Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Windows XP SP3-кога и какво да очакваме?

Featured Replies

Service Pack 2 беше пуснат през 2004 г. и съществено повиши защитата на XP, което направи тази операционна система по-надеждна. Не трябва обаче да се надявате, че третия пакет обновления ще се появи скоро - Microsoft е планирала Windows XP Service Pack 3 за първата половина на 2008 г. Пакетът ще се появи най-вероятно след Windows Vista SP1, тъй като корпорацията има интерес потребителите да преминат на новата операционна система Vista.

Откакто беше пуснат SP2, Microsoft продължи да предлага официални ъпдейти за XP. В общи линии, Windows XP Service Pack 3 просто е събрал всички тези обновления в един пакет. SP3 не е изключено да се окаже последния обновителен пакет за тази операционна система, тъй като поддръжката на XP се очаква да бъде прекратена през 2009 г., макар разширена поддръжка да продължи да съществува до 2014 г. SP3 е безусловно важен за хората, които не са използвали SP2 до този момент и които не са включили периодичните ъпдейти в Windows.

1121151722-1_1.jpg

Най-новите допълнения са последните версии на браузъра Internet Explorer 7.0 и медиаплейъра Media Player 11, които се ползват вече продължителен период от време. В пакета могат да се намерят нови и по-понятни описания на някои настройки в Control Panel, свързани със защитата на операционната система. Промените бяха направени с цел да се помогне на потребителите да избегнат неправилен избор на защита за компютъра. Единствената промяна в потребителския интерфейс се намира в панела със задачи, който вече не съдържа Address Bar.

Освен загубата на Address Bar и споменатите опции за защита, има и други нововъведения в SP3. Както и във Vista, вече нямате нужда от ключ за защита на програмния продукт по време на инсталация. SP3 включва поддръжка на FIPS 140-1 Level1 криптография в вид на DLL на ниво ядро. Разработчиците могат да получат достъп до този криптиращ модул и да използват криптиращи алгоритми за защита на собствените си драйвери. При това, SP3 подобрява маршрутизатора за откриване на остарели файлове, позволявайки на XP да преконфигурира Transmission Control Protocol (TCP). SP3 включва откриване по подразбиране – в ранните версии на XP тази възможност беше трудно достъпна и за да се намали натоварването на процесора, откриването се изключваше поначало.

1121151732-2_1.jpg

SP3 съдържа Network Access Protection module (модул за защита на мрежовия достъп), позволяващ на администраторите да задават права за достъп, които гарантират високо ниво на защита за всяка включена машина към локалната мрежа. Нивата могат да се базират на всякаква комбинация от антивирусни сигнатури, настройки на защитната стена и портовете, както и на текущото състояние на ъпдейтите на OS съгласувано с Windows Update. Когато компютър с XP се опита да се свърже с мрежата, той минава тест на доверие. Ако не го мине успешно, достъпът до мрежата се отказва или ограничава.

Във Vista вече е премахната нуждата от ключ за защита на програмния продукт при инсталация и сега съдържа криптиращ модул в ядрото, модул за защита на мрежовия достъп и усъвършенстван маршрутизатор за откриване на остарели файлове.

В SP3 има и многобройни допълнения. Те съдържат поддръжка за Wi-Fi Protected Access version 2 (WPA2), най-новия безжичен мрежов защитен ъпдейт, както и версия 3.0 – Microsoft Management Console (MMC), версия 3.1 – програма за инсталиране на Windows и функцията за управление на идентичност (DIMS), проверяваща защитата на сертификатите и защитните ключове при достъп на потребител до сървър чрез Windows 2003 SP1.

Както вече предполагам,че знаете от тази новина,за сега RC на Service Pack 3 е достъпна само за около 15 000 тестери, но ще има и версии, които ще могат да пробват всички потребители на Windows XP.

pcworld.bg

• Отговори 57
  • Прегледи 12,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Вече има излязъл Windows XP Service Pack 3, който е бета версия. cool.gif

Да аз вече го тествах и мога да кажа ,че има доста подобрения .

Internet Explorer 7 е доста по-бърз

Media Player-а се държи доста по-добре при видео файловете

Графиката ,шрифтове ,текстовете всичко е доста по-добро,което води до по-голяма производителност на системата.

Аз лично се изненадах как работи Windows XP с този сервизен пакет.

5a42d2a2d2dc088b.JPG

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Чудя се дали да си го сложа.Да го пробвам. ;):cheers:

SP3 ще включва ли някоя версия на .NET Framework? Коя?

