Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

преди 28 минути, miro20 написа:

Не е вярно. Единствените фирми от българска страна, щяха да са пеевските фирми, а основното строителство се поема от Газпром и свързаните нему фирми, където няма никакви българи.А дори и да има, това не е никакъв фактор за няколко месеца или година работа.

За бъдещата заетост по този проект, на работа по обслужване на трасето /охрана, камери, системи, монитори, и т.н. /  ще са не повече от 100-200 човека, и това не по мои думи , а по думите на шефа на Газпром. т.е. сравнен казано - една шивашка фирма допринася повече от това.

Въобще не говоря тук за някакви корупционни скандали. Къде видя това от мен казвано ? говоря за съвсем официална политика и изнудване, без дори да се крият. И сега като "братя" плащаме ли едни от най високите цени за газ ? - плащаме. Официално, по договор. Никаква корупция, просто държавна политика :)

А сега не сме ли ? Специално на теб също съм цитирал и имам усещането като че ли сега се събуждате и все едно не знаете че и сега си имаме тръби, и сега транзитираме ЕДИСНТВЕНО руска газ .

Което трасе дори не е запълнено. Дадох по горе тези капацитети -  18 млрд транзит, 3 млрд за България реално ползваме, с възмжност на сегашната ни съществуваща газова мрежа да позлваме до 7 млрд.

За извиването на ръце - ехооо май нищо не прочете по горе от цитата който дадох - не Украйна, а Газпром извива ръце !

Украйна , пак ще ти напомня, от година и повече НЕ ползва руска газ, но НЕ Е спряла транзита за ЕС !

След като  спряха да купуват газ от руснаците, и то съвсем коректно без да спират транзита им, украинците вкараха реверс и купуват ПО ЕВТИНО от Словения, Норвегия и др.

Да ти преведа ли отново по горния цитат ?  - Зимата руснаците намалиха на половина експорта към ЕС, за да намалят възможността на ЕС да върне газ от хранилищата си към Украйна, със което действие да "изнудят" и  "удушат" Украйна , и то ЗИМАТА.

Виждам грам не си прочел това повтореното, затова  пак те питам - как  оценяваш тези действия на Газпром ?

Кой е изнудвач ?

Не са празни приказки и спам, а релани вече осъществяващи се действия  по проекта.

Дадох по назад че има одобрението на всички институции, а между другото , също немаловажно нещо - отдавна в Испания ли беше пристигна танкер от САЩ със газ.

заради ниските цени там, този експорт от САЩ е напълно реално да окаже влияние на пазара.

И пак казвам, това нне са празин приказки , а танкера бе пристигнал преди месец май.

Десйтва се до колкото съм чел и по строеж на връзки с Гърция.

Даже бат Бойко се изказва нещо по въпроса.

Ако беше умен , трябваше да знеш че тези неща не се мислят ПОСЛЕ , а ПРЕДИ реализацията на проекта.

:)

И да мислиш и да не мислиш,  ПОСЛЕ ще е късно. Защото при реализация на този монополен проект, руснаците ще пуснат на кукуво лято друг да им позлва трасето , а и никога няма да питат нас за това .

Добре че е ЕС , че спря това безумие  , което нашите продажници , начело с Орешарски, щяха да подарят на Газпром.

Някой пречи ли ти да съживяваш и СЕГА икономиката ?

Както цитирах няколко пъти - газопреносната мрежа ни е с възможност за 7 млрд кубометра газ, от които използваме по малко от 3 . Транзитираме 18 млрд.

Защо ти е нов проект, а не съживяваш икономиката с двойни и повече, доставки на газ по сегашни възможности ??

Ами строи се. КАкто споменах - има май готови неща със Гърция а и с Румъния май.

А ЮП какво му е било "готовото" че не разбрах ? Отчуждиха пеевските фирми терени, и седят на склад в пристанището една купчина тръби.

Друго какво се е строило по ЮП че не знам ? Искаш да кажеш че е бил "почти готов ли " ? :):)

пп

А ето и за интерконектора с Гърция :

http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0213&n=964&g=

http://www.frognews.bg/news_103460/Borisov-Sled-desetiletiia-prazni-prikazki-interkonektorat-s-Gartsiia-e-fakt

с Турция и Румъния също се движат нещата .

Това е от март месец.

http://bnr.bg/post/100665794/boiko-borisov

За съжаление, не очаквай от путинските медии да прочетеш  как вървят тези инициативи, освен плюене разбира се.

За мен това е една реална похвална политика за премахване на изнудваческия монопол на една олигархична фирма.

