Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stargate: Всичко за филма и сериала

Featured Replies

Искаш да знаеш подробности за актьорите ли?

Добре, тази информация мога да ти я дам още сега...

За съжаление относно онова интервю на Michael Shanks, в което той обеснява защо се е оттеглил от сериала за цял един сезон, не ми е по силите да го намеря.... А видео-файловете където е поместено ги дадох на един приятел... и като всяка Българска му работа, той не се е сетил да ми ги върне.

А сега по темата.

Мисля да започна с Richard Dean Anderson. Знаменитост като него не би трябвало да бъде пренебрегвана, а и той все пак е главното действащо лице. Също така неговия герой полк. и в последсвие бригадир ген. Джак О'Нийл (Whit double 'l', както той нееднократно ни е казвал в сериала) може и бива окачествяван като душата на SG-1. Не си спомням кой точно от сценаристите веднъж беше казал, че за да се направи качесвен сериал като Stargate SG-1 са нужни - добър сценарий и естествено страхотен актьор като Richard Dean Anderson.

Така нека споменем нещо по-подробно за самия него.

Прякор : Rick

Височина : 1.87см

Кратка Биография : Известен ни от сериали като MacGyver ( 1985) и Stargate SG-1 ( 1997), Richard Dean Anderson е роден на 23 Януари 1950 в Минеаполис, щата Минесота. Баща му Stuart Anderson е бил учител в местната гимназия, а майка му е Jocelyn, е била художничка, надарена с талат и в скулптората и в рисуването. Той и двамата му по млади братя, Thomas John и James Stuart, израстват в предградие на Минеалполис, наречено Roseville. През детските си и тинейджърски години, той развива страст към спорта, музиката ( особено Джаз) и актьорското майсторство.

Като тинейджър, Richard мечтае да стане професионален хокеен играч, мечта споделяна от бъдещия му съ-колега Michael Shanks (Dr. Jackson). Както и да е, това не било писано и когато е на 16, той чупи и двете си ръце в различни инциденти, вторият от които е толкова лош, че се налага да бъде хоспитализиран за три месеца. Въпреки, че мечтата му става невъзможна, той никога не губи страста си към спорта. Richard е доста буен ( не го свърта на едно място) тинейджър, имащ много приключения като стопаджия по пътищата. Това чувство за приключения е най-вече доказано от 5,641та мили изминати с колело от родния му дом в Минесота до Аляска. Придружаан в началото от неколцина приятели, той изминава последните 33 дни от маршрута сам. Този опит му дава повече съсредочено чувство за ориентация в живота.

След като изучава драматургия в St. Cloud State University и в Ohio University (без да завърши образованието си), се мести за кратко в New York преди да се установи в Los Angeles , където работи като жунгльор, уличен мим в кабаре в ренесансов стил ( СПЕЦИАЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ АКО ГРЕША, ЗАЩОТО НАЙ-ВЕРОЯТНО КАФЕНЕТО Е Renaissance-style, ТОВА МОЖЕ И ДА МУ Е ИМЕТО). Работи временно и в Marineland, където работата му изизсква да държи риба в устата си, която скачаща косатка трябва да хване. В последствие се появява в пиеси и сформира рок банда наречена "Rick Dean and the Dante", заедно със приятеля си Carl Dante, в която пее и свири на китара.

Големият му удар идва през 1976, когато бива избран за ролята на Dr. Jeff Webber в популярната ежедневна драма General Hospital ( Обществена Болница) ( 1963). Продължава да изпълнява ролята за пет години, когато напуска за да продължи в primetime ( PRIME television time най-скъпо заплащано време за телевизионно предаване) драмата. Прави няколко гостувания в поредици като The Facts of Life ( 1979) и The Love Boat ( 1977), и също така е избран за участие в два CBS сериала : Seven Brides for Seven Brothers ( 1982) and Emerald Point N.A.S. ( 1983), които обаче се задържат само за един сезон.

Следващият му голям успех идва през 1985, когато печели главната роля в приключенския сериал на ABC - MacGyver ( 1985). Избран е от продуцентите, които са впечатлени от липсата на претенции, която Richard проявява по време на прослушването.

