Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

преди 3 минути, サムライオートバイ написа:

Имаше един проект там АЕЦ Белене,

Нерде газ, нерде АЕЦ.... :):) съвсем се оплете нещо.

Всъщност са 600 млн евро.... но и това съм го коментирал по назад. трябва да сте доволни - руските интереси са защитени МАКСИМАЛНО за сметка на българските.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

Всъщност са 600 млн евро....

600..?! Аз си мислех че са 400. Майната му, все тая общо взето. Там са и два милиарда който някой се е излъгал да вложи в нашата икономика. И тях ще си ги вземат след 20тина години.

Ето един поздрав или по-здрав. Както искаш:

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 46 минути, miro20 написа:

Останалата част на ЮП ще се строи по нови правила , псоред изискванията на ЕС за т.нар.  "трети пакет"  към крайни клиенти , пренос и т.н.

сега ЮП за последно ще се строи или няма? АМА ПОСЛЕДЕН ОТГОВОР! да знам за  какво да споря!

преди 6 минути, miro20 написа:

Първо - нищо не е ясно какво ще се строи. ЮП има шанс, особенно с новите си параметри, съобразени с ЕС.

да видях че не знаеш за какво спориш като ББ си ама ти преди 40 мин едно след 40 мин друго палачинката наопаки

преди 8 минути, miro20 написа:

Второ - Турски поток , както цитирах, е само на ниво политическо говорене. Турския посланник в РФ , даже беше се изказал че никакви експертини разговори не се предвиждат.

обаче за южен поток  си наясно и  с договора и кое изгодно и кое не и колко пари отиват при пеевски и червените кръгове и турските обръчи и колко не отиват в  ББ и  пръмова и  компания.

преди 11 минути, miro20 написа:

Трето - Това че имаме по голям шанс да вярвам за ЮП , ми дава дребната подробност че тукашните дружества не са разтурени , тръби за 2 млрд седят на склад в пристанището , както каза ББ,  и освен отова както пак бях цитирал Газпром вече са инвестирали доста милиарди ., и въпреки че им трябват още толкова , едва ли биха захвърлили тръбите си и инвестициите си .

кои тукашни дружества? 2 милиарда на склад още толкова значи 4 струва южен поток дай  договора де

няма да захвърлят тръбите  си  както каза ще ги боядисат в зелено и ги пращат в крим и ще страхуват европейските путьовци  ние и тръби и боя нямаме да ги  боядисаме ако имахме.

преди 2 минути, Yvan Sergeev написа:

няма да захвърлят тръбите  си  както каза ще ги боядисат в зелено и ги пращат в крим и ще страхуват европейските путьовци  ние и тръби и боя нямаме да ги  боядисаме ако имахме.

Ба може и да ги оставят да ръждясат и нашите цигани после ще ги нарежат за вторични, а след 5-10-15 години ще кажат хората: а бе помните ли един тръбопровод щяхме да строим, докарахме там едни тръби за 2 милиарда, къде са тия тръби, ай плащайте ги сега, като не искахте да сте страна транзитьор на газ, защото знаем че сте слаби, крадливи и лъжливи и не го построихме заедно тръбопровода както и новата АЕЦ която щяхме да правим до Дунава. Ама нищо. И там ще плащаме и за тези тръби един ден ще плащаме, като се отказахме по средата.

преди 12 часа, Yvan Sergeev написа:

кои тукашни дружества? 2 милиарда на склад още толкова значи 4 струва южен поток дай  договора де

Не знам защо винаги искате обяснения на елементарни неща , или току споменати по горе , които вече съм цитирал , а и многократно повторил.

За дружестваото по проекта , за което  дори не си чувал, се говореше отавна че не са закрити и дори харчат безсмислена пара за заплати и др, без да вършат в  момента абсолютно нищо

За тръбите на стойност 2 млрд че седят на пристанището , го каза ББ в прав текст . Отделно доста  милиони са изхарчени вече за закупуване на терени до Варна.  От текста който циитрах , руснаците сами казват че до сега проекта им струва 15 млрд, а им трябват още 20 млрд.

За турски поток , до колкото се пише, а то нищо конкретно не се пише, като пари и инвестиции нещата са само блясък в очите на Пу и Ердоган :)

Така че отново поснявам за нечетящите тролове - това е отговора ми защо Газпром може да предпочете да строи ЮП по новите правила, а не Турски поток.

И кво стана сега с тия тръби? Сами ли ще си ги взимат или безплатно ще трябва да им ги караме до Русия? Щото тя е голяма Русия и Да не се окаже че с камази трябва да ги караме до Магадан примерно..?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Южен_поток я  ти малко сега да спориш  с укипедия 

преди 6 часа, miro20 написа:

От текста който циитрах , руснаците сами казват че до сега проекта им струва 15 млрд, а им трябват още 20 млрд.