За сега Microsoft се придържат към плана и наистина съвсем скоро ще видиме Windows XP SP3 и Windows Vista SP1.

To като гледам не остана време и за бетата на Windows Vienna cool.gif

900d92614e94e7a7.jpg

Я някой, който е инсталирал SP3 да провери дали и при него има такъв проблем :

Какво става с windows времето днес и утре и по другите дни..

Редактирано от Ken (преглед на промените)

За сега Microsoft се придържат към плана и наистина съвсем скоро ще видиме Windows XP SP3 и Windows Vista SP1.

900d92614e94e7a7.jpg

В Wikipedia четох, че XP SP3 и Vista SP1 ще бъдат пуснати към февруари 2008.

иии да не слагайте бета версията на SP3 бъгава е поне календара :)

900d92614e94e7a7.jpg

В Wikipedia четох, че XP SP3 и Vista SP1 ще бъдат пуснати към февруари 2008.

Шотчето което съм показал ,показва какви са били плановете на Microsoft в началото на 2006 година, cool.gif

Неможе да им се сърдиме ,че изостават с по 5-6 месеца :P

Я някой, който е инсталирал SP3 да провери дали и при него има такъв проблем :

Какво става с windows времето днес и утре и по другите дни..

За този бъг с дата на Windows и аз бях чул, но при мене не се появи.

Явно защото съм забранил сервиза за синхорнизиране на времето през интернет. Никога не съм го ползвал на нито един Windows. biggrin.gif

Опитай да го изключиш и ти .

След това нагласи си датата и няма да имаш проблем.

По-просто решение на проблема няма. Нормално е да има бъгове в една бета версия.

Попаднах на интересно четиво на сайта на Exo performance networks.

Там след обстойни тестове са сравнили,че Windows XP SP 3 работи 50% по бързо и по-стабилно от SP 2

A при Windows Vista SP 1 разликата е само 2% спрямо Vista без SP.

За този бъг с дата на Windows и аз бях чул, но при мене не се появи.

Явно защото съм забранил сервиза за синхорнизиране на времето през интернет. Никога не съм го ползвал на нито един Windows. biggrin.gif

Опитай да го изключиш и ти .

След това нагласи си датата и няма да имаш проблем.

По-просто решение на проблема няма. Нормално е да има бъгове в една бета версия.

Аз още не съм го инсталирал, и затова искам да разбера дали проблема е при всички, или е само някакъв изолиран случай, който няма връзка с SP3.

Как да нагласи датата ? Самия му календар е сбъркан.

Снощи инсталирах СП3 на Вин' с почти всички критични обновления. Всичко е добре, но ми развали българския интерфейс. Не че е кой знае какво, но ме дразни много. Ще чакам новия LIP за SP3 и едва тогава ще го сложа, а след малко ще пусна духчето [Ghost-a]. Това е лично мнение. :cheers:

Няма никакви други проблеми с дата, функции и т.н. :)

Снощи инсталирах СП3 на Вин' с почти всички критични обновления. Всичко е добре, но ми развали българския интерфейс. Не че е кой знае какво, но ме дразни много. Ще чакам новия LIP за SP3 и едва тогава ще го сложа, а след малко ще пусна духчето [Ghost-a]. Това е лично мнение. :cheers:

Няма никакви други проблеми с дата, функции и т.н. :)

Благодаря ти :P Това ме интересуваше.

A при Windows Vista SP 1 разликата е само 2% спрямо Vista без SP.

Пройзводителността не ме интересува особено много на този етап. Важното е операционната система да работи свястно. Напоследък всички програми почнаха да изпушват безпричинно. На всичкото отгоре сега се боря с новото Visual Studio 2008 Express Edition. Мале какъв кошмар е пък това. Пребиваш се докато деинсталираш VS 2005 Express, после два часа инсталираш само Visual C# 2008 Express, пускаш го и бам изненада. След няколко рестарта и преинсталация се сетих да почистя регистъра. И тъй като Registry Mechanic вече не иска да работи на WIndows Vista, дръпнах някаква си безплатна програма Clean My Registry. За една минута сканира и изчисти регистъра. Реших, че е шега, но този път Visual C# 2008 Express вече работеше като за световно :) Сега пак имам главоболие. При Visual C++ 2008 Express имам подобен проблем. Дава ми грешка при създаването на нов проект. Нито пише каква е грешката нито нищо. Само че този път преинсталирането и почистването на регистъра не помогна. Мисля да го махна, да почистя регистъра и тогава пак да инсталирам sad.gif

Имам чувството, че от M$ са ни пробутали бета версии на Vista и Visual Studio. Постоянно бъгове и проблеми sad.gif

След като инсталирах SP3 се оказа, че бъгчето с календара го има, но само когато в Regional settings е избран Bulgarian. На English всичко е ОК. Объркани са имената на дните от седмицата или тяхното подреждане, не знам кое от двете, но е факт, че на English 1 ноември е в четвъртък а на Bulgarian е в сряда. Разликата е и в изцяло малките букви на имената на месеците в календара.

