Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 вида храни, които съкращават живота

Featured Replies

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Това, разбира се, е максима, която напоследък чуваме все по-често. Какво обаче се крие всъщност в нея...

Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото, а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това “грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателната система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Предлагаме ви списък от 10 храни, които, според експертите от ediets.com, способстват за съкращаването на човешкия живот:

1. Всички видове дъвчащи бонбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

5. Кренвиршите и саламите – т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

6. Мазното месо - ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

7. Майонезата - много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генно-модифицирани продукти.

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - те са чиста химия и доказано нанася вреди на организма.

9. Солта - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

10. Алкохолът - дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.

Източник: zdrave.bg

1. Всички видове дъвчащи бонбони – никога не съм ги обичал

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – не че съм наблягъл на тях .... е биричката ще си я пия без тях

3. Сладките газирани напитки - ще мина на натурален сок.

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - ехххх трудно ще се разделя с тях.

5. Кренвиршите и саламите – тук няма да се разберем.

6. Мазното месо - а не познахте.

7. Майонезата - ОК хамбургера ще е вече без нея.

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - въобще не ги употребявам.

9. Солта - ядене без сол - ядене ли е ?

10. Алкохолът - да бе да, и на Коледа , Нова Година и други поводи със боза ще вдигаме наздравици :jumping11: !

Абе на тия натурални сокове, дето казваш, изобщо им нямам доверие. Иначе от другите работи си хапвам де, ама не постоянно cool.gif

Неправилното хранене е прекият път към затлъстяването, сърдечните заболявания и болестите на стомашно-чревния тракт, а вредните продукти намаляват живота на човека. Това, разбира се, е максима, която напоследък чуваме все по-често. Какво обаче се крие всъщност в нея...

Мазната храна несъмнено способства за увеличаване на теглото, а изобилието от оцветители, изкуствени заместители и подсладители постепенно води до отлагане в организма на вредни токсични вещества.

Варената храна пък притъпява чувството за насищане. За сметка на това “грубата” растителна храна стимулира работата на храносмилателната система и затова всеки ден трябва да се употребяват колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Предлагаме ви списък от 10 храни, които, според експертите от ediets.com, способстват за съкращаването на човешкия живот:

1. Всички видове дъвчащи бонбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н. винаги си имам в джобовете по няколко, с различни вкусове

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове. в жабката на колата си имам чипс-подлютен и си хрускам, докато съм в някое задръстване

3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар. много обичам кока-кола-пия поне по една бутилка на ден

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори. даже и в момента, докато пиша, си гризкам шоколадова ######

5. Кренвиршите и саламите – т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя. преди около час обядвах две яйца на очи с три кревмирша

6. Мазното месо - ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания. че то ако не е мазничко-защо да го ям?

7. Майонезата - много калоричен продукт, който съдържа изключително количество мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Към вредните продукти от този тип могат да се добавят кетчупът и различните сосове, които освен оцветители и заместители на вкусовете съдържат и генно-модифицирани продукти.

тъкмо сутринта закусвах сандвичи с майонеза, кремвирши и кетчуп

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - те са чиста химия и доказано нанася вреди на организма.обожавам спагети

9. Солта - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.ха-че аз соля преди да опитам яденето бе-то си е по презумция безсолно

10. Алкохолът - дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории. Е тук вече ще се караме biggrin.gif Във водката ако знаеш колко витамини има-леле мале

• 4 седмици по-късно...

Да в една тема пише че едни храни са полезни за МОЗЪКА и организма в друга че са вредни...То в днешно време всичко е химия...Аз не се сещам за необработени храни.Всичко се прави с идеята за повече трайност на продуктите...А за макаронените изделия не са познали...ям ги откакто се помня - иовка, спагети, макарони на фурна...(италианците какво да кажат)...Пълни глупости са според мен а и всичко си е до организъм - на някой може да се отразява зле, на друг не...Аз познавам и пушачи и алкохолици които са здрави като бикове на по 80 години (да са живи и здрави още дълго де).

1. Всички видове дъвчащи бонбони – Не ги употребявам тях...

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – Предпочитам пържена царевица... Малко като овца - лежа си, гледам филм и хрупам царевица...

3. Сладките газирани напитки - Предпочитам натурален сок или минерална вода...

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - УУУУПС... Папкам си в промишлени количества...

5. Кренвиршите и саламите – Студентска вечеря - кренвирши с майонеза...

