Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква конфигурация да си закупя за до 2200 $ без монитор миш

Featured Replies

Към тази конфигурация само смени захранването с това което бях предложил по-рано http://plesio.bg/product.php?product_id=23...section_id=1338

Правила за ползване на форумите

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Пич само неразбрах кое му е смешното на Tagan-a,ако ти нещо не си чувал за тази марка захранвания това е друг въпрос но това ще е за твоя сметка.

Не не немога aaaaaaxaxaxaxaxaxaxax laugh.gif браво успяхте да ме развеселите, по принцип малко хора успяват да го направят, еи ще взема да го заобичам този форум, като сме трагнали да се шегуваме направо слагаи това захранване няма да се излагаме я. biggrin.gif

Абе, голям веселяк ще ми дойдеш.

Конфигурацията си е супер. Само бих сменил Zalman 9700 NT с Thermalright Ultra-120 eXtreme.

Колкото до това- 2 x Radeon HD 3870 512MB GDDR4 , наистина ще има най- голяма производителност, но все още доста игри не са оптимизирани за кросфайър, а и драйварите са поомазани, за кой ли път от Ати, и тогава производителността пада драстично. http://www.overclockers.ru/lab/27573_6.shtml#9

Правила за ползване на форумите

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

При следващо нарушение ще последва наказание , съобразно т. 2.5 от правилата на форума !

Mod. edit by kokomil

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

незнам аз спец по хардуер не съм ама само искам да питам zebo_dino това захранване ще ми стигне ли и за рама дали ще има голяма разлика примерно ако е 4 гб ддр3? и по-добре ли е 2 гб ддр3 от 4 гб ддр2

Редактирано от batistuta59 (преглед на промените)

Моето лично мнение е че трябва да се вземе 8800 GT някоя клокната версия , моята е Zotac , но има и далеч по клокнати , няма смисъл според мен от SLI и Crossfire , мисля че не си заслужава парите , явно че щом даваш 2200 $ за пц няма да ти е проблем след като 8800 GT-то стане слаба да си вземеш някоя от 9-тата или 10-тата серия на Nvidia и пак да си пуцаш всичко на максимум . Това е по отношение на видео картата . За рам-та какъв е смисъла от DDR3 памет на този етап след като на предложеното дъно има само 2 слот-а на практика сега като ги запълни и си остава с 2 GB рам , не е ли по добре да се закупи скъпа DDR2 памет като например OCZ някоя клокърска памет която пак ще достигне тези честоти с разликата че няма да са 2 GB , a 4 GB , за процесора 6750 и Q6600 нямат кой знае каква разлика в производителността, а разликата в цената е 150 лв , вярно е че единия е 4 ядрен но на този етап самите игри не са оптимизарни за 4 ядрени процесори, въпреки това след като бюджета е толкова висок Q6600 е потенциален избор.

• Автор

еми защото мисля сега да си зема най-доброто за момента което мога да си позволя и примерно като излязат новите да не си взимам веднага ами да изчакам да излязат по-нови и да ги сменям на 2 нови серии защото то постоянно излиза нещо ново и чак всяко ново да си купувам немога затова ся ми тряя карта хубава за около половин година примерно

По принцип в момента ДДР3 не е въобще на сметка, като цена- производителност, но от към бъдещ ъпгрейд, мисля че ще е по- добре. Имам в предвид, че ДДР3 ще става все по- добра и по- евтина. Да не говорим, че бъдещите процесори на Интел, Nehalem, ще имат вграден контролер за паметта, който ще работи с ДДР3.

незнам аз спец по хардуер не съм ама само искам да питам zebo_dino това захранване ще ми стигне ли и за рама дали ще има голяма разлика примерно ако е 4 гб ддр3? и по-добре ли е 2 гб ддр3 от 4 гб ддр2

Захранването ще ти стигне, а Seasonic са много тихи. Zalman-a също съм го сложил, защото и той е много тих. И такива неща, като двуядрения дава производителност колкото четириядрения не ги слушай. Едно е четири ядра, друго е само две. Някои потребители от този форум могат да го потвърдят. Същото и за двете видеокарти. Винаги две е по-добре отколкото една. Колкото до рама, 2GB са достатъчни на този етап, след време може да сложиш още 2GB по желание. Иначе конфигурацията не е най-изгодната както отбелязаха като цена/производителност, но за тази цена това е най-доброто. Другия вариант е да се вземе нещо по-евтино и с другите пари да се почерпиш.

