Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за конфигурация.

Featured Replies

Не бяха ли Гигабайт, все пак е 8 пъти повече biggrin.gif

Оле майко, чуваш ли се какво говориш biggrin.gif Ти май въобще не знаеш кои са Nvidia. За Nforce чипсети да си чувал? А за 9-та серия видео карта...

А инак аз както и да го смятам излиза малко над 1000лв, не знам защо :rolleyes:

Идеята ми е по-евтина памет (например A-Data, пак 800), E2160 и някак си кутията и захранването ако може да не излизат 100 и кусур лева, може да се вмести.

За да не отварям нова тема... Дай да видим (може и да греша, съгласем съм да греша, за това и споря, за да видя...) по цени как стоят нещата... Дай да си направим следнатa сметка... Защо всички предлагат 2600? май беше щото няма друга карта на тая цена да предлага тая производителност... За 1950 про няма какво да говорим... 3850 ... за 3850 има цяла тема... 8800 няма равна по производителност, това е вярно... ма май и по цена няма равна... Сега очаквам да ме оправдаеш... Не съм казал, че Енвидиа са калпави, и през ум не ми минава, както и през ум не ми минава че АМД щом изостават значи са слаби... няма такова нещо... Просто както казвате в момента нещата са така... Ако искаш дай ми сравнения с други карти на едни пари, в които джифорските да бият радеоните...

Приемам критики, но няма да спра да споря... :)

А за гигабит, все тая... Ако ще и ГБ да им кажем, щом говорим за едно и също нещо (за дъна) мисля че съм прав :)

ПП: забравих да спомена, че и във вградените карти ато мисля че пак бяха по-добре...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ето ти и конфигурация с ДДС, която обаче пак излиза нд 1000 лева, не с много но под тази цена няма да е много прилична:

Ако не си разбрал още вчера цените са от Мост

76c8e0cf7e9f5802.jpg

Редактирано от pit (преглед на промените)

Здравейте.За да не отварям нова тема ще питам и аз тук за вашите мнения за следната конфигурация:

Дъно: GB P35-DS3L

Процесор: C2D E2180 2Ghz/BOX

RAM: 2*1 DDR2 800 Super T CL4

HDD: 250GB Seagate Sata 2/16Mb

Видео карта:Sapphire HD3850 256Mb GDDR3 (тук се колебая между тази и HD2900Pro 512Mb, която сега в МОСТ е 202$,btw. вчера беше 191$ :wors: )

Захранване:PSU Fortron Saga 450/450W

По мой изчисления излиза 1000лв. с ДДС.Приемам и други предложения за конфигурации до тази сума.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Здравейте.За да не отварям нова тема ще питам и аз тук за вашите мнения за следната конфигурация:

Дъно: GB P35-DS3L

Процесор: C2D E2180 2Ghz/BOX

RAM: 2*1 DDR2 800 Super T CL4

HDD: 250GB Seagate Sata 2/16Mb

Видео карта:Sapphire HD3850 256Mb GDDR3 (тук се колебая между тази и HD2900Pro 512Mb, която сега в МОСТ е 202$,btw. вчера беше 191$ :wors: )

Захранване:PSU Fortron Saga 450/450W

По мой изчисления излиза 1000лв. с ДДС.Приемам и други предложения за конфигурации до тази сума.

Няма какво да се чудиш, по- добро за тези пари няма да намериш.

Няма какво да се чудиш, по- добро за тези пари няма да намериш.

И аз така мисля.А относно виддео картата? HD3850 или HD2900Pro?

Ако наистина е 200$ тая 2900Pro и ако наистина e 512bit-ова взимай нея, въпреки че съм чувал лоши отзиви. Предполагам обаче, че с новите Catalyst 7.11 / Omega 7.10 драйвери няма да ги има тези проблеми. Иначе, ако шината не е 512bit-а или има някdкви други орязвания/дефекти и т.н. взимай HD3850.

Еdit: http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=37265 - HD3850 за 220$ ... кво сакаш по`ече баце?!

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Еdit: http://www.mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=37265 - HD3850 за 220$ ... кво сакаш по`ече баце?!

Казвам, че за 20$ отгоре получава най-доброто (лично мнение). Естествено, ако ги няма да взима една от другите две, за които вече изказах мнение. Щото ако почнеме така, много добре знаеш до къде ще стигнем - за 20 отгоре 8800GT 256MB, за 20 отгоре HD3870 512MB, за 20 отгоре 8800GT 512MB, за 20 отгоре 8800GTS 512MB и накрая за молко повече пари ще стигнем до 3 8800 Ultra в Tri-SLI .... Иначе, казах го горе, а и одеве в даскало му казах - ако има някакви неясни неща около 2900, то 3850 е правилният избор.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Окончателно се спрях на първата конфигурациа на пит с видео HD2900Pro.Даже вече е поръчана... цената и дойде 1050 лева... само че без ддс ;-) Благодаря на всички, които се отзоваха и ми помогнаха !!!

