Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

Е нали това е проблема бре... Че нито идва на добра цена, нито имаш алтернативи на този монопол. Констатирано от ЕС в прав , недвусмислен текст за  повтарям -  спекулиране с монополни практики в Източна Европа !

И познай още нещо - Газпром НЕ ОСПОРВА тази констатация, а започна ревизиране и преразглеждане на договорите и цените ! .С амо такива като вас спорят за което никой не спори :)

В стил "щом не е руско , значи не е убаво"

Няма такава държава, няма толкова изтрещял народ ... :)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

В стил "щом не е руско , значи не е убаво"

епа не убаво!

преди 1 час, miro20 написа:

Няма такава държава, няма толкова изтрещял народ ...

верно няма толкова изтрещели!три пъти поред избирате един и същи олигофрен!

вместо да седнат твоите любимци на масата за преговори,те се заканват че ще бият шамарчета на чичко Путин!

Тотална лоботомия

Толкова ли е трудно да проумееш кое е българския национален  интерес ?

преди 5 часа, miro20 написа:

Толкова ли е трудно да проумееш кое е българския национален  интерес ?

сорос?америка за българия и хелзинския комитет?

аз може да не проумявам,но това не е беда,защото не съм в политиката,моето място не е там!проблема е,че и други,които също нищо не разбират от години висят в политиката!а това означава,че и те нямат място там!

преди 5 часа, miro20 написа:

Тотална лоботомия

още по лошо,защото тези,които страдат от лоботомия по късно се самоубиват и хората се отървават от тях!!

Приятелю :) не знам в какви облаци летиш, аз ти говоря за много по елементарни, лесни за разбиране, за осмисляне неща.

Независимо за каква политика става въпрос, трябва да си зиключително малоумен, за да ми обясняваш как на  градския  пазар  е редно да има само един продавач на домати, как не трябва да има релси и асфалт до пазара на други  търговци на домати, и как цените и заробващитие многогодишни договори  на този минополен пазар, е най доброто за хората и клиентите. И да плюеш всек икойто се усъмни в тези "принципи и логика" :)

ЕЛЕМЕНТАРНО  нали,  Уотсън ?

Отделно че да потретя - ЕС се изказа отдавна за тези монополни практики, и   монополиста, заплашен от огромни глоби  СЕ СЪГЛАСИ с тези констатации и тръгна на отстъпки.

Само тези с  лоботомията още си спорят по инерция, как няма такова нещо, как монопола си е добре и най изгоден :)

преди 9 минути, miro20 написа:

как не трябва да има релси и асфалт до пазара на други  търговци на домати

Нали се сещаш, че някой трябва да плати за тези релси и този асфалт?Там е проблема, ако до сега не си разбрал.

преди 2 часа, M.Николов написа:

Там е проблема, ако до сега не си разбрал.

Много добре съм разбрал. Затова и давам за пример всички останали страни които  инвестират милиарди в подобни проекти, и някои, като Полша, Литва, Германия , и др са ги осъществили, и никой монополист не им извива ръце.

А ако ти не си разбрал, таквиа като теб и дугите,  вместо да се радват на всякакви опити за такива алтернативи - като ВЕЧЕ построената реверсивна връзка с Гърция , Румъния, вместо да се радваме на всеки един проект, насочен в посока диверсификация и алтернатива, вие плюете сте винаги "на нож" и неглижирате всеки един опит за това.

КАкто казах - сякаш Газпром ви е семейна фирма.

Никога не съм бил против интерконекторните газови връзки със съседите, дори напротив, недоволствал съм, че се бавят!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

някой да знае от къде ще дойдат парите за хилядите тръби за вече бившия южен поток

burgas-south-stream.jpg

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

Газпром инвестира и както бях цитирал по назад в темата, загубите към момента са десетки милиарди за неосъществени проекти, включително и за ЮП, още на тяхна територия.

Така че... тези тръби са си тяхни, да си ги правят каквото искат. Не знам само плаща ли се наем или нещо друго

Газовата война си е реалност, и ще става може би още по ожесточена, под формата на още по големи  жестове и отстъпки.

