Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

Европа показа колко и дреме за Окраина с това разрешаване. От там газ няма да минава след Балкан и Северен поток 2. 

Ние пък сме си абсолютните лузъри. Чакаме господарите да разрешат проекти. Ако ни кажат да не ядем, Бойко ще забрани яденето, защото не отговаря на някой евро-пакет. 

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

преди 4 часа, miro20 написа:

Какво по лошо от положението което сме сега ?

- Плащаме една от най скъпата газ , от един монополист, без никакви лостове и баз да сме фактор за каквото и да е на Балканите

КАквото и да стане, ББ върви по правилен път според мен с тези преговори.Реализацията на реверсивни трасета с Гърция и Румъния е част от това да  имаме АЛТЕРНАТИВИ.

Остава да скъсаме и дългосрочните договори с монополиста  както направи ПОолша, и да се договаряме на актуални , динамични цени , от които си искаме източници.

Между другото , нещата с турски поток нещо буксуват... http://www.kasparov.ru/material.php?id=57A60172BBA05

Може,може да е по лошо. Ти само стой та гледай ако нашите политици продължават да се ослушват и се водят по-чужди интереси какви ще са последствията.

За това дали буксуват преговорите по Турски поток...оле баш пък тоя сайт да ми даваш като достоверна информация.  Въпреки,че като новина мене ме радва ама да му вярвам сляпо на тоя сайт... списван от кой и от къде. Изобщо медиите са едни - лъжат та се късат. Ако няма новина ще си я измислят.

И последно имам въпрос. Абе Миро каква е тая мания на смесваш големи и малки букви?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 минута, nikssi написа:

За това дали буксуват преговорите по Турски поток...оле баш пък тоя сайт да ми даваш като достоверна информация.  Въпреки,че като новина мене ме радва ама да му вярвам сляпо на тоя сайт... списван от кой и от къде. Изобщо медиите са едни - лъжат та се късат. Ако няма новина ще си я измислят.

Сайта цитира интерфакс http://www.interfax.ru/business/522354

И това ли не ти е "достоверно" и "списвано от кой къде...." и е "лъжа та се къса" ??  :):):)

преди 3 минути, nikssi написа:

Може,може да е по лошо. Ти само стой та гледай ако нашите политици продължават да се ослушват и се водят по-чужди интереси какви ще са последствията.

Дай примерен сценарий . Аз казах как сме сега, и не виждам кое може да е по лошо от сегашното - да сме с един единствен доставчик монополист, който е доказан изнудвач,  с едни от най високите цени спрямо ЕС /щото сме братушки/   , с абсолютна липса на алтернативи/диверсификация.

:)

Ден преди историческата среща с Путин Ердоган излезе с много важна новина за „Турски поток”

1470656605-turski-potok.jpg

Няма да коментирам,защото някои колеги ще ме залеят с танкери,пълни с газ от всевъзможни места....Кой е в изолация,че не ми е много ясно.......!!!!???

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 3 минути, NIKISHARK написа:

Аз ли не виждам или наистина тръбите заобикалят България...бахти марко тотевците сме. Или сме други?

Насрани , нагъзени и натаковани накрая...

пп. Май от целия Евро съюз само нас заобикалят. Защо така?

преди 1 минута, nikssi написа:

Аз ли не виждам или наистина тръбите заобикалят България...бахти марко тотевците сме. Или сме други?

Насрани , нагъзени и натаковани накрая...

Ако ни заобиколят, ще е лошо, но все пак съществува мъничка надежда, тръбата да мине през България.

Всичко зависи от умението на нашите политици да водят преговори.

преди 3 минути, nikssi написа:

пп. Май от целия Евро съюз само нас заобикалят. Защо така?

Някой не са и там...ама си имат...

преди 3 часа, NIKISHARK написа:

Ден преди историческата среща с Путин Ердоган излезе с много важна новина за „Турски поток”

Блиц пак си измисля и засилва заглавия.

Нищо по ново от това което е говорено до сега, няма.

Да, ще има преговори, да, ще се срещат експерти и правят планове.