Поздрави - Георгиев !

И аз така мисля.А относно виддео картата? HD3850 или HD2900Pro?

2900 май е по-добрър избор, но модела 2900ХТ с 512ДДР3 рам, ето ти и доказателство. Разликата в цената е около 15лв... и ти си решаваш, дали ще ги дадеш, или не. Аз лично бих...

2900 май е по-добрър избор, но модела 2900ХТ с 512ДДР3 рам, ето ти и доказателство. Разликата в цената е около 15лв... и ти си решаваш, дали ще ги дадеш, или не. Аз лично бих...

Psiho, само без тия платени линкове, че ще ни изгонят от Калдейта :lol6: Все пак ако е истина, в което се съмнявам, защото ми набиха тъпата кратуна точно заради линк към тоя платен сайт, обслужващ NVIDIA, INTEL и Фашистка Германия, покупката ще е добра. Обаче, който иска да се докосне( не да вкуси) до(от) съвършрнството, трябва да прежали още няколко десетачки и да заложи на NVIDIA. Другият вариант е да изчака около месец и пак да се докосне до съвършенството, но на по-ниска цена( в банкноти) В нерви, определено ще е по-висока. Така, че който цени нервите си, нека се изръси сега с по-голяма сума. Хем и Коледа ще изкара щастлив и няма да се кахъри :cheers:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Той сайта обслужва Енвидиа, но тук се сравняват 2 карти на Ати... И аз само казвам коя от двете си заслужава повече... Поне така мисля спрямо тестовете... Ако тестовете не са верни (в тоя сайт) то тогава не ми обръщайте внимание... Ще търся друг източник на сравнения... Иначе се знае - 8800 няма равна... В момента... За натам ще видим :cheers:

Здравейте, и аз на свои ред да помоля за съвет! Другата седмица мисля да вземам нова машинка та ако може да ми предложите нещо до около 700лв +- 50 лв :) Ако може по цени на Жар защото тук кадето съм дистрибуторите на МОСТ нямат твърда ценова политика така да се каже! единия път една цена другия път друга и така! Не мисля да клоквам за това искам максимална пройзводителност за тези пари! Мерси предварително! cool.gif Аз съм се спрял на следната конфигурацийка:

MB: MSI K9N NEO-F V2, nForce 520, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid

99.05lv

Link: http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=529191

CPU: K8 Athlon64x2 4000+ DUAL CORE Socket AM2, BOX

118.26lv

Link: http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=528926

Ram: 2X1GB DDR-2 800MHZ

72lv

HDD: 160, Samsung, SerialATA, 7200, 8192k

89.10lv

Link: http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=324

VGA:RADEON X1950 GT, 256MB, Sapphire, PCI Express, TV Out

206.06

Link: http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=528638

DVD/RW: SATA ~ 55lv

case+psu ~60 lv - JNC 460W (До около месец мисля да си взема UPS защото напрежението е мн. непостоянно и има доста често токови удари)

Труд: 30 lv

Всичко около 730лв с ДДС

Моля за съвети и за Интел конфигурация, но да не отстъпва на 4000+ cool.gif

• Автор

Съвет за хард и захранване, а именно hitachi и fortron, разликата между jnc-ти и fortrona не е голяма... видеото gf 8600 gt, 512 mb.

Съвет за хард и захранване, а именно hitachi и fortron, разликата между jnc-ти и fortrona не е голяма... видеото gf 8600 gt, 512 mb.

2 ГРЕШКИ и то съществени. Първо като цена JNC може и да е колкото Fortron ... но като качество е на дъното на хранителната верига. Второ видео картата, която си е избрал е много по-добра от тази, която ти му предлагаш. За харда към зъгласен, но да е SATA 2!!!

A по принцип за тези пари може ли да се намери нещо по-добро или съм подбрал оптималните елементи? Смисъл като сменя харда с Hitachi! :nono:

Сменяш харда с Hitachi или Western Digital, задължително SATA 2, захранването с Fortron 400W PNF модела е за предпочитане и си готов... Няма да клокваш, с другите неща няма да имаш проблеми... Съвет (лично мое мнение, не обвързвам никой с него)... Вземи 4400+, работи на 2,3 гигахерца, някои игри искат мощни процесори около и над 2 гигахерца... Ако ще играеш нови игри (а с 2 гигабайта рам и 1950 видео ще можеш) вземи си тоя 4400+ процесор и няма да имаш проблеми и с новите заглавия...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

незнам заслужава ли си единия е на 2.1 другия на 2.3 разлика друга не видях а тези 200Мхз струват 40 лв. което не е малко ;)

уупс... ;) моя грешка... Мислех, че е на 1,9... Не знам що ;)

Мерси за бързите отговори! За сега ще е това май ;) Ако имате други предложения ще се радвам да ги чуя! Мерси предварително! ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.