Честно казано не вярвам на повече от половината работи които даваш като информация, линкове към сайтове, които подкрепят информацията ти и общо взето твърденията ти. Под почти готов както си цитирал горе имах впредвид готовност да се почне строежа. Но майната му на южен поток и без това ние го закопахме проекта и халал на хората като теб които се радват на спрян проект. За мен това е спряна възможност за нас и спряна възможност за икономическа изгода на България. Ще се радваш сигурно повече ако дойдат американци и почнат да пълнят почвата с химикали за да излезе нещо от шистови находища. После ще гъмжи вибокс от клипове как си пускаш мивката вкъщи и палиш водата за пиене примерно. Казваш там за газопреносната ни мрежа и капацитета й. Но тези тръби идват от Румъния като гледам, а до Румъния от Украйна. Целта на цялото упражнение беше да се заобиколи Украйна и доставките на Русия за западна Европа да минават през България. Но никога няма да разберем какво щеше да е да заемем място на първа страна през която минава голяма тръба с газ за западна Европа от Русия и какви икономически ползи щеше да ни донесе това. 

Явно имаш много повече свободно време от мен да защитаваш идеята колко е лош този проект и ако някой не ти отговори се чувстваш като победител в спор в който доказваш колко е хубаво, че не сме построили нещо или примерно както се изказа, че ще строят само руснаци в България, а не българи, че не са построили нещо те в България. Ами хубаво, печелиш. Надявам се се чувстваш горд български инженер който е доказал че е по-хубаво да не построиш нещо, сиреч да направиш нищо, отколкото да направиш нещо.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

Напротив. Всичко казано поне тук съм подкрепял с линкове, погледни поне няколко странички по назад.

Докато от теб нито един не виждам.

Това не са някакви криени или фантасмагорични неща, а взети от официални статистики и институции.

Това което защитаваш обаче се базира изцяло на лъжлива пропаганда и "предполагаема" изгода.

Ако поне една ми докажеш и цитираш , спрямо това което аз съм казал , цена няма да имаш :)

За "първа " или близка страна по трасето какво значение има ?

Пак да ти сомена цените - и в момента се захранваме единствено и само от руска газ.Има много по далечни страни, които обаче плащат доста по малко от нашите цени към "братята руснаци" .

Кое те кара да мислиш че  в бъдеще ще е по различно , след като и до сега е така ?

Бих казал нещо по реално - хем ще плащаме съшите /скъпи/ цени , хем ще плащаме /поне така бе предвидено/ неколкократно оскъпения като милиарди проект ЮП.

Дивидентите в никакъв случай няма да са по добри от сега което получаваме от старата тръба, и са изчислени евентуално след 20-на години  СЛЕД изплащане на проекта,и  то при запълненост 100% на тръбата. Което никога няма да стане, след като и сегашните тръби не се ползват изцяло.

Та.. да ти синтезирам ако ти е сложно - значи.. хем плащаме ЮП , на завишените милиарди, хем монопола и решенията какво да минава по тръбата е изцяло на Газпром, хем дивидент ще има, ама на кукуво лято .

Да си събуем и гащите , ако може, пожалуйста ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 16 минути, miro20 написа:

бла бла бла

Да си събуем и гащите , ако може, пожалуйста ?

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 59 минути, サムライオートバイ написа:

Не си "играй" с трол...Те дори не осъзнават, защо руснаците се държат по този начин,откакто политиката "ни" мина на другия бряг и сме васали на "световната икономика' а не част от нея....Бога ми,всички бяха в еуфория,че Южен поток ще мине през България...докато ЕС не ни прецакаха...в съюз с "задокеанските партньори" и с уверенията,че всичкото зло на света е на изток.....Колкото по на изток вървиш..пак стигаш до САЩ..и на запад..пак същото...С две думи,колкото и да се въртиш,задника ти е все на същото място ...Последна "дупка на кавала" сме..и за САЩ и за ЕС...и не е нужно да си събуваме нещо,което вече нямаме......

Аз предлагам на инженер миро20 да създаде тема "Всичко за проекта -избери сам име-" който да потвърди икономическите му изказвания и да свали цените на газа в цяла Европа и да можем и ние бедните българи да си позволим като белите хора да се отопляваме, готвим и т.н. на газ, а не на дърва и въглища примерно. Но докато някой друг проект стигне до там до където стигна този отменен проект то в западна Европа и Англия вече ще се откажат и от газта а ние още ще цепим дърва примерно.