Проектът е на предполагаема стойност 16,5 млрд. евро и се очаква да приключи за по-малко от три години след одобрение от Европейския съюз. Той ще се финансира, притежава и управлява съвместно от „Газпром“ и „Ени“, а на транзитните страни ще бъдат предложени миноритарни дялове.

И къде видя противоречие ?

2007, 2009 г когато е започнало проектирането на ЮП , може и да са смятали ПРЕДПОЛАГАЕМА СТОЙНОСТ 16 млд.

Но към днешна дата, 17г по късно, руснаците , в лицето на руската Сбербанк , казват 15 млрд до сега , 2016 г, са вкарали Газпром . И необходими още инвестиции от 20 млрд. За какво и къде са ги харчили , питай Газпром, и най вече банката.... а банка не би си позволила да си измисля, особенно когато става въпрос за разходи.

Радвам се че имаш напредък :) започнал си да търсиш все пак някаква информация :)

преди 1 минута, miro20 написа:

2007, 2009 г когато е започнало проектирането на ЮП , може и да са смятали ПРЕДПОЛАГАЕМА СТОЙНОСТ 16 млд.

16 млд. какво? Рубли, юани, канадски, американски долари, евро, британски лири..? За какво става въпрос изобщо. Каква валута. И нали уж беше 4 милиарда., дай да го закръглим на 20 милиарда и да не се занимаваме с глупости.

преди 37 минути, miro20 написа:

И къде видя противоречие ?

Но към днешна дата, 17г по късно

не знаех  че сме 2024-2026г

преди 11 минути, miro20 написа:

Сбербанк говори за 15 и 20  млрд долара. Пише си го ясно

е нали вече са дадени 15 >......

преди 15 минути, miro20 написа:

Сбербанк говори за 15 и 20  млрд долара. Пише си го ясно .

Имат да наваксват леко заради загубите които понесоха, заради това ще да е. Пък и долара е стабилна валута. Само в рамките на 1.3 - 2 лв се колебае, за разлика от рублите. Аз имам около 1 000 000 тенге, давай да събираме пари и да се включваме. Аз искам 0.0000001% от проекта.

Ай да теглим 1 трилион долара заем, все ще има пари да пуснем по тръбата газ

Но все пак ми дайте там около 1 000 000лв заем на 1% годишна лихва

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

Турски поток обезсмисля Южен поток. Това е повече от ясно. Руснаците не искат да се занимават с безгръбначен партньор, който всеки момент може да те предаде, заради ЕС и САЩ. Окраина им стига.

След неуспешния преврат в Турция, нещата се подреждат идеално за Путин и отвратително за нас. 

Още се смея на партенката за хъба Балкан и разрешението от еврокомисията.Ердоган го боли за някакви комисии.

Напротив. Ние се доказахме като принципен партньор. Нищо от изискванията отпреди и сега не е променено.

Както виждаш  , и както цитирах , новия ЮП е съобразен с нашите и на ЕС изисквания и касае руснаците  само в морската част която се води "upstream" , а на наша територия вече ще друго.

И да, така е за  проектите - ще се строи само един. Кой ще изберат, аз дадох предположения, основани на инвестиции и вложени милиарди.... останалото ... никой не знае....

А ако позицията да сме  фактор, рзпределител  на Балканите чрез  хъб и др ти е смешна... не знам.... отдавна не ми прави впечатление колко много хора плюят България  и националните ни интереси.

преди 4 часа, miro20 написа:

Ние се доказахме като принципен партньор.

на кого ?

новия ЮП е съобразен с нашите и на ЕС изисквания и касае руснаците  само в морската част която се води "upstream" , а на наша територия вече ще друго.

кои сте вие ? коя е вашата територия ? какво ще е ?

А ако позицията да сме  фактор, рзпределител  на Балканите чрез  хъб и др ти е смешна... не знам.... отдавна не ми прави впечатление колко много хора плюят България  и националните ни интереси.

какъв разпределител  ще си бе бате ти видя ли че тръбата минава през турция и гърция и ни подават една пишка да цицаме за собствени нужди и тръбата продържава през гърция и към другите държави?

преди 9 часа, Yvan Sergeev написа:

на кого ?

Пред всички. И пред ЕС, и пред Пу. Топката е в тяхното поле.

кои сте вие ? коя е вашата територия ? какво ще е ?

Ние - България, Нашите български интереси . Нещо против тях ли имаш ?

А какво ще е цитирах по горе. Зацикли с безсмислените си въпроси .

