Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

Юдаизмът никога не е бил секта на будизма Пип. Както и Йошуа не е бил юдей. Първите писания на християните (да се разграничават от ристиените - подробност, която е убегнала на модераторите. Дълбоко уважавам Християните, а за ристиените мнението ми се знае добре от други постове) са били на арамейски. После преведени на гръчки, и от гръчки на юдейски - чак във втори век. Защо чак тогава - не е ли имало въобще юдейски език преди това - не мога да ви отговоря. Най-стария кодекс на латински е от шести век - Вулгата.

Остава въпрос - юдеи ли са били учениците на Йошуа (моля да се забележи - винаги пиша името Йошуа с голяма буква, и винаги се изразявам с уважение към него - типично като Християнин), есеите юдеи ли са били? За Ирод знаем, че е бил половин (нечистокръвен чандала) юдей. Защо само за миг не се предположи, че есеите не са юдеи, а копти - орфици? За орфиците знаем, че са лечители. Йошуа също е лекувал. Юдеите никога не са имали тези (магически) способности - тях ги бивало само по жертвоприношенията - и кръвта.

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

• Отговори 675
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Юдаизмът никога не е бил секта на будизма Пип. Както и Йошуа не е бил юдей. Първите писания на християните (да се разграничават от ристиените - подробност, която е убегнала на модераторите. Дълбоко уважавам Християните, а за ристиените мнението ми се знае добре от други постове) са били на арамейски. После преведени на гръчки, и от гръчки на юдейски - чак във втори век. Защо чак тогава - не е ли имало въобще юдейски език преди това - не мога да ви отговоря. Най-стария кодекс на латински е от шести век - Вулгата.

Остава въпрос - юдеи ли са били учениците на Йошуа (моля да се забележи - винаги пиша името Йошуа с голяма буква, и винаги се изразявам с уважение към него - типично като Християнин), есеите юдеи ли са били? За Ирод знаем, че е бил половин (нечистокръвен чандала) юдей. Защо само за миг не се предположи, че есеите не са юдеи, а копти - орфици? За орфиците знаем, че са лечители. Йошуа също е лекувал. Юдеите никога не са имали тези (магически) способности - тях ги бивало само по жертвоприношенията - и кръвта.

Юдаизмът произлиза от будизма, като секта на най-ниската класа, които са изопачали Знанието си за своя, племенна угода.

ЙеШива не е бил юдеин по вяра, но е бил малоазиатец-галилеец, като е бил обрязан по правилата на 'материята им'. Публикувано изображение

Друг е въпросът, че йеШива е върнал юдаизма, там където е бил-към будизма, за което плаща със страданията си.

Учениците на Исус са били юдеи по вяра, като не са били от Синедриона- нещо, като задължителните комунисти, но не в във висшето ръководство на партията-кърмилница. Публикувано изображение Иммено тях ЙеШива от Назарет връща пак към будизма в малоазиятстки вариант.

Не цар Киро, по-скоро е опит да ви се втълпи най-накрая на вас сектантите, че ставате много нагли.. за разлика от нас - " талибаните терористи ", както ни наричаш Публикувано изображение

И с какви очи после гледаш и твърдиш че сте толерантни .. немога да разбера... :P

Че и мир проповядвате...уж....

Толерантността не изключва критика, която е основана. 'Толерантността' не значи 'Слободия' тип пост-комунистически вариант. ;)

Знаеш ли кой британски писател е казал сентенцията: "Tolerance becomes а crime when applied to evil"... Публикувано изображение Доста често го чета по блогове на западняри, (с разни снимки от варварсkи мюсли обезглавявания, обесвания и издевателства над личността), които се борят с техните корумпирани правитлества, дето са се 'сдушили' с арабските шейхове "в името на толерантност на религиите".

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Автор

"Живият лидер" се нарича ЖИВ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ. "Лидери" има и при мъртви религии, като юдазима и ислямът и доста христянки течения.

"Живият лидер" може да бъде или Духовен или светски. Доста често, обичайна практика е, особено при абрахамските религии, светската власт и духовната да са слети и най-често при тези религии се появяват диктатори, които се крият зад маската на волята неидентифициран "бог-дух".

