Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сектите - как да ги разпознаваме, как да се пазим, какво правят те

Featured Replies

В интерес на ситината -ако той наистина смята така -значи сме наистина от една секта с него.

Ми преки потърпевши сте на зидарската програма за чандализиране на светите места по света. Царят е достатъчно заслепен от егото си и от рода си да забележи това. Публикувано изображение

'Пул-пул-дева' е било място на -Слънчев култ, а злите сили, ползвайки умовете на юдеи-масоните чандализират светите места. Индия е само част от това.

Да наречеш Бога 'чандала', си е бая заслепяване от егото си. И това ще му коства затъване в заблудите му. Но ви разбирам, тъй като сте преки потършеви, но пък сте заслепени от 'родната памет'. Публикувано изображение

Масони от рода на ТЕЛЕТО Палин зарибяват в илюминатската пирамида на най-долното стъпало 'Светски хуманизъм':

Публикувано изображение

http://www.moitenovini.com/news/prof._niko...char_54180.html

http://e-vestnik.bg/?p=3481&cp=1

http://www.standartnews.com/news/details/i...арове-за-Хилари

Редактирано от aeu (преглед на промените)

• Отговори 675
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение Хубаво ми пращаш това клипче с Азис - хубаво е Публикувано изображение

То и Азис, така и тия от Столипиново обичат да се кичат с шаренийки кат Бат`Кришна Публикувано изображение

Единственият Бог- Нематод ми е заповядал " Трихо, като ти дават линкове -разгледай всичко, което има по страниците, защото, чадо мое, можеш да попаднеш на неочаквани неща ! "

И аз, като послушен Раб Божий взех та прегледах нещата там и :

попаднах на интересен канал в тубата -да ти изглежда случайно познат ? :P

Lord Krishna is the ORIGINAL Supreme Transcedental Personality. He is the NON-CYCLIC SUN. He is immortal and ever-expanding. His eternal consort is the Spiritual Moon-Venus as Tula-devi: Radha rani. He has 2 chief ad.ministrators for His material cosmic manifestation- Lord Brahma and Lord Shiva, 'cyclic Suns'(SAT-U.rn)-in the Astral world. Brahma is for the Upper Astral-'Viraj';, Sun-side of SAT-U.rn and Shiva is for the Lower Astral-'Miraj', Moon-side of SAT.Urn. The consort of the Moon-side of SAT-U.rn(Shiba)is Maya-Shakti or cyclic matter(Crescent).

Ах, защо ли все на някого попадам ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Чрихо, за да разбереш различката между чандала и Кришна е хубаво да отделиш време да прочетеш ведическата философия, чиято КРАЙНА ЦЕЛ Е КРИШНА. Аз съм дизайнер от повече от 10 години и не намирам нищо общо на chic-а на Кришна с cich-а на чандала. Публикувано изображение

Но по-важното е да се вникне във философията, която дава начинът на живот. Там различката е ПРОПАСТ.

Само, ако обърнеш внимание на 4-те регулиращи принципа на ваишнавизмът, което е само НАЧАЛОТО-немесояство,без интоксиканти, без хазарт и без безразборен секс ще видиш, "КОН БОБ ЯДЕ ЛИ"?.... Публикувано изображение

.....за това, че чандала, че няма нищо общо с Кришна е видно дори и за посредствения поглед....аз се мъча да убедя Царят, че тези диви племена от рода на булгАриите, дето са дошли от Азиатските степи са същата чандала-лунни тюркскии, ма това е друг въпрос. ;)

Друго имах в пред вид, като казвах 'свети места' около Пловдив..нямах в пред вид булгАрийците, дето пият вино в рязнатите зелки на враговете си... Публикувано изображение

Публикувано изображение Хубаво ми пращаш това клипче с Азис - хубаво е Публикувано изображение

То и Азис, така и тия от Столипиново обичат да се кичат с шаренийки кат Бат`Кришна Публикувано изображение

Единственият Бог- Нематод ми е заповядал " Трихо, като ти дават линкове -разгледай всичко, което има по страниците, защото, чадо мое, можеш да попаднеш на неочаквани неща ! "

Хфълби!

И ний попадаме!