......Очаквайте ОЩЕ.... Публикувано изображение

Публикувано изображение

......And now the conclusion.... Публикувано изображение

Тъй като е късоглед му се налага да носи очилата си за четене. Сериалът се задържа седем сезона в поредица от 139 епизода. Жъне огромни успехи през цялото време от момента на пускането си, ставайки пополярен по целия свят. Richard укорява участието си в два телевизионни филма : MacGyver: Lost Treasure of Atlantis (1994) (TV) и MacGyver: Trail to Doomsday (1994) (TV), които са продуцирани от собствената му продуцентска компания - Gekko Film Corp, която той открива заедно с Michael Greenburg.

Правейки голямо впечатление в Ordinary Heroes ( 1986) с ролята си на сляп ветеран от Виетнам, борещ се да изгради наново живота си в Америка, той се насочва към Телевизионните филми след завършването на MacGyver ( 1985). Таива филми с негво участие са : In the Eyes of a Stranger ( 1992) ( TV), Тhrough the Eyes of a Killer ( 1992) ( TV) , Beyond Betrayal ( 1994) ( TV), Past the Bleachers ( 1995) ( TV) and Pandora's Clock ( 1996) ( TV). Особено внушителен е в Past the Bleachers ( 1995) ( TV), в който играе опечален баща борещ се с преодоляването на смъртта на сина си.

Завръща се към телевизионните сериали през 1995, когато е избран да участва в ролята на Ernest Pratt/Nicodemus Legend в Legend ( 1995), който както и предишните сериали е в сферата на приключенските сериали пускани по ABC. Героят му е зле заплатен романист ( Pratt), който взема самоличността на главния герох от романа си ( Legend). Сериите били замислени като комедия, която се смесвала с Уестърн и научна фантастика. Това също така е любимата роля на Richard и до ден днешен.

За пореден път в кариерата си Richard се сдобива със значителен усмех, когато кандидаства и е удобрен за ролята на Полковник ( в последствие Бриг.Ген.) Jack O'Neill в телевизионния филм Stargate SG-1 ( 1997) - приключенски, научно фантастичен сериал базиран на блокбастера Stargate ( 1994), с участието на Kurt Russeell и James Spader. Снимките на сериите започват във Ванкувър ( Vancouver) на 19 Февруари 1997, а премиерата е в Showtime на 27 Юли 1997. От тогава и до днес сериите продължават да печелят огромен успех и симпатиите на публиката по целия свят. Като резултат от този успех през 2004 илиза пост-продукцията Stargate: Atlantis и видео играта Stargate SG-1: The Allieance през 2005. И двата сериала са пуснати и все още вървят по Sci-Fi. Неотдавна дори са пуснати слухове за филм и друга пост-продукция. Ролята на Richard в сериите значително намалява в седми и осми сезон като кулминацията се състои с оттеглянето му от сериала през 2005.

Никога не се е женил, но сред тези, с които се е имал връзка се срещат и имената на актриси като Teri Hatcher, Lara Flynn Boyle, Sela Ward и германската кънкьорка Katarina Witt. От 1996 насам, негова партньорка е Apryl Prose, която е и майка на единственото му дете - Wylie Quinn Annarose Anderson, родена на 2ри Август 1998. Също като баща си и своя дядо ( починал през 2003) тя е силно привързана към Джаза. Именно заради малката си дъщеря, той времено прекратява филмовата си кариера ( в смисъл, че си е взел временна почивка), за да прекара повече време със нея и да спомогне за развитието 'и.

Richard е направил неизменнта част от кариерата си избирането на роли, които демострират неговата гъвкавост ( многостранност) като актьор. Много от неговите герои, особено MacGyver и O'Neill, са силни характери, които макар и изтезавани от лични трагедии като смъртта на членове от семейството и близки приятели, успяват да продължат да проявяват смелост и храброст.

Не знам защо не се появява снимката както трябва, затова ви я пускам само като линк.

http://handson.provocateuse.com/images/pho...anderson_05.jpg

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

• Отговори 839
  • Прегледи 131,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Знаех си че ми е познат от някъде... а то било от МакГайвър!!! Не мога да повярвам! Наистина прави жестоки изпълнения, И двата сериала са култови, а и изиграването на ролите му са невероятни. Възхищавам се много на човека! Сега се замислям да си намеря МакГайвър от някъде :)! Но все пак Stargate SG-1 е номер едно! Просто нямам думи!!! Евала Hathor. Признавам те за истинска фенка! Мерси много за информацията! А ако имаш линкове или допълнителна информация(Интервюта и нещо от сорта на"филм за филма"), ако е в теб де, с удоволствие искам да споделиш :)... супер си чакам още с нетърпение!!! :)

...ОЩЕ ЗА АКТЬОРИТЕ ОТ Stargate SG-1...

