Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е според вас куче и котка да живеят в една къща?

Featured Replies

Как мислите, дали ще се понасят?

Споделете с нас мненията си .... пък ако имате и снимки още по добре :yanim:

Редактирано от angelique (преглед на промените)

Абсолютно възможно само дето не знам как ще се грижиш и за двете животни. Една съседка има персиец и немска овчарка и двете са страшни нямам думи :yanim: Само че не може предполагам да купиш (или да ти подарят - знам ли) 2 възрастни животни дето не са се виждали преди това и да ги сложиш под 1 покрив - ситуацията става взривоопасна

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

• Автор

аз попаднах в подобна ситуация, само че с две котки в една къща. Значи аз си имам котарак от 4 години и си го обичам супер много и заради тази обич не го лишавам от нищо. и благодарение на това сега е супер глезлъо, супер егоистче и се мисли за крал на котките от нашата улица( пускам и го навън да си излиза) :) :). не яде нищо друго освен от специалните храни за котки и чисто несурово месо. свикнал е цялото внимание да е върху него. Обаче един ден реших да си взема още едно коте-бебче. Взах бебчето и се прибрах у къщи. Гледам големия си спинка. Бебчето го сложих върху големия, той си отвори очите и сънливо го погледна и не реагира по никакъв начин. В следващата секунда изхвърча като ракета и се скри под стола, почна да съска и да ръмжи. Посегнах да го взема, но се опита да ме ухапе и го пуснах в другата стая. По-късно повторих още веднъж, но се получи същото. Неможа да го понесе. Принудих се малкото да го подаря на една приятелка... и така..;)

post-102181-1199668541_thumb.jpg това е бебчето

post-102181-1199668970_thumb.jpg а това- глезлъото :)

Пак добре, че не е направил нещо на малкото :)

• Автор
Пак добре, че не е направил нещо на малкото :)

ако не бях там със сигурност щеше да го набие biggrin.gif

ако не бях там със сигурност щеше да го набие biggrin.gif

Хаххахахахахахахах ти за това ли му готвиш тази лаеща изненада сега :):) Представям си реакцията му буди се и срещу него някакво същество с кучешки дъх - WTF буден ли съм или не biggrin.gif

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Много относително, трябва да са от малки .Аз имам два ротваилера от една родилка брат и сестра , през деня бягат и си играят заедно или спят сгушени.

Когато бяха на 5 месеца , преди месец мъжкия пиеше вечерта вода от басеина и се подхлъзна и падна и не можеше да излезе само предните му крака

и главата бяха на ръба , тогава женската скочи и го захапа за врата и го изкара. Друг път пък женската я бях оставил при един ветиринар за една вечер

мъжкото беше умърлушено и воопше не яде. Ще кажете голяма любов . Та тия два звяра всяка вечер или почъи на разъмване се бият почти до кръв, направо не е за вярване и не знам какво да ги правя.

• Автор
Хаххахахахахахахах ти за това ли му готвиш тази лаеща изненада сега :help::) Представям си реакцията му буди се и срещу него някакво същество с кучешки дъх - WTF буден ли съм или не biggrin.gif

исках да си взема хъски ама сигурно пак няма да стане моята работа laugh.gifbiggrin.gif

Много относително, трябва да са от малки .Аз имам два ротваилера от една родилка брат и сестра , през деня бягат и си играят заедно или спят сгушени.

Когато бяха на 5 месеца , преди месец мъжкия пиеше вечерта вода от басеина и се подхлъзна и падна и не можеше да излезе само предните му крака

и главата бяха на ръба , тогава женската скочи и го захапа за врата и го изкара. Друг път пък женската я бях оставил при един ветиринар за една вечер

мъжкото беше умърлушено и воопше не яде. Ще кажете голяма любов . Та тия два звяра всяка вечер или почъи на разъмване се бият почти до кръв, направо не е за вярване и не знам какво да ги правя.

те явно по този начин се забавляват biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Зависи дали се разбират. Попадал съм на много такива случаи и е напълно възможно.

Напълно възможно е АКО се гледат и двете животни от малки заедно.

