Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В памет на Джон Атанасов - един велик българин.

Featured Replies

На днешна дата през 1903 година се е родил най великия за мен човек заради който дори в момента седя пред компа. а именно БЪЛГАРИНА (както го наричат американец с български произход) Джон Атанасов. вярно мойе доста да се спори по темата дали е българин или не но нека поне за миг да се замислим колко умен за времето си е бил той. и нека всеки които има потенциал да се се затжаря в стаята си с мисълта "за какво да се мъча като никой няма да ме разбере и помогне" а да вдигне глава и да продължава напред.

и най важното докато седите на компа и четете тази тема не забравяйте благодарение на кого.

ето малко повече инфо за Джон:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%...%81%D0%BE%D0%B2

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Трябва да му отдадем дължимото, направил е много, постигнал е също толкова. Евала.

Но не бих го нарекла "най-великият българин".

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

Наистина е постигнал много и много му дължим. Ние си го помним и споменаваме

Лека му пръст!

Според мен не е постигнал нещо чак толкова впечатляващо. Компютрите са щели да бъдат създадени и без него. Но пак си е велик българин. Лека му пръст!

Според мен не е постигнал нещо чак толкова впечатляващо. Компютрите са щели да бъдат създадени и без него. Но пак си е велик българин. Лека му пръст!

Да, но след може би 50 години, което си е мнооого голям период от време. Сега нямаше да сме толкова развити.

Джон Атанасов и Георги Крумов (водещ на ТВ предаването "Мрежата") са хора, на които им отдавам huge respect!

Редактирано от Totalll (преглед на промените)

Да, но след може би 50 години, което си е мнооого голям период от време. Сега нямаше да сме толкова развити.

Джон Атанасов и Георги Крумов (водещ на ТВ предаването "Мрежата") са хора, на които им отдавам huge respect!

Така е, сега щяхме да се кефиме на компютри под 50MHz.

Аз няколко години как се измъчих без компче не е истина sad.gif

Сега съм щастлива,че мога да работя независима :wors:

Благодаря ти,Джон

:)

Велик българин!

Поклон пред паметта му! :wors::):wors: Да почива в мир!

Не мисля, че сега щяхме да бъдем с 50 MHz-ови процесори. Ако погледнем историята, ще забележим, че радиото е било създадено в почти един и същ момент от различни учени. Телефонът също. За автомобила да не говорим. Като включим и първия спътник около Земята и първия полетял човек в космоса, виждаме, че корелацията е голяма. Всъщност, сега компютрите са на такова ниво на развитие, което искат корпорациите - нито по-голямо, нито по-малко. Важно е да се печелят пари от постепенното въвеждане на нови технологии. Мислите ли, че не може да се направи огромен скок в технологиите и да забравим сегашните си щайги? Може разбира се, но никой няма да спечели от това. ето там е цялата работа, а не в ума на отделния индивид

Мир на прахта му!

• Автор
Не мисля, че сега щяхме да бъдем с 50 MHz-ови процесори....

Напълно те подкрепям Кико. Могат да се създадът наистина много мощни компютри, които може би вече ги има но с тях работят корпорации и др. като например НАСА, ПЕНТАГОНА и т.н. но за нас е още рано. колкото до многопочитаемия Джон има едно малко допълнение. той е създал първата в света изчислителна машина която в последствие е довела до създаването на компа. което не означава да не му отдадем чест. както и на останалите български изобретения като например първия електронен часовник, първата 5 степенна скоростна кутия и т.н. но да не се задълбочавам чак толкова, все пак създадох темата за да отдам почит на един наистина велик българин.по темата може да пишете за великите българи, ако ли не ще помоля админите да я заключат.

Ура за "нас" великите БЪЛГАРИ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.