Предварително искам да се извиня за това, че снощи не успях да довърша автобиографията на Richard Dean Anderson, но нещастниците ми спряха нета, защото някой пак се изтарикати и се направи на велик hacкer...."Да е жив и здрав и да си вземе всички изпити....."

И така... Сега ще довърша започнатото вчера, стига да не ми спрат пак нета.

Допълнителната информация за Richard Dean Anderson, ще можете да намерите във предишния ми пост за него, който ще бъде обновен след няколко часа....

Тази вечер ще се опитам да пусна и пост за Amanda Tapping, чието фамилно име м/у другото самата тя произнася по начина, по който е написано - Тапинг :yanim:

Утре и вдругиден ще излязът постове за Christopher Judge и Michael Shanks.

След тва, ако проявявате желание ще има за Don S. Davis, Ben Browder, Teryl Rothery, Carmen Argenziano, Corin Nemec, Claudia Black и Lexa Doig.

Но това ще бъде пуснато като информация само ако искате....

Не съм споменала всички, но ако специално искате информация за някой конкретен ваш любимец, може да пишете на форума или да ми пратите лично съобщение. Аз редовно проверявам пощата си, така че... съответния пост ще бъде пуснат възможно най-скоро. След постовете за Christopher Judge и Michael Shanks ще пусна и кратко инфо за филма - къде е сниман, кои са режисьори, сценаристи и т.н. Ще има също и информация къде могат да бъдат открити филми за епизодите, интервюта с актьорите и снимачния екип.

Май за момента е това. Ако съм пропуснала нещо очаквам да ми пишете.

Евала и от мен :):eek::):wors::wors::wors: Аз имам доста информация, но трудно нещо може да ме накара да я намеря и преведа (особено второто). :) А между другото Lexa Doig не е ли жена на Michael Shanks или съм в грешка :yanim:

Да, точно така. Lexa Doig е съпругата на Michael Shanks. А м/у другото дамата с Michael на по-горе поместените снимки е имено Lexa Doig.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

NEXT ON www.kaldata.com AND Stargate, Всичко за Филма и Сериала

AmandaTapping

Публикувано изображение

Височина : 1.75м ( 5' 9")

Биография на Amanda Tapping :

Amanda Jane Tapping е родена в Рокфорд ( Rochford), Есекс ( Essex) в Англия на 28ми Август, 1965. Нейният баща, който е природо - изследовател , винаги я наричал Sam. Казвал, че името е страхотно, но в крайна сметка и дава името Аmanda. Но все пак, когато това е възможно, я нарича Sam.

За известно време семейството 'и живее в Южен Бенфлийт, Есекс ( South Benfleet, Essex), след което се преустановява в Онтарио ( Ontario), Канада ( Canada), когато Amanda е само на тригодишна възраст. Посещава North Toronto High School, където получава награди по Драматургия ( Dramatic Arts) и Природознание ( Environmental Science). Родителите и винаги са искали тя да се посвети на науката,но тя желае да е морски биолог или добра актриса. В крайна сметка, явно голямата 'и любов към актьорското майсторство надделява и тя става именно такава. През 1984 Amanda постъпва в Уиндзорския Университет по Драматично изкуство ( University of Windsor School of Dramatic Arts) в Уиндзор ( Windsor), Онтарио ( Ontario) и се появява в няколко сценични продукции. Била е страхотна в математиката (нищо чудно), но в университета прекратява развитието на интереса си към нея и бива силно заинтригувана и увлечена от драматургията. След като завършва Драматургия, тя прекарва четири години изучавайки театрално изкуство до 1992, тя тържествено се зарича никога да не участва в Телевизионни програми. В рамките на шест месеца си осигурява агент и получава първата си роля в реклама ( за Tim Horton's Oat Bran Muffins). С парите от тази реклама и още други такива, Amanda помага за съ-откриването на драматичната организация "Random Acts", която е основана през 90те с участието на Katherin Jackson и Anne Merie Kerr. Групата изнася различни представления в цяло Торонто ( Toronto) - News Ideas Festival и Tarragon Springs Art Fair. Трупата се разпуска, когато членовете 'и се преместват да живеят на различни места ( предполага се различни градове - раьони). Но въпреки това се очаква да ъде възстановена.

