Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете при избор на лаптоп?

Featured Replies

Здравейте.

До края на годината имам намерение да си купя лаптоп, но се колебая между две марки - Sony и IBM.

Набелязах си по един от двете марки: Sony IBM.

Принципно знам, че ИБМ са стабилни машини - вкъщи имаме един няколко години, а преди това брат ми донесе един от Дания (2-ра ръка) и въпреки, че котарака го заля със сок и е вече на 11г., горе-долу става нещо от него.

Но пък Сони ужасно много ми харесват като дизайн (макар да не е от такова значение).

Като по-вещи в тази сфера какво бихте ме посъветвали? :P

От тия двата Sony е по-добрия отвсякъде. Друг е въпросът какво имаш намерение да правиш на лаптопа и това ли е бюджета, който имаш за машинката ( 1600 лв) . Евентуално , след тия уточнения, бихме намерили и друг вариант .

котарака го заля със сок и е вече на 11г., горе-долу става нещо от него.

Макар да е стар котака, не е за изхвърляне още ;)

По въпроса - аз по се кефя на Сони, но за 1600 лв. можеш да си вземеш много по-добра конфигурация от марка като Асер, Дел, HP - повече хард, рам, процесор, евентуално по-малък

В рамките на предполагаемото ограничение на парите моето предпочитание е към този. Аз бих го избрал пред споменатите Сони и ИБМ, в комплекта влиза и хубава чанта, мишка и разни дреболийки.

• Автор
От тия двата Sony е по-добрия отвсякъде. Друг е въпросът какво имаш намерение да правиш на лаптопа и това ли е бюджета, който имаш за машинката ( 1600 лв) . Евентуално , след тия уточнения, бихме намерили и друг вариант .

Да кажем, че до 1800лв. най-много да е бюджета. Лаптопа ще ми трябва за чужбина и предимно за училище - не играя игри и тем подобни, но се опасявам, че ще се налага да изполвам програми за мултимедиен дизайн, за това си търся някоя по-здрава машинарийка (и с повече пространство на хард диска).

П.П: Aсер отпада - пробвала съм да работя на такъв и не ми харесва. Насочила съм се към тези две марки.

П.П.2: Мерси много за предложенията ;)

Тъкмо се бях засилил към Acer и видях -

П.П: Aсер отпада - пробвала съм да работя на такъв и не ми харесва. Насочила съм се към тези две марки.

Кой знае защо и аз , като kmvasilev, си мисля за Асус. По-точно за този Асус. Доста по-добра графика от Sony, което си си харесала cool.gif От всичко в този лаптоп (който посочих) не харесвам единствено инсталираната на Vista Home Premium операционна система , антивирусната програма - Symantec - ама нищо де, тя е инсталирана , но периода и е три месеца само и човек може да се отърве от нея (може и веднага, де) cool.gif

• Автор

Благодаря ви много за предложенията - ще ги имам в предвид при бъдещата покупка :speak:.

Аз бих ти препоръчал toshiba. По специално

този модел, защото виждам цената, към която си се ориентирала. Графиката можеше да е и по-добра, а вистата просто да не беше инсталирана, но като цяло не е лоша машина :rolleyes:.

Не бих ти препоръчал Acer по-простата причина, че ползвам един модел на acer от 2 години, както и съм използвал за кратко още два. Доста често имат хардуерни проблеми, макар и не толкова сериозни. В интерес на истината моят АСЕР бе подмятан 1 година като футболна тока и все още работи относително нормално, но както споменах има доста макар и дребни, дразнещи проблеми. Лично за мен, Sony като марка за качество вече са не са това, което бяха преди години. Моделите на Packard Bell са доста добри, имал съм възможността да ползвам няколко. Общо взето минават ми доста лаптопи през ръцете и първото нещо, на което обръщам внимание е гаранцията. Ако не е минимум 2 години не бих го взел. Гореспоменатата тошиба, както и повечето модели от тази марка са с по 2 години международна. Toshiba от серията TECRA, ако не лъже паметта са с по 5 години, но са в по-високия ценови клас. Packard Bell са също с по 2 години, но доколкото знам наскоро ACER ги закупиха. Говоря само от личен опит с гореспоменатите марки, с други като dell, ibm и т.н. не съм имал вземане даване затова няма да коментирам :)

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Ако наистина държиш да са тези 2 марки,

аз мисля, че SONY VAIO е по-доброто!!!

• Администратор

Сонито има по-смотано видео, по-красиво е и има повече RAM памет.

IBM са здрави машини, но конкретно този има много малко RAM. Предимството му е Santa Rosa платформата и това, че е с Core 2 Duo, вместо с Core Duo. Ако се навият да ти сложат допълнително RAM според мен това е по-добрата, от технологична гледна точка, алтернатива (да не говорим, че е и малко по-лек).

c7b37edceae3d24298a04e25350052a5.jpg

Миличка, и аз съм за Тошибата..вече съм totally in love with mine...

Горещо препоръчвам {не, че имам на какво основание laugh.gif }

Моето компчи

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

dv1000.jpg

В края на крайщата се сдобих с HP Pavilion dv 1000 и ми стана доста симпатичен - тези дни ще ми направят РАм паметта 1 ГБ и хард диска 160, че тези са ми малко laugh.gif

Мерси много за помощта! ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.