Виждам някои дори не си правят туда да погледнат писани и казвани отдавна неща и неоспорвани от никого цифри.

Но е малко странно да се дискутират неща с хора които са на принципа "чукча писатель, чукча не читатель"

И които задават въпроси на които току що са цитирали отговора, но не са го прочели дори :)

Проблема си е ваш.

То ясно се вижда кой троли и спами с простотии и заяжданици.

Цитат

Аз предлагам на инженер миро20 да създаде тема "Всичко за проекта -избери сам име-"

Аз предлагам да прочетеш поне заглавието на темата :):)

Аз мога и да чета и да пиша. Ти за мен не се притеснявай инженере. Нещо не се кефя на линкове към сайтове в които с прекалено много думи и някои от тях даже умни, са написани лъжи. И после като погледнеш коментарите и се пробваш да сложиш някъде + при натискането на + се появяват 3 минуса. Това ако не е брутална манипулация на общественото мнение здраве му кажи. Сайта където видях това беше фактор или нещо подобно. Ти си спеца, виж там инженере.

Цитат

Нещо не се кефя на линкове към сайтове в които с прекалено много думи и някои от тях даже умни, са написани лъжи

Чудесно. Хайде бъди добър, дай пример за тези лъжи. Вместо да злобееш и обиждаш, толкова ли ти е трудно да дадеш някой пример ?

пп

Както виждаш, максимално се старая да филтрирам поне нещо от постовете ти което да е различно от "бла бла бла", и да е по темата

:)

Колкото тъпотия, е излял спонсора. :D

От тия дълги празнословия е пропуснал, че руснаците предложиха да имаме достъп до тръбата. И при добив на собствен газ, да ползваме трасето. Според изискванията на ЕС. То и за това, Северен поток не се ползва, с пълен капацитет. Защото се пазят свободни обеми, за други доставчици. :D  Дето ги няма, ама нали ЕС наложи такова изискване.

А сега какво правим? Ако се открие газ, по каква тръба ще се пренася? Или платения ще ходи с канчета, да сипва? А ония въображаеми трасета, дето щели да идват от Азербайджан, ми че те нямат толкова газ, колкото искат да продадът. :ph34r:

П.П Ама нали трябва да се пускат постове, че и в стари теми, от преди 6 години.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

Я дай цифрички ? кой какво и колко е предложил да се ползва ?

И цитат кое е простотия ?

Цитат

Ако се открие газ, по каква тръба ще се пренася?

Добър въпрос. Нормално ли е  за собствени източници , да питаме чужд монополист ? :)

То точно затова ЕС спря този пагубен олигархичен мафиотски проект.

Цитат

А ония въображаеми трасета, дето щели да идват от Азербайджан, ми че те нямат толкова газ, колкото искат да продадът.

От Азербайджан, Иран, Катар , защо не ? Ако се осъществи ВЕЧЕ започнатите интерконектори с Гърция ?

Катар е световен износител на газ, спрямо който Газпром е джуже. Не ги мисли какво и колко продават ... щото е смешно :)

Но викаш, по добре да плащаме скъпата газпромовска газ, щото е от бога Пу .... :)

Цитат

че и в стари теми, от преди 6 години.

Темата е абсолютно актуална. Къв ти е проблема ?? или ти е приятно да плащаш  една от най скъпата газ в Европа ?

Само защото коленопреклонно плащаш на Газпром и неговите дъщерни дружества у нас ?

преди 3 часа, AntiAlGor написа:

А сега какво правим? Ако се открие газ, по каква тръба ще се пренася?

Каквото направихме с Марици-те...пък българите..да го......:whist:..по тръба....

преди 9 часа, miro20 написа:

Я дай цифрички ? кой какво и колко е предложил да се ползва ?

И цитат кое е простотия ?

Добър въпрос. Нормално ли е  за собствени източници , да питаме чужд монополист ? :)

То точно затова ЕС спря този пагубен олигархичен мафиотски проект.

От Азербайджан, Иран, Катар , защо не ? Ако се осъществи ВЕЧЕ започнатите интерконектори с Гърция ?

Катар е световен износител на газ, спрямо който Газпром е джуже. Не ги мисли какво и колко продават ... щото е смешно :)

Но викаш, по добре да плащаме скъпата газпромовска газ, щото е от бога Пу .... :)

Извинявам се много ако сЪм ти засегнал чувствата, на теб няма ли кой да ти филтрира постовете ИнЖ?

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

Никой не ти пречи да ми филтрираш мненията. Ей го по горе рибката се скъса да реве как ми игнорирал постовете, пък пусто все отговаря... :)  със спам и обиди :)

Съжалявам ако тези  изрази които си подчертал по някакъв начин те засягат.

