тревожни тенденции накараха еврокомисаря по правосъдието Франко Фратини да предложи въвеждане на европейска "синя карта" за имигранти по примера на САЩ. Само така Европа ще може да компенсира недостига на квалифицирана работна сила в съюза, която до 2050 г. ще се задълбочи още повече.

в."Стандарт"

В България я има 5 милиона БЪЛГАРИ, я няма. Може и да са много по-малко - и мен ме водят още жител. Мургавите и високопланинците преобладават.

И кой е виновен за това че на някои вече не им "става" или просто са толкова егоистични че не искат деца .... А после виновни били "другите" В ЕС ще приемат емигранти, и откъде ще са те според вас, от Африка, от близкия изток, от страните с висока раждаемост ,а те са главно мюсюлмански.... ...

не могата да изчезнат българите за 40 години. 5 века са били под робство и са оцелели а сега за 40 години няма. това са глупости не им се вързвайте!

И кой е виновен за това че на някои вече не им "става" или просто са толкова егоистични че не искат деца .... А после виновни били "другите" В ЕС ще приемат емигранти, и откъде ще са те според вас, от Африка, от близкия изток, от страните с висока раждаемост ,а те са главно мюсюлмански.... ...

По-егоистично е да зарежеш родители, приятели и родина за да идеш в чужбина.

Ние не създаваме деца за да има кой да емигрира в ЕС, МЕС и не знам си къде.

За 40 години според мен ще изчезнат повече от 2 милиона българи.

Пълни глупости!

Ще изчезнат ами,като гледам с какви темпове се размножават циганите,бетер хлебарки sad.gif

Е, на мен понякога не ми става, ама искам деца и то поне 5! Обаче проблемът е другаде - в мисленето ни. Ако направим едно изследване сред българите, вероятно ще установим, че 90 % искат да имат деца и то повече от едно, но за целта трябва да имат високи доходи и да са осигурени в бъдеще! Ама че глупаво мислене! Когато им даваш пример, че цигани гледат деца само със социални помощи, ти изтъкват, че искат децата им да са щастливи и да не се лишават от нищо! А нима има по-щастливи от циганите? Аз мисля, че човек е щастлив с това, което му се предлага. Нима аз не искам да карам кола за 200 000 лева? Искам! Но други искат да карат поне някоя нова кола като моята, а не за 200 000! Трети искат да карат каква да е кола и пак ще бъдат щастливи! Така, че не парите са причина за това, да нямаме деца, както искат да ни убедят всички, които гледат главно своя егоизъм и кариера!

Е, на мен понякога не ми става, ама искам деца и то поне 5! Обаче проблемът е другаде - в мисленето ни. Ако направим едно изследване сред българите, вероятно ще установим, че 90 % искат да имат деца и то повече от едно, но за целта трябва да имат високи доходи и да са осигурени в бъдеще! Ама че глупаво мислене! Когато им даваш пример, че цигани гледат деца само със социални помощи, ти изтъкват, че искат децата им да са щастливи и да не се лишават от нищо! А нима има по-щастливи от циганите? Аз мисля, че човек е щастлив с това, което му се предлага. Нима аз не искам да карам кола за 200 000 лева? Искам! Но други искат да карат поне някоя нова кола като моята, а не за 200 000! Трети искат да карат каква да е кола и пак ще бъдат щастливи! Така, че не парите са причина за това, да нямаме деца, както искат да ни убедят всички, които гледат главно своя егоизъм и кариера!

И колко деца казваш, че имаш ? Ако не са 5, защо не са и какво те спира ?

Една от основните причини да нямаме повече деца е, че не сме безотговорни и лекомслени за бъдещето им.

Живи и здрави да сме,пък колко ще сме времето ще покаже.

Такива проучвания са прекалено субективни и обективността в тях не е голям процент.

А дали ще има българи и държава България си зависи само от нас.

Така,че наистина сме обчерени,като гледам какво поколение идва/моето/ biggrin.gif

Абе кви ги плещите бе хора?Кой прави по 5 деца при този нисък стандарт-единствено простити хора циганите тук,албанците(те са си цигани) и разни африкански племена.Това е положението.

