Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за волан с педали...

Featured Replies

Първо Здравейте на всички нов съм в форума :speak:

А сега по темата.Значи проблема е,че много съм се зарибил и реших да си купя,но не ми се дават много пари.разполагам горе-долу с 60-70 лв и бих искал да ми препоръчате нещо хубаво за тея пари ако може и със скорости.засега съм се спрял на няколко модела,а именно:

1. http://www.gss.bg/article_window/?article=4819

2. http://www.gss.bg/article_window/?article=12608

3. http://www.gss.bg/article_window/?article=12610

4. http://www.gss.bg/article_window/?article=3845

5. http://get.bg/catalog/product_info.php?cPa...oducts_id=20150

чета из форуми за някакъв много важен ефект-Force Feedback за по-реалистично управление.ако наистина може да ме насочите към нещо такова евтино ще съм ви много благодарен! :P

Редактирано от sTAkooo (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 59,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Първо всички волани имат скорости, независимо дали са зад самия волан (WRC Style) или отстрани има лостче.

Второ това лостче е много смотано, щото има ход само напред и назад - демек за по-висока предавка напред, за по-ниска назад и се губи реализма.

Трето въпросното лостче в повечето случай е доста крехко. Едно по-рязко дърпане или бутане и може да ти остане в ръката.

Четвърто - Force Feedback представлява вибрация, която няма нищо общо с реалността (е има ама според мен не е направена както трябва).

Пето - за тия пари не можеш да си вземеш нищо хубаво. Пазара е пълен с боклуци. Каквото и да избереш е все тая, важното е на теб да ти харесва поне на външен вид. И гледай да не е много малък, щото съвсем се губи и малкото реализъм.

Майче малко ще те разочаровам с тоя пост, но просто така стоят нещата. И моя праисорически Microsoft SideWinder няма нито лост, нито съединител, нито Feedback, но е доста по-добър от всичко под 100-150 лева в момента.

Има волани с вибрация, а има и такива с Force Feedback и не е едно и също. Едните са прости като джойстик на пружини, другите са с един или два двигателя, които изправят волана или го движат в някаква посока(въпросния Feedback, а force идва от там, че ще ти създава силово съпротивление). Ще ти дам пример от Pro Street (най-добре се усеща на Speed състезанията), когато колата стъпи извън пътя където съпротивлението е по-голямо, самата кола се стреми да отиде в тази посока. Това с клавиатурата не може да го усетиш. Волана с Force Feedback ще се опитва да завие в тази посока (т.е въпросните двигатели ще задвижват волана) и можеш винаги да го усетиш и да компенсираш преди да е станало късно. Реализъм има. Тъпото е, че дори когато караш кола със серво пак преодоляваш съпротивлението на двигателите Публикувано изображение Докато волан с вибрация просто ще вибрира да ти прави масаж, ще е с най-обикновенни пружини.

А за въпросното лосче съм виждал такъв волан с 6 скорости, задна и неутрална. Същият този волан беше и с 3 педала. Не случайно Pro Street има толкова много настройки на контролите. Само дето тоя волан струваше... :speak: Май трябва да се впише в онази конфигурация за 10 000 лв...

За 60-70лв някой на пружини. Ако искаш като функция и масаж си вземи с вибрация. С волан за 60-70лв реализъм няма да получиш.

А за въпросното лосче съм виждал такъв волан с 6 скорости, задна и неутрална. Същият този волан беше и с 3 педала. Не случайно Pro Street има толкова много настройки на контролите. Само дето тоя волан струваше... :speak: Май трябва да се впише в онази конфигурация за 10 000 лв...

За 60-70лв някой на пружини. Ако искаш като функция и масаж си вземи с вибрация. С волан за 60-70лв реализъм няма да получиш.

Този волан е Logitech G25. Само него признавам, а и е САМО 300 лева. Всъщност настройки като тези в Про Стрийт има във всички НФС след Мост Уонтед включително. Има един интересен момент - в Мост Уонтед и Карбон има един Мерцедес - CLK 500, който е със 7 скорости Публикувано изображениеПубликувано изображение а в настройките на игрите има само до 6-та скорост, но нищо ... до 6-та с лоста, после с FAST SHIFTER-а зад волана Публикувано изображение За 60-70 лева си купи трабант и си го карай на село. По реалистично от това здраве му кажи.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

ясно значи хубав волан за тея пари няма да намеря Публикувано изображение ами втора ръка дали ще уцеля нещо по-добро или пък за тея пари някакъв волан ама да не някой боклук ами пак да ми върши работа

ясно значи хубав волан за тея пари няма да намеря Публикувано изображение ами втора ръка дали ще уцеля нещо по-добро или пък за тея пари някакъв волан ама да не някой боклук ами пак да ми върши работа

Еми потърси си втора ръка, но не вярвам да намериш кой знае какво. Иначе за тези пари, както казах и по горе, си вземи който ти харесва на външен вид. Също така гледай да е само за PC, а не някой хибриден за PC и PS, щото те са цифра бъгави.

