Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои сме ние? И послания.

Featured Replies

Понеже се пише във форума, че каквото и да говорим си оставаме непознати, и си проектираме образи, които не изцяло сме, ми дойде идеята , който желае тука в тази тема да опише себе си. И примерно защо вярва/не вярва в Бог, каква религия изповядва (И защо?) ,какви са му мотивите да участва тука, какво иска да даде на хората, как според него живота ни ще стане по-хубав и т.н. Все пак духовните учения, религии, водачи не можем да ги познаваме по-добре от себе си. И ние сме взаимно свързани дори това да е нежелано. И все пак тези морални, "духовни" учения са си за нас и ние ги пречупваме през личните си призми.

Като също смятам, че е хубава тука в тази тема да не се спори с другите участници и те да се разискват а всеки да говори само за себе си.

Или пък всеки ако иска да напише някое лично послание .Например какво би било добре за всички според него.

Абе, Мечи, малко насила ми се вижда тая работа...

Но аз ще се изкажа:

Който помага на другите - служи на себе си.

Който служи на другите - помага и на себе си.

Понеже се пише във форума, че каквото и да говорим си оставаме непознати, и си проектираме образи, които не изцяло сме, ми дойде идеята , който желае тука в тази тема да опише себе си. И примерно защо вярва/не вярва в Бог, каква религия изповядва (И защо?) ,какви са му мотивите да участва тука, какво иска да даде на хората, как според него живота ни ще стане по-хубав и т.н. Все пак духовните учения, религии, водачи не можем да ги познаваме по-добре от себе си. И ние сме взаимно свързани дори това да е нежелано. И все пак тези морални, "духовни" учения са си за нас и ние ги пречупваме през личните си призми.

Като също смятам, че е хубава тука в тази тема да не се спори с другите участници и те да се разискват а всеки да говори само за себе си.

Или пък всеки ако иска да напише някое лично послание .Например какво би било добре за всички според него.

Идеята ти е страхотна и в същото време не добра.Някои хора ценят привидната анонимност на нета,като си мислят че така могат да бъдат такива каквито искат,а не такива каквито изглеждат на околните. Разбира се това е една от многото илюзии ,които имаме.Аз си мисля ,че тук е истинското общуване на интелект с интелект,което е невъзможно в обикновеното ежедневие ,наречено живот.Преди известно време си мслех да отворя такава тема,но се сетих за едно древно мото-за съжалеие все така валидно-предпочитам убедителната измислица,пред истината която не убеждава.Затова ,а и по други причини ,приятелю,няма да се включа в тази инициатива,или поне не за сега.

Редактирано от kaltor (преглед на промените)

Идеята ти е страхотна и в същото време не добра.Някои хора ценят привидната анонимност на нета,като си мислят че така могат да бъдат такива каквито искат,а не такива каквито изглеждат на околните. Разбира се това е една от многото илюзии ,които имаме.Аз си мисля ,че тук е истинското общуване на интелект с интелект,което е невъзможно в обикновеното ежедневие ,наречено живот.Преди известно време си мслех да отворя такава тема,но се сетих за едно древно мото-за съжалеие все така валидно-предпочитам убедителната измислица,пред истината която не убеждава.Затова ,а и по други причини ,приятелю,няма да се включа в тази инициатива,или поне не за сега.

Ами аз го гледах филма "Историята на света" и как се роди първия творец и после първия критик. Ето ви възможност да говорите за себе си, а не да критикувате другите. Оползотворете я ако искате. Ако ли не си затворете очите като съществуваща, защото вече нарушихте идеята на темата.

Dнес открих пак интересно съвпадение,един от знаците по трасето,които се опитвам да следвам.На 12 стр.в Дао.Трите съкровища откривам:

"Хората на изтока нямат толкова силно усещане за време,защото са приели живота.Може би не знаеш,че Индия ние имаме една и съща дума за "СМЪРТ" и "ВРЕМЕ".Ние наричаме смъртта КАЛ,наричаме и времето КАЛ;КАЛ означава "време" и "смърт" едновременно. "

Спирам до тук.Наистина на Калтор му е време да ви каже довиждане приятели. Благодаря ви за всичко ,което научих от вас.Наистина ми дадохте много,но и аз като Маат смятам ,че е време да отлитам в реалността-Желая ви Любов и Просветление,И най-вече щастлив истински живот!!!..... :):):inlove1:;):lighter::friends1::angel19:

Редактирано от kaltor (преглед на промените)

Желая ви Любов и Просветление,И най-вече щастлив истински живот!!!..... :):):inlove1:;):lighter::friends1::angel19:

Мерси,мерси! laugh.gif

Да ти се връща тъпкано! biggrin.gif

Ами аз го гледах филма "Историята на света" и как се роди първия творец и после първия критик. Ето ви възможност да говорите за себе си, а не да критикувате другите. Оползотворете я ако искате. Ако ли не си затворете очите като съществуваща, защото вече нарушихте идеята на темата.

Критикуващият критикува това което подсъзнателно усеща че е неговата подтискана или неосъзната същност.Ако критикувания е осъзнал себе си,няма изобщо да се засегне от критиката,а ще е доволен ,че е на прав път.Както казваше една моя позната-по добре в устата на хората,отколкото в краката им. cool.gif

• 4 седмици по-късно...
ЦИТАТ(mecholari @ 19.11.2007г. в 20:45ч.)