При ваишнавизмът, кактро и при християнството до 3 век сл.Хр., ЖИВЯТ БОГ е ЛОГОСЪТ, явяващ се в плът и кръв, като аватар, а учението му се предава от живи духовни учители, не книжници и институционалисти. :P

Кой е писал тази дефиниция за 'секта'? :rolleyes: ... много нескопосано, определено е от 'основните' 3 абрахамски религии с диктаторска схема на управление. ;)

"Живият лидер" може да бъде духовен водач, но може да бъде и шарлатанин. ако е шарлатанин, тогава са изпълнени и повечето от останалите точки в това така или иначе несъвършено определение. Целта на шарлатаните разбира се е собственото им благо, а не това на другите, нещо което те могат доста добре да скрият зад умели лозунги.

Духовните учители трябва да бъдат проверявани. Дали има единство между думите и делата им, дали са искрено загрижени за благото на другите, дали познават ученията си, дали резултатите от съветите им са полезни за хората или не.

Юдаизмът произлиза от будизма...

Това разбира се е напълно свободно съчинение, което няма основание.

Ако смяташ че има, вероятно ще бъде добре да посочиш основни прилики в двете учения.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

"Живият лидер" може да бъде духовен водач, но може да бъде и шарлатанин. ако е шарлатанин, тогава са изпълнени и повечето от останалите точки в това така или иначе несъвършено определение. Целта на шарлатаните разбира се е собственото им благо, а не това на другите, нещо което те могат доста добре да скрият зад умели лозунги.

Духовните учители трябва да бъдат проверявани. Дали има единство между думите и делата им, дали са искрено загрижени за благото на другите, дали познават ученията си, дали резултатите от съветите им са полезни за хората или не.

Това разбира се е напълно свободно съчинение, което няма основание.

Ако смяташ че има, вероятно ще бъде добре да посочиш основни прилики в двете учения.

Духовният учител във ведаическата традиция се нарича 'гуру' или 'ачаря' и трябва да е "bona-fide", себереализира се душа, която ти показва на практика какво да правиш и какво да не. Разбира се, че трябва да е 'реализирал първо себе си' и да 'познал Бога'. Това се подразбира от само себе си. Публикувано изображение

Има купища шарлатани и то от най-известните имена: ето една моя публикация, в която на времето-миналото лято, си харесах аватара ти на колаж-илюстрация, вярвам не се сърдиш Публикувано изображение : http://u-ra.blogspot.com/2008/08/illuminati.html

За "юдаизма, като секта от будизма" го знаят дори арабите. Един ливански лекар, зодия "Лъв"-мнго начетен, ми го каза дори в България преди около 5 години на български с чист български акцент. Юдаизмът се мистифицира умишлено, защото те са главните конспиратори днес и се използват от злите сили, като 'проводик'.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

За "юдаизма, като секта от будизма" го знаят дори арабите. Един ливански лекар, зодия "Лъв"-мнго начетен, ми го каза дори в България преди около 5 години на български с чист български акцент. Юдаизмът се мистифицира умишлено, защото те са главните конспиратори днес и се използват от злите сили, като 'проводик'.

Я виж това:

В России насчитывается от 300 до 500 различных сект. Численность людей, вовлеченных в деструктивные и оккультные религиозные организации, достигает 1 миллиона человек, причем 70% из них - это молодые люди в возрасте от 18 до 27 лет.

По расчетам президента Центра религиоведческих исследований и автора термина "тоталитарная секта" Александра Дворкина, только "штатных" сектантов насчитывается минимум 600-800 тысяч.

Как утверждает Александр Дворкин, на территории России действуют "импортированные секты", такие как Церковь сайентологии, Церковь Объединения, Общество Сознания Кришны, "Свидетели Иеговы". К "отечественным" сектам Дворкин относит "Богородичный центр" (Москва), "Ашрам Шамбалы" (Новосибирск), Церковь Последнего Завета - последователи Виссариона (Красноярский край), "Радастея" (Урал), одна из новых - секта Григория Грабового (Г.Грабовой известен тем, что объявлял себя мессией и за деньги обещал людям воскресить их усопших родственников) и другие.

По словам Алексея Дворкина, самая мощная из продолжающих свой численный рост сегодня сект - это "неопятидесятническое движение", которым охвачены весь Урал, Сибирь и Дальний Восток. По-прежнему активно растут "Свидетели Иеговы" и мормоны.

В остальных сектах на сегодняшний день приток членов равен оттоку - выжатый как лимон материально, физически и морально сектант через несколько лет "выбрасывается" за ненадобностью, утверждает главный российский специалист по сектоведению.

По данным экспертов, секты активно скупают недвижимость, сколачивают лобби во властных структурах, инициируют судебные процессы по якобы нарушениям в отношении свободы совести, стремясь основательнее закрепиться в российском обществе.

