Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всеки четвърти софиянец бил луд

Featured Replies

Всеки четвърти софиянец страда от психични заболявания. Това сочат данните от общинската стратегия за психично здраве, която предвижда създаването на нови психиатрични центрове в столицата. Оказва се, че в София има регистрирани около 6000 човека с диагноза "шизофрения", а близо 25 000 страдат от някаква степен на психична изостаналост.

Според изследването, различните психични разстройства са пет от десетте водещи причини за загуба на трудоспособност и едва 13 на сто от заболелите успяват да си намерят работа.

Динамичната среда, много по-бързият ритъм на живот, шумът, нездравословният начин на живот, са от причините в столицата да е толкова висок процентът на страдащите от нервни разстройства, обясняват специалистите.

На фона на всички тревожни цифри София може да се похвали само с достатъчен брой психиатри, но с нищо повече в извън болничната помощ за психично засегнатите, се казва още в документа.

Депресията е сред най-често срещаните психични разстройства, както и различните видове зависимости.

Тревожни са и цифрите на хора, които са посегнали на живота си, вследствие на нервно разстройство. Психиатрите обясняват, че нерядко психичноболните правят опит за самоубийство. На всеки 100000 души се падат 64, които са посягали на живота си.

В направеното проучване за психичните болести сред софиянци е станало ясно и че 5 на сто от хората над 65 години страдат от болестта на "Алцхаймер".

Общинската стратегия за предпазване от психичните заболявания предвижда в някои от бившите поликлиники да бъдат създадени центрове за лекуване на неврози. Ще бъде създаден и изпълнителен съвет към Столична община от девет човека (по равно от общината, неправителствения сектор и независими експерти) по въпросите на психичното здраве. Предвижда се и създаването на фонд към Столичния общински съвет, с който ще се финансират различни програми за психично здраве.

Източник: Монитор

То и аз имам такива наблюдения като се разхождам по улиците и се возя в градския транспорт ... :) А комбинацията от лудост, наглост и злоба е направо ...опасна за оцеляването.

Айде айде не сме чак толкоз много, аз, Фифа, Зорница изхахавя вече, Смърфа и още няколко...не е толкоз зле biggrin.gif

:yanim: Най-после истината за софиянците излезе наяве! cool.gif

Кога ли ще излезе и за търновци? :speak: Добре, че няма много като мен, иначе заглавието на статията би изглеждало - "Всеки втори търновец - луд"

Айде айде не сме чак толкоз много, аз, Фифа, Зорница изхахавя вече, Смърфа и още няколко...не е толкоз зле biggrin.gif

Чшшш, мен пък къде ме нахендрихте... Отричам! :wors:

Кога ли ще излезе и за търновци? :wors: Добре, че няма много като мен, иначе заглавието на статията би изглеждало - "Всеки втори търновец - луд"

Па като вземем и Арагорн, и WhiteHart... всеки първи! :wors:

Да бе, всеки четвърти...всички сте луди :wors:

Мене къде ме слагате бе? Аз съм единствения нормален у тоя град :wors:

Да бе, всеки четвърти...всички сте луди :wors:

Мене къде ме слагате бе? Аз съм единствения нормален у тоя град :wors:

Спокойно,има верме и ти да полудееш :wors:

За Данчо не говори така. Той е добро момче :wors:

Да бе, всеки четвърти...всички сте луди :headphones:

Мене къде ме слагате бе? Аз съм единствения нормален у тоя град :P

Всеки човек е нормален, всичко зависи от гледната точка... :P

---------------

Като се има предвид, че повечето от хората, живеещи в София, са пришълци от последните 10-20 години, спокойно може да се направи извод, че всеки четвърти българин е малко или много луд.

Моето впечатление е, че статистиката е пропуснала доста клинични случаи, така че съотношението вероятно е луди/нелуди = 1/1 или по-зле.

Аз затова много-много не ходя по центъра-да не полудея :P

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

:) Най-после истината за софиянците излезе наяве! cool.gif

А истината за това, че всеки четвърти жител на София не е софиянец?

