Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

Какво още се дъвче? Ясно е че директната тръба до нас е най-евтина. След като слушаме пиндосите и най-вече оня дъртак, дето пукна ще плащаме отгоре. За няколкостотин километра повече пренос през Турция и строеж на тръба. до нас. Плюс турска надценка защото по техния закон всичко става тяхно и те го продават на колкото си искат. Точно както по друг техен закон в Турция живеят само турци. Никакви българи, арменци, кюрди, цигани и т.н. Като гледаш малоумията на политиците и се чудиш какви са тези чупки като можеше направо. Общо взето като чупките в кръста ,на нашите дървени кратуни. Е, те в тъпотията си не се посвениха да направят цената за построяване по 3,14 заради лакомите си задници. Като оня боклук с плитката за да си начисли транзитни такси да лапа разтрогна договора на страната си за 50$ и почна да плаща по 200$. Народа, не тя. И като не можа почна да краде газта за Европа. Стояха зимата около нова година на студено поне половината страна. И ние с тях. Защото нашето изчерпано находище Чирен, кръстено "хранилище" може да даде само 1/4 от нуждата на страната. То на тиквата всичкото му такова - щял да добива. Какво,  бе? И Галата вече е изчерпано, ще стане като Чирен ли? Изваждаме накакъв газ, след това пък се набутваме обратно да го пълним.  Като приказката за двете мутри и стодоларовата банкнота, която си менкали оборот да става. Това, че и двамата междувременно хапнали малко екскременти  - оборот да става. 

И последното несъсипано кътче Силистар било някакво находище. Преди няколко години се оказа че на доган баща му сложил бариера на пътя защото минавал през негова земя. Да събира пари от колите. Продажна пасмина, ей. Гьостерицааааа . . . . .  

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

преди 3 минути, Филипов написа:

Плюс турска надценка защото по техния закон всичко става тяхно и те го продават на колкото си искат.

Това май е най смисленото което можах да синтезирам от емоционалния ти пост.

Ако е вярно , защо тогава "братушките" не искат да участват в хъб с търгове и продаване, а искат да ни изпозлват само като транзитна тръба ?

С евентуални таксички само ?

Още един коз за това как искат да ни клатят рашистите. Значи всички други могат да си обявят за собственост и купуват газта, и руснаците азербайджанска, и да и праскат надценка 40% , и турците руската газ, а ние не ?

Николов, нещо да кажеш ? :)

на 12.03.2019 г. в 23:55, miro20 написа:

Те са правили и по извратени неща - като това дето ни осъдиха да заплатим млрд и отгоре за реакторите, без официален държавен договор и ангажимент.

Абе Миро, ти, мислиш ли когато пишеш? Как тъй ще ни осъдят без да сме поели официално ангажимент и какво извратено има в това?Да не би арбитражния съд да е руски?

Някой го играе лошото/добро ченге :) или тоягата и моркова.... 

https://www.mk.ru/economics/2019/03/22/gazprom-predlozhil-sereznoe-snizhenie-cen-na-gaz-dlya-ukrainy.html

на 20.03.2019 г. в 8:31, badr написа:

Абе Миро, ти, мислиш ли когато пишеш? Как тъй ще ни осъдят без да сме поели официално ангажимент и какво извратено има в това?Да не би арбитражния съд да е руски?

Мисля мисля. :)

А вие си сверявайте инфото малко преди да опонирате.Официален договор НЯМА. Подписано е допълнение някакво към общото споразумение .

Да, руснаците са започнали поръчката, да, дадено им е дори май капаро, и именно това е основание на арбиражния съд да каже че сделка реално има, и да ни осъди.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/09/21/2831281_hronologiia_na_proekta_aec_belene/

5 ноември 2008 г.
Въпреки липсата на договор, бившите двама изпълнителни директори на НЕК подписват Допълнение 5 към споразумението, с което поръчват оборудването с дълъг цикъл на производство на стойност 673.9 млн. евро.

Дано някой сегашен директор на държавна компания не поръча на своя глава например космодрум....

Че пак ние ще плащаме....

преди 4 минути, miro20 написа:

Мисля мисля. :)

А вие си сверявайте инфото малко преди да опонирате.Официален договор НЯМА. Подписано е допълнение някакво към общото споразумение .

Да, руснаците са започнали поръчката, да, дадено им е дори май капаро, и именно това е основание на арбиражния съд да каже че сделка реално има, и да ни осъди.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/09/21/2831281_hronologiia_na_proekta_aec_belene/

5 ноември 2008 г.
Въпреки липсата на договор, бившите двама изпълнителни директори на НЕК подписват Допълнение 5 към споразумението, с което поръчват оборудването с дълъг цикъл на производство на стойност 673.9 млн. евро.

Нищо не мислиш.И въобще можеш ли да четеш?? Къде  съм написъл има договор? Написъл съм ангажимент.Формата му е отделен въпрос.След като арбитражния съд е произнесъл значи сделката е факт.Може да не ни харесва изхода и, но навсякъде по света поръчаш ли нещо го плащаш.Нормална търговска практика,Нищо извратено не виждам.

