Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на ново РС+монитор до 2800 лв при сложни условия.Моля

Featured Replies

Само да кажа, че май 8800GT е по-добър избор от GTS... Не съм сигурен, но разликата в производителността не си заслужава разликата в парите... И за производител - GALAXY май правят най-читави GForce... Поне така знам аз... Нещата може да са се променили... Аз съм с XFX и съм доволен, тъй че и към тях можеш да хвърлиш един поглед... За харда - аз ЛИЧНО препоръчвам HITACHI или Western Digital. Това е...

Пак повтарям, това е ЛИЧНО мнение, щото това са марки от които съм доволен.

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Здражейте на всички .Вече 4 месеца откакто пуснах темата “Избор на ново РС+монитор до 2800 лв при сложни условия.Моля ви помогнете. “ и още съм без ПЦ.Голямо ходене по мъките падна.Няма да влизам в подробности защото хората от големите градове или живеещите в близост до такива трудно ще ме разберат.Само ще кажа, че скоро сле това дилара от които мислех да пазарувам замина в чужбина, а в следащата фирма ми направиха такава конфигурация че аз дето неразбирам свят ми се зави.Когато пича пък почна да ми обеснява как /цитирам дословно/”радеон е най-добрата,световна и най-пополярна фирма за видео платки ,които дават наи-добра картина….(???)” направо паднах.В трета фирма се оказа че продават с 20-30% над цената на големите фирми и единствения докомент който дават е нещо като гаранционна карта/А5 формат, написана на ръка конфигурацията и един подпис/.Търговска отстъпка+20-30%+20%ДДС ,без касови бележки, без фактури …..е нямам думи просто.

Добрата новина е че след ~2 седмици моя дилар се връща и каца в София.Мисля да му изпратя парите и ако не ми носи новата машина изобщо да не се прибира насам !!!

Заради 4 месеца закъснение се нуждая от актоализация на конфигурацията за което сърдечно ви моля за помощ.Ориентировачно съм се спрял на някой компоненти но последната дума имате вие разбирасе.Условиятя са същите:РС+монитор ~2800лв. с ДДС за игри,филми и нет, от клок нищо не разбирам.Предварително благодаря на всички готови да помогнат.

MB

GB P35-DS3P /P35/LGA775 183.14

GB P35-DS4 /INTEL P35/LGA775 216.55

GB EX38-DS5/X38/DDR2/LGA775 282.46

GB EX38-DQ6/X38/DDR2/LGA775 330.77

CPU

C2 DUO E8400/3G/1333/6M BOX 292.37

VGA

ZOTAC 8800GT AMP! 512MB DDR3 310.60

ASUS EN9800GTX/HTDP/512M 535.18

ASUS EN8800GT/HTDP/1G 373.71

RAM

KIT 2X2GB DDR2 1066 A-DATA 138.75

HDD

500GB HITACHI SATA2/16M KLA360 218.00

500GB SEAGATE NS SATA2/32MB 207.89

DVD

ASUS DRW-2014L1T LS SATA BLACK 41.75

MONITOR

Lenovo L220x 22' ~810

ASUS 22 LCD WIDE VW222U/2M DVI 434.95

PSU FORTRON EPSILON 700/ 700W 153.59

CASE ……..?

Здравей,

аз не мога да ти помогна много по хардуерната част,но дано другите колеги тук го направят-само те съветвам много да внимаваш от кой купуваш. И е по-добре според мен да доидеш до София и да си купиш всичко от тук, а не да разчиташ на някой случаен "дилър" ако имаш възможност де.

Ей, тоя компютър исторически стана cool.gif

Ти си си събрал нещата , като гледам - ще карам по това, което си написал -

Дъно- GB EX38-DS5/X38/DDR2/LGA775 282.46

Процесор - C2 DUO E8400/3G/1333/6M BOX 292.37

Видеокарта- EVGA SVGA 8800 GTS 512 MB

Рам - KIT 2X2GB DDR2 1066 A-DATA 138.75

Хард -2 х Western Digital 320GB SATAII RAID EDITION II Caviar SE16 7200rpm 8.9ms 16MB cache -90$ (единият)

Писачка - ASUS DRW-2014L1T LS SATA BLACK 41.75

Кутия - THERMALTAKE CASE SOPRANO BLACK VB1000

( можеш и друга да си харесаш -тази е само като предложение. Доста е хубава и функционална btw )

Монитор - ASUS 22 LCD WIDE VW222U/2M DVI 434.95

Тия цени са без ДДС като ги гледам !