Ето и реалните думи от интервюто :

Spoiler

......касается "Турецкого потока", то у нас то же самое мнение, которое было озвучено в ходе Совета сотрудничества высшего уровня с участием уважаемого Владимира. Каких-либо задних мыслей у нас нет. Мы готовы незамедлительно сделать шаги в направлении реализации этого проекта, обсудить его и принять решение. Каких-либо препятствий этому нет. Единственным препятствием явилось это известное печальное событие. В настоящий момент больше всего газа мы приобретаем у России. И в этом вопросе у нас могут быть совместные шаги, поскольку Турция активно использует природный газ в промышленном производстве. Потребление увеличится. Как вам известно, мы также работаем по проекту Трансанатолийского газопровода (ТАНАП). Однако ввиду того, что речь идет о поставках газа в Европу, у европейцев также имеются большие ожидания. По факту реализации и ТАНАП, и "Турецкого потока" возникнет совершенно другая картина. По данным на конец июля 2016 года, объем природного газа, импортированного из России, составил 12,5 млрд кубометров. Это показывает, насколько важным экономическим партнером в данной сфере является Турция. Что касается продукции, экспортируемой из Турции в Российскую Федерацию, нам также необходимо изменить ситуацию. Как известно, в основном это продукты питания, продукты растительного происхождения, мясо птицы........

Освен това говори и за /омразния за руснаците/ ТАНАП

Обаче путинската пропаганда не споменава грам дума за това :):)

А картинката за "заобикалянето" е от миналата година, а не сегашни проекти, когато помпозно Пу обяви края на ЮП, и нацупено  обяви начлото на  "Турски Поток"  ,

Не ви ли се струва малко спекулативно да се показват стари карти на "вероятни трасета" ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Spoiler

Ще го кажа направо- в нашето правителство има хора, които поддържат тесни контакти с Русия и  реализират свои заедно с  руските интереси. Говорят некомпетентно, угодничат и рядко се реализират ползи за нашата страна. На нас „Южен поток” не ни трябва, защото това е корупционен проект, който ще ни  забатачи допълнително. Дебело подчертавам – нито Русия има намерение да го прави, тъй като на нейна територия няма съоръжения за такива преноси, нито пък Русия ще инвестира такива средства, които са над 50 млрд. евро, за да докарат техните тръби до морето. Второ – не могат да постигнат технологично налягане от 350 атмосфери, за да прекарват през Черно море такива количества газ, за които говорят. Нямат никакво намерение да го правят. Всичко е политическо говорене, за да поддържат контакти с нашето правителство и евентуално да ни изнудят, да успеят да прихванат податливи  и продажни натури, попаднали във властта.

- А защо експерти твърдят, че един от въпросите, които ще разгледат Путин и Ердоган на предстоящата си среща в Русия е за „Турски поток”?

- Ако ще да си говорят и за поток през Южния полюс... Турция в момента е в рецесия, Русия – също. Четири пъти е спаднала консумацията на газ в Турция, а западните инвестиции са за над 600 млрд.$ и те имат очаквания за ефективна дейност. Там има сериозни вътрешни проблеми и на Турция надали ще и трябва поток, а Путин няма какво друго да предложи. Те няма къде да продават този газ. Когато се прави нещо,  трябва да има икономическа обосновка. Най-напред трябва да се знае кой ще строи и финансира даден проект и после къде ще се продава газът, за да се изплаща проекта. Тези неща засега не са коментирани никъде и от никой.

- Г-н Филипов, а защо Румен Овчаров застава в последно време като Матросов на амбразурата в защита на „Южен поток” и АЕЦ „Белене”, които били важни за националната сигурност и за националния ни интерес?

- България има сигурност, тя е член на НАТО. Ако АЕЦ „Белене” им беше толкова потребна, да я бяха построили при цените от 1988 г. Сега вече „ Белене” е загробващ, корупционен проект, около който са извършени до момента огромни кражби и престъпления. „Белене” в този вид не е потребна, не може да се изплаща. На нас не ни трябват енергийни проекти на такива стойност, тъй като не могат да се изплащат.Нямаме такова потребление на електроенергия. Целта е за кой ли път да ни сложат руското въже на шията и …!