Ще се повторя какво АЗ казах :

...... дето ни осъдиха да заплатим млрд и отгоре за реакторите, без официален държавен договор и ангажимент.

Договор НЯМА, а след като не е ясна съдбата на цялостния проект Белене към него момент , то не виждам как държавата се е ангажирала с нещо !

Има подписано допълнение към споразумение от директорите на НЕК.

И да, казах че реално сделка има, и това е основание за осъждането ни.

Но държавен договор и ангажимент - НЯМА.

"Извратеното" го разбирай със саркастичното ми споменаване за космодрума ...

преди 1 минута, miro20 написа:

Ще се повторя какво АЗ казах :

Тази тъпанарщина няма смисъл да я повтаряш.Съдът се е произнесъл, че има ангажимент.Ти ако не виждаш си измий очите, може и да помогне.

Аз съм се аргументирал пределно ясно . Договор и ангажимент по проект който никой не е имал ясна представя какъв ще бъде, както и до ДНЕС не е ясен ще го има ли   - НЯМА.

Виждам че се гърчиш защото самия ти не знаеше това нали :)

Само че това не е мой проблем

преди 2 часа, miro20 написа:

Аз съм се аргументирал пределно ясно

Да! Ти си опита да се аргументираш. Вярно, невероятно тъпичко, но се опита.

преди 2 часа, miro20 написа:

Договор и ангажимент по проект който никой не е имал ясна представя какъв ще бъде, както и до ДНЕС не е ясен ще го има ли   - НЯМА.

Виждам че се гърчиш защото самия ти не знаеше това нали :)

Само че това не е мой проблем

Ти можеш да виждаш гърчове, където и когато пожелаеш.Нямало договор, нямало ангажимент, но съдът взел, че намерил ангажимент.А може съдът да се е гърчил, та откъде ще знае съда че имало ангажимент.И понеже нямаме ангажимент, решили просто  ей така, за кеф да ни осъдят.А бе попаднали сме на кофти съдии.

И разбира се това не е само твой проблем, щото сметката я плащаме всички.

Мисля пределно ясно стана "кой мисли" , което попита в началото, нали :)

И се моли някой идиот директор от държавна фирма без договор да поръча космодрум.

Защо не и совалка ?

Добре че бе скандала с апартаментите, да си припомним въпросния бивш директор на НЕК

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/t-traykov-za-parvanov-az-go-uvolnih-ot-nek-toy-stana-predstavitel-na-darzhavata-v-lukoyl

Цитат

"През 2011 година заявих на руснаците, че докато нямаме окончателен договор бих искал да не произвеждат оборудване за АЕЦ. Казах им, да не произвеждат повече неща, за да ограничим щетите. Имаше решение. Мандатът бе замразяване на проекта до окончателен договор. В деня преди изтичане на срока Красимир Първанов, който еше представител на НЕК ми каза, че е подписал руската версия за АЕЦ ”Белене”. Казах му веднага, че го уволнявам. Заради това, което той направи платихме много повече оборудване. Имаше съпротива за уволнението, но премиерът прие моята теза и прие решението ми", съобщи пред бТВ бившият министър на икономиката Трайчо Трайков за уволнението на тогавашния шеф на НЕК Красимир Първанов, който пък днес бе уволнен от премиера Борисов заради скандала с апартаментите.

Той коментира и завръщането на Първанов на висок пост като зам.-министър:

"Няма разумно обяснение за това. Не може при такава ситуация, която се е случила в живота ти, с негативен ефект, да те върнат обратно. Когато бе номиниран, имаше отрицателен ефект от всички работодателски организации", посочи Трайков.

Той припомни, че между двете уволнения Първанов е бил представител на държавата в "Лукойл" и добави, че предложението е на Валери Симеонов.

Какво да коментираме повече...

Това че държавата и управлението е нямала официален договор, нито ангажимент,  е ясно... Но се оказва че въпросния Първанов е действал като чист  продажник и проводник на чужд интереси .

Който освен че набута държавата с 1.2 млрд щети по този проект, но и е "награден" с пост като представител и държател на "златна акция" в Лукойл.

Е след като е доказан продажник и лобист на руски интереси, какви интереси според вас е защитавал като представител на дръжавата в Лукойл ????

И последно ... За да успее да направи всичко това, очевидно не е промотиран сам....

Смятайте колко ни е прогнила държавата....

От Биволъ също коментират скандалния Първанов

https://bivol.bg/anexe-12-krasimir-parvanov.html?fbclid=IwAR1cj4Wa3XX-R8_I_jpuY1Q3YhIcpO1Y_eDMnftUvmPxEhNq68Ym_I6HgHo

Лично аз не съм съгласен с насоката и внушенията че видиш ли , ББ еднолично е разпоредил на тоя да подписва. :)  Тъпо и нелогично, защото е можело по далеч по пряк начин да постигне същото :)

Цитирам статията единствено заради подробностите и документите.