Появява се в много филми и телевизионни шоута ( програми) като Booty Call ( 1997), Life or Something Like It ( 2002), Rent-a-Kid ( 1995) ( TV), "The Outer Limits" ( 1995) и "The X Files" ( 1993). Както и да е, истинския успех, който изтласква кариерата и нагоре идва през 1997 със старта на Телевизионните серии "Stargate SG-1" ( 1997), където играе полк. Samantha Carter.

Има трима братя, единият от които е и нейн близнак. Има куче наречено Аби ( Abbie). На 23 Септември, 1994 се жени за Kovacs.

По-малко важни факти:

Съ-откривател на Канадската комедийна трупа "Random Acts"

Отраства в Торонто, Канада.

Диплома от Уиндзорския Университет по Драматично изкуство.

Има брат близнак.

От другите четирима главни актьори в Stargate SG-1 ( 1997), тя е единствената, която до тогава не срещала или работила с Richard Dean Anderson преди началото на сериите.

От 2004, живее заедно със съпруга си Alan Kovacs във Ванкувър ( Vancouver), Британска Комлумбия ( British Columbia).

На 22ри Март, 2005, ражда дъщеря, която тежи 4кг. и 190гр. ( 9 фунта и 4 унции)[ В най-точни сметки тежеста е 4.077кг. и 113.2гр.]

Името на малката е Olivia Kovaks ( Оливия Ковакс).

Хобита :

- да кара ски, да четене, да язди кон, да летуване на палатки, да готви, да се разхожда, да пътешества ( да пътува), да моделира ( или да позира като модел - не съм много сигурна относно превода) , да свири на китара ( но според нея, все още не е перфектна в това), да играе с Abbie ( Abbie е нейната четиринога любимка)

Любима актриса : Maggie Smith

Любим цвят : оранжево

Любима музика : Класически рок и Класическа музика

Любими числа : 3, 7, 13

Съпруг : Alan Kovacs

Деца : дъщеря на име Olivia B. Kovacs

Прякор : Mandy, Min, Gazelle, Sam

Братя : Richard, Stephen ( близнак), Christopher

.Тя е част от спонсорска организация за защита на животните и страдащите от рак и множествена склероза.

.Говорител е на UNICEF ( United Nations Children's Fund).

.Непушач е.

.Суеверна е.

.Взима кучето си Abbie на снимачната площадка всеки ден.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Next on Sci-Fi: Bulgaria :help::P:):P

Christopher Judge :

Рожденно име : Douglas Christopher Judge

Височина : 1.91м ( 6'3'')

Кратка Автобиография на Christopher Judge :

Роденият в L.A.,California, USA, Christopher Judge се появява на бял свят на 13 Октомври, 1967. Има един по-малък брат на име Jeff Judge. Докато непрекъснатото му желание да бъде актьор ( започва да играе в училищни пиеси) се осъществи, той е бил преуспяващ спортист. Използвайки максимално уменията си, успява да постъпи в Орегонския Университет ( University of Oregon) посредством футбонла стипендия. Изучава Телекомуникации и Кинематография. Петминутния му диалог печели. Първоначално е във pre-med ( съжалявам приятели, но в момента е 02:59 сутринта и изобщо не ми идва на ум какво точно беше това съкращение, ако се сетите свирнете) курс на обучение, но открива, че е математиката не е по възможностите му. След това за срок от шест месеца изучава философия, после физика, преди окончателно да избере телекомуникации и филмография.

Успехът идва на атлетическата арена, където истинските му умения са залегнали в бейзбола. Треньорът му иска от него да се откаже от Американския Футбол, но ( по думи на Christopher Judge), "футболните играчи обират всички мацки". Не че е бил лош в Американския Футбол!!! Той става All-American три пъти и играе в Hula Bowl като отбранителен защитник.