Не само ти. Публикувано изображение

Чрихо, за да разбереш различката между чандала и Кришна е хубаво да отделиш време да прочетеш ведическата философия, чиято КРАЙНА ЦЕЛ Е КРИШНА. Аз съм дизайнер от повече от 10 години и не намирам нищо общо на chic-а на Кришна с cich-а на чандала. Публикувано изображение

Но по-важното е да се вникне във философията, която дава начинът на живот. Там различката е ПРОПАСТ.

Само, ако обърнеш внимание на 4-те регулиращи принципа на ваишнавизмът, което е само НАЧАЛОТО-немесояство,без интоксиканти, без хазарт и без безразборен секс ще видиш, "КОН БОБ ЯДЕ ЛИ"?.... Публикувано изображение

.....за това, че чандала, че няма нищо общо с Кришна е видно дори и за посредствения поглед....аз се мъча да убедя Царят, че тези диви племена от рода на булгАриите, дето са дошли от Азиатските степи са същата чандала-лунни тюркскии, ма това е друг въпрос. ;)

Друго имах в пред вид, като казвах 'свети места' около Пловдив..нямах в пред вид булгАрийците, дето пият вино в рязнатите зелки на враговете си... Публикувано изображение

Да, обаче аз, като един прост представител на чандала-лунни тюркскии, в чиито вени и Нематод (да се Свети името Му ) не знае каква точно смеска кръв тече, виждам виншната изява на КУЛТА .

Ти не я криеш и с Царя, дето му се е счупила каруцата Небесна, :P ти показваме , че точно с тези външни беези ти ставаш еквивалентен точно на тези, които осмиваш.

Да, обаче аз, като един прост представител на чандала-лунни тюркскии, в чиито вени и Нематод (да се Свети името Му ) не знае каква точно смеска кръв тече, виждам виншната изява на КУЛТА .

Ти не я криеш и с Царя, дето му се е счупила каруцата Небесна, :P ти показваме , че точно с тези външни беези ти ставаш еквивалентен точно на тези, които осмиваш.

Ми не иде реч за свещенния граал на чандала. Нали знаеш, че 'Исус е имал деца с Мара'- 11 броя за футболен отбор, пък може и няколко допълнителни резерви?.. Публикувано изображение .....по авторитетното мнение на Царят на булгАрийците...

'небесната колесница' е слязла и до БулгАрйан и конете кендзат не-бесни неща.... Публикувано изображение

Моят съвет към тебе бе да не се http://www.youtube.com/watch?v=TXJctHWqe6Q, защото телето Пейлин танцува кичек за продължаване в матрицаъа по инерция http://www.youtube.com/watch?v=6c5Yv9jinNk ... ;) Докато Риби ти дава 'завършеност' от матрицата.. ти сам си решаваш...на пръв поглед- 'все има шариния' на фона на сивите и убити цветове на абрахамизма, 'революцията в религии' под Сатурната...

Ти не я криеш и с Царя, дето му се е счупила каруцата Небесна, :whist: ти показваме , че точно с тези външни беези ти ставаш еквивалентен точно на тези, които осмиваш.

А ,Trichocephalus не си само ти просТ !

Има и други

кат мене дето и са паднали демони(и продължават да падат по вертикала)хехехе

Затова е крайно време да я науча тая мантра ,и по 1500 пъти на ден(хах!?!?!)

вече не ям мясо,

не пуша,

и по жени(хиспанки)не ходя(не знам дали тва е правилно за правилнияТ Бог?)какво значи нерегламентирани сексуални контакти

(пък регламентираните какви са??? *беш ли м* ,ма*ката)вече се обърках ,хехехехе

Само дето ми липсва тоя оранж(ъФ) чаршаф дето се намятат ,за по божественно!

мдаа

п.п. ..... наистина ,да не се е счупила каруцата на Царя (поизгуби се!!!)хехехехеее

Редактирано от camarero (преглед на промените)

А ,Trichocephalus не си само ти просТ !

Има и други

кат мене дето и са паднали демони(и продължават да падат по вертикала)хехехе

Затова е крайно време да я науча тая мантра ,и по 1500 пъти на ден(хах!?!?!)

вече не ям мясо,

не пуша,

и по жени(хиспанки)не ходя(не знам дали тва е правилно за правилнияТ Бог?)какво значи нерегламентирани сексуални контакти

(пък регламентираните какви са??? *беш ли м* ,ма*ката)вече се обърках ,хехехехе

Само дето ми липсва тоя оранж(ъФ) чаршаф дето се намятат ,за по божественно!

