Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесорите Wolfdale - вече в продажба

Featured Replies

Както е известно, на 20 януари 45 нм двуядрени процесори Core 2 Duo трябва да са вече в продажба. Инженерните образци на Wolfdale се клокват безпроблено до 4.5-4.7 ГХц при използването на въздушни охлаждания и , по тази причина, интересът към тях е оправдано висок.

Южнокорейският сайт BrainBox днес съобщи за появата в продажба на процесори Core 2 Duo от серията E8xxx на базата на 45 нм ядро Wolfdale.

e8500_01.jpg

Така изглежда кутията на Core 2 Duo E8500 (3.16 ГХц) .

e8500_02.jpg

Процесорът Core 2 Duo E8500 (3.16 ГХц) поддържа шина 1333 МХц,, снабден е с 6 MB L2 Cache и има маркировка SLAPK.

Много съм навит на един Е8ххх ... само че съм пропуснал една важна информация - какъв чипсет ми трябва? Върти ми се нещо с х48, но не съм сигурен и затова питам.

• Автор
Много съм навит на един Е8ххх ... само че съм пропуснал една важна информация - какъв чипсет ми трябва? Върти ми се нещо с х48, но не съм сигурен и затова питам.

Всичко от Р31 нагоре, че дори и някои модифицирани 945 cool.gif ( и 965Р в това число )

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Ей това им е хубавото на Интел.

Всичко от Р31 нагоре, че дори и някои модифицирани 945

И защо изпуснахте Nvidia 650i и 680i както и най-новия? И те са чипсети и си поддържат Wolfdale :) Както и лудия 975X чипсет...

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Ммммм. Много много добре. Радвам се, че съм останал с погрешни впечатлeнея. А може би просто си мисля за Nehalem.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
А нещо за цени споменава ли се?

* Core 2 Quad Q9550 (2.83 ГХц, 2 х 6 Мб L2 Cache) -> $530;

* Core 2 Quad Q9450 (2.66 ГХц, 2 х 6 Мб L2 Cache) -> $316;

* Core 2 Quad Q9300 (2.5 ГХц, 2 х 3 Мб L2 Cache) -> $266;

* Core 2 Duo E8500 (3.16 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> $266;

* Core 2 Duo E8400 (3.0 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> $183;

* Core 2 Duo E8300 (2.83 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> цената не е определена;

* Core 2 Duo E8200 (2.66 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> $163;

* Core 2 Duo E8190 (2.66 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> $163.

Това са препоръчителните цени на Intel за партида от 1000 бр.

Това са препоръчителните цени на Intel за партида от 1000 бр.
Да-а-а...Задава се пазаруване... cool.gif

Значи би трябвало E8200 да се вмести в сегашната цена на E6750, а ако търговците са благосклонни, дори трябва да го пуснат и на по-ниска. И пак почват сметките, кой ще се клоква по-добре . Аман :)

Значи би трябвало E8200 да се вмести в сегашната цена на E6750, а ако търговците са благосклонни, дори трябва да го пуснат и на по-ниска. И пак почват сметките, кой ще се клоква по-добре . Аман :)
Клока на който и да е процесор,спрямо Е6750,за мен е предизвестен...Разбира се,това е лично мнение.
Клока на който и да е процесор,спрямо Е6750,за мен е предизвестен...Разбира се,това е лично мнение.

Пропусна думата "засега"...

И защо изпуснахте Nvidia 650i и 680i както и най-новия? И те са чипсети и си поддържат Wolfdale :P Както и лудия 975X чипсет...

Защото дъната с Nvidia 650i и 680i официално не поддържат Пенрин. Asus и DFI са се захванали да пишат биоси за свойте продукти с 680i, защото техните дъна са призведени по различен от препоръчания от Nvidia дизайн. За 650i и дума не може да става.

За 975X няма нищо официално. Отначало Asus пуснаха на официалния си сайт нов биос за P5W DH Deluxe, но след няколко дни го свалиха. При другите марки не знам как е. Дано се вземат в ръце и да пуснат поддръжка, защото малко ме е страх да слагам home-made биоси.

Ааа, да - в един руски форум официален представител на Asus за Русия писа, че с дъната на 975X и новите процесори все още се провеждали тестове...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

* Core 2 Duo E8200 (2.66 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> $163;

* Core 2 Duo E8190 (2.66 ГХц, 6 Мб L2 Cache) -> $163.