По данным психологов, бывшему "кришнаиту" для возвращения к нормальной жизни требуется год, "муниту" - около полутора лет, а "сайентологи" реабилитации практически не поддаются.

Тоталитарная секта, по определению Дворкина, - это авторитарная организация, главным смыслом существования которой являются власть и деньги, для получения которых секта прикрывается псевдорелигиозными, псевдокультуроведческими и другими псевдоцелями.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=117645

Редактирано от tuktam (преглед на промените)

По данным психологов, бывшему "кришнаиту" для возвращения к нормальной жизни требуется год, "муниту" - около полутора лет, а "сайентологи" реабилитации практически не поддаются.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=117645

Значи на Пиппи ще му е нужна година за да се оправи. Може и повече - предвид неговата начетеност - - бая баласт трябва да изхвърли... И Гордост...

И после ще го вземем за ГуРу на форума - да громи секстантите с жар и пепел - да се учат от опита му. Ще го направим и поп (ще го запопим) на НемаТодската църква и мениджър на Шоуто в "Маха Раджа Нема Кришна Има Тод" - ще подбира Рокестри, певици (хей, да не ги обарваш по циците :P ) и кръшнатки в кръста хубавелки. Щото има бая да наваксва... :)

Значи на Пиппи ще му е нужна година за да се оправи. Може и повече - предвид неговата начетеност - - бая баласт трябва да изхвърли... И Гордост...

И после ще го вземем за ГуРу на форума - да громи секстантите с жар и пепел - да се учат от опита му. Ще го направим и поп (ще го запопим) на НемаТодската църква и мениджър на Шоуто в "Маха Раджа Нема Кришна Има Тод" - ще подбира Рокестри, певици (хей, да не ги обарваш по циците :laughing5: ) и кръшнатки в кръста хубавелки. Щото има бая да наваксва... :help wanted:

Значи според царското его, "Пиппи бил зле"?. Публикувано изображение .. Царски, виждам, че не си си взел бележка от това, че съм ти простил за това, че си ме 'разнасял' преди без мое позволение?.. Явно си караш по старата песен на соц-ът?.. Но бъди сигурен, че неосъзнатият соц у тебе ще срещне сериозна отпора в мене, така както излизат на яве противоречията намежду Лъв и Водолей. Когато един Лъв стане егоцентичен нали знаеш, че Водойеят много не му цепи басмата?... особено, ако има Водлейят има Ас. Овен и Луна в Кози?... Публикувано изображение

Царю, политиката свърши. Публикувано изображение Вече и подрастващите видяха, че е игра илюминатска. Видя се оттук нататък какво предпочиташ: илюминатската енергия на нагите или Духовната енергия на Кришна-съзнание. :laughing5:

Аз изборът съм го направил още 1991 година, но 1999-та съвсем нищо нямаше да разберете на фона на неизяснената конспирация. Публикувано изображение А ти се тикна в конспирациите и стана подвластен на тях...

Докато не излезеш от руслото на матерните енергии --не само, че ще хулиш Кришна, ти нищо няма да разбереш от мене... Публикувано изображение

Редактирано от aeu (преглед на промените)

Видя се оттук нататък какво предпочиташ: илюминатската енергия на нагите или Духовната енергия на Кришна-съзнание. wink.gif

Типична логическа грешка откривам тук :

ГРЕШНА АЛТЕРНАТИВА: При този тип грешка, докладчикът ни представя само няколко от атернативните пътища за решаване на проблема, независимо че съществуват и други възможности. Най-често авторът смята, че списъкът, който е съставил, е изчерпателен.

Пример: В САЩ избирателят може да гласува или за демократите или за републиканците.

Тоест - опит за манипулация над аудиторията.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Типични логически грешки откривам тук :

2 са алтернативите, Трихо. В едната-материалната има под-многожество псевдо-алтернативи. И за това, може би си мислиш, че Уравнението има много репения... а то е видно до къде водят... Публикувано изображение до най-големите заблуди идват за съзнанието след приключване на инкарнацията... Публикувано изображение ...така считам... Публикувано изображение

2 са алтернативите, Трихо. В едната-материалната има под-многожество псевдо-алтернативи. И за това, може би си мислиш, че Уравнението има много репения... а то е видно до къде водят... Публикувано изображение до най-големите заблуди идват за съзнанието след приключване на инкарнацията... Публикувано изображение ...така считам... Публикувано изображение

....и заради това ти убеждение те уважавам

Но, дали си прав или не си - ще разберем едва след смъртта.До тогава - само си чешем пръстите в момента.

Моето верую е пък Облога на Паскал.