мдаа

п.п. ..... наистина ,да не се е счупила каруцата на Царя (поизгуби се!!!)хехехехеее

http://www.youtube.com/watch?v=BpyEJgpdLz8

http://www.youtube.com/watch?v=cuwzclf5zYs

http://www.youtube.com/watch?v=6c5Yv9jinNk

Публикувано изображение

Към сектите се отнасям единствено с надсмешка.

Не заслужават нищо повече. Когато ги взимаш насериозно им придаваш сила и тежест.

Плюс това и много се изнервят, когато ги иронизираш.Личен опит.

A така!

Смърт за сектите!

Към сектите се отнасям единствено с надсмешка.

Не заслужават нищо повече. Когато ги взимаш насериозно им придаваш сила и тежест.

Плюс това и много се изнервят, когато ги иронизираш.Личен опит

Трихич, мене сектата на сатурнианците винаги ме е карала да плача- туй юдеи, туй всякаква христянска държавна религия, туй ислям, туй социализъм(капитализмът е дяволско нещо, но социализмът е най-несполучливия капитализъм!), туй национал-социализъм...--сите секти на добро-зорния труд в полза роду(Arbeit macht frei)... де да можех и аз като тебе да им се усмихна?.. Публикувано изображение:eek:

Това добре, а какво става, когато модератори в такъв голям сайт като Калдата се гласят да стават ръководещи сектанти от една сектичка на холандските розенкройцери, разбирай дребни пласьорчета на холандска дрога?

Люцка, виждаш ли как комунистите, които са разбира се, вдъховени от римските ристени(латини и ромейци Публикувано изображение ), са прокраднали 'невинно' в съзнанието ти, че думата 'секта' е мръсна дума? (така както думата 'свобода' е мръсна за сатурнианците).. Въртиш-сучеш все от 'секта' се страхуваш, а не си задаваш въпросът аз, защо се пазя от тази най-голяма секта на глобалните абрахамски комунисти?.. Публикувано изображение

Свободата се състои в ДУХОВНАТА Свобода: т.е. да кажеш каквото мислиш, като заложиш хляба си, който в светската държава го плаща Луцифер... Публикувано изображение (а в теократската абрахамска-духовете ал ях и ил ях) Публикувано изображение

Таурус, а?.. Телецът... 'Тау'- турани и турки... Публикувано изображение

Люцка, виждаш ли как комунистите, които са разбира се, вдъховени от римските ристени(латини и ромейци Публикувано изображение ), са прокраднали 'невинно' в съзнанието ти, че думата 'секта' е мръсна дума? (така както думата 'свобода' е мръсна за сатурнианците).. Въртиш-сучеш все от 'секта' се страхуваш, а не си задаваш въпросът аз, защо се пазя от тази най-голяма секта на глобалните абрахамски комунисти?.. Публикувано изображение

Свободата се състои в ДУХОВНАТА Свобода: т.е. да кажеш каквото мислиш, като заложиш хляба си, който в светската държава го плаща Луцифер... Публикувано изображение (а в теократската абрахамска-духовете ал ях и ил ях) Публикувано изображение

Таурус, а?.. Телецът... 'Тау'- турани и турки... Публикувано изображение

Чуй добре какво ще ти кажа - не ми философствай и не ми измествай въпроса към Трихо, аз не питам теб, а него.

А твоята позиция за сектите я знам - от пункта ти на сектант или симпатизант на други луди хора не ми защитавай сектите и не ми вменявай някакво голямо сектанство, щото ще те хвана за ръчичка и ще ти навра коравата главичка някой божи ден при мен в болницата да видиш хубаво със заслепените си очички до къде води дрогата и сектанството И АКО МОЖЕШ ДА ИЗДЪРЖИШ ПОНЕ ЧАС НА ГЛЕДКИТЕ САМО С ТВОЕТО МЕКО СЪРЦЕ, ЩЕ ТИ КАЖА БРАВО, ЯСНО?!

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Чуй добре какво ще ти кажа - не ми философствай и не ми измествай въпроса към Трихо, аз не питам теб, а него.