Първата му стъпка в представянето му на сцена идва след като печели конкурс за домакин на сутришното радио шоу в Орегон ( Oregon). [ West Coast FOX KLSR]. Но той играе, когато е последен курс на обучение в университета, когато FOX организират няколко регионални конкурси. След като печели, той е домакин на "MTV talk show type thing", което използва за да си намери агент и да напусне. През 1989 започва Драматургия в прочутото Howard Fine студио в Los Angeles ( Лос Анджелис). Първата му артистична роля е през 1990 във филма Bird on a Wire, а от там започват да се нижат поредица от филми и Телевизионни програми ( шоута), преди да получи ролята на Jaffa, Teal'c, в Stargate SG-1.

Също така е участвал в Телевизионни филми като Романтичната комедия на Peter DeLuise - 101, големи екранни блокбастери като Snow Dogs на Disney, писател е на сценариите за епизодите от Stargate SG-1 - The Warrior и The Changeling. Гостува с доста Sci-Fi предавания, включително Andromeda. Christopher Judge е гласът на Simon Gray в Action Man и Magneto in X-Men: Evolution.

Неговият най-добър приятел е съ-колегата му Michael Shanks.

От петте главни звезди в Stargate SG-1 ( 1997), той е единствения, който не се появява в първи сезон на пост-продукцията Stargate: Atlantis ( 2004).

Christopher Judge участва като гост заедно с Michael Shanks в епизода на "Andromeda" ( 2000) - "Day of Judgement, Day of Wrath", където неговят герой Hector бива убит от Remiel, в чиято роля е Michael Shanks.

Хе-хе....Каква ирония и какво възмездие - В епизода на "Stargate SG-1" ( 1997) "Moebius Part 2", героят му Teal'c, убива този на Shanks - Dr. Daniel Jackson.

През средата на 2002, той отваря фотографско студио, заедно с приятелката си Gianna. По собствените му думи. "Фотографията е просто нещо, с което се захващам отново; Свикнал бях да работя за поредица от агенции за модели в LA преди няколко години..... Приятелката ми и аз създадохме студио и работим по него като бизнес ( тя е професионален гримьор и актриса-модел). Винаги е хубаво да имаш нещо, в което да намериш опора."

Неговата годеница, актрисата и модел Gianna Patton, ражда първото им дете, момиче на име Chloe, на 7ми Февруари, 2005.

Има по-малък брат на име Jeff Judge.

Има четири деца, Cameron, Christopher, Katrina и Chloe.

Публикувано изображение

Това е малко допълнение, което инцидентно допълвам тук преди да съм запокитила на някъде адреса. ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това може би е единствената снимка (по-скорошна), на която ми харесва как е излязъл Публикувано изображение

Очаквайте утре следващата звезда на Stargate SG-1 : Michael Shanks :):help:;)

И така .... след като цяла вечер си изливах ядовете относно публикувания на 4 Ноември 2005, вече факт, че Michael Shanks прекратява участието си в Stargate SG-1 Season 10, сега предстои да напиша следващото биографично резюме.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Като за начало бих искала да спомена, че според последни данни, Michael Shanks, е решил да направи всичко възможно, за да продължи гостуването си в Stargate SG-1 Season 10. Поне за сега, това са подобаващо добри новини. Естествено мен думата "гостуване" далеч не ме удоволетворява, но.... все е нещо по-добро от трайно прекратяване на участието му в сериала.

Следва да се извиня за прекъсването, което се наложи да направя, но за две вечери бях извън града така да се каже... но ето ме отново тук и този път продължение ще има.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките са малко с лошо качество, но пък от тази серия има и много сладки ....

Снощи да ви кажа изгледах последната серия на филма (които аз имам) а именно 9-ти сезон 10-та серия и не знам дали има осхте серии.Това мойе би е най-хубавия сериал който съм гледал и сега ми е гадно като нямам нови серии.Някой може ли да ми каже колко сезона има излезли до сега.Единствено заради този форум се регистрирах.Надявам се да намеря истински фенове на сериала като мен Публикувано изображение

Ами това наистина е последната засега. Не знам кога продължават снимките на останалите, но трябва да е скоро според мен. Фенове има. И аз се регистрирах само заради сериала. Гледал ли си Старгейт Атлантис? Ако не си го гледай - хубав е. От него има един сезон и половина засега. А колкото до другия (най-хубавия за мен също) ще има и десети сезон.

Серии ще има още определено, 10ти сезон също ще има.... В момента текат снимките на остатъка от 9ти сезон, които ще бъдат излъчени в края на Януари, началото на февруари.

