Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за скулптура.

Featured Replies

Дано не повтарям някой с тази тема .Ако не нека обсъдим и някоя друга скулптура ,като начало предлагам това ,дори не мисля ,че е необходимо да пиша името на автора .

Малко е трудно да се говори за тази работа , защото всичко е малко.Аз ще кажа само няколко факта Микеланджело я прави на 21 години ,което е смайващо и много хора и до сега се съмняват ,че толкова млад би могъл да я направи ,все пак става въпрос за гений.

Освен с изпълнението самата идея е много интересна ,например майката изглежда доста по млада от сина си ,винаги съм си мислил по тоя въпрос ,вие какво ще кажете?

Публикувано изображение

Дано не повтарям някой с тази тема .Ако не нека обсъдим и някоя друга скулптура ,като начало предлагам това ,дори не мисля ,че е необходимо да пиша името на автора .

Малко е трудно да се говори за тази работа , защото всичко е малко.Аз ще кажа само няколко факта Микеланджело я прави на 21 години ,което е смайващо и много хора и до сега се съмняват ,че толкова млад би могъл да я направи ,все пак става въпрос за гений.

Освен с изпълнението самата идея е много интересна ,например майката изглежда доста по млада от сина си ,винаги съм си мислил по тоя въпрос ,вие какво ще кажете?

Публикувано изображение

Много добре си усетил нещата.Това е алегорична фигура,не се подвеждай от заглавието.Не се учудвай и от годините-човек винаги получева просветлението когато трябва-21 си е добра възраст и Ошо е получил просветление тогава.Всъщност Микеланжело го е получил много по рано,но с тази си творба най-ярко го е казал и на хората.Микеланжело в превод на български си е Михаил Архангелът-няма случайност тук.

Микеланджело е моят любим скулптор.Първо прочетох книгата "Страдание и възторг",а по-късно прочетох други материали.Въпреки подигравките са го ценяли.Пиетата,която си показал е най-големият му шедьовър.Майката е по-млада от сина си.На ехидните забележки той отговорил: “Изворът на красотата и правдата не остарява никога...”. Нямали какво да му отговорят! Въпреки трудностите до края на живото си твори.Явно само гениите са способни на това! Мисля,че творбите им сами говорят,но не е излишно в 21век да напишем и ние няколко реда.С възхещение и възторг.

Редактирано от smirena (преглед на промените)

Микеланджело е моят любим скулптор.Първо прочетох книгата "Страдание и възторг",а по-късно

прочетох други материали.Въпреки подигравките са го ценяли.Пиетата,която си показал е най-големият му шедьовър.Майката е по-младза от сина си.На ехидните забележки той отговорил:

“Изворът на красотата и правдата не остарява никога...”. Нямали какво да му отговорят!

Въпреки трудностите до края на живото си твори.Явно само гениите са способни на това!

Мисля,че творбите им сами говорят,но не е излишно в 21век да напишем и ние няколко реда.С възхещение и възторг.

"Страдание и възторг" ми е една от книгите, които препрочитам с удоволствие ;) Точно така си е- Буонароти си е представял Божията майка като извор на красота и правда.

Символът е ясен- Истината и Красотата оплакват Мъдростта и Бога , убити от Лъжата и Гордостта.

какво повече да се каже за Пиета-та ......

• 2 седмици по-късно...

"Страдание и възторг" ми е една от книгите, които препрочитам с удоволствие :P Точно така си е- Буонароти си е представял Божията майка като извор на красота и правда.

Символът е ясен- Истината и Красотата оплакват Мъдростта и Бога , убити от Лъжата и Гордостта.

какво повече да се каже за Пиета-та ......

Струва ми се че,Истината ,Красотата и Мъдростта оплакват Самозаблудата,Гордостта и Полуистината.Микеланжело е гений,няма как да не го признаем.

Публикувано изображение

Идеята е гениална бих казала...

Да, и според мен майката изглежда млада, за да е това сина и...но ако това се дължи на факта, че преди хоората в онова време са се женили по-млади на 15-16 години, то напълно нормално е да ни се вежда, че възрастовата граница е малка...

Не знам това е само мое предположение...но може и да е истина...или просто идеята на автора на творбата е била такава да подчертае и наблегне точно на това духовното в творбата, което не непреходно и то остава...

Възхищавам се на Микеланджело!

• 11 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

За тези които незнаят кой е Любомир Далчев!

Понеже доста от произведенията му са пръстнати из цяла България (трудно се намират снимки на творбите му в google. а и не всеки има парите и времето да се разхожда) мисълта ми е ако некой има възможност да снима негови работи или намери из нета некви снимки с негови произведения да ги поства в тази тема да се получи нещо като албум.

"Седнало момиче"

Публикувано изображение

Aми добре знаем, кой е Любомир Далчев...

:wors:

За тези които незнаят кой е Любомир Далчев!

Понеже доста от произведенията му са пръстнати из цяла България (трудно се намират снимки на творбите му в google. а и не всеки има парите и времето да се разхожда) мисълта ми е ако некой има възможност да снима негови работи или намери из нета некви снимки с негови произведения да ги поства в тази тема да се получи нещо като албум.

"Седнало момиче"

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Kокво мислите за това?

http://www.youtube.com/watch?v=WcR7U2tuNoY

Чудя се :rolleyes:

Красиви са, вятърът като направо им вдъхва живот, но дали са склуптури ? Не мога да определя.

Но пък ми харесват, което като че ли е по-важното ?

• Автор

И аз стигнах до същия извод.

Ето още една

• 10 месеца по-късно...
  • 5 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

скулптури от дърво

Публикувано изображение

Варовиковата статуя е на около 5000г. и е сътворена в Месопотамия

The Guennol Lioness

Публикувано изображение

А този череп е създаден през 2007г., отлят от платина и обсипан с 8601 диаманта, зъбите са взети от

оригиналния череп, който е на повече от 200 години

Damien Hirst – For the love of God

• 11 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Някой от вас правил ли е нещо от глина, восък или пластелин дори ? Ако някой знае нещо за съвременни заместители на глината, нещо което да не съхне и да не се свива и деформира с времето, нека бъде така добър да го сподели. Целта е просто домашна занимавка.

• 2 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

ПАМЕТНИК НА ПЕТЕЛА

Паметник на Петела бе открит на Петльовден, 2 февруари 2010, във Варненско.
80-сантиметровата скулптура бе открита в с. Голица, община Долни чифлик

Публикувано изображение

http://www.bnews.bg/article-5081 , http://golitsa.selo.bg/v/125/id=208

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.