А твоята позиция за сектите я знам - от пункта ти на сектант или симпатизант на други луди хора не ми защитавай сектите и не ми вменявай някакво голямо сектанство, щото ще те хвана за ръчичка и ще ти навра коравата главичка някой божи ден при мен в болницата да видиш хубаво със заслепените си очички до къде води дрогата и сектанството И АКО МОЖЕШ ДА ИЗДЪРЖИШ ПОНЕ ЧАС НА ГЛЕДКИТЕ САМО С ТВОЕТО МЕКО СЪРЦЕ, ЩЕ ТИ КАЖА БРАВО, ЯСНО?!

'Луна в Овен' заглушава това, което исках да ти извадя, като главен извод Публикувано изображение : днес най-голямата секта е сектата на илюминати(на Луцифер),която уж се бори с предната секта-сектата на абрахамизма.Но и двете секти са ЛУННО-сатурниански и са В КОНСПИРАЦИЯ сега. Няма доброволен елемент. :) Само при луциферианската секта се създава една 'мнима свобода', за която Чрихо поясни в обяснени към една 19-годишна Девичка 'защо не трябва да се убива', от гледна точка на Илюминати -създали закони стадото да не се самоизтребва, а тези, вълците, кого решат-него... Публикувано изображение

Люцка, само не ме карай да си мисля, че си прекалено повърхностна.... Публикувано изображениеПубликувано изображение

'Луна в Овен' заглушава това, което исках да ти извадя, като главен извод Публикувано изображение : днес най-голямата секта е сектата на илюминати(на Луцифер),която уж се бори с предната секта-сектата на абрахамизма.Но и двете секти са ЛУННО-сатурниански и са В КОНСПИРАЦИЯ сега. Няма доброволен елемент. :) Само при луциферианската секта се създава една 'мнима свобода', за която Чрихо поясни в обяснени към една 19-годишна Девичка 'защо не трябва да се убива', от гледна точка на Илюминати -създали закони стадото да не се самоизтребва, а тези, вълците, кого решат-него... Публикувано изображение

Люцка, само не ме карай да си мисля, че си прекалено повърхностна.... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Трихо прекрасно ти каза на теб какво мисли - върни се и прочети поста му към теб. Същото мисля и аз! Да повторя, ако не видял със забулените си хубави очички - "ставаш еквивалентен точно на тези, които осмиваш".

Може ли интелигентен мъж като теб да не вижда накъде е тръгнал - ти раняваш най-добрите си приятели и хората, които обичаш и които наистина те обичат и никога няма да те предадат за нищо на света. Говориш за пропасти - ето до това води сектанството - до огромни пропасти между близки души и най-страшното е друго, обаче - че води до пропаст между Аза и Душата вътре в самия човек. А един Аз, който не се идентифицира с душата си, изгубва своята идентичност - нещо, което не се загубва дори и при най-високите нива на осъзнаване и сливане с всичко и всички, и такъв откъснат от Душата Аз, е подчинен на нечий друг и става робско азче - в случая на някакъв си сектантски егрегор, което си е най-голяма илюзия, от която сектата уж само те учи как да се избавиш, а те навира ама хубавичко баш в нея, това не ти ли става ясно, как не можеш да го видиш, не знам вече на какъв език на говоря с теб. А ти ме считай за каквато си искаш, познавам отлично себе си и ми дреме на хм... на таковата кой за каква ме мислил. За мен е важно друго, но ти няма да го разбереш никога, щото не ти е казано от Кришна-безсъзнателното.

Трихо прекрасно ти каза на теб какво мисли - върни се и прочети поста му към теб. Същото мисля и аз! Да повторя, ако не видял със забулените си хубави очички - "ставаш еквивалентен точно на тези, които осмиваш".

Може ли интелигентен мъж като теб да не вижда накъде е тръгнал - ти раняваш най-добрите си приятели и хората, които обичаш и които наистина те обичат и никога няма да те предадат за нищо на света. Говориш за пропасти - ето до това води сектанството - до огромни пропасти между близки души и най-страшното е друго, обаче - че води до пропаст между Аза и Душата вътре в самия човек. А един Аз, който не се идентифицира с душата си, изгубва своята идентичност - нещо, което не се загубва дори и при най-високите нива на осъзнаване и сливане с всичко и всички, и такъв откъснат от Душата Аз, е подчинен на нечий друг и става робско азче - в случая на някакъв си сектантски егрегор, което си е най-голяма илюзия, от която сектата уж само те учи как да се избавиш, а те навира ама хубавичко баш в нея, това не ти ли става ясно, как не можеш да го видиш, не знам вече на какъв език на говоря с теб. А ти ме считай за каквато си искаш, познавам отлично себе си и ми дреме на хм... на таковата кой за каква ме мислил. За мен е важно друго, но ти няма да го разбереш никога, щото не ти е казано от Кришна-безсъзнателното.