6. Мазното месо - Е тука имаме сделка - пилешко бяло месо :) Мразя мазнотиите...

7. Майонезата - Май вече споменах студентската вечеря...

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - Единственото по-изгодно за студента нещо от кренвирши с майонеза са пакет макарони :)

9. Солта - Както е казал мечо пух - колкото повече....

10. Алкохолът - Нямаме сделка... Студент, който не пие не е студент... Както се казва полят изпит взет изпит, а аз утре имам един...

Само за спора - То не остана почти нищо за ядене... Само пилешко със... салата biggrin.gif

1. Всички видове дъвчащи бонбони - предпочитам само дъвки.

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) - рядко, но си хапвам от тях.

3. Сладките газирани напитки - от тях се отказах още през далечната 99г. Тогава се отказах и от джина, някак си без тоник, вече не влизаше добре

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - а бирата с какво да я пия? ohmy.gif Аз не си ли отворя кутия престижки - ми се губи удоволствието от пиенето на бирата.

5. Кренвиршите и саламите - е виж тук съм съгласна. По-добре прясно месо от добичето, което до скоро е било вързано на двора.

6. Мазното месо - не съм му фен, ама в разтопената в тигана мазнинка, мога да топна къшей хляб.

7. Майонезата - предпочитам кетчуп

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - тия ги не ям. Някакси безвкусни са ми.

9. Солта - аааа, не. Тук няма да се разберем. Та както каза Доктора -

че аз соля преди да опитам яденето бе-то си е по презумция безсолно

10. Алкохолът - Вече е късно. За алкохолизма, лечение няма.

Няма какво да говорим, съкращаваме си живота и ни харесва. А другото - черта.

1. Всички видове дъвчащи бонбони - Еми от време на време си похапвам.

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) - Малеее тука нямам спиране.

3. Сладките газирани напитки - По една-две коли на ден, зиме-лете пийвам си ги.

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - Ухаа :)

5. Кренвиршите и саламите - Доста си похапвам.

6. Мазното месо - Тука добре, това не го ям!

7. Майонезата - Тука също, не му харесва нещо...

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - Че аз съм си направо италианец хапвам ги като ...

9. Солта - Еми че то храна ли е без сол ?

10. Алкохолът - Малеее непълнолетен алкохолик съм (след 25 дена ще стана пълнолетен де, но пак алкохолик biggrin.gif )

8 от 10, че аз съм жив мъртвец бе :)

С извинения, Това са глупости... Не може да не ядем сол... Добре, солта е ПОЛЕЗНА в нормални количества!

Шоколада също е полезен - дава енергия и подпомага мускулите!

zdrave.bg мъст дай!

Шоколада също е полезен - дава енергия и подпомага мускулите!

zdrave.bg мъст дай!

особено коремните biggrin.gif

едиствено с точка 4 не мога и не искам да се разделя - с другите съм шен cool.gif

11. Отрова

това с гаранция ви разрешава преди това да консумирате

горните в желани от вас количества ;) неограничено ;)

12 Естествен край

но все пак доволно изживяли консумацията на предните

очакваите след 0-80 години :beer:

Гееееееееееее ба маа му, освен макароните другото е почти ежедневие.

Най- лошото в цялата работа е, че хем знаеме че е вредно хем няма как да се опазиме без хипер воля ;)

Айде хрупайте целинка и пийте само чиста и бистра водица - рецепта за гладна главица :beer:

1. Всички видове дъвчащи бонбони – не ги харесвам :rolleyes:

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – не ям чипс от години, но хрупкам бейк ролс или кубети (Зорито е виновна, преди тя да ми обяснява как пие бира с тях не ги бях яла, а сега мине не мине си хрупкам)

3. Сладките газирани напитки - едва ли някога ще се откажа окончателно от кока-колата, макар да не пия всеки ден. Това виенско кафе без кола не върви :)

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - ааа, не без сладко не става. Къде се е чуло и видяло жена без шоколад?!

5. Кренвиршите и саламите – а, блах, гадни са.

6. Мазното месо -аз само риба ям от месото, не е проблем

7. Майонезата - мммм...много рядко ям майонеза.

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - аааа, макаронките си ги обичам, макар да не съм яла от много време...

9. Солта - муму-муму...сол не слагам, ама без сирене не може.