Да така си е....

Аз затова се сдобих със Directors Cut или така наречената на български - Режисьорска версия .... т.е. отрязаните кадри и интервютата и сега си ги преглеждам.

Съжалявам, че не съм качила още останалите автобиографии, но нета ми е много лош и ту го има... ту го няма.

Публикувано изображение

Ужас чак февруари месец.Сега как ще релаксирам като се прибера от работа Публикувано изображение А Атлантис го гледах ама не мога да се сетря до коя серия.Мисля си че и него съм го изгледал :yanim: Хатор обаче много е заинтересувана и доста се рови за тях.Тя ни зарежда с актуална информация,за което и благодаря

Изгледах всички серии на Atlantis. С нетърпение чакам новите.Отдавна не се бях кефил така на сериал! Може би от старите епизоди на StarTrek. Сега почвам с SG1. Hathor мерси за инфото и темата която си постнала :clap:

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

15 минутки до пуска на новата автобиография ......

Публикувано изображение

Биография на Michael Shanks :

Рожденно име : Michael Garrett Shanks

Височина : 1.83м ( 6')

Брачен партньор : Lexa Doig

Кратка биография :

"Трябва да направя всички тези готини неща, които винаги съм искал да направя и съм си представял, че са реалност, и сега ще трябва да си заплатя!"

( Michael Shanks, FanOdyssey, Юли 2003)

[Свободен превод - подлежи на редакция]

Michael Garrett Shanks е роден във Ванкувар ( Vancouver) на 15 Декември 1970, като по-малкият от двама братя. Израства в Камплу/ос, Британска Колумбия, Канада ( Kamloops, British Columbia, Canada).

Понякога баща му го нарича по второ име - Garrett, особено когато младият Michael е направил нещо лошо ( като да запали пожар в съседната гора). Брат му го нарича "Munko", тъй като му е било невъзможно да произнася "Michael".

Michael описва себе си като "някой, който далеч е надминал себе си" в училище - играе хокеен защитник, полу-защитник, а по-късно и крило в отбора по ръгби, член е на Студентския съвет, и се присъединява към театрална група.

Докато играе в театралната група, той също така и режисира, но по това време актьорската кариера не изглежда да е на хоризонта. Вместо това, на 16 годишна възраст, MIchael решава дали да стане професионален хокеен играч.

„Мисля, че изведнъж просто загубих чувството за забавление. Веднъж се стигна до такова положение, когато родителите бяха настанали с бойна готовност а треньорът нажежаваше жаравата правейки го още по тежко. Особено в Канада, когато си на 15 – 16 годишна възраст и просто се опитваш да установиш идеята за забавление в спорта и си помолен да излезеш на леда и да се биеш и да нараняваш хората и други неща като тези.....”

Правейки избор да не се занимава професионално, Michael загърбва любовта си към играта :

„И така изведнъж, аз спрях да играя професионално и започнах да играя за забавление отново, когато съвсем ненадейно осъзнах, че бях много по-добър хокеен играч, защото се наслаждавах на играта отново и се забавлявах, когато правех това.”

Продължава да подкрепя Canucks ( макар видимо да признава – „Те са разочарование”) и играе за отбора на Stargate SG-1 срещу отбори от други създадени във Ванкувър ( Vancouver) шоута.

Взимайки решение, че професионалния хокей не е за него, Michael постъпва в Университета на Британска Колумбия ( University of British Columbia), за да учи бизнес дело, финансирайки обучението си като наемен работник и дървосекач. В края на краищата ства ясно, че математиката не е един от силните му предмети и това води Michael до провал. Не успявайки да премине курса по висша математика, стигнал едва до средата на своето обучение, той не завършва ‘бизнес дело’, но в место това завършва приложни изкуства.

Един от факторите довели Michael до решението да стане актьор е било случайното му преминаване през място, където имало снимки на 'MacGyver' ( с участието на Richard Dean Anderson, който участва в ролята на Jack O’Neill в Stargate SG-1), на местния Ванкувърски ( Vancouver) плаж. Деветнадесет годишният Michael, наблюдавал какво правят, как създават един различен свят и бил възхитен.