Мисля и в предната ти тема ставаше въпрос за пазаруването. Поръчай си нещата онлайн на съответният сайт ! Хората ще ти ги изпратят по куриер в уречения срок заедно с документите - фактури, касови бележки и гаранционни карти и няма да имаш излишни разправии хабене на нерви в чакане на този или онзи cool.gif

дъно-GA-X38-DQ6(X38,S775,DDR2) 399.00лв.

процесор-Core 2 Duo 8400 s775/3,00 Box 339.00лв.

охлаждане-SCYTHE INFINITY 79.00 лв.

рам- RAM 2GB KIT DDR2 1066 AXERAM 199.00лв.

SVGA- GIGABYTE 8800GTS 512MB лв. 559.00 лв.

HDD- WESTERN DIGITAL 250 GB RAID EDITION (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) 139.00 лв. -Х2-278лв.

писачка-SAMSUNG DVDRW + / - DL 20X BL (Sata, Bulk) 49.00 л

кутия-LIAN LI PC 7 SE-B II 189.00лв.

захранване- CHIEFTEC 550 WATT 24pin 99.00лв.

МОНИТОР-IIYAMA 22'' PROLITE E2202WSV 559.00 лв.

конфигурацията е от плесио.Цени с ДДС 2750лв.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

DARUO, от последните две конфигурации, по-добро едва ли някой ще може да ти сглоби, така че смело пазарувай ОНЛАЙН.

Аз мога само да препоръчам и по-новата 9800GTX видеокарта, но имайки предвид, че тя е равна на леко клокната 8800GTS, няма да има особена разлика!

Успехи с пазаруването!

Редактирано от pit (преглед на промените)

За тези пари спокойно се взима Q9450 + GB X48T-DQ6 DDR3 + 2x1GB Corsair 1333Mhz DDR3 + 9800GTX (до тук ~ 1700 лв.) + останалата карантия и остават 600- 700 лв. за монитор.А авторе защо не прескочиш до най близкия град където има дилъри на Most или Jar, вместо да се занимаваш със съмнителни търговци?BTW в Плесио са прекалено издути цените.

Аз гласувам за предложеното от питон357, като за кутията и монитора оставям избора на теб (става въпрос за двете предложения съответно на kokomil и питон357). Само бих сменил охлаждането с THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME, което също може да бъде поръчано от Плесио.

---------------> това трябваше да го постна в 14 часа, но ми спря нета!

Може и да се замислиш върху написаното от ♠♣♥♦.

става въпрос за двете предложения съответно на kokomil и питон357)

Ами ...аз предложение нямам :) Просто подредих компонентите, които DARUO беше "изсипал" в поста си . Иначе .... никакво съмнение, че бих предложил същото (или подобно) на предложеното от ♠♣♥♦ ohmy.gif ( ..... ма...а , как ли се чете тоя ник :help: )

За кутия бих ти препоръчал само тази http://www.plesio.bg/product.php?product_i...section_id=1282
Кутия за див клок и дъно с хийтпайп-ове.Става.Идеята беше,покупката да е от едно място за улеснение на колегата.Не съм слагал най-новият хардуер,а най-хомогенно свързания.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Вземи си тази конфигурация :

Дъно- GB EX38-DS5/X38/DDR2/LGA775 около 320 лв

Процесор - Intel Core 2 Quad 9450 около 550 лв

Видеокарта - 9800 GTX около 550 лв

Рам - Corsair 1066 MHz 4 GB за 240 лв я има

Твърд диск - 2 x 320 GB Western Digital около 240 лв двете

захранване - Thermaltake 700 W за 200 лв

кутия - по избор,но вземи някаква Themraltake или Coolermaster до 200 лв

и остават 600 лв за монитор 22 " . Това е най-доброто за тези пари !!! :help:;) ;)