Строителството на „Белене” започна през 1988 г. При съвсем други цени,  през 1990 г. Андрей Луканов спря строителството. Окрадоха материалите, окрадоха крановете – имаше 4 крана, като единият вдигаше над хиляда тона. Всичко това се продаде, разграби се.
Румен Овчаров да каже  каква отговорност ще понесат, че дариха на Русия реактора, който бе доставен за АЕЦ „Белене”. Договорили се България да получи за този реактор и окомплектовката 300 млн. евро, но до момента България е получила по-малко от 80 млн. Явна кражба на над 200 млн., не говоря за другите щети.Да сте чули някой да е привлечен да понесе отговорност? Възможно е парите отдавна да са разпределени и Прокуратурата – приспана. АЕЦ „Белене” въобще не ни трябва. Трябва да се разследва участието на Правителствата в тази гигантска кражба! Отговорност трябва да се търси и носи от всеки!

-  За „Южен поток” Овчаров казва, че не сме си знаели националния интерес, като цитира Путин?...

- „Южен поток”  не ни върши работа. Овчаров щеше да е осъден, ако в България имаше правосъдна система. Осъден за денонсирането на транзитния договор от мое време, когато България загуби кеш 2 млрд. и  300 млн. евро от прекратяване на договора. Той да не забравя, че от трибуната на Народното събрание развяваше един факс от Газпром, че не им изгоден вече този договор, да го прекратяваме и да подписваме друг – изгоден за Русия и много губещ за България. Денонсираха и подписаха  нов, неизгоден договор. И всичко това той извърши като министър на енергетика, който  по това време беше и Принципал на Булгаргаз. А Главният Прокурор по това време се къпеше „щастлив“ във властта, отредена му от тази недоносена Конституция, преценявайки тази дейност като на „Колективен орган“, а не на „Организирана престъпна група“, защото тези над 2.3 млрд. $ са отишли  за разпореждане и разпределени у „правилните“ хора, а България – вълци я яли!

- Коментирайте и последните разговори между Бойко Борисов и Алексис Ципрас за построяването на газопровод Бургас-Александруполис?

- Едно време малоумници се занимаваха с проект за нефтопровод. Върха на наглостта беше, когато оторизираният министър приема, че е достатъчна транспортна такса от един долар на тон пренесен петрол от Бургас до Александруполис. Не е удобно нашето пристанище да приема танкери от Русия. Черно море е  бурно и затворено море и има голяма опасност да се разлее петролът и да залее цялото Черноморие, като се съсипе и туризма ни. Също така – Русия така и не гарантира доставката за пренос на 35 млн. тона нефт. При този подпис на министъра за 1 $ транспортна такса ние не ще можем  да плащаме само лихвата на инвестиционния кредит, да не говорим за експлоатационните разходи. А там има огромни мощности, които ние трябва да ги издържаме. За главницата трябваше да вадим пари от джоба си. С една дума всички договори по този проект са неизгодни за България, дори  престъпни. За съжаление в България има съсловие от хора, които се занимават със злоупотреби и престъпления съвместно с руски фирми. Ограбва се България, като се подписват неизгодни договори и се нанасят огромни щети на България от хора, които са се промъкнали във властта и са там благодарение на руските интереси. Това е положението. И Румен Овчаров е един от тях…За съжаление това рубладжийство има изключително престъпен характер и  марионетниченето  с Русия е само в криминален аспект и поддържане на икономически отношения от които България е сигурният губещ, а „рубладжиите-русофили“се облагодетелстват безнаказано за сметка на Българите.

На всяка цена трябва да се изгради терминалът и газопровода за втечнен газ между България и Гърция. Дано да е на подходящо място в дълбоководно пристанище. Този терминал наистина ще ни предостави възможност за диверсификация и възможност за конкурентни и кризисни доставки. Тогава през България ще могат да преминават големи количества газ до съседите, до Румъния и  Украйна дори. Това е нещо реално. Но като гледам обкръжението на Борисов, до ден днешен нищо не са направили, освен кражби и злоупотреби. Затова съм пълен песимист и за този проект.

- Някои експерти иронично говорят и за т.н. „Балкански хъб”. Нали някакви надежди бяха свързани с него?

- Ами защото и това е просто един блъф, който досега не е подкрепен с никаква реална конкретика и разчети - откъде ще дойде газ, как ще дойде и транспортира, къде ще се продава. Просто нищо….Нито се знаят доставчиците, релациите. Блъф…

- А какво се чува за „Набуко”, ще възкръсне ли?