Ето така, хокеят и света на бизнеса загубили и актьорството надделяло. Веднага след UBC (на Британска Колумбия *University of British Columbia*), Michael прекарва две години на Страдфордския Фестивал ( Онтарио) * Stratford Festival (Ontario) * , изигравайки няколко малки роли. Самият той казва, че мечтаната за него роля е тази на ‘Henry V’, въпреки че също така чувства пиесата не само остаряла ( по начина по който е съсредоточена върху образа на тираничния крал), но същевременно и прекалено актуален.

Следват няколко малки ( незначителни) роли в Телевизионни сериали като Madison, The Commish и Highlander, когато през 1997 е избран за ролята на Dr Daniel Jackson в Stargate SG-1 – телевизионната пост-продукция на филмът Stargate. Той участва в прослушването с момента импровизацията на ролята на James Spader ( който играе Daniel Jackson във филма) и получава работата.

След пет сезона в Stargate SG-1, Michael напуска шоуто, позоваваки се на липсата на нужда от ролята на Daniel Jackson като причина стояща зад решението му.

Макар и непълноправен член в екипа на Stargate SG-1 през шести сезон, той компенсира липсата на ролята на Daniel Jackson, участвайки в три епизода :

- 'Abyss'

- 'The Changeling' ( написан от неговия близък приятел, Christopher Judge, който изпълнява ролята на Teal'c в сериала)

- 'Full Circle', който е и финален епизод на шести сезон.

Въпреки отсъствието си в ролята на Dr Daniel Jackson, Michael просължава да да бъде ( да озвучава) гласа на Thor – лидерът на Асгардите ( the Asgard).

Решението на Michael да напусне шоуто идва като шок за много от феновете и когато причината за неговото оттегляне става ясна, бива организирана глобална кампания, която има за цел да убеди продуцентите във важността на ролята, която Michael изпълнява и да го върне в шоуто. *Пълна информация относно историята на кампанията може да бъде намерена на : www.savedanieljackson.com *. На 8 Ноември 2002, след продължилата повече от година акция( кампания), феновете получават желаното и е обевено, че Michael ще се завърне като пълноправен член на актьорския състав в седми сезон.

През годините си в Stargate SG-1, Michael също така участва като режисцор и сценарист за шоуто. Режисьорският му дебют е в заплетения епизод от 4ти сезон – ‘Double Jeopardy’. И докато резултатът е епизод, който се приема добре и за мнозина ства любим, за Michael преживяването от режисурата е примесен с горчива сладост. В седми сезон Michael развива допълнително творческите си способности, написвайки сценария за епизода ‘Resurrection’.

Както той се шегува :

„Всички ние имаме неща, в който сме добри и за мен писането на сценарии не е едно от тези неща!”

Между сезоните Michael поема изпълнението на други роли, включително и през 1999, с краткото си учатие в продукцията на Хамлет ( Hamlet). Въпреки че времето за репетиции е ограничено и отзивите са смесени, Michael се наслаждава на придобития опит.

След напускането на Stargate SG-1 в края на пети сезон, Michael играе поредица от роли във филми като Suddenly Naked с Wendy Crewson, Suspicious River с Molly Parker и Callum Keith Rennie, Mary Higgins Clark's All Around The Town и носителят на наградата Emmy - Door to Door с William H Macy. Michael има също така и редица гостувания в телевизионни сериали като Outer Limits и Andromeda. Опсипан е със звезди като Adam Wade в пренаписанта версия на Sumuru на Max Rohmer ( Max Rohmer's Sumuru), сниман в Южна Африка ( South Africa), и използва възможността да се срещне с фенове на сбирки в Щатите ( US), Австралия ( Australia) и Европа ( Europe).

По време на обиколката си в Европа ( Europe) заедно с Christopher Judge през Януари 2004, в един от окръзите на Обединеното Кралство ( UK), тълпата наизлязла по улиците за тяхното появяване била толкова голяма, въпреки тежката снежна буря, че дори BBC излъчила сензационния репортаж.

Michael с охота приема, че е започнал да се превръща в максималист ( перфекционист) и описва себе си като изключително упорит и непреклоним. Казва, че има ексцентрично чувство за хумор.

„Притежавам прекомерна пламенност ( избухливост), което може да ме вкара в неприятности понякога, и несъмнена простосърдечност, която трябва да бъде изтръгната със чук.”