От както те познавам, разширих понятието Бог, като в него включих и Кришна (тоест - пиши ме, като душа, която си спечелил за шафраненото расо) :P

....и заради това ти убеждение те уважавам

Но, дали си прав или не си - ще разберем едва след смъртта.До тогава - само си чешем пръстите в момента.

Моето верую е пък Облога на Паскал.

От както те познавам, разширих понятието Бог, като в него включих и Кришна (тоест - пиши ме, като душа, която си спечелил за шафраненото расо) :P

По принцип, не само, че виня , но и съм 'за' СЪЗНАТЕЛНО ИНДИВИДУАЛНО решение, каквото и да е било. Т.е. индивидът да го вземе съзнателно. Само съм против да го налага със сила или хитрост(принуда), тъй като то това няма никаква полза никой съзнателен... под скоро- само подсъзнателните и безсъзнателните... Публикувано изображение

Публикувано изображение Мдааа, отново избирателно четене. Другото е "повишаване на шрифт" по секстанска технология (малко манго-костова си пада :angel19: ) - ако не си с нас си против нас. Само при нас е спасението, ние държим ключа от бараката, и от сорта. А пък другите гугутки (май гурута исках да кажа) са сатанисти, матрИалисти, сатанисти, - ооох - термини от терминологичния речник. И понеже дискутираме с Иксонски възпитаник ще цитирам мислите на "измъкнал се" от там Иксонски (вече бивш) лидер и мениджър. Няма да си правя труд да го превеждам - вие сте умни момчета и момичета - ХОРтувате по ингилизки...

ISKCON will never change, and don't try to change it. Don't involve yourself with their s-, move on and create the life you want. Only be around supportive and positive people. ISKCON is negative, and will drag you down. It is a very judgmental society, and judgmentalism is the antithesis of spirituality. Know yourself, and don't denigrate yourself. Celebrate what you are and what you have achieved rather than deride yourself for what you aren't or what you haven't achieved. Don't go on crusades, but learn to live your life in a way that is true for you and harmonious with the universe, rewarding yourself and patting yourself on the back as you go. We can't undo the hurts of the past, but we can choose not to repeat them.

We can help others along the way, but not to the extent that we become martyrs. There's no point getting lost again. Find yourself and know yourself. Do things you've never done before. I won't ever eat meat (I was vego long before I met the Hare's), but I did break down other walls.

Както не веднъж съм заявявал - правя си гаргара не с Кришна, но с неговите (не ги знам колко умни са) съвременни последователи (също не знам колко битови са мозъците им). Също - винаги съм твърдял, че "преминаването" през някаква религия или секта (без значение) се явява Тест. Някои този Тест го "тестуват" няколко инкарнации, при по-талантливите - няколко години им стигат да открият заблудите в които уверено и искрено са вярвали. Погледнато от тази "камбанария" от сектите има голяма полза за човечеството.

Лично моето разбиране за Бог е (повтарям се - казвал съм го и преди), че Бог е необятен и неизмерим, както и че човек не може да схване неговата необятност. И че Бог е във всяка материална или не частица - относително може да се нарече Енергия, но енергията е само един от Неговите аспекти. И Ние хората сме частица от Бог, молекула, атом от Неговото Тяло и Мисъл.

И лично на мен ми е абсолютно безразлично кой как ще Го нарича - Кришна или Рома, йЕхова или Яхве - наричайте си го както щете. Но не се опитвайте да наложите своята "Правота" защото тя е Поглед от вашата "Камбанария", а Камбанариите са 360 на 360 степен.

Бог е Небето, Бог е и Земята, Бог си Ти, Бог съм и Аз. Бог е и всичко, което е звано и неназвано.

Браткиш, мисля, че се разбрахме за сегашния ИСКОН?.. Публикувано изображение Аз съм фен и на Лед Зеббълин, ма НИКОГА и за момент не съм си мислял да изляза от периода им 1968-1976-та. ;)

Така, че ИСКОН за мене е авторитет, макар и илюминати са се мъчат да го унищожат или преиначат дори още приживе на Прабхупада.

Ако си пречистиш сърцето и вникнеш във философията никой с нищо не може да те замърси. Дори и с компроматна война. ;)

Но проблемът при тебе е, че не искаш нищо ДУХОВНО чисто. Ти искаш всички организации и учения да са замърсени за да може да няма духовен критерий и ти да си спекулираш и фантазираш ментално. Публикувано изображение Ти приемеш, че 'единица за чистота' е твоят хипотетичен 'български дух'?.. Но това за мене е повече от спекулация, Браткиш... Публикувано изображение

ПС: аз казах и на Тюки, но ще го кажа пак заради тебе. Във Ведаическата философия въпросът с пантеизмът е решен: Not all is God, but-God's, т.е.-НЕ ВСИЧКО Е БОГ- НО- НА БОГА. Вникни, ако можеш!