По принцип в момента ДДР3 не е въобще на сметка, като цена- производителност, но от към бъдещ ъпгрейд, мисля че ще е по- добре. Имам в предвид, че ДДР3 ще става все по- добра и по- евтина. Да не говорим, че бъдещите процесори на Интел, Nehalem, ще имат вграден контролер за паметта, който ще работи с ДДР3.

За ДДР3 си прав. Nehalem на Х38?

"hellraider" "sunico" Много детско от ваша страна да ми пишете лични съобщения.

По темата, напълно подкрепям мнението на "ToYourAss".

Аз пък не... Той предлага да се вземе клокната 8800ГТ, я погледнете НЕКЛОКНАТАТА 2900ХТ как се справя срещу 8800 УЛТРА в този тест... Само мога да кажа, че май 8800 си намериха майстора в лицето на 2900ХТ... На места вади по-високи резултати от ултрата, на места вади повече от 8800ГТХ, да не кажа че на места е и най-производителната в теста... Май май 2900ХТ излиза по-изгодна покупка от 8800 каквато и да е... Малко пресилих де, ама май е по-добре от 8800ГТ

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Gigabyte GA-X38-DQ6 - 425лв

Asus P5N32-E SLI - 371лв

Intel Core 2 Quad Q6600 - 484лв

Zalman 9700 NT - 112лв

Corsair KIT 2GB DDR2 1066Mhz,TWIN2X2048-8500C5D - 275лв

2 x GB NX88S512H-B/8800GTS 512/G92 - 1145лв

Creative X-FI Xtreme Gamer - 176лв

2 x WD Caviar SE16 500GB 16MB SATAII WD5000AAKS - 454лв

LG GSA-H42L DVD RW - 64лв

Seasonic 600W - 280лв

Кутия - 200лв

------

3561лв с ДДС

~2200$ без ДДС

Още една конфигурация от мен с DDR2 и SLI. Мисля, че ще е малко по-производителна в игрите. :)

SLi освен на 680 чипсет нестава.

Има слухове, че си става SLI, ама карай... Оправих го...

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

psycho_666 този тест който си дал е Crossfire 2900XT vs 8800 Ultra , 8800 GT чистата се нарежда м/у 8800 GTS и 8800 GTX по производителност , затова предлагам да си вземе клокната версия на 8800 GT , да даде примерно 550 лв а не да дава 1000 лв за 20 % повече FPS-та (за 2 x 2900XT) в игрите като точно след една година ще трябва да сменя видеото , не е ли по добре да се купува оптималното решение , ясно е че човека има пари ама и вие до стотинка да ги намествате е малко тъпо . Със спестените пари спокойно може след година да подмени картата с 9-тата серия на Nvidia . Айде поровете се малко за тестове на 8800 GT vs 2900 XT , или 8800 GT vs 3850 , дори не клокнатата версия ги минава какво говорим за някоя eXtreme Edition 8800 GT , на практика 8800 Ultra за много по малко пари . За рам паметта DDR3 напълно излишна в момента , два пъти повече пари пак за 15-20 % повече производителност . Вземи 4 GB DDR2 OCZ 1066 Mhz .

Някой от вас погледна ли третата от 4-те тестови карти, която май не беше кросфайър а беше единична 2900?! Или аз съм нещо в грешка, или просто на мякои места единичната 2900ХТ вадеше по-голяма производителност от другите карти в теста... Да, има ставнение 2900ХТ кросфйър срещу 8800 УЛТРА... Но редом с това са включени и 2900ХТ (единична) и 8800 ГТХ... Айде погледнете пак ;) Не казвам да си вземе кросфайър, казвам да си вземе 2900ХТ :bighat:

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Стига с това 8800GT добра карта е,но не е по-добра от 2 HD 3870.Bече спорихме в темата за това и доста спам се натрупа.Oбсъдихме и,че ако ще чака все нещо ново да излиза има да чака цял живот.Tези 2 HD 3870 ще му пускат всяка игра на макс поне година и половина,две a за 2 2900XT е още по-добре,но по-скъпо излиза,а и Ati имат още да си оптимизират драйверите,а всички помним че при тях те все са проблемни и с следващите си версии някои карти си качваха над 50% призводителноста,така че тези 2 HD 3870 имат потенциал да се развиват в това отношение.

Nehalem на Х38?

Tц, няма шанс. Новата архитектура ще е с вграден контролер на паметта, а северния мост на сегашните чипсети изпълнява точно тази функция. Два идват в повечко...

ЕДИТ: Сокета също ще е друг...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.