Дългогодишен фен на Sci-Fi, Michael израства с Battlestar Galactica и колекционира оригиналните Star Wars фигури, за които казва че все още притежава.

Michael има дъщеря, Tatiana, родена през 1998 от някогашната му партньорка, Vaitiare Bandera ( Sha're в Stargate SG-1). През Август 2003, той се жени за Lexa Doig, която среща по време на снимките на Andromeda, където гостува като Gabriel в епизода Starcrossed. На 13 Септември 2004, Lexa ражда тяхната дъщеря Mia Tabitha.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Хей... Много се радвам, че оценявате труда ми с тези КРАТИЧКИ похвални постчета, но хайде малко да пораздвижим темата ... казвайет и вие по нещо... В смисъл, дайте да подискутираме ... предполагам, че всички малко или много четете информация за филма и актьорите или се лъжа .....

Ммммм да....

Забравих да ви попитам чия автобиография искате да публикувам като следваща :)

Don S. Davis, Ben Browder, Teryl Rothery, Carmen Argenziano, Corin Nemec, Claudia Black и Lexa Doig

Ако имате лично предпочитание, което не написано тук... моля кажете ....

Актьорите от Stargate: Atlantis не се включват за момента .....

Хей... Много се радвам, че оценявате труда ми с тези КРАТИЧКИ похвални постчета, но хайде малко да пораздвижим темата ... казвайет и вие по нещо... В смисъл, дайте да подискутираме ... предполагам, че всички малко или много четете информация за филма и актьорите или се лъжа .....

<{POST_SNAPBACK}>

Ето какво ще дискутирам аз... Гледах първите серии на първия сезон, т.е. началото на сериала. Мислех че ще да е някой ценен и стойностен филм с много хумор, напрежение, сложни взаимоотношения и добре премерен екшън, след като той е причината да спрат моя любим сериал - "Фарскейп". Двата сериала са продуцирани от Sci-Fi. Но не би... Оказа се че е бутафория с елементарен диалог, постна актьорска игра и банални моменти. Продуцентите просто са предпочели него, защото не е нужно да си гледал първите серии, за да гледаш тези от 8 сезон да речем... Няма дълбока сюжетна връзка между тях, за разлика от "Фарскейп". Него не можеш да го подхванеш от средата. Взаимоотношенията на героите се градят постоянно; историята непрестанно се връща към миналото... И резнаха любимото ми филмче. Доста се занимавам с кино и кинокритика и по мое скромно мнение "Фарскейп" беше малък телевизионен бисер. Мога да го сравня само със сюжетни шедьоври като "Зад оградата" и "24". И тъй като трябва все да има и опозиция давам следното заключение - "Старгейт - сериала" не може да стъпи стилово като достойно продължение на филма, който беше отлично и оригинално замислен. Сюжета е стандартен за повечето фантастични филми от рода и отдавна е изчерпил идейния заряд на пълнометражния си първообраз. Вече отбелязах другите му недостатъци по-горе. За мен по-голяма стойност винаги са имали сложните в сюжетната си конструкция филми, стъпващи убедително в очите на зрителя, т.е. такива, които макар и фантастика, да накарат зрителя да ги възприеме като нещо повече от чиста измишльотина. Междувпрочем в това отношение изостават също всичките "Стар Трек" филми и сериали, както и "Вавилон 5".

Уважавам мнението на Сталик,но според мен един сериал не се определя дали е хубав по това дали е правен по някакви норми които учат критиците,а по това дали е увлекателен и дали може да те накара да се отпуснеш и да те отведе в някакъв друг свят за момент и да забравиш грижите си за момент.За мен именно този филм е такъв и нямам търпение да видя останалите серии Публикувано изображение Изгледах вси1ките серии за 3 седмици.Всяка вечер като се прибера от работа ми беше много приятно и отпускащо да изгледам 7-8 серии :snowballfight: Но нали за това се правят различни сериали за да се харесат на различни хора :computer2:

Абсолютно ;)

Но имам въпрос към Stalik. От всичко изброено съм гледала само първия сезон на 24. Не го гледам повече, защото честно казано не си падам по сериали, на които са им свързани сериите и трябва на всяка цена да ги следи човек. Но въпросът ми е защо да е шедьовър? Ченгета, бомба и т.н. като повечето филми изобщо. Поне според мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.