Публикувано изображение Мдааа, отново избирателно четене. Другото е "повишаване на шрифт" по секстанска технология (малко манго-костова си пада :angel19: ) - ако не си с нас си против нас. Само при нас е спасението, ние държим ключа от бараката, и от сорта. А пък другите гугутки (май гурута исках да кажа) са сатанисти, матрИалисти, сатанисти, - ооох - термини от терминологичния речник. И понеже дискутираме с Иксонски възпитаник ще цитирам мислите на "измъкнал се" от там Иксонски (вече бивш) лидер и мениджър. Няма да си правя труд да го превеждам - вие сте умни момчета и момичета - ХОРтувате по ингилизки...

Както не веднъж съм заявявал - правя си гаргара не с Кришна, но с неговите (не ги знам колко умни са) съвременни последователи (също не знам колко битови са мозъците им). Също - винаги съм твърдял, че "преминаването" през някаква религия или секта (без значение) се явява Тест. Някои този Тест го "тестуват" няколко инкарнации, при по-талантливите - няколко години им стигат да открият заблудите в които уверено и искрено са вярвали. Погледнато от тази "камбанария" от сектите има голяма полза за човечеството.

Лично моето разбиране за Бог е (повтарям се - казвал съм го и преди), че Бог е необятен и неизмерим, както и че човек не може да схване неговата необятност. И че Бог е във всяка материална или не частица - относително може да се нарече Енергия, но енергията е само един от Неговите аспекти. И Ние хората сме частица от Бог, молекула, атом от Неговото Тяло и Мисъл.

И лично на мен ми е абсолютно безразлично кой как ще Го нарича - Кришна или Рома, йЕхова или Яхве - наричайте си го както щете. Но не се опитвайте да наложите своята "Правота" защото тя е Поглед от вашата "Камбанария", а Камбанариите са 360 на 360 степен.

Бог е Небето, Бог е и Земята, Бог си Ти, Бог съм и Аз. Бог е и всичко, което е звано и неназвано.

.....

:angel19:

Един е Бог, и Нематод е неговото име ( да се свети, инш-алл-матод) ;)

p.s.много ме е яд за темата......

Но проблемът при тебе е, че не искаш нищо ДУХОВНО чисто. Ти искаш всички организации и учения да са замърсени за да може да няма духовен критерий и ти да си спекулираш и фантазираш ментално. Публикувано изображение Ти приемеш, че 'единица за чистота' е твоят хипотетичен 'български дух'?.. Но това за мене е повече от спекулация, Браткиш... Публикувано изображение

Със същит призиви за "духовна чистота" викат имамите от джамиите, равините от синагогите, поповете от църквите.Дори и малките кръгли червейчета викат така за своята религия/секта/учение

ПС: аз казах и на Тюки, но ще го кажа пак заради тебе. Във Ведаическата философия въпросът с пантеизмът е решен: Not all is God, but-God's, т.е.-НЕ ВСИЧКО Е БОГ- НО- НА БОГА. Вникни, ако можеш!

Мога, но ще си запазя правото на отговор за по-късно.Сега съм се разлигавил нещо и не ми се пишат фермани.

Само си спомни за Калки.

Браткиш, мисля, че се разбрахме за сегашния ИСКОН?.. Публикувано изображение Аз съм фен и на Лед Зеббълин, ма НИКОГА и за момент не съм си мислял да изляза от периода им 1968-1976-та. :)

Така, че ИСКОН за мене е авторитет, макар и илюминати са се мъчат да го унищожат или преиначат дори още приживе на Прабхупада.

Ако си пречистиш сърцето и вникнеш във философията никой с нищо не може да те замърси. Дори и с компроматна война. :)

Аз пък съм фен на Крис Риа. (без да се фукам)Когато го пея не можеш да различиш кой кой е. Познавах се лично с него преди да се разболее, ама нещо кореспонденцията ни заглъхна последните години.

