Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Windows XP SP3-кога и какво да очакваме?

Featured Replies

Може ли линк към SP3 възможно най-новата версия?

Благодаря

Редактирано от perer (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 12k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Отдавна има HotFix, който оправя проблема с датата.Не се сещам,кой беше,но на сайта на MS можете да напишете date fix и ще излезе.

Ето какво намерих.

Една много полезна статия жалко,че е на англ. може да я преведа,ако ми остане време. :P:speak:

Цък

Редактирано от perer (преглед на промените)

Отдавна има HotFix, който оправя проблема с датата.Не се сещам,кой беше,но на сайта на MS можете да напишете date fix и ще излезе.

Точно за такъв фикс говоря, че ми промени реда на дните в седмицата.

Интернета(пиратските тракери) са пълни със windows xp sp3 build3282 някъде го наричат релийзкандидат2,другаде релийзкандидат1 рефреш2.Дайте повече информация - никъде няма нищо официално,но захапах един такъв и има 270 сийдъра(пак се тегли бавно при мене) и поне 600 лийчъра.Линк не е необходимо да ви давам/а и правилата на форума го забраняват/ но чичо Ви google,предполагам и другите търсачки ще ви върнат стотици резултати.

Така и така ще преинсталирам скоро(подсигурил съм се за вслучай,че нестане и със един сървизпак2 корпорейт),смятам и същия лиценз да сложа.

Дайте информация кога ще се появи това чудо и на сайта на Майкрософт.

• Автор

И аз го открих този файл,който наистина от 2-3 дни се търкаля из мрежата.Инсталирах го на моето хп за проба.

Инсталирал си го? ;) Кажи как се държи,оправен ли е проблема с часовника на уиндоус по Бългериан настройки?

• Автор

Не,проблемът си стои,не виждам никакви видни промени на този етап.Инсталирал съм го вчера и засега нищо различно.Държи се стабилно,нямам оплаквания освен,че според календара сме събота 27 януари. :)

При мене интернет експлорър 6 дава грешка при първото и всяко следващо стартиране.Ще търся начин за връзка с Уиндоус Ъпдейт.

Вышла Windows 7 Alpha 1 - релиз в ноябре 2009 года! Vista SP1 уже вышел - XP SP3 лишь к маю. 30 июня 2008 года прекратятся поставки Windows XP - в апреле 2009 прекратится и её поддержка!

XP остана на заден план за Microsoft... По различен начин се гаврят с потребителите и т.н. Софтуер се пише, който оправя едно, а поврежда друго в системата... и това не е в една програма. От личен опит мога да кажа, че за XP няма бъдеще

Здравейте,

И аз си сложих SP3 и да ви кажа според мен няма съществена промяна.Може би,защото уина ми е за преинстал,но това е друг въпрос.

Пробрлема с дадата си е стои.

Според мен единствената смяна е шрифтовете.

Сега ще си сложа фикса за датата да видя дали работи. :)

Къде го намерихте този фикс на страницата на Microsoft не знам, аз не можах да го открия.

Здравейте,

И аз си сложих SP3 и да ви кажа според мен няма съществена промяна.Може би,защото уина ми е за преинстал,но това е друг въпрос.

Пробрлема с дадата си е стои.

Според мен единствената смяна е шрифтовете.

Сега ще си сложа фикса за датата да видя дали работи. :eek:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=793760

Дано включат в последния момент промени в интерфейса и производителноста, нов драйвърен модел.

Промени в интерфейса няма да има няма да има нов модел за драйвъри. Причината е проста - Microsoft целят по-големи продажби на Vista, а ако добавят такива функции Vista заминава ;)

Проблема с датата аз лично няма да го поправям - така както са подредени отгоре пише неделя,пък то е понеделник,не е голям проблем.

За кога е планиран Интернет Експлорър 8.0,евентуално ще работи ли изобщо на XP или да го чакаме по-късно във сървизпак1 за Виста?

Mного въпроси за XP SP3 - предизвестената смърт на поредния опит за шлайфане на M$ операционна система. Сега е малко по-различно - Бил Гейтс се оттегля в пенсия. Остатъците от висшия ешелон или по-точно тези които ще трябва да дават нови идеи в Редмънт може да пуснат XP SP4 и т.н., подобно на Windows 2000. Но вече ще е умряла работа, след като ще спират XP от поддръжка и то съвсем скоро. Дано Виста (Глиста) оправдае шарените увъртуални очаквания. Даже Джобс от Макинтош влезе в час отдавна и направи МAC OS-X, базирана отчасти на UNIX. Хехе, да са ни живи и здрави и да ни радват тези милиардери с все по-скъпи компове и операционни системи за тях. За "информация" - тракерите бачкат - там е евтино, даже без пари! Както бачкат форумите за Windows юзърчетата, които си вземат лаптопче без OS. Искаааааам - Vista Ultimate...

Даннннн ама не ми хареса, дай пак XP! Трак - трак - тракер...

По темата - нищо добро не очаквам от XP SP3. Просто няма смисъл...

Проблема с датата аз лично няма да го поправям - така както са подредени отгоре пише неделя,пък то е понеделник,не е голям проблем.

За кога е планиран Интернет Експлорър 8.0,евентуално ще работи ли изобщо на XP или да го чакаме по-късно във сървизпак1 за Виста?

Къде го намирате този бъг? При мен всичко е нормално. Е, ХР-то е купено с машината...

Много ми бъркаше в очите този проблем с календара (дните в седмицата бяха подредени, така че първи беше неделя, като в същото време датите си бяха подредени като за първи ден понеделник).

Ако има още изпатили си от това, мога да им кажа, че проблема се решава много лесно.

Виновника е файла locale.nls. Въпреки, че няколко пъти инсталирах и деинсталирах различни релиизи на SP3, този файл не се възстановяваше до предишната версия. След ръчно изкопиране от папката C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ и рестарт, всичко вече е наред. По-новата версия е пусната от Microsoft за решаване на друг проблем с имената на месеците (незнайно защо са решили, че имената трябва да са изцяло с малки букви).

В момента съм с SP3 v3264 и искам да уточня, че не използвам БГ интерфейс. Нямам идея защо се получи този проблем при мен, а при други не.

Искам да ти благодаря Кен за решението с копирането на ново копие на локале.нлс. Аз го взех от компа на колегата и се оправи тъпия проблем. При нас на всички машина, на които качихме СП3 цъфна проблема с календара. Освен това и с офиса например, като особено проблемно за мен беше с Аутлюка, част от работата ми е да реагирам до броени часове при получен мейл и много ме дразнеше факта, че всички писма ми идваха с вчерашна дата :)

Версията ми на локале.нлс, която плюснах на моя и оправи проблема беше от 09.09.2007... А най-лошото бе, че се наложи да работя и в неделя (т.е. понеделник...), шегувам се, разбира се biggrin.gif

Някой може ли да качи някъде този locale.nls или да даде линк към сървис пак,в който има работещ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.