Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесорите Wolfdale - вече в продажба

Featured Replies

В борбата е славата,110% подкрепям ;) !

Аман от борба :P Близо 24 часа се боря с цялостен клок на системата и след хиляди рестарти, забивания и тем подобни, успях да постигна онова в подписа ми. Баси, за 600 точки в 3DMark '06 загубих уикенда!Мислех си, че компа забива при NFSPS и FarCry заради проблеми с паметта, процесор, дъно, клок на видеопаметта, а се оказа че най-слабото място на моята 8800GT е клока на ядрото и шейдърните процесори, които стигнаха до 8 % и толкова. Като имам време другата седмица, може да продължа с процесора и паметта отново. Но и 3520 MHz ми се струват достатъчни засега.

Наистина май, че в борбата е славата. Сега поне ще заспа спокоен :wors:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
Но и 3520 MHz ми се струват достатъчни засега.

Точно това имаше предвид и питон357 ;) От 2.66 се стига сравнително лесно до 3.4-3.5 ГХц - а опитай да минеш 4-те Гхц да видиш к,во се вика борба cool.gif

Иначе, поздрави за добрия резултат на 3DMark'06 :yanim:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Точно това имаше предвид и питон357 :) От 2.66 се стига сравнително лесно до 3.4-3.5 ГХц - а опитай да минеш 4-те Гхц да видиш к,во се вика борба cool.gif

Иначе, поздрави за добрия резултат на 3DMark'06 ;)

Благодаря! Така си е и затова не мисля да се опитвам да вдигам още честотите с боксовото охлаждане и без поток в кутията. Еверест ми показва 69-70 градуса след час тест за стабилност при температура в стаята 20 градуса. ТАТ пък ми показва с дестина градуса по-малко и не знам на коя програма да вярвам. Ако наистина е 50-52 градуса температурата на процесора, май има още доста потенциал и с боксовото охлаждане. Обаче ме е страх с това захранване. Ей тук не знам защо допуснах тая грешка да взема 450 ватово angry.gif ( щото не може да се излезе наглава с разбирачи)

Ей тук не знам защо допуснах тая грешка да взема 450 ватово angry.gif ( щото не може да се излезе наглава с разбирачи)

Ако захранването е марково не виждам причина да се притесняваш-запознат съм с конфигурацията ти и не мисля,че дърпа повече от 380-400 вата в най-лошия случай... :) Какво по-точно те притеснява....

Първо запознанство с Wolfdale. Интересно впечатлени прави прираста от увеличени обем на кеш паметта от 4 на 6МВ и новите SSE4.1 инструкции при еднаква честота на Conroe и Wolfdale. А и възможностите му за овърклок изобщо не са лоши:

3,66GHz при 1,114V04-cpu-3657.png

4,37GHz при 1,464V15-cpu-4370.png

Toва са резултати на въздух със Zalman CNPS9700.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ами май с водно охлаждане като пич ще направи 5G.А на фреон или с сух лед,вече не мога и да помисля колко прави.Или това интересно видео.ПЦ е потопено в минерално масло диелектик и пича от време на време мята едно сухо ледче.

Редактирано от jorji (преглед на промените)

Първите представители на новата фамилия са вече в продажба (Мост), този по-евтиния е на цената на 6750, е почти, нямат направено описание затова им комвам данните:

C2 DUO E8200/2.66G/1333/6M BOX - 210.00 USD без ДДС

C2 DUO E8400/3G/1333/6M BOX - 236.00 USD без ДДС

Очаквам и първи тестове на живо от съфорумниците, както и едно сравнение между 6750 и Е8200 ;)

• Автор
Първите представители на новата фамилия са вече в продажба (Мост), този по-евтиния е на цената на 6750, е почти, нямат направено описание затова им комвам данните:

C2 DUO E8200/2.66G/1333/6M BOX - 210.00 USD без ДДС

C2 DUO E8400/3G/1333/6M BOX - 236.00 USD без ДДС

Очаквам и първи тестове на живо от съфорумниците, както и едно сравнение между 6750 и Е8200 ;)

Според тестовете , показани в нет-а - Wolfdale се клоква без проблем над 4 ГХц на въздух !

Един резултат от "по-слабия" E8200 , който обаче е на вода - цък

Ето ти едно между E8400, E6850 и QX9650 ("за цвят" както се казва) - ЦЪК

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Takaaaa... Някой има ли идея, дали ъпгрейда на E6750 с някой Е8*** ще си струва? Все си мисля - 45 nm технология - по-малко разходи за производителя, следователно по-ниска цена на пазара. Обаче си мисля, че и AMD( или ATI, вече не знам) имат ниски разходи, но продават видеокартите си скъпо. И още нещо ми се върти в главата. Фирмите в момента са фул с E6*** и докато ги продадат, цените ще се доближават до серия 8. Значи би имало сметка да се ъпгрейдва в тоя момент ( както стана с новите предложения на NVIDIA). Или...?

Takaaaa... Някой има ли идея, дали ъпгрейда на E6750 с някой Е8*** ще си струва? Все си мисля - 45 nm технология - по-малко разходи за производителя, следователно по-ниска цена на пазара. Обаче си мисля, че и AMD( или ATI, вече не знам) имат ниски разходи, но продават видеокартите си скъпо. И още нещо ми се върти в главата. Фирмите в момента са фул с E6*** и докато ги продадат, цените ще се доближават до серия 8. Значи би имало сметка да се ъпгрейдва в тоя момент ( както стана с новите предложения на NVIDIA). Или...?

Аз ще те посъветвам да не си хвърляш парите. Е6750 може да ти държи безпроблемно още поне 1 година. След това - QX9xxx. (освен ако не решиш да правиш нещо с новия сокет)

• 2 седмици по-късно...

Бях се хвърлил на Е6750,но реших да поизчакам Е8400.Вече е поръчан от Most :) .Ще споделя впечатления скоро :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.