Характерно за много промити мозъци е че приемат всеки неудобен за тях израз към това което защитават, на лична основа.

Това не е мой проблем обаче.Не виждам нищо лошо в думите "монополист" , "изнудвач" , "пагубен олигархичен проект" и т.н.. просто защото това  е истина, която многократно доказах по горе.

И да, Газпром по сравнение с други доставчици , които също цитирах, е джудже. - КАтар е с 32% на световния пазар, следван от Австралия, МАлайзия, а РФ е  с дял 4.3 %

за последното - моля не ми прави забележка за моето лично пристрастие , богопреклонение , възхвала към един бог. Това си е мой избор :)

• 2 седмици по-късно...

Добра новина - начало на ТАП .

Докато путинските олигарси и техните пионки тук реват за ЮП и подобни мафиотски монополни проекти, диверсификацията за България вече придобива и някакви реални параметри.http://www.investor.bg/evropa/334/a/start-na-tap--oshte-edna-krachka-kym-mechtanata-gazova-diversifikaciia-na-evropa-217040/

Цитат

Годишното потребление на природен газ у нас е около 3 млрд. куб. метра годишно и над 90% от тях идват от Русия по един газопровод – през Украйна. За останалите количества разчитаме на вътрешния добив, но в последната година той се свива чувствително. 

По план търговската експлоатация на TAP трябва да започне в началото на 2020 година. През 2021 година пък изтича договорът, на базата на който купуваме газ от Русия. По думите на бившия енергиен министър Делян Добрев в него са описани точките, през които суровината влиза в българската газопреносна мрежа.

Това уточнение е много важно на фона на заканите на Русия да прекрати транзита през Украйна от 2020 година.

Всъщност газовата връзка IGB е ключова за дивесификацията на газовите доставки в България не само заради природния газ от Каспийския регион. Проектът все по-често се обвързва с плановете за изграждане на терминал за втечнен газ край Александруполис.

Чрез него регионът ще може да получава природен газ, включително и от САЩ, а изпълнението на плановете са в подкрепа на гръцките апетити за участие в разработването на новите газови полета в Средиземно море – край бреговете на Кипър, Египет и Израел, както и за привличане на газ от Иран.

бога Пу спокойно може да спира 2020г газта . Да видим как ще извива и наши ръце и тези на "непослушните" към Кремъл подконтролни зависими държави.

Стига сте яли ГМО...съвсем изтрещяхте....манипулациите нямат край...едва ли 7 милиона домакинства са "решаващият фактор",който ще убие икономиката на Русия...Ама нали ..да направим от мухата слон...В случая "експеримента" е много добре пресметнат ,от Гърция...ние като сме будали.......Аман от зомбирани олигофрени ...

преди 19 минути, NIKISHARK написа:

Стига сте яли ГМО...съвсем изтрещяхте....манипулациите нямат край...едва ли 7 милиона домакинства са "решаващият фактор",който ще убие икономиката на Русия...Ама нали ..да направим от мухата слон...В случая "експеримента" е много добре пресметнат ,от Гърция...ние като сме будали.......Аман от зомбирани олигофрени ...

Кой говори за ...."убиване икономиката на РФ" ???  Не разбирам защо трябва да си "зомбиран олигофрен" за това че ще имаме диверсификация и конкуренция на енергийните ресурси ?

Бих казал обратното - тези които се радват на монопола и изнудването на ЕДНА фирма, и се нервят при всяко споменаване на алтернативни , конкурентни източници /което означава и конкурентни цени/   , то точно тези са "зомбирани олигофрени".

Със риск ,пак да метнеш колегите от форума,в трета глуха..че чета, въпреки че си блокиран(което си е мое право)..и да ме обвиниш в "спам и обиди" ще отговоря.

Я пак си прочети поста и виж колко излишни епитети използваш (откакто си се появил във форума)...хайде сега пак да се замислиш и за определението "трол"..)...

Първо-техническият капацитет на проекта е от 3,до 5  млрд. м3/година

Второ-проекта е пренебрежимо малък за ЕС...като капацитет...

И трето-и на последният идиот му е ясно,защо  присъства там  специалният пратеник на САЩ по енергийните въпроси Амос Хохстийн ...

Четвърто-с гърци работа да си нямаш.....

Точно зомбиран олигофрен ,би приел по-скъпа диверсификация.....