Това, което исках да ти кажа браткиш (ама махни тези "избирателни" очила - моля те), че всички учения и просветления на Просветлените (включая Кришна) са се профанизирали в много кратко време щом до тях се докоснат косматите ръчички на Лунните Робовладелци (Наги) - не си ли съгласен с мен? Лично на мен Прабхупада (или както шеговито се гаргаря Прав Хуй Пада :) ) не ми харесва с коментариите си в Гитата. Веднага обяснявам защо. Защото това, което пише в Гитата няма почти нищо общо с бележките му под линия. И понеже сме минали соц. школата да ни лъготят (за която съм им даже благодарен - научих се да отсявам лъжите) с фантасмагории просто (за мен) си оставам неутрален. Отделен е въпроса дали и защо са го отровили. И тук мисля, че сме на едно мнение. Но пък и той сам е казал на най-близките си сътрудници, че всички до един ще напуснат движението. Което е и станало по-късно. И точно защото искам ДУХОВНО ЧИСТА ИНФОРМАЦИЯ, а не Манипулация съм скептичен относно правотата на днес проповядвания кришнаизъм. Не зная как си го представяш, но български дух в България имат много малко хора - огромното мнозинство са манггалоиди и роби. Изредиха се толкова "светила" да спекулират и фантазират относно "величието на българския народ" (който престана да бъде народ от времената на борката първото мекере), че даже вече не им чета написаните глупости. И грешиш (по мое мнение) - Всичко е Бог и Всичко е на Бога! Което и ти сам потвърждаваш когато казваш, че Кришна бил позволил на Вишну да направи еди кое си (не ми се търсят точните ти думи). Ако материята беше зла (а злото е само едната нейна страна) значи е била създадена с Цел. Аз не търся Злото, а Доброто. Злото са си го Copyrightнали манггалите и тифутоидите© - да се оправят. Няма две еднакви капки вода. Нито еднакви молекули, нито Хора. Всичко е невероятно индивидуално, и всяка една индивидуалност е Лице на Бог (пък бил или не бил той Кришна).

Единственото нещо, което не се променя у Бога е Любовта (ама не говорим нито за секса, нито за чувствената любофф - знаеш какво имам предвид).

'Всичко е Бог и Всичко е на Бога'-соц. история, Браткиш... :)

Аз пък съм фен на Крис Риа. (без да се фукам)Когато го пея не можеш да различиш кой кой е. Познавах се лично с него преди да се разболее, ама нещо кореспонденцията ни заглъхна последните години.

Това, което исках да ти кажа браткиш (ама махни тези "избирателни" очила - моля те), че всички учения и просветления на Просветлените (включая Кришна) са се профанизирали в много кратко време щом до тях се докоснат косматите ръчички на Лунните Робовладелци (Наги) - не си ли съгласен с мен? Лично на мен Прабхупада (или както шеговито се гаргаря Прав Хуй Пада :) ) не ми харесва с коментариите си в Гитата. Веднага обяснявам защо. Защото това, което пише в Гитата няма почти нищо общо с бележките му под линия. И понеже сме минали соц. школата да ни лъготят (за която съм им даже благодарен - научих се да отсявам лъжите) с фантасмагории просто (за мен) си оставам неутрален. Отделен е въпроса дали и защо са го отровили. И тук мисля, че сме на едно мнение. Но пък и той сам е казал на най-близките си сътрудници, че всички до един ще напуснат движението. Което е и станало по-късно. И точно защото искам ДУХОВНО ЧИСТА ИНФОРМАЦИЯ, а не Манипулация съм скептичен относно правотата на днес проповядвания кришнаизъм. Не зная как си го представяш, но български дух в България имат много малко хора - огромното мнозинство са манггалоиди и роби. Изредиха се толкова "светила" да спекулират и фантазират относно "величието на българския народ" (който престана да бъде народ от времената на борката първото мекере), че даже вече не им чета написаните глупости. И грешиш (по мое мнение) - Всичко е Бог и Всичко е на Бога! Което и ти сам потвърждаваш когато казваш, че Кришна бил позволил на Вишну да направи еди кое си (не ми се търсят точните ти думи). Ако материята беше зла (а злото е само едната нейна страна) значи е била създадена с Цел. Аз не търся Злото, а Доброто. Злото са си го Copyrightнали манггалите и тифутоидите© - да се оправят. Няма две еднакви капки вода. Нито еднакви молекули, нито Хора. Всичко е невероятно индивидуално, и всяка една индивидуалност е Лице на Бог (пък бил или не бил той Кришна).

Единственото нещо, което не се променя у Бога е Любовта (ама не говорим нито за секса, нито за чувствената любофф - знаеш какво имам предвид).