Истината - всеки втори е луд! Това е по наблюдения в центъра на София, кореняк софиянци. Аз също имам проблеми, например с недоспиване. Спя по-малко от 5 часа дневно, пия по около 300-400 ml алкохол (средно), а се случва да изпивам и по литър и ... Не смятам, че водя нормален живот.

Ха ха ха .... На мен го кажи.

По цели нощи будувам, блъскам си главата, наливам се с алкохол, /защото съм битов алкохолик/, говоря неща, които са толкова странни за обкръжаващите ме, че вече спрях да говоря. Толкова съм изтрескала, че няма на къде. А семейството ми е добро, значи не е генетично. Не живея и в София, значи не е и териториално... Един Господ знае какво е. Луда съм и хората полудяват, но всеки го избива различно.

Страшно е положението, страшно е ...

:)

Кога ли ще излезе и за търновци? ;) Добре, че няма много като мен, иначе заглавието на статията би изглеждало - "Всеки втори търновец - луд"

Шшшшт! Да не почвам с другите градове ;)

А истината за това, че всеки четвърти жител на София не е софиянец?

Колко ли са лудите пришълци? Да вземем 12 000 - ното население на столицата по време на освобождението. Населението на страната грубо е било около 6 милиона с всички области, които не са влезли в пределите на тогавашна България. Значи населението се е повишило не повече от 1.5 - 2 пъти за сто и кусур години. Това ще рече, че кореняк софиянците в момента би трябвало да са 24 000, което доста добре се вписва в цифрата за шизофрениците. Останалите да не се обаждат!

Сега ще направя и анализ - защо аджаба столичани са такива шизофреници. Kак няма да полудее човек, като му се изсипят милион и половина селяни на главата :P

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ми жалко, че не си от София. Бихме могли да се запием заедо някъде. Положението е наистина страшно... То само това ни остана - да се напием и да говорим/пишем глупости... Нормалните хора ни избягват (вече), та май трябва да направим някаква организация.

То не пречи пак да се съберем да пием и да си говорим нашите глупости. Приятно е когато човек срещни побратим. Така или иначе се изолираме от другите. Нека си направим организация - с председател, заместник председател, секретар, почетни членове, само членове и т.н.

Сега ще направя и анализ - защо аджаба столичани са такива шизофреници. Kак няма да полудее човек, като му се изсипят милион и половина селяни на главата :P

Ей за това аз не съм отишла в София. И аз щях да бъда от тия селяни, които спомагат за бързото полудяване на столичани. Нека се радват, че съм ги лишила от присъствието си.

То не пречи пак да се съберем да пием и да си говорим нашите глупости. Приятно е когато човек срещни побратим. Така или иначе се изолираме от другите. Нека си направим организация - с председател, заместник председател, секретар, почетни членове, само членове и т.н.

Ей за това аз не съм отишла в София. И аз щях да бъда от тия селяни, които спомагат за бързото полудяване на столичани. Нека се радват, че съм ги лишила от присъствието си.

Аз от само членовете ли ще бъда ( не си мислете мръсни работи с мръсното си подсъзнание) :P

:offtopic_s:

Аз от само членовете ли ще бъда ( не си мислете мръсни работи с мръсното си подсъзнание) :P

Ми ако нямаш амбиции да вървиш по-нагоре по стълбичката laugh.gif ....

Бахти това моето мръсно подсъзнание къде ме прати .... :P

Ха-ха, аз мисля, че всички сме си кой от кой по куку-руку. То как няма да сме в тоя град, всеки си прави к`вото си иска и където си иска. Само че тези, които страдат от шизофрения и тем подобни са по-тежки случаи. То където и да се обърнеш все ще видиш някакъв тип лудост! biggrin.gif

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

Как няма да са психясали, то за тях е начин на живот laugh.gif

sad.gifsad.gifsad.gif

А тези "софиянци" наистина ли са от София?

Като си амбиционен и идваш от друг град, като си мислиш, че ще постигнеш невероятно много в София и това естествено не стане, ще психясаш...

Много хора така си мислят, но това не става.Идвайки в София виждат един много по-жесток свят.И не са софиянци тези, които са от 2 дни в столицата. А когато се говори така срещу София ми става много гадно...

Добре,че не съм Софиянец :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.