Гледам нерадостни новини идват за РФ  и за  грандиозните проекти с Китай ...

https://eadaily.com/ru/news/2017/06/09/bolshe-gaza-iz-rossii-v-kitay-pochemu-pekin-vzyal-pauzu

https://eadaily.com/ru/news/2017/08/24/v-kitae-nashli-bolshe-gaza-kak-eto-udarit-po-proektam-iz-rossii

мен пък ме притеснява защо не отиват към Турция, имам чувството, че газпром ще съди България за загуби и ще се наложе да си ги платим

преди 2 часа, miro20 написа:

Газовата война си е реалност, и ще става може би още по ожесточена

ще стане,защото когато по тръбите за индия,китай и япония потече газ,ЕС ще бъде вече второстепенен пазар!

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

мен пък ме притеснява защо не отиват към Турция, имам чувството, че газпром ще съди България за загуби и ще се наложе да си ги платим

Защото още всичко е на етап помпозни приказки, без особенни реални действия.Включително и с Турция, която е доста непредвидим "партньор".

Русия вече построи вече 170 км от "Турски поток" и започна изграждането на втората тръба(първите 25км вече са готови).Имаше забавяне заради турската страна,която не бе уточнила входящата точка-това ще е  Къйъкьой (Мидия).Да не забравяме,че между Русия и Турция има вече изградено трасе-"Син поток" който действа от 2005.
Да напомня само,че с реализирането на "Турски поток" България губи около 180 млн от транзита по Трансбалканския газопровод.Няма какво да си кривим душата...ЕС ни прецака за "Южен поток" за да реализира "Северен.." а Русия обвини България....и вече иска гаранции за проектите....

Като стана дума-един добър анализ на ситуацията

САЩ сложиха „Северен поток–2" на трупчета

Цитат

С новите американски санкции се прави пореден опит за орязване на достъпа на ГАЗПРОМ до богатия Европейски пазар и право в сърцето на 4-тата световна икономика - Германия. Украинците да не се тупат о гърдите – САЩ ги използват само като предтекст в бойната си газовата стратегия срещу Русия и целия свят го вижда.

Колко ще е навлото в цената на американския шистов газ, ако се осъщеви поредната луда американска мечта? От Ню Йорк до пристанището Хавър във Франция са 2062 морски мили. Със скорост от 20 възела, това ще отнеме 6 дни, 9 часа и 6 минути на един товарен кораб да пренесе определено количество втечнен газ до европейския бряг. Точно 3 818,82 kм – как може да се осигури и охранява такова трасе е въпрос не само на военни възможности, но и на пари. 6-ти американски флот не кръстосва моретата в полза на американския бизнес ей тъй, за Бог да прости!

преди 6 часа, NIKISHARK написа:

Няма какво да си кривим душата...ЕС ни прецака за "Южен поток" за да реализира "Северен.." а Русия обвини България....и вече иска гаранции за проектите....

Няма да си кривим.... ЮП не го спря нито ЕС , нито България, а другаря ви Путлер.

"Топката" остана в тяхно поле ако сте "забравили"

И другото което "забравяте" е че  едва ли има по света толкова монополен и заробващ и неясен проект като ЮП по техните първоначални "правила"

• 1 месец по-късно...

https://www.24chasa.bg/novini/article/6474064

Мирко, защо не ни информираш за намаляването на цената на газта?Или теб те вълнува само когато поскъпва?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

преди 1 час, M.Николов написа:

https://www.24chasa.bg/novini/article/6474064

Мирко, защо не ни информираш за намаляването на цената на газта?Или теб те вълнува само когато поскъпва?

Аз обсъждам, а не съм "информационно радио". И което е по важно - именно аз съм от малкото които се въъзмущават от високите цени.

И ти май забравяш че газта миналата година падна с... цитирам 56 % http://www.forbes.ru/news/319177-tsena-rossiiskogo-gaza-v-germanii-rukhnula-na-56

Ние обаче не го усетиххме. Сега, 2017 г по принцип има леко увеличение на международните пазари , а нашето е както се цитира.. заради съответствия с европейските  входно изходни модели.

Цитат

От 1 октомври влизат в сила новият европейски входно-изходен тарифен модел за определяне цените за капацитет и за пренос през газопреносната мрежа.