:offtopic_s

Със същит призиви за "духовна чистота" викат имамите от джамиите, равините от синагогите, поповете от църквите.Дори и малките кръгли червейчета викат така за своята религия/секта/учение

А и-мамите и рав(Н)ините живеят ли чист начин на живот, както е искал Бог Кришна или си измислят и ги гонят паднали духове, самоназовайки се 'правоверен' и 'богоизбран'?... Публикувано изображение

А и-мамите и рав(Н)ините живеят ли чист начин на живот, както е искал Бог Кришна или си измислят и ги гонят паднали духове, самоназовайки се 'правоверен' и 'богоизбран'?... Публикувано изображение

А Прабхупада какво го гони, знаеш ли? Няма нужда да си правя излишен труд да чета като Царя писанията му, чиста загуба на време и енергия е това за мен и ще ти кажа защо - достатъчно ми е да видя дълбокомисления му поглед и диагнозата е ясна - ПАРАНОЯ (ако не знаеш, да ти кажа синдромокомплекса - мегаломания, несъответсвие между претенции и възможности и мегалоидни налудности... ) . Ей това е и което го гони. Пък за "чистия" му живот не знам колко е чист, но и доказателството си е баш лепнато на челото му - бялата глина от реката Ганг, която щъка от холерни вибриони, ама индийците наричат свещена река и се къпят с водите й, че и се мацат с калта й. Ако не знаеш - люлката на холерата е именно Индия и именно заради тази "свещена река". Това ако не е фанатизъм, не знам как да го нарека другояче...

А тоя "чист" поглед (на доста болен ум), устремен към небитието що така ми прилича на един друг... Разликата е само във "великите" идеи на техни царски и свещени Величия...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Честно да ти кажа- не намирам прилика във вътрешното излъчване на Царя Симо и Прабхупада, Люцка. Погледът на Прабхупада е леко строг и demanding, но бистър и с визия какво иска, докато на царят Симо погледът е -'не ме пипай сега- в момента си смятам нещичко'... Люцка, мислех, че имаш по-безпристрастен и точен поглед, но и ти си пристрастна към илюзиите. Нормално. Аз не ти се сърдя. Това е вътрешна потребност. ;)

А Прабхупада какво го гони, знаеш ли? Няма нужда да си правя излишен труд да чета като Царя писанията му, чиста загуба на време и енергия е това за мен и ще ти кажа защо - достатъчно ми е да видя дълбокомисления му поглед и диагнозата е ясна - ПАРАНОЯ (ако не знаеш, да ти кажа синдромокомплекса - мегаломания, несъответсвие между претенции и възможности и мегалоидни налудности... ) . Ей това е и което го гони. Пък за "чистия" му живот не знам колко е чист, но и доказателството си е баш лепнато на челото му - бялата глина от реката Ганг, която щъка от холерни вибриони, ама индийците наричат свещена река и се къпят с водите й, че и се мацат с калта й. Ако не знаеш - люлката на холерата е именно Индия и именно заради тази "свещена река". Това ако не е фанатизъм, не знам как да го нарека другояче...

А тоя "чист" поглед (на доста болен ум), устремен към небитието що така ми прилича на един друг... Разликата е само във "великите" идеи на техни царски и свещени Величия...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Честно да ти кажа- не намирам прилика във вътрешното излъчване на Царя Симо и Прабхупада, Люцка. Погледът на Прабхупада е леко строг и demanding, но бистър и с визия какво иска, докато на царят Симо погледът е -'не ме пипай сега- в момента си смятам нещичко'... Люцка, мислех, че имаш по-безпристрастен и точен поглед, но и ти си пристрастна към илюзиите. Нормално. Аз не ти се сърдя. Това е вътрешна потребност. :)

Не ми се сърди, моля те - не мога да се насилвам... никога не го правя нито с мен, нито с останалите хора.

Ами не мога да го харесам тоя, как да го харесам - болен ум. Единственото чувство, което този човек поражда у мен е... съжаление.

Не ми се сърди, моля те - не мога да се насилвам... никога не го правя нито с мен, нито с останалите хора.

Ами не мога да го харесам тоя, как да го харесам - болен ум. Единственото чувство, което този човек поражда у мен е... съжаление.

...там е работата, че твоите първосигнални емоции от визията му ги прехвърляш върху философията, която предава. Т.е.- обличаш вътрешното във външно. Публикувано изображение Умът му е инструмент само. Да кажеш на Дева 'болен ум' си е живо геройство. Публикувано изображение

Според тебе- коректно ли е да наричаш 'болен ум' някой, на който концепциите не ти харесват лично?...