Аз на тая "държава" дете няма да й родя

:ph34r:

Как ли пък не-да се мъчи и то sad.gif

Ако имах възможност да живея в чужбина,най-малко 3 да съм си родила до сега biggrin.gif

Иска ли ви се или не, това е жестоката истина. Ще изчезнем не само като нация и народ, но и като култура и традиции. Не случайно във вечните каландари на доста народи този период от земния живот е оцветен в черен цвят!

Въпросът е, не дали това ще се случи а кога!? Кога ще се самоунищожим, а ако сме любопитни може да се запитаме и защо?

Хе, хе.... И без изследване установявам, че 90% от постващите в тая тема потвърждават написаното от мен в предния ми пост. Айде ся кажете, че не съм прав! Един не искал 5 деца, друг нямало да роди на тая държава, трети отново дава пример с цигани и албанци, четвърти гледа черногледо на нещата и затова никога няма да има повече от едно дете ... Очаквам още 5 мнения против децата и ще вдигам банкет :angry: Надявам се, не PC-тата са причина за импотентността ви. Kакто казах, парите не са важни. Важен е НАШИЯТ ЕГОИЗЪМ!!!!!!

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Що се отнася до нас Българите нещо май отдавна изчезнахме/и изчезваме от България :angry: . Разпиляхме се по-света, за да отцелеем като такива. В последно време като се разглеждам по-разните сайтове/форуми и подобни онлайн места със снимки на потребителите, все повече разни четвътрити, мургави и "различни" хора/физиономии. Не че точно информацията събрана по-този начин и изводите на чиято основа пиша това, са напълно достатъчни зада се направи подобно изказване, но са добра база за сравнение. Освен това виждате какви се мъкнат в днешно време по-улиците вече все по-често. Нямам нищо против никой, но когато ставаме малцинство в собствената си държава изобщо не е приятно. Преди всичо поради причината, че горе споменатите хора, нямат никаква култура и уважение към никого, не допринасят с нищо градивно към обществото и насяват някакъв ориенталски хаос. Проблемът е, че когато стават все повече, оказват голямо влияние (пряко и не пряко) на нашата подрастваща младеж и не само на тях. В момента е за повечето съвсем нормално например да се храчат по улицата, да се чешат "по-оная работа" на обществени места, да не се съобразяват с абсолютно никого, да нямат елементарна култура и уважение един към друг и към всички останали. Това е грозно, противно и отвратително, но за повечето е вече нещо съвсем нормално. Е как няма да е така, когато идолите на повечето са например: "тъпият батко с мускулите и голямата кола", "някой си получовек от телевизията който мята задник насам натам и квичи като животно" или пък полуголата кака от "музикалния" канал. Не може човек да израстне в лудница и нормален да се развива. Цялата ни ценностна система се променя. Кутурата ни се губи в този "ориент-хаос". Как да обясня на едно дете, че дадено нещо е лошо и неприсъщо за него, когато навсякъде около него се прави това същото всеки ден и се има за нещо съвсем нормално. Доста от тинейджърите вече не мислят като Българи, превъспитават се от обществото, в което е засилено присъствието на хора Българи по-паспорт. Вместо последните да се интегрират към нас, ние все повече ще се интегрираме към тях с нарастването на броят им.

Българи ще има дотогава докато се държим Българите заедно и така съхраним Българското.

Що се отнася до населението на европа, според мен е нормално да се посвие малко. Някой замислял ли се е че с тези темпове на прираст, скоро може да си дишаме всички във вратовете и ще умрем от мизерия. Как ще ни изхрани тази планета? Друг е въпросът, как или дали това пасва на икономиката и на разните му там доста "здравословно" изглеждащи политици. Дали ще има достатъчно хора да мизерстват за да могат други да живеят добре. Неможе в едно кралство само царе и царици да има, и слуги са нужни.).

P.S. моля да се обърне внимание по-горе, че използвам думите: "повечето", "доста". Който не се сеща защо, няма смисъл да коментира.

ми жените като не пускат тей ще е.

Ше мрете като нация и ще се гърчите

от задушаащата действителност..