• 2 седмици по-късно...

https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/avstriyski-ekspert-po-problemite-na-energiynata-sigurnost-s-goreshcha-vest-za-turski-potok-blgariya-i-gazta_news550339.html

Лошо, ако трябва да купуваме руска газ през Турция, па през Гърция, та чак тогава.:(

Една от най ярките лъжи в  тази статия :

Цитат

Зависи какво ще бъде поведението на България. Тя се дискредитира в очите на "Газпром" с отказа си да продължи изграждането на "Южен поток" и като цяло се разнесе оценката, че не е сигурен партньор на който може да се разчита. Преди 3 г. българите се престараха в играта си по американската свирка и това разочарова не само Русия, но и редица партньори в ЕС.

"Топката" за ЮП остана в руска страна.  По назад няколко пъти съм цитирал какви са условията за да се случи този проект. Руснаците не им хареса, и сами се отказаха.

"разочаровани редица партньори " от ЕС ? Брюксел от самото начало седи на непроменени позиции за този проект.

Хубаво е да се коментират детайлите, а не помпозни общи приказки "да има или няма ЮП".

В Първия вариант РФ е с тотален монопол, със завишени прогнозни обеми  и с дивидент изплащан само при  някакви евентуални максимални запълнености, за което бях казал "дивидент на кукуво лято"

Без възможност за разполагаемост от трети страни или изпозлване от България на пазарен принцип.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Да беше коментирал това:

"Разбира се съществува и втори проблем. Има редица държави, като прибалтийските и Полша, които се опитват чрез Еврокомисията да предизвикат спиране на строителството, като се позовават на третия енергиен пакет. - Какво е вероятността да успеят? - Не виждам никакво правно основание, тъй като третият енергиен пакет няма юрисдикция по отношение на газопроводи, които са извън територията на ЕС, какъвто е случая с СП-2. Тръбите трябва да минат по дъното на Балтийско море през неутрални води, върху които ЕК няма думата. Тъй че напъните на Полша, Естония, Литва и Латвия, а до скоро и на Великобритания, да го спрат са по-скоро политически, а не юридически."

Та, да не се окаже, че за едно море може, пък за друго не може!

преди 10 часа, M.Николов написа:

Та, да не се окаже, че за едно море може, пък за друго не може!

Ама ти наистина ли не знаеш , а и аз толкова пъти съм го цитирал, какви са поне общите изисквания на ЕК за ЮП  и др ???

Та именно че Брюксел каза - прокарвайте през Черно море , няма никакъв проблем. В български териториални води и земя, тръбата трябва  да върви вече на съвсем друг принцип.

Затова се говори за хъб, до който хъб руснаците да си доставят каквото си искат, а от там нататък, през България, да се поема от други дружества и фирми, като задължително собствеността не трябва да е монополна.

Да те улесня да не ровиш :

Цитат

Реформираният "Южен поток" (или по-скоро това, което остане от него) ще се простира между Русия и България. Той няма да доставя природен газ на крайни потребители, а ще завършва в газовия хъб край Варна. По този начин той няма да се квалифицира като "преносен", а като "upstream" (т.е. свързващ находища с преносната мрежа). Търговците ще купуват газпромовския продукт във Варна, а след това ще го транспортират сами по мрежата на "Булгаттрансгаз". От инвестиционните намерения на държавната компания е ясно, че целта е той да достига Централна Европа през Румъния. Ако морската част на "Южен поток" бъде призната за upstream газопровод, за него няма да важат изискванията за достъп на трети страни (т.е. конкуренти на собственика на тръбата) до него - основната причина "Газпром" да не желае да спазва европейското законодателство. Подобна е регулацията в Италия с нейните средиземноморски газопроводи.

и тук

И това са напълно разбираеми и справедливи правила.

Защо искате през наши собствени земи  да минава  тръба с която се разпорежда изцяло чужда държава и фирми, и то монополно, идея си нямам.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

А ето как е в Норвегия , която заделя от нефтения бизнес средства, които са достигнали 1 трлн $

https://twitter.com/CurrentTimeTv/status/921832965893627904

Колко фрапиращо е тов ана фона на една друга държава и олигархичен режим , при който  всички /90 % / от държавите ресурси са окупирани и доят  от частни олигарси.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.