Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

преди 1 минута, miro20 написа:

Прочети си великата тъпотия която изръси, и ми посочи с какво ми опонираш , че нещо съвсем се изложи :)

Теб и Христос да слезе на Земята - не може да те спаси ! .....:lol6:

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

Не бе човек, аз винаги съм приветствал и говорел за диверсификация, за конкуренция, а от там и за сигурност в енергетиката, и ти ме цитираш за втечнения газ от сАЩ  дето ако е на конкурентни цени няма нищо лошо .

Казваш - ето това е диверсификация, и ми говориш колко съм тъп, с папагалски мантри, нямал съм достъп бла бла бла .... :)

Затова попитах - с какво ми опонираш, като аз казвам същото -ч е това е диверсификация и сигурност спрямо заплахите от монопол, в случая - руски

:)

така че.. бегом си препрочети  смехориите, защото виждам че плещиш глупости много по бързо отколкото ги осмисляш :)

Между другото, виждам че не си , но все пак прочети и  руския експерт Крутихин какво казва.  :)

Ако имаш ресурс да осмислиш .

• 2 седмици по-късно...

Ами сега?

https://news.bg/int-politics/germaniya-sryaza-sasht-za-prirodniya-gaz-ne-sme-koloniya-na-vashington.html

Мирко, четеш ли внимателно?!!

"Той също така подчерта, че има не само икономически, но и екологични проблеми с американския втечнен газ - LNG.

"Първият проблем е втечненият газ. В Германия се дискутира дали фракингът е приемлив като метод за производство на газ в САЩ. Руският газ е по-изгоден за нас от втечнения газ поради екологични съображения. Второ, американският газ не е конкурентен по отношение на цената в сравнение с руския газ", допълва депутатът."

Чета чета.. и че например за Австрия няма проблем :

Цитат

Австрия също така подкрепя и други канали за транспортиране на синьо гориво, включително доставката на втечнен природен газ (LNG) от САЩ.

Въпреки субективизма ти да вадиш едно само изказване, сигурен съм обаче в едно - че ЕС ще намери най изгодния и балансиран вариант, без никой да е "колония" на никого.

На този фон, дали осъзнаваш колко сме жалки ние, с нашия все още господстващ монопол ?

Същия политик който цитираш , би ти се изсмял в очите колко сме прости дето защитаваме един само монопол, ако погледне у нас ситуацията :)

Турция с рекордно нисък внос на руски газ. Същевременно увеличава обеми от Азербайджан и втечнен газ от световните пазари

http://pogled.info/svetoven/turtsiya-namali-do-minimum-vnosa-na-ruski-gaz.104588?fbclid=IwAR0NfLc6MQ_4A99wcsMUC4KUcldk4aZL0iXVmfxuw-VvjwBzDOmKSd5BMmY

Странна работа.. а ?

Ама те всички подкрепят, дори и аз, стига да е на изгодна цена!Ама за сега не е, като стане да заповядат!

Колко пъти съм ти казвал, докарайте газ на границата на България на цена колкото руската или по-ниска и ще купуваме от вас.

Е как бе ? Нали втечнен газ е скъп , нерентабилен и еко-вреден ?? И защо от Азербайджан , като по евтин, сигурен и мирен газ от руския, няма по света ?  :laughing4:

Тия турци мноо прости ще излезат начи... Как може д ане знаят тия неща !

Задължиха да разсекретят част от доклада до 31-ви

http://fsb.kasparov.ru/material.php?id=5CDED6BDE4636&fbclid=IwAR2TBbQSXX828r7X_FbeBlDN7vrHJJVgEeQBe-8oFGyZS2WEgIxY59p5VME

Предполагам ще излязат интересни подробности .

преди 5 часа, M.Николов написа:

за сега не е, като стане да заповядат!

Е това ти е най големия проблем. Отричаш всякакви инициативи за диверсификация, конкуренция и алтернатива, не виждам да критикуваш руския монопол, да не кажа.. винаги спориш и опонираш , и после казваш - като стане да заповядат.

Е как да стане нещо което отричаш :)

Да си чул нещо за географско положение?:wub:

Да си чул, че в средата на миналата година пуснаха газопровода ТАНАП?