Тези двата нещо не ми се вписват в картинката.Каква е рразликата между тях.......Множителят ли?....До колкото виждам са на еднаква цена и с еднаква честота и размер на кеша.....А тази цена като са я обявили 163$(за тези двата специално) в България ше доидат сигурно около 175-180$. :P

Тези двата нещо не ми се вписват в картинката.Каква е рразликата между тях.......Множителят ли?....До колкото виждам са на еднаква цена и с еднаква честота и размер на кеша.....А тази цена като са я обявили 163$(за тези двата специално) в България ше доидат сигурно около 175-180$. ;)

Имай впредвид, че това са цените за 1000 бройки. Към тези 180$ добави още 20-30 ....

Имай впредвид, че това са цените за 1000 бройки. Към тези 180$ добави още 20-30 ....

Да прочетох,че е за 1000 бройки но мислех че ще доидат малко по-евтини(под 200$) ;)

@кокомил Не съм го прочел,но не съм се съмнявал,че не си написал. ;)

Пропусна думата "засега"...
Имам предвид забележително лошия клок на Е6750,което обезмисля предложената от теб поправка...
  • Автор
Имам предвид забележително лошия клок на Е6750,което обезмисля предложената от теб поправка...

Да де, като "забележително лош клок" определяш честота от 3680 МХц ( при 2.6 ГХц default) cool.gif

Ами с бокса си поддържа без проблем температура 68 градуса при 100% натоварване с часове ( NFSPS) на честота 3.44 GHz ( засега) и без каквито и да е вентилатори - вкарващи или изкарващи въздуха в кутията. Това са 28%. Ако на това му викаш лош клок, не знам какво за теб е добър. Може би визираш E2160. По тая логика аз мога да се постарая с по-добро охлаждане да мина 4 GHz. Предното ми селеронче гонеше 80 градуса при 18 % клок([email protected]) и изиграх F.E.A.R. с отворен капак на кутията.

А по темата. Тия процесорчета ще са супер, поне докато не излязат приложения, оптимизирани за четириядрените им събратя. А за игри мисля, че няма да има нищо по-добро от едно 82(4)00 за 300-350 лева другия месец. Тая технология май предполага по-ниско енергопотребление и по-ниска температура( а и по-ниски производствени разходи), ама ще видим, дали си заслужава, като се появят цените в България. Ако са нещо като 8800GT, цена няма да имат. Само да не се повтори номера с картите HD38**.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Може би имаше предвид че немогат да се клокват на 100% като серията 21xx.

Може би имаше предвид че немогат да се клокват на 100% като серията 21xx.

Да и аз това си помислих, но реално има един показател, който никъде не съм срещал( поне не съм търсил). Това е производителност/цена/свършена работа/геймърско удоволствие/предстоящи и възможни ъпгрейди/ ...и каквото душа сака, за да е доволна ;)

Редакция: това е така нареченият " най-добър избор, без да се ограничаваш от нищо"

Редакция: това е така нареченият " най-добър избор, без да се ограничаваш от нищо"

Ако няма ограничения не е интересно.

Интересно е и още как! Почваш да се питаш, с какво един четириядрен превъзхожда твоя, след като в игровите тестове твоя дава няколко процента по-добър резултат от четириядрения, който е със 150 лева отгоре. После прочиташ някъде из мрежата, че евентуално 2008 година ще излязат игри , оптимизирани за четириядрени процесори. Всички обаче знаем кога излизат игрите - есента. До тогава има време да набия тъпаните на тия с четириядрените ;)

Редакция:

Интересно, защо чак сега ми просветна, че Интел продължават главно с двуядрените процесори и то по новата технология. Явно доста се влияя от мнения. А какво стана със старите четириядрени?

Ами с бокса си поддържа без проблем температура 68 градуса при 100% натоварване с часове ( NFSPS) на честота 3.44 GHz ( засега) и без каквито и да е вентилатори - вкарващи или изкарващи въздуха в кутията. Това са 28%. Ако на това му викаш лош клок, не знам какво за теб е добър. Може би визираш E2160. По тая логика аз мога да се постарая с по-добро охлаждане да мина 4 GHz. Предното ми селеронче гонеше 80 градуса при 18 % клок([email protected]) и изиграх F.E.A.R. с отворен капак на кутията.

А по темата. Тия процесорчета ще са супер, поне докато не излязат приложения, оптимизирани за четириядрените им събратя. А за игри мисля, че няма да има нищо по-добро от едно 82(4)00 за 300-350 лева другия месец. Тая технология май предполага по-ниско енергопотребление и по-ниска температура( а и по-ниски производствени разходи), ама ще видим, дали си заслужава, като се появят цените в България. Ако са нещо като 8800GT, цена няма да имат. Само да не се повтори номера с картите HD38**.

e6750max2cp5.gif

Това е добър клок.Но с инженерен образец.Щом ти убягва логиката,опитай да минеш 4GHz-с каквото искаш охлаждане.Но като ти вървят игрите,за какво ли...

В борбата е славата,110% подкрепям :clap: !

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.