Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 вида храни, които съкращават живота

Featured Replies

от изброните само тия двете не употребявам 1.Сладките газирани напитки 2.Алкохол

без другите ще е трудно :)

• 1 месец по-късно...

Донякъде съм съгласна,НО:

1.Солта в малки количества е много полезна.Преди векове е струвала повече от златото, и е била много ценена от хората.

2.За алкохола - бирата също в малки количества, помага за дейността на бъбреците и пречиства урината.Повтарям - в умерени количества.И по 1 чаша вино всеки ден лекува сърдечно - съдови болести,и въобще помага за правилното функциониране на сърцето.

3.Всички видове дъвчащи бонбони:е нз дъвката към кои спада,но все пак - Благодарение на усиленото слюнкоотделяне се ускорява процеса на разграждане на изядената храна. Не трябва обаче да се помага на стомаха прекалено дълго, защото когато храна свърши той започва да се самоизяжда.

4.Сладките газирани напитки - малко кола помага при ниско кръвно налягане,също и шоколадът.

5.А за мазното месо,ако не се прекалява,няма нищо вредно.

Обожавам шоколад.!!!!!!!

А и около нас има толкова вредни неща - въдуха и храната ни са отровени, пластмасовите изделия, козметиката която ползваме; дрехите които са боядисани.....

Знам ли кое ще ме убие по-напред. laugh.gif

1. Всички видове дъвчащи бонбони – преди години си извадих една пломба с такъв бонбон Наслада-та не ги употребявам от тогава

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – не са ми слабост,много рядко мога да хапна такива

3. Сладките газирани напитки - не пия такива,обичам прясно изцедени сокове

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - трябва да ми се прияде сладко-като ми паднат фермоните у мозъка-иначе не се сещам

5. Кренвиршите и саламите – е без това не мога изобщо-няма ли мръвка-все едно не съм яла изобщо

biggrin.gif

6. Мазното месо - мне,мерси,мразя всичко мазно и сланинесто

7. Майонезата - обожавам само млечните на Олинеза,другите са ми тежки

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - обичам спагети,ама писаната не яде-така че не си правя,предпочитам готовите китайските,много са ми вкусни,и то рядко

9. Солта - най-напред се взема солницата-ама разбира се,че иска още сол-аз знам-що да го опитвам

10. Алкохолът - водка,джин,биричка в жегите,винце през студената зима

cool.gif

P.S.А пък парцел изобщо не ща-искам да ме кремират

Всичко това е напълно вярно! Съгласна съм на 100%! Който иска не само да живее сто години, ами и да живее здравословно, както и да поддържа формата си, няма начин да се тъпче с глупости и да очаква да се случат чудеса! Хем ще ядем сладолед, чипс, колбаси и незнамси какво още, хем ще искаме да сме с идеални размери и да носим къси полички и тесни блузи :inlove1: Sorry, ама не става така! Именно поради това е доказано експериментално, че 1/3 от живота на голяма част от жените минава в някакви диети. Как иначе? Воля, бе хора, воля! Целта оправдава средствата! Искаш красиво и стройно тяло - ми действай тогава! Тялото е твое и господаря си ти!

Кренвиршите за кучето . Останалото го дайте на сам , ако Ви е излишно :huh: .

Алкохолът по възможност да е отлежал ! Мезето да не е брано , а да е драно . Готов съм да се жертвам biggrin.gif .

Кренвиршите за кучето . Останалото го дайте на сам , ако Ви е излишно :huh: .

Алкохолът по възможност да е отлежал ! Мезето да не е брано , а да е драно . Готов съм да се жертвам biggrin.gif .

И вината сме готови да поемем !

Глезотии . Някой " умник " изръсва простотия и му се връзват . Яж и пий каквото искаш , но не прекалявай !

Има много неща, които са верни са тези храни но има и много, които не са!

1. От къде на къде многото калории са вредни? angry.gif

Това зависи от източника им, дали се изхвърлят от организма или се усвояват!

2. Това за мазното месо пък нямам думи просто. Доказано е че животинските мазнини при понижено количество на захари в организма спомагат за отслабването. И за да не започне някой да говори за холестерол и колко е вреден, ще добавя, че човешкото тяло произвежда м/у 4-5 пъти повече холестерол от това което може да си набави чрез хранене. Когато се намали количеството на холестерола в храненето, тогава тялото започва да произвежда повече и тогава става вреден!

3.Солта - еми вредна е разбира се обаче само ако се прекалява с нея! В нормални количества е дори много полезна за нервната система и за метаболизма като цяло (подпомага преработването и усвояването на веществата).

4. Алкохола в мн малки количества е МНОГО полезен, наи-вече червеното вино за кръвоносната система!

По-късно ще се поразровя и ще дам линкове с точните изследвания, които са доказват нещата, написани по-горе!

Айде поздрави, бъдете щастливи и не се доверявайте на тоя и оня и на разни публикации!

Към това ще добавя-смляна морска сол, аз такава използвам, и продават.Ако не-в мелачката...

1. Всички видове дъвчащи бонбони – че тях продават ли ги още? :)

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – мнооооого ги обичам, но ако трябва да избирам между тях и шоколад.. нямам колебания biggrin.gif

3. Сладките газирани напитки - като ги разредя с Pimm's - става неповторим алкохолен коктейл!! :P

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - мляс!

5. Кренвиршите и саламите – не ме блазнят. Не е ли домашно печено - хич не може да ме впечатли :down:

6. Мазното месо - :nono:

7. Майонезата - че кетчупа да не е по-полезен?? от него мога да унищожавам неограничени дози :huh:

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - и тях ги обичам много .. домашно приготвени с много любов!

9. Солта - че манджа без сол, манджа ли е?

10. Алкохолът - може и без него, но .. тъй и тъй ще се мре .. поне да сме опитали от всичко ;)

• 1 месец по-късно...

Интересно, а в кои съвременни храни няма подсладители, оцветители, емулгатори, канцерогени и т.н. Особено в България, където дори в кренвиршите и в киселото ни мляко слагат оцветители и др.? И ако се откажем от изброените храни, колко по-дълго ще живеем? Година-две? Струва ли си?

Поздрави! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.