Вземи си тази конфигурация :

Дъно- GB EX38-DS5/X38/DDR2/LGA775 около 320 лв

Процесор - Intel Core 2 Quad 9450 около 550 лв

Видеокарта - 9800 GTX около 550 лв

Рам - Corsair 1066 MHz 4 GB за 240 лв я има

Твърд диск - 2 x 320 GB Western Digital около 240 лв двете

захранване - Thermaltake 700 W за 200 лв

кутия - по избор,но вземи някаква Themraltake или Coolermaster до 200 лв

и остават 600 лв за монитор 22 " . Това е най-доброто за тези пари !!! :help:;) ;)

абе не е ли по-добре за Q9450 едно X48 дъно

Човек, преди да си купя комп 2 месеца четях хардуерни форуми, отзиви тестове и т.н. Но накрая се наложи да си взема окомплектован от метро, защото нямах кеш, а само готови даваха на изплашане.

Най-евтино е да си го вземеш на части. Честно казано, да сглобиш всичко без процесора не е кой знае каква философия.

Избери си някоя кутия, която лесно да може да се разглобява също. И тия фирмички повечето са мародери и тъпаци, въобще не ги слушай какво ти препоръчват. разучи сам и си избери сам. А колкото до града, избираш си нещата, отиваш в някой голям град проучваш фирмите, поръчваш и така.

за 2800 лв, ау. баси компа дето можеш да си вземеш. За 1000 лв можеш да си вземеш мн яка машина.

И като цяло на мен познанията ми са доста остарели, но предполагам, че за основните неща яките фирми едва ли са се примоменили много.

Примерно Seagate си са изпитана марка за хардове, за процесорите то ясно, две фирми има. И видеокартите от 10 години сигурно нвидиа и радеон се мъкнат с едни и същи различия. нвидиа са по добри са геймъри а радеона за всичко останало. Радеон са и по лесно за използване откъм помошни периферии, там за включване към тв и подобни.

СД-тата едва ли е голяма философия, но не си вземай ЛГ, аз съм с такова и само проблеми с него. Вземай нещо Сони подобно.

Вземаш си вентилатор Залман и то друго не остана. Рам-а също не е голяма философия. Ти като имаш толкова пари за компютър можеш да си подбереш най-най-добрите компоненти.

За хардовете имаше едно време едно правило, незнам още така ли е, че е по-добре да е кратен на 40, защото мисля че плочите бяха по 40 гб.

Процесора аз си мисля, че интел са по добрите малко, но доста по-скъпи.

Дъната вече е по сложно, но общо взето на мен дъна гигабайт не ми харесват, тъй че от познатите асус са си стабилна марка. Имаше едни MSI преди, незнам дали още са от добрите.

Човек, преди да си купя комп 2 месеца четях хардуерни форуми, отзиви тестове и т.н. Но накрая се наложи да си взема окомплектован от метро, защото нямах кеш, а само готови даваха на изплашане.

Най-евтино е да си го вземеш на части. Честно казано, да сглобиш всичко без процесора не е кой знае каква философия.

Избери си някоя кутия, която лесно да може да се разглобява също. И тия фирмички повечето са мародери и тъпаци, въобще не ги слушай какво ти препоръчват. разучи сам и си избери сам. А колкото до града, избираш си нещата, отиваш в някой голям град проучваш фирмите, поръчваш и така.

за 2800 лв, ау. баси компа дето можеш да си вземеш. За 1000 лв можеш да си вземеш мн яка машина.

И като цяло на мен познанията ми са доста остарели, но предполагам, че за основните неща яките фирми едва ли са се примоменили много.

Примерно Seagate си са изпитана марка за хардове, за процесорите то ясно, две фирми има. И видеокартите от 10 години сигурно нвидиа и радеон се мъкнат с едни и същи различия. нвидиа са по добри са геймъри а радеона за всичко останало. Радеон са и по лесно за използване откъм помошни периферии, там за включване към тв и подобни.