- Иран са в много лоши отношения с Турция, която е военна зона в момента  и иранците не желаят да правят този проект  така, както го изчертавахме преди 20 години.. Газопроводът трябва да мине през кюрдски територии, където в момента се води война. Намерението, пожеланието на Иран е  да изгради газопровод от Иран през  Азербайджан и  Армения до грузински бряг на Черно море, където да се направи голям терминал за компресиран газ. Оттам има варианти той да стигне до български и румънски бряг. Но един ден тук ще има газопровод, тъй като едно от най-големите находища в света е в Иран/ Южен Парс/, за  където има и гарантирани средства за разработване и т.н. Просто геополитическата обстановка в момента не позволява този проект да започне.

http://frognews.bg/news_117001/Vasil-Filipov-Gazovite-PATOTSI-sa-blaf-i-koruptsionni-proekti

Малко песимистичен анализ, но реално си е така.

Да благодарим на Бог, че този корупционен проект ще ни заобиколи и корупционно ще мине през Турция. 

Ние ще пълним Балкан с газ от Луната. Но без корупция. 

Oxoo и централа ще строят! Гьол??? :D

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

Само леко да вметна,че след срещата между Путин и Ердоган,турския президент е дал пълни гаранции за изпълнението на "Турски поток"...

Интересно ми е,какви измишльотини ще се леят от ЕС ,за двойния стандарт,ако това стане факт...Тази тръба ще мине през Гърция и ще стигне до "Европа"..а като гледам и тоталната зависимост на Западна Европа от Турция,по темата с бежанците,и като гледам какви ги надробиха и с финансовата помощ и с визите,почти съм сигурен,че такава врътка ще ни врътнат,та чак ще ни хареса... ...а ние ще купуваме,но вместо като "транзитираща"страна-като краен потребител!

Картинката(от поста ми по-горе)няма никакво значение от кога е-само аз ли забелязвам,че май станахме "Украйна на Балканите"?

p.s. Бас ловя,че ще ни изкарат нас виновни...с думите:"Ние само препоръчахме-вие се отказахте..."..Ей за това все духаме супата...

Цитат

Ние предложихме „Южен поток”, изхождайки от това, че нашият газ може да достигне до Южна Европа напряко към потребителите от Европейския съюз. Европарламентът обаче възпрепятства реализирането му и дори изпрати писмо до правителството на България с настояване работата по „Южен поток” да бъде прекратена, заяви Путин.

Сега ние знаем, че българската страна иска да се върне към този проект. Но ние понесохме определени негативи с отказа на европейските партньори за реализирането му. Сега тези намерения са недостатъчни, нужни са ни железобетонни гаранции от юридически характер. Но ги няма, допълни Путин

На мен ми е по-интересно какво ще маже нашият Бойко.

Сега ми се изясняват много неща. Той се опита да ни врътне покрай изборите с Хъб-а и АЕЦ-а, подкрепен от шмекерите от ЕС, които му помагат, защото е верен васал. Обаче Ердоган и Путин просто скапват цялата лъжа. Няма да има нито хъб, нито АЕЦ.

Всичко уникално напомня на ситуацията на моята улица. Преди изборите за кмет писах на един общински съветник и той ми обеща да я оправят, защото е повече от безобразна. Мина доста време и аз изгубих надежда. Днес видях, че запълват дупки и то само някои. :D

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 1 час, иноТ написа:

На мен ми е по-интересно какво ще маже нашият Бойко.

Сега ми се изясняват много неща. Той се опита да ни врътне покрай изборите с Хъб-а и АЕЦ-а, подкрепен от шмекерите от ЕС, които му помага, защото е верен васал. Обаче Ердоган и Путин просто скапват цялата лъжа. Няма да има нито хъб, нито АЕЦ.

Всичко уникално напомня на ситуацията на моята улица. Преди изборите за кмет писах на един общински съветник и той ми обеща да я оправят, защото е повече от безобразна. Мина доста време и аз изгубих надежда. Днес видях, че запълват дупки и то само някои. :D

И за да е "пълен цирка",се оляха да публикуват "приятелското"писмо...и "нежно да ни предлагат подкрепа"..отзад.....Много ..деликатна дума използва-"шмекери"...Тия са си чисти мошенници...