Човекът преподава нещо, което не е за илюзията. И понеже ти харесваш илюзията е съвсем нормално да го наричаш така.

Според мене 'болен ум' е когато не използваш ума си и прилагаш злото в полза на илюзиите. Това са абрахамските религии, римското ристенство и последвалите ги -цоциализъм и националсоциализъм.

А според мене- 'болен ум' е и този, който невинно го ползва за майа и омайване в материята..... примери тре'ват ли ти?... Публикувано изображение

ПС: нали съм ти споменавал, че умът не е най-важен за духовността?... Публикувано изображение не е най-високата летва.... умът е 'манна-небесна' за илюминати и социалистите... луцифер... Публикувано изображение

...там е работата, че твоите първосигнални емоции от визията му ги прехвърляш върху философията, която предава. Т.е.- обличаш вътрешното във външно. Публикувано изображение Умът му е инструмент само. Да кажеш на Дева 'болен ум' си е живо геройство. Публикувано изображение

Според тебе- коректно ли е да наричаш 'болен ум' някой, на който концепциите не ти харесват лично?...

Човекът преподава нещо, което не е за илюзията. И понеже ти харесваш илюзията е съвсем нормално да го наричаш така.

Според мене 'болен ум' е когато не използваш ума си и прилагаш злото в полза на илюзиите. Това са абрахамските религии, римското ристенство и последвалите ги -цоциализъм и националсоциализъм.

А според мене- 'болен ум' е и този, който невинно го ползва за майа и омайване в материята..... примери тре'ват ли ти?... Публикувано изображение

ПС: нали съм ти споменавал, че умът не е най-важен за духовността?... Публикувано изображение не е най-високата летва.... умът е 'манна-небесна' за илюминати и социалистите... луцифер... Публикувано изображение

Въобще не ме интересуват теориите на някой, който има болен поглед!

За мен онзи, който е създавал човека, е пльоснал да се види каква е душата му на възможно най-откритото място в човешкото тяло - ЛИЦЕТО. А ОЧИТЕ са най-важни от цялото лице.

За какво ми говориш тук... Твоят Прабхупада е много болен човек...

Публикувано изображение

Maлко, абе доста на Мусолини прилича по позиране...изглежда една и съща мегаломания са имали. БТВ не са ли го наричали Негова Божествена Милост? :lol6:

Люцка, той не е 'мой', освен това, аз съм 100 пъти по-болен от него и по-сляп. Публикувано изображение Искаш двамата с тебе да паднем в ямата ли?... Публикувано изображение

Очите му не святкат, като на измамно илюминатско гуру тип "Шри Чинмой" от ООН. Очите му излъчват РЕАЛИЗЪМ. Публикувано изображение

Значи това, което се свързва Прабхупада е преди всичко- РЕАЛИЗЪМ! :rolleyes:

Прабхупада е наречен още "Aquarian guru"- истинския гуру на днешната епоха за европеидната западна цивилизация, която е попаднала в лапите я на абрахамизма, я на илюминизма на луцифер, след като гуруто за семитите в епохата на Рибите е Исус. Публикувано изображение

Въобще не ме интересуват теориите на някой, който има болен поглед!

За мен онзи, който е създавал човека, е пльоснал да се види каква е душата му на възможно най-откритото място в човешкото тяло - ЛИЦЕТО. А ОЧИТЕ са най-важни от цялото лице.

За какво ми говориш тук... Твоят Прабхупада е много болен човек...

Публикувано изображение

Люцка, той не е 'мой', освен това, аз съм 100 пъти по-болен от него и по-сляп. Публикувано изображение Искаш двамата с тебе да паднем в ямата ли?... Публикувано изображение

Очите му не святкат, като на измамно илюминатско гуру тип "Шри Чинмой" от ООН. Очите му излъчват РЕАЛИЗЪМ. Публикувано изображение

Значи това, което се свързва Прабхупада е преди всичко- РЕАЛИЗЪМ! :rolleyes:

Прабхупада е наречен още "Aquarian guru"- истинския гуру на днешната епоха за европеидната западна цивилизация, която е попаднала в лапите я на абрахамизма, я на илюминизма на луцифер, след като гуруто за семитите в епохата на Рибите е Исус. Публикувано изображение

Брей, истинският гуру на европиедната раса в епохата на Водолея бил тоя луд, ми то затова така върви човечеството, я, към тотална лудост...

А ти как не можеш да видиш, сляп ли си, що ли, че цялото учение, на което РОБУВАШ, е една голяма ПАРАНОИДНА НАЛУДНОСТ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.