какъв разпределител  ще си бе бате ти видя ли че тръбата минава

Това е един от многото , но не и последни варианти.

пп

Едно интересно сравнение на държавите с природни ресурси :

Цитат

1. В США на Аляске житель этой северной территории получает по 1 тыс. $ в месяц только от того, что в штате добывается золото!

На Аляске создан специальный нефтяной фонд, на счету которого 30 млрд. $. Из этого фонда ежегодно населению штата выдаются дивиденды.

2. В Арабских эмиратах новорожденному детство обеспечено суммой в 150 тыс. $ отчислений от продажи нефти.

3. В Кувейте каждому новорожденному государство открывает банковский счет в размере 3 тыс. $, представляет гражданам беспроцентный кредит на сумму 220 тыс. $ для строительства жилья. Кроме того, правительство выдает ежемесячное пособие в размере 170 $ каждому несовершеннолетнему, и 300 $ выплачивается каждой домохозяйке. Образование в этой стране бесплатное!

4. В Саудовской Аравии правительство:

• перечисляет 10 тыс. $ на счет каждого новорожденного,
  • безвозмездно выдает 80 тыс. $ на приобретение жилья,
  • 13 тыс. $ – каждому выпускнику ВУЗа.

Медицина и образование в этой стране являются бесплатными за счет нефтяных доходов!

5. В Туркменистане электроэнергию, воду, газ и соль население получат бесплатно. К тому же бензин Аи-95 стоит целых… 16 центов за литр.

6. В Норвегии на счет каждого гражданина с самого его рождения поступают немалые суммы от продажи нефти. В стране давно законодательно введено бесплатное образование, практически бесплатная медицина, высочайший уровень социального обеспечения с доплатами, премиями, поощрениями по любому случаю. Профицит бюджета, учитывая средства нефтяного фонда, держится на уровне 10% ВВП

7. РОССИЯ САМАЯ БОГАТАЯ СТРАНА В МИРЕ!

Россия владеет 40% всех природных ресурсов планеты, которые оцениваются по данным ЦЭМИ РАН в $350 трлн. или $2,5 млн. на каждого гражданина России.

Ау, Зина где деньги россиян?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И все пак, тръбата дойде ли, построиха ли я, станахме ли енергоразпределител на балханите?

Ти  как и за колко време мислиш стават тези неща ? :):)  от днес да е готово за утре ? :)

Уте пак ли ще питаш ко стана "все пак" ?

Компанията „Газпром“ разформирова департамент 337 (който по-рано се наричаше „департамент по управление на проекти“), съобщава Интерфакс, позовавайки се собствени източници в компанията.

Департаментът, непосредствено подчинен на председателя на борда на „Газпром“, беше създаден през 2009 г. На него бяха възлагани задачите, свързани с реализацията на проекта „Южен поток“ на територията на Русия, Европа и в частта за строителство на морския участък.

От създаването си департаментът и неговата функционалност предизвикаха много въпроси. След закриването му обаче предишни съответните отдели като външнотърговска дейност, стратегическо развитие и др. трябва да се справят със задачите му.

За времето на съществуването на департамента, неговото ръководство редовно се отчиташе за етапите на реализация на проекта: преговори и споразумения с европейските партньори, работата по получаване на съгласие за строеж, създаване на съвместни предприятия в страните от Европа за строежа на сухопътните участъци и др.

На сайта на „Газпром” както и до този момент като ръководител на департамент 337 стои името на навършилия 60 години Леонид Чугунов.

:bye1:

Какво обясняваш на хора които не знаят какво е да се включи парното на цялата къща с едно копче и да е топла за няма и 1 час. А поддръжката да не говорим каква е. Нека още се цепят дърва и се носят въглища или се гори мазут. Докато се надяват да си окачат соларни панели и зимата да им е допло с тия тухли четворки където дупките гледат към улицата. Общо взето малко малоумна работа сме като нация доста често. А за индивиди отворковци и само заради самият спор да спорят да не говорим.

Миро, ай и без това си филосов голям дървен, зарежи го тоя Южен Поток. Разпечатай ми примерно соларни панели и ветрогенератори с които да не се налагам да дърпам ток от енергото, а аз да им давам и те да ми плащат.

Ще ви кажа нещо и на софианци и на провинциалисти. Всички сте много умни, ама сте една шепа българи и  не можете да решите елементарни проблеми та създавате международни за да имате оправдание че ви крадат "политиците" лъжат, мамят, мачкат и т.н.

Да не се окаже накрая че циганките са по-хубави жени и да не остане и едно бяло лапе във вашата страна? Това днес ми го казаха по радио Ереван.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.