И да си позволя един коментар на Кеворкян

Цитат

А Бойко много се учудил от добронамереността на Путин в скорошния им телефонен разговор.
И си е за учудване: защото неговите хубавци Ненчев, Митов, Дянков, да не говорим за лапацалото Плевнелиев, досега само предизвикваха руския президент.
Важното обаче е, какво е казал Путин на своите хора след телефонния разговор.
Дали не е нещо от този сорт: „Наблюдавайте го сега българина, колко време ще издържи, без да каже нещо срещу нас“. 
Бойко трябва да внимава, какво ще правят и мизерниците край него, които от три дни обикалят като шугави западните посолства в София.
Трябва да е безжалостен към тях, ако иска най-после да създаде впечатление, че може да се разчита на думата му.

Мдаааа.. някои вече построиха и туррски потоци , АЕЦ и какво ли не :)

За сега нещата са само на думи и пожелателни. По е интересно как се "обръща палачинката" . От "гнездо на терора" , Турция отново стана оазис за руски туризъм :)

Спрямо нашите интереси , не знам какви "жлезобетонни " аргументи трябват, но Пу забрави че именно той спря ЮП.

Това което направи Брюксел , е да изисква спазването на европейски правила. А лично аз бих повторил че нямам нищо против и два ЮП да троят, стига да е с ясни правила и договори.

Ние до ден днешен не знаем  целия договор или поне параметри по спрения ЮП, а това което изтече като информация означаваше  отново тотален монопол на Газпром и крайно неизгодни условия за България. По назад съм цитирал .

13937929_1108116702587051_50340143078244

Нещо не е много доволен Пу :)

За ядрените проекти , този блог предполагам ще ви е интересен, човека явно си разбира от тази материя :

http://gikotev.blog.bg/

А за газовите проекти , както бях цитирал по горе Васил Филипов  интересно би било дали наистина техническите изисквания и параметри са просто невъзможни за изпълнение от Газпром .

Цитат

А за газовите проекти , както бях цитирал по горе Васил Филипов  интересно би било дали наистина техническите изисквания и параметри са просто невъзможни за изпълнение от  Газпром  .

Усещаш ли се колко нелепо изглеждаш от страни с подобно твърдение? Кажи ми? :D

преди 12 минути, иноТ написа:

Ма няма нужда...В картинките вижда провокации,не е запознат с договора

Цитат

Ние до ден днешен не знаем  целия договор или поне параметри по спрения ЮП, а това което изтече като информация означаваше  отново тотален монопол на Газпром и крайно неизгодни условия за България. По назад съм цитирал .

ма иначе е абсолютно натъпкан ,с информация,като ..... с витамини за политиката на Русия....Даже по физиономията на Путин ,познава в коя част на света ще вали....

преди 2 часа, иноТ написа:

Ами ти ми кажи . Опровергай казаните неща от интервюто. И тогава заповядай да ми каже колко и дали изглеждам "нелепо".

Аз от теб нищо съществено по темата, и не само по нея,  не съм чул и едва ли ще чуя... така че.. .изненадай ме :)

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

Ма няма нужда...В картинките вижда провокации,не е запознат с договора

Ти запознат ли си ? Откога чакам да видя поне един супер компетентен човек като теб , който да ми публикува договора. Цяла България те чака, не само аз :)

Благодаря ти предварително .

преди 2 часа, NIKISHARK написа:

ма иначе е абсолютно натъпкан ,с информация,като ..... с витамини за политиката на Русия...

За всяка цифра която съм споменал съм се аргументирал абсолютно достатъчно със съвсем официални  и пубични източници.

Проблем ли имаш с това ?

Винаги се аргументирам и говоря само истината. Проблем ли имаш, че нямам казана нито една лъжа?

преди 51 минути, иноТ написа:

Винаги се аргументирам и говоря само истината. Проблем ли имаш, че нямам казана нито една лъжа?

Какво всъщност си казал ? Все още не съм го чул .Очаквам :

"Опровергай казаните неща от интервюто. И тогава заповядай да ми каже колко и дали изглеждам "нелепо".

Споменах ли че опита ти да ме иронизираш е крайно неадекватен ? с какво си се аргументирал ? една цифра имаш ли казана ?