на 24.03.2019 г. в 2:58, miro20 написа:

Мисля пределно ясно стана "кой мисли" , което попита в началото, нали :)

Точно това попитах.И наистина стана ясно.

на 23.03.2019 г. в 8:44, miro20 написа:

Договор НЯМА, а след като не е ясна съдбата на цялостния проект Белене към него момент , то не виждам как държавата се е ангажирала с нещо !

Ето какво пише в съдебното решение.

Цитат

На страница 110 от арбитражното решение се коментира, че за разлика от предишните анекси, дванадесетият съдържа “взаимен ангажимент за страните”

Наистина какво да се коментира.Ти пиешеш няма ангажимент, а съдът казва има.

Е да де. Заради подписа на този продажник !

Никога държавата не е имала ангажимент, и това го казва именно министъра тогава - Трайков !

Нито договор !

Подписа е на своя глава от Първанов като директор на НЕК, направено в последния момент и очевидно обслужващ "руския вариант " на АНЕКСА.

Не знам още колко ще се гърчиш и да казваш на очевидно черни неща - бяло.

преди 11 минути, miro20 написа:

Е да де. Заради подписа на този продажник !

Никога държавата не е имала ангажимент, и това го казва именно министъра тогава - Трайков !

Нито договор !

Подписа е на своя глава от Първанов като директор на НЕК, направено в последния момент и очевидно обслужващ "руския вариант " на АНЕКСА.

Не знам още колко ще се гърчиш и да казваш на очевидно черни неща - бяло.

Руснаците  , когато трябва да постигнат нещо те или подкупват, или изравят нещо компроментиращо и изнудват,или просто заплашват дори членове на семейство. То това са практики на всички ,но за тях просто е по-грубо, по безцеремонно, не изтънчено и финно!😁

Виж коментарите. Има доста по смислени от самото видео :)

Ти да видиш!!  Германия , която си има най изгодни условия и за руски ,  за норвежски и др газ, строи нови терминали за втечнен газ .

https://www.dw.com/ru/берлин-устранил-главное-препятствие-для-сооружения-спг-терминалов/a-48082929?maca=rus-facebook-dw&fbclid=IwAR1gcSToODEIZTZEd9wxVeg29IjFOzc1mNfsYkxWfH3961gOwr_mnxLwqZ8

Ако бях "български путинист" , бих казал - Мноо са прости , нали ? Харчат малоумно милиони за скъпа хамериканска, катарска газ, като си газят в най добрата - руска :) :) :)

Ти да видиш, това е ясно от няколко месеца.:D

И е в опит да спрат протестите на САЩ срещу "Северен поток 2".Не, че много имат желание да купуват по-скъпа американска газ.

Ейго на. "насила ги карат да купуват скъпа газ"

Точно за това "мислене" говоря .  :lol6:

Чети бре, "мислител"!:hush:

https://www.investor.bg/evropa/334/a/germaniia-stroi-lng-terminal-na-fona-na-kritikite-za-obvyrzanost-s-ruskiia-gaz-265297/

"Тоест проблемът нито е логистичен, нито е политически, посочва още германското издание. От години Германия получава газ от Русия, Норвегия и Холандия през газопроводи. Тръбният газ е по-евтин от втечнения, който се нужда е от специални съоръжения за втечняване, а след това и от специални терминали за разтоварване.

Освен това танкерите, които пренасят LNG, са и по-големи замърсители на околната среда, пише още Handelsblatt."

Чета чета :) 

Германското правителство също коментира, че няма нищо против доставките на LNG от САЩ.

"Ако втечненият газ от САЩ пристигне до Германия на конкурентни цени, ще бъде прекрасно за нас", коментира Норберт Бракман, член на управляващата партия на Ангела Меркел.

Тоест проблемът нито е логистичен, нито е политически, посочва още германското издание. От години Германия получава газ от Русия, Норвегия и Холандия през газопроводи.

:)

а ти пак доказваш че мисленето ти е "на дребно" и не виждаш по глобалната политика в тези терминали . Или както го казах по горе "логика на типичен български путинист"

Германците  , за радост, не са пример за неразумни, нелогични действия и зависимост, а именно за прагматичност и  в свой интерес.

Всеки месец , всеки жител на Абу даби получава 4 000$ от доходите от нефт.

Коментара на видеото е... Да, и в РФ гражданите от народа получават дивидент от нефта. Тези граждани ги знаем поименно :)

Цитат

Ако втечненият газ от САЩ пристигне до Германия на конкурентни цени ...

Ако втечнения газ от САЩ пристигаше до България на конкурентни цени...нямаше да има нужда от южен,северен,турски..тап..танап...цап,царап..и всякакъв вид потоци...

само че това ще стане ,когато открият безопасен начин за телепортация.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.