Ех, Люцка, да не мислиш, че ми се иска да я има тази пропаст?.. Но не мога да приема луциферианството и абрахамизма...Прости ми! И без мене ще се оправите. Публикувано изображение

Всъщност, да ти призная-от битката "Луцифер-Абрахама" тайничко симпатизирам на Луци...но не многооооо, да не си помислиш, че ще залагам за него.... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Също ми се чини, че пра-булгАрийците не са от моята секта.....Ако нямаш очи, може ли въобще да става дума за излъчване! Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПС: ЙеШуа на аватара ти е Шива, нали?.. Публикувано изображение

Ех, Люцка, да не мислиш, че ми се иска да я има тази пропаст?.. Но не мога да приема луциферианството и абрахамизма...Прости ми! И без мене ще се оправите. Публикувано изображение

Всъщност, да ти призная-от битката "Луцифер-Абрахама" тайничко симпатизирам на Луци...но не многооооо, да не си помислиш, че ще залагам за него.... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Също ми се чини, че пра-булгАрийците не са от моята секта.....Ако нямаш очи, може ли въобще да става дума за излъчване! Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПС: ЙеШуа на аватара ти е Шива, нали?.. Публикувано изображение

Нито е Шива, нито е Йе-Шива, както се стремиш да го оцапаш. Очите на страха са големи и виждат и в самия бог дявола.

Да, ти не можеш да бъдеш българин, защото това име го носят само свободните хора, а ти не си свободен, докато изповядваш сектанското учение на гадната лицемерна секта Кришна-безсъзнателното. Не аз на теб, ти на мен прости, че изпитах желание да ти отворя очите. Прости ми, наистина, зная, че е много болезнено да срина една илюзия, в която ти вярваш. Като те гледам, ми напомняш на онези, към които ей тоя българин се е обърнал в едно книжле:

Публикувано изображение

щом ще си говорим с картинки, айде кажи той какво излъчване има...

Нито е Шива, нито е Йе-Шива, както се стремиш да го оцапаш. Очите на страха са големи и виждат и в самия бог дявола.

Да, ти не можеш да бъдеш българин, защото това име го носят само свободните хора, а ти не си свободен, докато изповядваш сектанското учение на гадната лицемерна секта Кришна-безсъзнателното. Не аз на теб, ти на мен прости, че изпитах желание да ти отворя очите. Прости ми, наистина, зная, че е много болезнено да срина една илюзия, в която ти вярваш. Като те гледам, ми напомняш на онези, към които ей тоя българин се е обърнал в едно книжле:

Публикувано изображение

щом ще си говорим с картинки, айде кажи той какво излъчване има...

Нали стана дума, че докато племенните герои спасяват духа и семето на племето, то ведическите деви и Бог Кришна спасява душата?.. Публикувано изображение

Венера е по-добре от Сатурн що се онтася до просветление, но не види ли отвъд нац. герои пак ще се върне при Сатурн. Нали знаеш, че аз Сатурн го познавам перфектно и за това му 'бягам по тъча'? Публикувано изображение .. Я, сега кажи- брадата на коя пълнета символ?... Публикувано изображение Особенео козята?... Публикувано изображение

Нали стана дума, че докато племенните герои спасяват духа и семето на племето, то ведическите деви и Бог Кришна спасява душата?.. Публикувано изображение

Венера е по-добре от Сатурн що се онтася до просветление, но не види ли отвъд нац. герои пак ще се върне при Сатурн. Нали знаеш, че аз Сатурн го познавам перфектно и за това му 'бягам по тъча'? Публикувано изображение .. Я, сега кажи- брадата на коя пълнета символ?... Публикувано изображение Особенео козята?... Публикувано изображение

Неееее, не, не, нееее, ти си уникален! Публикувано изображение Не може човек да не те харесва, просто не може. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Козята брада, казваш. Прав си! Публикувано изображение

ОК, искаш да погледна отвъд рода и семето на племето. ОК, това го мога, лесно е. И после какво... като забравиш от къде идваш, ще знаеш ли накъде отиваш??? Има една прекрасна сентенция, не помня от къде и на кого беше - "Онзи, който няма минало, няма и бъдеще."