Нямам спомен въобще да си казал нещо по темата  тук , камо ли "истини" :):)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Цитат

Проектът „Турски поток” ще бъде осъществен, заяви турският президент  Реджеп Ердоган след срещата с руския си колега Владимир Путин във вторник в Санкт Петербург, цитиран от тв каналът „Русия 24”. Двамата лидери разговаряха близо три часа и половина и със срещата си показаха на света, че кризисната страница в двустранните отношения е затворена.По отношение на „ Южен поток ” президентът Путин не даде големи надежди за неговото осъществяване. „Днес българската страна иска да се върне към този проект, но ние понесохме определени загуби от отказа на София от „Южен поток” и сега само нейното намерение не е достатъчно”, обясни руският държавен глава. Той поясни, че за да се върне Москва към проекта, са необходими “железобетонни гаранции” от страна на европейските партньори за осъществяването му, но те по думите на Путин отсъстват. „И за разлика от „Южен поток”, турската страна работеше активно по „Турски поток”, независимо от кризата в нашите отношения и имаме получени разрешения за строителството му”, допълни домакинът.В своето изказване  Ердоган  няколко пъти нарече Путин „скъпи приятелю” и съобщи, че двете страни са решили да присвоят на проекта за строителство на АЕЦ „Акую” статут на стратегическа инвестиция.Путин призна, че заради инцидента с руския Су-24 отношенията са „деградирали”, но изрази надежда за възраждането им.  Това е първата среща на двамата президенти от ноември м.г. насам, когато Путин и Ердоган се видяха на форума на Г-20 в  Анталия . Отношенията между Москва и  Анкара  рязко се влошиха, след като миналата есен турските ВВС свалиха в района на турско-сирийската граница руски бомбардировач Су-24. Пилотът Олег Пешков катапултира, но беше застрелян от земята. Първи ръка за затопляне на диалога подаде Ердоган, който на 27 юни написа писмо до руския си колега, в което изрази съжаление за инцидента. Във вторник Hurriyet разкри, че в посланието си турският лидер всъщност е използвал руската дума “извините” (извинявайте). Последва телефонен разговор между държавните глави и договорка за лична среща. Това е първата визита на турския лидер зад граница и след опита за държавен преврат на 15 юли, за който турските власти обвиняват организацията на живеещия в САЩ ислямски проповедник  Фетхуллах Гюлен . АФП коментира, че посещението на Ердоган в Петербург идва в много подходящ момент за турския лидер, който е силно огорчен от липсата на подкрепа от неговите западни “приятели” след осуетения метеж.Турция е има интерес да поправи щетите, предизвикани от руските санкции, в секторите на земеделието, строителството и туризма, отбелязва АФП. Според данни от Кремъл търговският стокообмен е намалял с 43% до 6,1 млрд. долара от януари до май тази година. Посещенията на руски туристи са отбелязали рязък спад от 93% през юни на годишна база.

Ами той каза конкретно Путин, че е искал чрез Южен поток директно газта да достига до европейските потребители, но на нас са ни забранили. И сега ще си достроят другият спрян проект Турски поток за който ще има пазар винаги. Турците имат много по-развита икономика от България и са доста по-голям потребител, след това който иска да продължава трасето, но нас вече ще ни заобикалят. А по повод нашите мераци пак да рестартираме енергийните си проекти, имаше изкаване, че трябват много конкретни юридически гаранции, които към момента липсват за да се подновят каквито и да е проекти.

Общо взето Путин и Ердоган пак са приятели и на двамата не им пука кой знае колко за САЩ или ЕС. НАТО и ЕС се пробват да се скарат на Ердоган, но с оглед ситуацията с бежанците, вечните обещания Турция да влезе един ден в ЕС и ситуацията с неуспешния преврат, където имат пръст и САЩ, на турският президент не му пука кой знае колко. За него ще е голям + ако си върнат икономическите отношения с РФ на нивото от преди случая със сваленият самолет.

p.s. Очаквам само включване по някое време на иж. МиркУ20 и да почне пак да плюе "ПУ". МИРО все пак е президент този човек на много по развита от нас страна и заслужава ако не друго, да му бъдат изписвани поне името и фамилията правилно, но индивид като теб едва ли би разбрал подобни елементарни неща. И на мен не са ми симпатични примерно Ердоган, Меркел, Обама, но им изписвам фамилиите правилно. Когато се пробваш да изглеждаш като интелигентен потребител на форума и да цитираш безизвестни сайтове и да плюеш против конкретна политическа личност се старай малко повече с изписването на фамилията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.