преди 4 часа, NIKISHARK написа:

Точно зомбиран олигофрен ,би приел по-скъпа диверсификация.....

От цялата ти простотия, филтрирах единственото нещо , и то непотвърдено , върху което мога да си задам въпроса .

Хайде заповядай, поясни защо и какво ще е "по скъпо" в условията на една конкурентна среда, при  една диверсификация ??

Има ли по лошо положение от това което е в момента ?

Монпол на една фирма, на една олигархия- руския Газпром, на едни от най скъпите за Европа цени ? Плюс това и оскъпяване поради факта че трябва да изплащаме и тръбите солидарно , за които тръби и проект разходите скочиха некокократно.Значи  плащаме , с монопол за разпореждане само и единствено от Газпром !!?!??>????

Кой зомбиран идиот строи нови тръби и плаща за тях, при условие че и сегашното трасе е незапълнено ????

Какво хубаво видя в това, и защо така се нахвърляш срещу един евентуален конкурент или диверсификация на този едностранен монопол ? При условие че и сегашния транзит на съществуващите тръби не е запълнен ?

Не бих казал че който и да е човек , може да защитава тази теза, освен ако не е малоумен, или както ти го каза- зомбиран олигофрен.

Наистина,.. нямам думи...

техническият капацитет на проекта е от 3,до 5  млрд. м3/година

Чудесно . това напълно покрива нуждите на държавата. Нашето харчене на газ е дори под 3 млрд кубометра.

Второ-проекта е пренебрежимо малък за ЕС...като капацитет...

Забрави възможностите за включване на други източници ,дори и тези които вече са факт - корабите от САЩ, някои от които акостираха вече в Испания..

И пак за трети път питам - кому е нужна тръба, когато и днешните доставки не запълват съществуващите тръби ?

Отговора е един , и той не е икономически , а политически - заобикаляне на Украйна, /без никаква необходимост/  и осъществяване на путиснки амбиции за по големи продажби ..

Цитирах по назад какви са им амбициите.. а те са почти двойни ... от 400 към 800 млрд кубометра, само че.. на кого ще продават при тази конкуренция ?

Дори нашите продажници , чиито лобистки простотии четем и тук, да имат огромното желание за единстрвено и само руски монопол, пак не можем да им удовлетворим милиардните желания..

Толкова голям не можем да го смучем/лапнем... колкото и да се стараят мурзилките тук.. епа не можем  бе другари :)

Явно се плаща на пост...на някои...Що не си отворите тема,и там да си го 'смучете и лапате,без значение на размера..' вместо да прекроявате думите и мненията на всички "мурзилки и лобиращи"... във форума!?

А и още нещо,не намесвайте потребителите и техните мнения, с вашата позиция и лични интереси,относно лобирането....

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Явно се плаща на пост...на някои...Що не си отворите тема,и там да си го 'смучете и лапате,без значение на размера..' вместо да прекроявате думите и мненията на всички "мурзилки и лобиращи"... във форума!?

А и още нещо,не намесвайте потребителите и техните мнения, с вашата позиция и лични интереси,относно лобирането....

Нещо по темата ще кажеш ли ?

Лапането и смученето е именно на държавно ниво, в удовлетворяване на олигархичните интереси на мафиотската кремълска олигархия.

И че толкова една малка държава не може "да поеме" в удовлетворяването .

което ти и виждам други, не ви стига интелекта да осмислите .

Но като говорим за заплащане -  служителите в ЮП вземат доста прилични заплати , и то за "нищо не правене" :

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/05/17/2761736_v_jujen_potok_bulgariia_vzimali_po_4700_lv_mesechno/

4700 лв заплата не е никак лошо , особенно за прекратена дейност ? :)

И всичко това виси на бюджета на държавата, която продължава да изплаща тези апетитни заплатки .

Spoiler

"Уж неработещото предприятие "Южен поток България" продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно. Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 хиляди лева месечно, попита през профила си във Фейсбук Настимир Ананиев, заместник-председател на "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок.

Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души, пояснява Ананиев. Средната заплата на месец на човек е на 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, посочва депутатът. Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50 %, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината.

Забавно е, разни платени поплювковци, как вият. И как сме щели да се измъкнем, от руска зависимост, за да седнем на турска. За това им се плаща.

А че ЮП, щеше да създаде работни места, в най-бедния регион на Европа, за платените не е важно. За това, че България щеше да е първата дъжава, по пътя на тръбата, това не е важно. От нас щяха да зависят и руснаците и евро-гейтаците. :D

Ама за платените, е важно да плюят. И да викат, Путин е виновен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.