Като казваш, че Кришна спасявал Душата да те питам нещо - Душата без Духа знаеш ли какво е........................................ една поробена душичка...

Душата само с Дух е цяла, така мисля аз.

И още нещо мисля - онова, което разделя хората, каквото и да е то и както и да се самонарича с красиви имена... е лошо нещо.

Младите стават сектанти

Членовете на религиозните движения идват от малки градове

Публикувано изображение
Младите влизат в секта след загуба на близък.
Снимка: e-pao.net

От 21 до 25-годишна възраст са хората, които влизат в секти, сочи немско проучване. По-голямата част от сектантите не са семейни и са завършили средно или висше образование.

В проучването са участвали 110 души, членове на секти. Данните от него представи у нас Фридрих Гийс, председател на федерацията на европейските центрове за изследване и информация на сектите. Той е в България, заради семинара „Психологически предпоставки за деструктивни религиозни влияния".

Обикновено члвноветв на религиозние движения си докарват доходи над средното за страната, в която живеят. Болшинството сектанти произхождат от малки градове. Те рядко изпускат църковна служба. Младите прибягват до сектите, след загуба на близък човек и при проблеми с образованието и комуникацията в семейството. В религиозните движения те откриват подкрепа и разбиране.

изт. : http://www.deltanews.bg

Трихи, думата 'секта' е опасна само за Римското Християнство. Публикувано изображение Не знам за ислямът, което е също абрахамска религия(секта), но главно тази дума е опасна за Римското Християнство. И защо?- Защото знаят,че 'работата не е чиста' и че духовната свобода е най-голямата такава.

Аз лично, считам сектата за опасна, която ОФИЦИАЛНО прокламира насилие и борба с другите извън нея.

Дори тази секта по-долу я считам за безобидна, но обикновено такива мекошави секти, които се стремят към Астрална, не -към Духовна свобода биват използвани от тези, които се намират в най-нискат част на Астралът.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Младите стават сектанти

Членовете на религиозните движения идват от малки градове

Публикувано изображение

Младите влизат в секта след загуба на близък.

Снимка: e-pao.net

От 21 до 25-годишна възраст са хората, които влизат в секти, сочи немско проучване. По-голямата част от сектантите не са семейни и са завършили средно или висше образование.

В проучването са участвали 110 души, членове на секти. Данните от него представи у нас Фридрих Гийс, председател на федерацията на европейските центрове за изследване и информация на сектите. Той е в България, заради семинара „Психологически предпоставки за деструктивни религиозни влияния".

Обикновено члвноветв на религиозние движения си докарват доходи над средното за страната, в която живеят. Болшинството сектанти произхождат от малки градове. Те рядко изпускат църковна служба. Младите прибягват до сектите, след загуба на близък човек и при проблеми с образованието и комуникацията в семейството. В религиозните движения те откриват подкрепа и разбиране.

изт. : http://www.deltanews.bg

Хммм.... А според мен опасно е всяко религиозно учение, което се отразява на социалния живот на индивида.

Хммм....

А според мен опасно е всяко религиозно учение, което се отразява на социалния живот на индивида.

Т.е. индивидът няма право на усамотение и на това да реши дали има нужда от социум или не?.. Публикувано изображение

По принцип сектата не е опасна, която 'убира' душите, изхвърлени от социума. Дори да я няма те просто не живеят духом, а само-телом в него. Помисли как бе по времето на стария соц. Хората не са хомогенна маса, Трихич, нали?.. Публикувано изображение

Т.е. индивидът няма право на усамотение и на това да реши дали има нужда от социум или не?.. Публикувано изображение

По принцип сектата не е опасна, която 'убира' душите, изхвърлени от социума. Дори да я няма те просто не живеят духом, а само-телом в него. Помисли как бе по времето на стария соц. Хората не са хомогенна маса, Трихич, нали?.. Публикувано изображение

мда - а сектите точно това и правят - искат поведението , мислите и стремежите на всички техни членове да бъдат еднакви , унифицирани, излети по един калъп, с едни и същи думи в устата.

А в сектата живеят духом с духове, така ли... :ph34r::P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.