СД-тата едва ли е голяма философия, но не си вземай ЛГ, аз съм с такова и само проблеми с него. Вземай нещо Сони подобно.

Вземаш си вентилатор Залман и то друго не остана. Рам-а също не е голяма философия. Ти като имаш толкова пари за компютър можеш да си подбереш най-най-добрите компоненти.

За хардовете имаше едно време едно правило, незнам още така ли е, че е по-добре да е кратен на 40, защото мисля че плочите бяха по 40 гб.

Процесора аз си мисля, че интел са по добрите малко, но доста по-скъпи.

Дъната вече е по сложно, но общо взето на мен дъна гигабайт не ми харесват, тъй че от познатите асус са си стабилна марка. Имаше едни MSI преди, незнам дали още са от добрите.

Личи си, че познанията ти са поостарели cool.gif -

За хардовете имаше едно време едно правило, незнам още така ли е, че е по-добре да е кратен на 40, защото мисля че плочите бяха по 40 гб

Е, вече не е така !

Цъ, и тук не си прав !

Това за дъната на Гигабайт е отминало вече ;) След серията с чипсет Р965 техните дъна са си много, ама много добри ! Същото не се отнася за дъната на MSI (поне в частта им за Интел).

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! Сори, че ползвам готова тема но мисля, че не е нужно да пускам нова идентична с тази :) Моля предложете нещо за подобен бюджет като ще се купува от newegg.com

Благодаря!

Здравейте! Сори, че ползвам готова тема но мисля, че не е нужно да пускам нова идентична с тази ;) Моля предложете нещо за подобен бюджет като ще се купува от newegg.com

Благодаря!

Както се каза - да си помечтаем заедно ;) Копирам текста от кошницата в орязан откъм описанията - текстов вид, не съм слагал ускъпяване за гаранция, както и разходите за доставка, просто една идея (мечта laugh.gif ) за компче от НюЕг. Скъпите неща са големият 24" монитор с МВА матрица, много лесно се сменя с по-евтин, както и за кутията и видео-картата:

Shopping Cart

Qty. Product Description Savings Total Price

1 GIGABYTE GA-X38-DQ6 LGA 775 Intel X38 ATX Ultra Durable 2, Ultra Cooling Intel Motherboard

$199.99

1 Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz LGA 775 65W Dual-Core Processor Model BX80570E8400

$194.99

1 Scythe SCORC-1000 140mm CPU Cooler

$64.99

1 OCZ Reaper HPC 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory Model OCZ2RPR10664GK

$137.99

1 XFX PVT98FYDDU GeForce 9800 GTX(G92) 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Supported Video Card - Retail

$379.99

2 Western Digital Caviar RE2 WD3201ABYS 320GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive

$169.98 ($84.99 each)

1 Adaptec 2232100-R PCI Express SATA RAID 1220SA Kit

$39.99

1 HP LP2465 Carbonite-Silver 24" 6 ms (GTG) Widescreen LCD Monitor with Height & Pivot Adjustments

$619.99

1 Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer 7.1 Channels PCI Interface Sound Card

$90.99

1 Creative Inspire T6100 76 Watts 5.1 Speaker - Retail

$69.00

1 LITE-ON 20X DVD±R DVD Burner with LightScribe Black SATA Model LH-20A1L-05

$33.99

1 Thermaltake Tsunami VA3000BWA Black Aluminum ATX Mid Tower Computer Case

$119.99

1 Antec NeoPower 650 Blue 650W ATX12V / EPS12V Power Supply

$109.99

Subtotal: $2,218.86

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

АЗ ако имам тези парички, ще се насоча към лаптоп!

Нещо като това, нали ?

Е, всеки си решава сам. Но разликата във възможностите (перформанс-а) е меко казано огромна и не могат да се сравняват дори. Да не говорим нито за монитора на десктопа, така и за онова чудовище вътре в него - 9800ГТХ :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.