Да не говорим, че пропускаш основното, потреблението на газ в Турция намалява заради валутната и икономическа криза в която изпадна Турция!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

А-ха, не става защото аз го отричам, а не защото не е икономически изгодно?:biggrin:

Разбери втечнения газ все още е по-скъп от нормалния газ идващ по изграден съществуващ газопровод!

Напротив. Не съм пропуснал.

Само че преди да "изтъквам" като теб този "факт" , си помислих.. дали няма да изглеждам тъпо на фона че , въпреки тази "криза" , обема от Азербайджан и  втчнена газ се увеличават и са приоритет за Турция.

И дали няма да изглеждам тъп  на фона на големите реклами на ТП , които игнорираха всичко друго и се радваха на великата евтина руска газ....

Ти замисли ли се дали  ще изглеждаш "тъпо"  ? Май не . :)

Относно географското положение се замислих много по отдавна от теб. Но спрямо нас. Не спрямо Турция. И за разлика от теб ми се стори адски тъпо да заровиш някокло милиарда вкарани в ЮП, и да пускаш  тръби за ТП, за да дойдеш пак на условията на ЮП, както се оказа другаря ви Путлер.

Странно е да си прозрял географските интереси на Турция, но да си сляп за географското положение на България.

Поне не съм видял нито един път да споменаваш това. Сигурно турските интереси са ти по важни.

Поправи ме ако греша.

А ти не можеш да разбереш друго, което също съм казвал .

- Че може и от Антрактида да внасяме газ, но да не ни извиват ръцете.

Колко е цената на националната сигурност, на фона на един изнудвачески монопол, за който не теоретически, а напълно реално станахме свидетели ?

Примера с Коледата 2015 г. когато ББ свика спешно министри от елхите  да решават "шегичката" на Газпром, които "случайно" са забравили за продължаване на договора ни за доставки  ? ?

Радвам се че след този пример се стреснаха и съвсем насериозно започнаха алтернативните проекти и с Румъния и с Гърция.

Само такива като теб не могат да проумеят тези толкова елементарни неща

И да се върна пак на цивилизованите страни, които нямат нищо общо с нас.

И Германия, и Турция и др имат алтернативи. И въпреки това, пак се обръщат към балансирани доставки , и не отхвърлят нито ВТГ, нито ТАНАП, нито Норвегия

Мисли малко.

преди 49 минути, miro20 написа:

Примера с Коледата 2015 г. когато ББ свика спешно министри от елхите  да решават "шегичката" на Газпром, които "случайно" са забравили за продължаване на договора ни за доставки  ? ?

Радвам се че след този пример се стреснаха и съвсем насериозно започнаха алтернативните проекти и с Румъния и с Гърция.

Така се засилиха, че още не са почнали да изграждат връзките!:wub:

Ми, не са, вчера съобщиха, коя фирма е избрана да строи връзката между България и Гърция, за връзка с Румъния въобще не се говори може би ще се ползва съществуващата по която в момента идва газа от Русия през Украйна.:hush:

преди 12 минути, M.Николов написа:

Ми, не са, вчера съобщиха, коя фирма е избрана да строи връзката между България и Гърция, за връзка с Румъния въобще не се говори може би ще се ползва съществуващата по която в момента идва газа от Русия през Украйна.:hush:

http://kanal3.bg/news/42516-Borisov-otkri-medzdusistemnata-gazova-vrazka-Balgariya-Rumaniya-%28SNIMKI%29

:hush:

"Междусистемната газова връзка България-Румъния е с обща дължина 25 км, от които 15,4 км на българска територия, 7,5 км на румънска територия и 2,1 км подводен преход през р. Дунав – основен и резервен газопровод. Тази година "Булгартрансгаз” ЕАД и „Трансгаз” С.А. подписаха договор с австрийската компания Хабау за изграждане на основния и резервния газопровод под река Дунав."

Последно, изградили ли са го?:)

Да. Изградено е. Инфото е от 2016 г. ако не си забелязъл. Като тази година се очаква пълноценното му изпозлване.Освен ако вече не се използва.

Други въпроси ? :)

Аха.. осра се и почна да ревеш.

Що питаш тогава кой какво изградил , след като "изместваш темата" ??? :)

Питаш ме за газовите връзки , което е по темата, и ти отговорих.

Не ти хареса, и почна да обвиняваш за "офтопици" . Нещо куца тука ?? :) :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.