Ако намеря някакво решение ще споделя.

P.S. Този бъг явно е грешно подреждане на имената на дните от седмицата в календара. Проблема в само в календара. В Excel например деня от седмицата е правилен, но пък връща 2 за понеделник като ден от седмицата.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Надявам се от микрософт да са разбрали за проблема,щото ще е много тъпо ако не го оправят. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Надявам се от микрософт да са разбрали за проблема,щото ще е много тъпо ако не го оправят. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Да се надяваме, че някой ще се сети и ще им каже иначе... лошо.. когато излезе официална бета, ако още го има ще им кажем ;)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Дали ще има българи като официални бета тестери...(може би nickfox?).Трябва да се сподели с Microsoft Bulgaria (нали затова имат представителство у нас).И много ме гложди дали след инсталацията на този SP3 ще могат да се инсталират новите UPDATE-ти за следващия месец според Microsoft Security Bulletin, които излизат всеки месец и имат варианти за инсталация според инсталираните сервизни пакети...на компютъра...едва ли!

Проблемът с календара мисля, че ме преследва! На моя телефон (Nokia 6120 classic) също има подобен бъг. През уикенда телефонът си връща деня с ден назад... Часовника си седи верен, а датата е вчерашна, както и деня от седмицата. Незнам какво става с тоя софтуер... :shake_puter:

След като инсталирах SP3 се оказа, че бъгчето с календара го има, но само когато в Regional settings е избран Bulgarian. На English всичко е ОК. Объркани са имената на дните от седмицата или тяхното подреждане, не знам кое от двете, но е факт, че на English 1 ноември е в четвъртък а на Bulgarian е в сряда. Разликата е и в изцяло малките букви на имената на месеците в календара.

Ако намеря някакво решение ще споделя.

P.S. Този бъг явно е грешно подреждане на имената на дните от седмицата в календара. Проблема в само в календара. В Excel например деня от седмицата е правилен, но пък връща 2 за понеделник като ден от седмицата.

Аз си изтеглих от MS SP3 v.3244 като ъпдейт и нямам подобен проблем, може би защото не ползвам БГ интерфейса/локализирал съм Windowsa на БГ(Regional settings - Bulgarian)/. Не знам от къде сте го дърпали SP3 но на мен ми изтегли само 70-80 MB при инсталирани всички ъпдейти от ноември месец. А при инсталиране на целия SP3/около 360MB/ имах проблеми!

Редактирано от androns (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Открита е още една не функционалност в новия SP3. Проблема е в Windows XP при опит да се стартира High Definition Audio (HDA) устройство. За SP1 и SP2 отдавна има решение:

-инсталиране на Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class драйвер

Но това не работи при Windows XP Service Pack 3 Release Candidate v3264 с High Definition Audio (HDA) устройство включено във вашия компютър. За щастие от Майкрософт са пуснали пач:

http://red.caek.org/addons/Universal_Audio...io_AddOn_1.0.7z

• 2 седмици по-късно...

Някой знае ли точно кога излиза финалната версия на SP3?

Благодаря

Много ми бъркаше в очите този проблем с календара (дните в седмицата бяха подредени, така че първи беше неделя, като в същото време датите си бяха подредени като за първи ден понеделник).

Ако има още изпатили си от това, мога да им кажа, че проблема се решава много лесно.

Виновника е файла locale.nls. Въпреки, че няколко пъти инсталирах и деинсталирах различни релиизи на SP3, този файл не се възстановяваше до предишната версия. След ръчно изкопиране от папката C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$ и рестарт, всичко вече е наред. По-новата версия е пусната от Microsoft за решаване на друг проблем с имената на месеците (незнайно защо са решили, че имената трябва да са изцяло с малки букви).

В момента съм с SP3 v3264 и искам да уточня, че не използвам БГ интерфейс. Нямам идея защо се получи този проблем при мен, а при други не.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.