Що се отнася до нас Българите нещо май отдавна изчезнахме/и изчезваме от България :) . Разпиляхме се по-света, за да отцелеем като такива. В последно време като се разглеждам по-разните сайтове/форуми и подобни онлайн места със снимки на потребителите, все повече разни четвътрити, мургави и "различни" хора/физиономии. Не че точно информацията събрана по-този начин и изводите на чиято основа пиша това, са напълно достатъчни зада се направи подобно изказване, но са добра база за сравнение. Освен това виждате какви се мъкнат в днешно време по-улиците вече все по-често. Нямам нищо против никой, но когато ставаме малцинство в собствената си държава изобщо не е приятно. Преди всичо поради причината, че горе споменатите хора, нямат никаква култура и уважение към никого, не допринасят с нищо градивно към обществото и насяват някакъв ориенталски хаос. Проблемът е, че когато стават все повече, оказват голямо влияние (пряко и не пряко) на нашата подрастваща младеж и не само на тях. В момента е за повечето съвсем нормално например да се храчат по улицата, да се чешат "по-оная работа" на обществени места, да не се съобразяват с абсолютно никого, да нямат елементарна култура и уважение един към друг и към всички останали. Това е грозно, противно и отвратително, но за повечето е вече нещо съвсем нормално. Е как няма да е така, когато идолите на повечето са например: "тъпият батко с мускулите и голямата кола", "някой си получовек от телевизията който мята задник насам натам и квичи като животно" или пък полуголата кака от "музикалния" канал. Не може човек да израстне в лудница и нормален да се развива. Цялата ни ценностна система се променя. Кутурата ни се губи в този "ориент-хаос". Как да обясня на едно дете, че дадено нещо е лошо и неприсъщо за него, когато навсякъде около него се прави това същото всеки ден и се има за нещо съвсем нормално. Доста от тинейджърите вече не мислят като Българи, превъспитават се от обществото, в което е засилено присъствието на хора Българи по-паспорт. Вместо последните да се интегрират към нас, ние все повече ще се интегрираме към тях с нарастването на броят им.

Българи ще има дотогава докато се държим Българите заедно и така съхраним Българското.

Що се отнася до населението на европа, според мен е нормално да се посвие малко. Някой замислял ли се е че с тези темпове на прираст, скоро може да си дишаме всички във вратовете и ще умрем от мизерия. Как ще ни изхрани тази планета? Друг е въпросът, как или дали това пасва на икономиката и на разните му там доста "здравословно" изглеждащи политици. Дали ще има достатъчно хора да мизерстват за да могат други да живеят добре. Неможе в едно кралство само царе и царици да има, и слуги са нужни.).

P.S. моля да се обърне внимание по-горе, че използвам думите: "повечето", "доста". Който не се сеща защо, няма смисъл да коментира.

:):angry: Най - накрая едно смислено мнение.

Абе аз незнам жените да не пускат? Тук поне са хубави , за разлика от някои южняшки племена :wors:

Гърченето ще ти го оставиме на теб и на хора, които ги блазни тази мисъл. Толкова народ се е опитал да ни затрие като нация, както и собственото ни самосъзнание, че такива приказки вече не трогват никого! Аз ще те оставя да си се надяваш, така както са се надявали твоите предци, защото само това можеш да направиш по въпроса - да се надяваш! ;)

Така и не разбрах защо ме предизвикваш? Някой път ще ти кажа две приказки , ако ще и наказание да си издействам!

Извинявам се, но не видях някъде по-темата да има нещо дразнещо писано по адрес на гърците или смесени такива. Така че не мисля, че е уместно да се пускат подобни коментари.

Редактирано от drakkar (преглед на промените)

Колкото е по-глупав човек,толкова е по-щастлив(или обратното.)).Нали знаете??

Извинявам се, но не видях някъде по-темата да има нещо дразнещо писано по адрес на гърците или смесени такива. Така че не мисля, че е уместно да се пускат подобни коментари.

Знаеш ли какво означава да имаш гърч(глагола е "гърча се")?

Това,че ти си го помислил за "гърчеене"(димек да се мислиш за грък) е друг въпрос.

Хората четат това,което искат да прочетат cool.gif

Второ-нещо май не улови сарказма?м?

България ще бъде и пребъде. Съществуваме от 1300 години, от които близо 700 са робство. Не мисля, че са много народите, които биха оцелели. Сега има много проблеми, лично съм се сблъсквал с доста, но място за отстъпление или отчаяние няма. Не мисля да емигрирам, а да остана тук и да се боря. Нашите деди са ни оставили това късче земя, ако го загубим и него за нищо не ставаме.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.