• Автор

ок разбрах и мерси на всички мнения в темата,ако не бяхте вие сигурно щях да отнеса някой боклук ;) ще потърся в нета и в някой друг магазин

Айде ще ти дам две-три възможности, между които да избираш:

- http://gss.bg/article_window/?article=1172

- http://gss.bg/article_window/?article=2451

- http://gss.bg/article_window/?article=9806

като за последните два ще трябва малко да вдигнеш бюджета, но поне са по-добре от тези, който ти беше харесал в началото.

От това със сигурност ще останеш доволен, макар че цената му идва малко височка, но предполагам, че може в друга фирма да е по-евтин. Reset са си скъпи по default.

• Автор

От това със сигурност ще останеш доволен, макар че цената му идва малко височка, но предполагам, че може в друга фирма да е по-евтин. Reset са си скъпи по default.

не мисля че бих си го позволил тоя волан...

• 2 седмици по-късно...
:speak: Не бих си го взел, само защото е ферари... :offtopic_s: иначе доколкото разбрах или си взимаш скъп волан или караш с клавиатурата... :) май нещо такова се получи накрая...

Здравейте,

И аз от няколко дни си търся евтин волан (в рамките на 60-70лв) и се спрях на този. По-горе прочетох, че хибридните волани били боклуци, но имам едно такова наблюдение, че напоследък повечето нови модели са хибридни. За марката Trust е ясно, че не може да се мери с лидерите в тази област, но от други тяхни продукти съм останал с впечатлението, че са що-годе надеждни. В описанието пише, че воланът разполага с pressure sensitive бутони, които са такива само при работа с PS2. Та се чудех аз за кои бутони става дума, след като на самия волан има само най-обикновени такива? Възможно ли е да става дума за педалите газ/спирачка или за самият волан? Ако е така, то тогава ефектът би бил същия като от клавиатура. Значи от темата научих, че има разлика между force feedback и обикновена вибрация. Дали един волан с force feedback няма да има ясно осезаем център (u know what i mean?) поради липсата на пружини може би (или каквото там причинява тази ужасия:)) ?

Благодаря предварително за отговорите!

Поздрави, Петров.

Редактирано от eQue (преглед на промените)

Ако не се лъжа presure sensitive означава следното: колкото по-силно натискаш бутона толкова повече газ подава и обратното... То е като педалите (за волана с педали говоря ;) ) колкото по-силно натискаш - толкова повече газ дава... Ако не се лъжа е това... Иначе от евтините модели вземаш който ти хареса на външен вид... Аз даже си харесах вече един :) ама първо ми трябва малко рам, после волана...

абе аз знам какво означава ма има ли смисъл от тея педали като не моеш да подадеш плавна газ с тях (не са прешъ сенситив) при всички евтини волани ли е така?? дис съкс биг тайм пс: ако не е тайна дай да видим какво си си харесал? :)

Абе да ти кажа честно аз съм малко неориентиран... За сега се бях спрял на 2 модела този, щото е супер ярко жълто, супер много ме кефи... или това, щото ще си тича супер много с черно-сивата ми кутия, черните колони, черната клавиатура и черния монитор :) А за да сум честен твоя волан ме хвана много, щото е ?! черен Публикувано изображение Не му знам цената обаче... А и не зная дали в педалите не си им е вградено да са чувствителни на натиск (за тея с волана говоря)...

ами и на мен ми харесва, че е черен, както и с доста поизчистен дизайн приближава се малко или много до истински волан (на вид) цената е около 60 лева навсякъде по онлайн магазините аз лично мисля да си го закупя онлайн, с пари на ръка на куриера доставката излиза не повече от 5-6лв колкото до педалите, чувствителни са, но явно само при ps2 чудя се дали всички евтини волани са лишени от тази функция с чувствителните на натиск педали аз до скоро бях убеден, че всички я притежават, но явно не е така =/

За 60 лв е супер тоя волан... Със доставката 7.50 - 67.50... направо супер :) май на него ще се спра :idea:

aз току що си поръчах 1 бройка от get.bg пък ако е било грешка - и без това след 1 месец ще ми е писнал вече :)

Правила за ползване на форумите - 2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

лелее,а пък аз си мислех че при всички волани педалите им са наистина чувствителни на натиск ;[

• Автор

За последен път ще ви помоля да ми препоръчате най-евтиния волан с педали с ефекта Force Feedback и ако може педалите да са с онази екстра с плавното натискане на педала да се усилва скоростта и същевремнно да се намаля :wors:

и между другото какво ще кажете за този волан http://16652.stantek.com/ и дали притежава тази функция на педалите ??

Благодаря предварително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.