Опитай да говориш за себе си.

Не бъди съдник!

Редактирано от smirena (преглед на промените)

Ще напиша скромното си мнение.Нямам претенциите на пишещите в този пост.Кои сме ние-хора с техните качества и недостатъци.Всеки преминава през живота с грешките си и поуките от тях.Установих,че истината плаши хората и колкото си по-откровен,толкова повече страдаш.Няма значение дали в реалния живот или интернет пространството.Да,то дава анонимност,но ако сме искрени това,което пишем издава душевността и поне част от житието ни.Убедих се в едно има хора,които използват тази анонимност и създават нереално впечатление,което понякога наранява, волно или неволно.

Моето послание, ако хората се опознаят,станат приятели,нека се научат да се изслушват.И тези,които "познаваме",

да се опитат да разберат човека,неговата същност,а за това трябва време.Всеки човек е един необработен диамант.

Ако осъзнаят същността му ще заблести от чистота.Мили хора,радвайте се на живота.От люлката, ние крачим бавно към смъртта.Живота е времето между раждане и смърт.

post-120008-1199245052_thumb.jpg

Намерих си евтин заместител на смисъла на живота, може би. И това е да бъда добронамерен към себе си. Защото открих, че ако аз не съм такъв, на хората съм им потребен до толкова, че да ми казват какво да правя за да работя за техните интереси.

Ако някой започне да крачи в светлина, възможно е да презре тези, които са в мрака. Помисля се за по-добър от другите, може би. Четох някъде, че това направиш ли го, загубен си. Беше в някаква книга за богомилите.

Ако някоя думичка ме "жегне", за мен това е индикатор , че точно върху това е необходимо да работя. Какви са ми мотивите да ме "заболи"? Какво вътре в мен ме кара да реагирам така?

Затова смятам, че контактите с хората са превъзходно средство за лично самоопознаване. И принципно ви признавам, че съм егоист, защото опознавам себе си и аз съм нищожеството около което се върти моя свят.

Ако не съм се обърнал към някой конкретно и нещо го е "жегнало" в думите ми, докоснал е струна във себе си. Аз съм изиграл някаква роля в помощ на "докосването", защото нещо съм изрекъл. А дали ще работи със себе си "жегнатият" си зависи само от него. Никого не задължавам, защото мисля егоистично за себе си.

Ако пиша нещо и изричам, и някой си намери нещо за себе си, това показва, че съм му бил полезен. Ако на някой му пречат писанията ми, да говори с дядо Господ, за рожденото ми право на съществуване, което малко зависи от мен.

А когато пиша показвам нещо, което съм, но и нещо, което съм бил. Възможно е да "си приписвам" и някои черти, които не притежавам а само ги искам и желая да ги олицетворявам. Въображение, може би. Но важно ли е кой съм аз освен за мен самия? Ами ако искам само да чувствам душевния мир вътре у себе си и това да е смисъла на моя живот? Егоист ли съм ако не позволявам да ме "боли"? Егоистично ли е да се чувстваш добре и да се опиташ да го покажеш на хората? Просто защото не искаш да ги "боли"? Добронамерен си, може би.

Писал съм го вече и сега си го копирах. Не е изчерпателно но е искрено.

Dнес открих пак интересно съвпадение,един от знаците по трасето,които се опитвам да следвам.На 12 стр.в Дао.Трите съкровища откривам:

"Хората на изтока нямат толкова силно усещане за време,защото са приели живота.Може би не знаеш,че Индия ние имаме една и съща дума за "СМЪРТ" и "ВРЕМЕ".Ние наричаме смъртта КАЛ,наричаме и времето КАЛ;КАЛ означава "време" и "смърт" едновременно. "

Спирам до тук.Наистина на Калтор му е време да ви каже довиждане приятели. Благодаря ви за всичко ,което научих от вас.Наистина ми дадохте много,но и аз като Маат смятам ,че е време да отлитам в реалността-Желая ви Любов и Просветление,И най-вече щастлив истински живот!!!..... :line dance::):inlove1::handshake::lighter::friends1::angel19:

Та ако не бяха редакциите или инпитиментите,щях да имам по сигурни доказателства.След смъртта,следва прераждане.И понеже сме чевръсти ,избързахме с месец и 2 дни.Ама няма лошо,важното е да ви извадим от Матрицата,,, cool.gif

Та ако не бяха редакциите или инпитиментите,щях да имам по сигурни доказателства.След смъртта,следва прераждане.И понеже сме чевръсти ,избързахме с месец и 2 дни.Ама няма лошо,важното е да ви извадим от Матрицата,,,

Много добре казано,благодаря! cool.gif

Много добре казано,благодаря! cool.gif

И аз ти благодаря! cool.gif Днес се надявам да намеря това което ти обещах.Надявам се няма да възразиш ,ако го споделя с всички,въпреки че е специално за теб! cool.gif

И да възразя,решението е твое! cool.gif

Добре тогава,няма да е днес.Ще помисля и ще реша. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.