10. Алкохолът - абе колкото иска да съдържа, аз от вино, водка, джин и мартини не се отказвам, пък да ми съкращава живота колкото си иска ;) до цироза няма да я докарам.....

• 4 месеца по-късно...
...

...

Всъщност наистина това са само предпоставки. Повишават риска от заболявания, но не ги гарантират. При това рефлектират индивидуално на всеки организъм. Доколко злоупотребяваме с вредните навици също има значение. А и се пренебрегва момента на противодействието-неутрализирането и изхвърлянето на вредни натрупвания и т.н. И последно-за продължителността на човешкият живот определяща е не само храната, но и психическото състояние на индивида. То също е източник на смъртоносни болести. Човешкото тяло се "износва" за 120 години, но това далеч не е средната продължителност на живота. Извода е ясен.

Има много неща, които са верни са тези храни но има и много, които не са!

1. От къде на къде многото калории са вредни? angry.gif

Това зависи от източника им, дали се изхвърлят от организма или се усвояват!

2. Това за мазното месо пък нямам думи просто. Доказано е че животинските мазнини при понижено количество на захари в организма спомагат за отслабването. И за да не започне някой да говори за холестерол и колко е вреден, ще добавя, че човешкото тяло произвежда м/у 4-5 пъти повече холестерол от това което може да си набави чрез хранене. Когато се намали количеството на холестерола в храненето, тогава тялото започва да произвежда повече и тогава става вреден!

3.Солта - еми вредна е разбира се обаче само ако се прекалява с нея! В нормални количества е дори много полезна за нервната система и за метаболизма като цяло (подпомага преработването и усвояването на веществата).

4. Алкохола в мн малки количества е МНОГО полезен, наи-вече червеното вино за кръвоносната система!

По-късно ще се поразровя и ще дам линкове с точните изследвания, които са доказват нещата, написани по-горе!

Айде поздрави, бъдете щастливи и не се доверявайте на тоя и оня и на разни публикации!

1. Всички видове дъвчащи бонбони – защото съдържат големи количества захар, химични добавки, оцветители, заместители и т.н.

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – те са вредни за организма, защото представляват смес от въглехидрати и мазнини в обвивка от оцветители и заместители на вкусове.

3. Сладките газирани напитки - смес от захар, химия и газове. Те способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма и са особено вредни с голямото си съдържание за захар.

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - съдържат огромно количество калории, съчетани с химични добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.

5. Кренвиршите и саламите – т.нар. месни деликатеси си остават едни от най-вредните храни. Те съдържат т.нар. скрити мазнини, които са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Много производители на месни изделия използват т.нар. трансгени - 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

6. Мазното месо - ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечно-съдови заболявания.

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - те са чиста химия и доказано нанася вреди на организма.

9. Солта - повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

10. Алкохолът - дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории.

Супер, хранителните магазини затварят! ;)

Който има село ще си отглежда зеленчуци и месце!Другите ще са на диета! laugh.gif

А, дъвката тя към кои спада?! ;)

И последно-за продължителността на човешкият живот определяща е не само храната, но и психическото състояние на индивида. То също е източник на смъртоносни болести.

Да, и липсата на достатъчно сън!Здравата психика е здрав сън! ;)

И в крайна сметка всичко е психика..ако си мислиш че нещо е вредно - вредно ще е ... хора яжте каквото ви се яде ;)

1. Всички видове дъвчащи бонбони – ммм карамелени дъвчащи бонбони..обожавам ги...

2. Чипсовете (както царевичните, така и картофените) – чипс със салса и зайо байо с масло..

3. Сладките газирани напитки - всеки ден по половин-един литър кола..

4. Шоколадовите вафли, сладки и бисквити - обожавам сладките неща

5. Кренвиршите и саламите –немога да живея без кремвирши

6. Мазното месо - обичам джумерки

7. Майонезата -правя си домашна,но и винаги имам купешка майонеза

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - на къде съм без тях?!

9. Солта - на къде съм без сол?

10. Алкохолът -по една чаша вино..две..три.. +цигари

....и си се чувствам повече от добре... biggrin.gif ама за всеки случай отивам да си запазя парцел с гледка към морето.. :)

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

...

8. Макаронените изделия за бързо приготвяне - на къде съм без тях?!

9. Солта - на къде съм без сол?

...

Май си за там закъдето всички сме тръгнали, ама като мен се пререждаш ohmy.gif . Дано носиш на черен хумор:)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.