Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да деинсталирам FlexType

Featured Replies

Много бъгава програма и искам да я деинсталирам. Пробвах през деинсталатора в папката на програмата, но не стана. Ще ми кажете ли как да го направя?

http://injinera.bgplus.com/downloads/Varija2K.rar

Разархивираш, отваряш папката DATECS2K.Remove и върху файла Varija2K.inf с десен бутон на мишката даваш INSTALL

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Разархивираш, отваряш папката DATECS2K.Remove и върху файла Varija2K.inf с десен бутон на мишката даваш INSTALL

Това май е единствения начин за пълното премахване на този „вирус“ за Windows, но все пак напълно сигурния вариант е да преинсталираш на чисто ОС.

Control Panel. Add or remove programs. Намираш и премахваш Flex Type. Рестартираш компютъра и след това изтриваш папката Datecs (сигурно е в програмните файлове). Не мисля, че е чак толкова трудно да се премахне. Освен ако нещо не се е случило междувременно с регистрите.

Control Panel. Add or remove programs. Намираш и премахваш Flex Type. Рестартираш компютъра и след това изтриваш папката Datecs (сигурно е в програмните файлове). Не мисля, че е чак толкова трудно да се премахне. Освен ако нещо не се е случило междувременно с регистрите.

Де да беше толкова лесно :)B-boy[styLe] е посочил правилния начин.

Де да беше толкова лесно :)B-boy[styLe] е посочил правилния начин.

Правил съм го много пъти. Но в крайна сметка винаги може да се намери изключение. :)

Редактирано от 90125 (преглед на промените)

B-boy[styLe], разбира се, направо е НЕЧОВЕК със СУПЕР удачните си съвети и невероятно усърдие да подава безкористна помощ,

но може ли авторът или някого другиго разумно е неемоционално да обясни, къде точно е този проблем с Флекс Тайп.

Ползвам го доста интензивно в 98, 2000, ХР, и никога никъде не ми е дал бъг, на повече от 15 машини.

Цък и тукТая тема е толкова стара, колкото и самият FlexType! Влизай в сайта на инженера и разбери, какво трябва да триеш допълнително. Имам предвид шпиони, които остават и след деинсталацията на продукта. Преди години се справих с това и вече не ми се занимава с Дартекс!

ПП: Старите спорове в Калдейта не мога да разреша, затова извинявайте за невалидния линк! Все пак има и Google на БГ, който би могъл да ви бъде най-добрият помощник :help:

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Няма абсолютно никакви шпиони след деинсталацията. Може да са омазани фонтовете, затова трябва да се преинсталират.

Няма абсолютно никакви шпиони след деинсталацията. Може да са омазани фонтовете, затова трябва да се преинсталират.

Човече, това за шпионите го пишеше в пресата, преди 2-3 години. Отнасяше се специално за един .dll файл. Дадох препратки към друг форум, но явно Калдейта не иска да има вземане даване с бившите, затова и линка ми е невалиден. Въпреки всичко, може да се прегледа сайта на инженера. Предполагам, тия остатъчни файлчета, които не се изтриват, ще ги пише там. Ако не, ще се поразровя из пресата и ще ги направя ОТНОВО обществено достояние. Наистина има файлове, които се откриват като шпиони от някои програми и по специално от Spybot. Ако не бяха такива, защо тия .dll файлове, щяха да се загнездват в системата ни? Не е ли нормално да се деинсталират?

B-boy[styLe], разбира се, направо е НЕЧОВЕК със СУПЕР удачните си съвети и невероятно усърдие да подава безкористна помощ,

но може ли авторът или някого другиго разумно е неемоционално да обясни, къде точно е този проблем с Флекс Тайп.

Ползвам го доста интензивно в 98, 2000, ХР, и никога никъде не ми е дал бъг, на повече от 15 машини.

Ами с думи прости има два недостатъка. Единия е че инсталира свои шрифтове и фонтове и премахва оригиналните на ОС. После когато трябва да се кореспондира на кирилица се получават проблеми между компютрите които имат ФТ и които нямат такъв. Ако нормално си инсталираш ОС със извикан втори системен език да е български с кодова таблица 1251 (а не която е по подразбиране 1252) нямаш проблем с кирилицата. Ако такъв се получи значи си имаш работа с документ писан на ФТ. Този първи недостатък би трябвало да се решава успешно когато деинсталираш програмата и въпросният и деинсталатор да премахни всички файлови и да върне старите. Но ето и втория недостатък - въпросния деинсталатор не прави това. Премахва самата програма, но остава своите си (на никого ненужни) шрифтове и фонтове. В това се състои основния проблем, че веднъж инсталиран този вирус отърването от него е сложно. „Парния чук“ премахвал тези флупости и инсталирал оригиналните на ОС шрифтове и фонтове, но въпреки това не е абсолютно сигурно дали всичко връща както си е било. За това аз препоръчвам чисто нова инсталация на ОС и задължителното условие АБСОЛЮТНО НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ИНСТАЛИРА ФЛЕКСТАЙП!

• Автор

Благодаря на B-boy[styLe] cool.gif

Сложих си патча на инжинера и работи без грешка :)

...понятието "РЕГИОНАЛНОСТ" е въведено неслучайно от производителите на операционни системи. И не може всеки (разбирай ДАТЕКС) както му хрумне/скимне да си пише системен софтуер без да се съобразява с базовите правила. Това е! Ако нещо пак не е ясно - справка в литературата за ОС, раздел азбуки, кодови таблици, клавиатурни подредби и лингвистика (най-общо)

biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...

А ако нямаш диска на Windows-a ?!?! Защото на мене ми го поиска при деинсталацията :hush:

Много хитро решение ! Браво :hush: - как не се сетих ! :hush:

проблема мисля че може да се реши като се промени настройката за езика на системата от Regional and language options/advanced при смяна на езика системата ни казва да сложим инсталационен диск с windows за да може да си копира нужните файлове, така че мисля като се направи една смяна нещата ще се оправят

Flex type-а е една простотия! Един път обърках версийте и сложих такава за 98 на XP: XP-то повече не запали... От тогава си слагам фонетика по класическия начин.

• 1 година по-късно...

От известно време чета за страшния Флекс тайп, Инженера и т.н. Аз имах инсталиран Флекс тайп 2К и от Add and Remove programs го махнах без проблеми, даже ме попита дали да възстанови оригиналните Уиндоус настройки и може би за всеобща изненада ги възстанови. Така че едва ли е толкова страшно.

От известно време чета за страшния Флекс тайп, Инженера и т.н. Аз имах инсталиран Флекс тайп 2К и от Add and Remove programs го махнах без проблеми, даже ме попита дали да възстанови оригиналните Уиндоус настройки и може би за всеобща изненада ги възстанови. Така че едва ли е толкова страшно.

Видимостта е едно, това, което става отдолу (и е невидимо за нормалния потребител) съвсем друго

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.