Здравей !

Напълно е възможно ! Малкото ми куче /пекинез/ го отгледа най-старата ни котка . Спяха заедно в една касетка за домати . Тя му "казваше" какво да прави - кое е добре и кое е зле . Така беше цяла година . ... Сега , когато стана домашен и види котка на улицата - целия започва да трепери и да скимти . А когато го заведем на селото , от където го взехме - започва да търси котката . Отива при нея и започва да я гали и да се умилква у нея . По-голямото ми куче също е свикнал с котките , само че мрази да му ядат от храната . Иначе ги допуска до себе си .

Значи е възможно !

Как мислите, дали ще се понасят?

Споделете с нас мненията си .... пък ако имате и снимки още по добре ;)

Че що да не може? Бтв аз имам 2 котки (женско на не знам колко години вече(може би 3..)и детето му(последното(предишните сме ги давали защото бяха повече а сега бяха 2 и едного го убиха(някой го е изял sad.gif ))) и се понасяха, но само докато мъжкото (детето) беше малко. После Майката почна да го съска и ако се навре у нея отнася по една-две лапи. Вече мъжкото стана по-голямо от майка си обаче още го е страх(брей, уважение xD) :| Аз също съм глезил майката. Ето например един път разглеждам едно списание и съм я пуснал вътре( щот навън зима и студ...) и понеже тя трябва да е в центъра на вниманието с цялото си нахалство седна въху списанието и сапочна отвреме на време да ме побутва да я галя. biggrin.gif:) Едниственото нещо, което ми е неприятно в това да гледам 2 котета е, че да кажем съм взел едното в мен да го галя, а другото ме гледа като отлъчено или изоставено и ми става много гадно. Аз бих пробвал с куче и котка. По това, което разказа за малкотокоте с кучето ще пада голям фън... biggrin.gif:);) А и виж - ако кучето е малко предполагам ще свикне с котето и нищо няма да му прави (да го бие нампримен(ама като порасне малко може да по4не да си играе и да изцеди силичкте на котето biggrin.gif )), а за котето не би трябвало да се притесняваш - няма да може да го набие (най-много да се помъчи, но както казах ще е голям смях :P;) ) След време котето може и да свикне с него но не съм специалист. (:

Напълно възможно е АКО се гледат и двете животни от малки заедно.

Ахам, и аз така мисля, но дори и да не са от малки заедно пак имат шанс да се разберат (:

Имам пинчер на 10 години, но рискувах и преди няколко месеца си взех и котка.Котето е персийче,но се оказа доста игриво,веднага щом дойде започна да закача кучето,което в началото се държеше резервирано.Сега се разбират и дори си играят,кучето взе да яде котешка храна, а котето расте и вече е по-голямо от кучето.

• 3 седмици по-късно...

Всяко животинче си има отделен характер. Ако не са отгледани от малки заедно, трябва просто да ги следиш как ще реагират едно на друго. Пробвай да заемеш от някой приятел някоя женска дърта кучка и виж как ще реагира котака - ако и от нея се нерви, по-добре забрави за куче.

Успех! :)

Историята познава много случаи, когато зет и тъща живеят в една къща, че куче и котка да не могат да живеят...

От това което съм виждала у моята съседка пък,и аз казвам,че може да живеят куче и котка заедно,но зависи от породата.Бяха едно малко пинчерче,женско,(което беше толкова злобно,че си отиде на другия свят девствено) и две котенца,които мислеха,че тя е майка им и "сучеха" от нея,т.е. просто се залъгваха.Живяха 3 години в игри и много се обичаха,като котките бяха най-обикновени.Но все пак си мисля,че наистина породата оказва влияние дали ще се нагодят да живеят заедно или не.

Могат- аз съм отглеждал и двете заедно---- но трябва да са свикнали от малки за да се разбират и да не се нараняват !!! laugh.gif

Разбира се, че си могат и си живеят мирно и щастливо заедно, играят и си помагат в беда. Да, наистина си помагат. При влизане на външен човек кучето лае и е готово за атака а котарака и той леко настръхнал е готов да се включи ohmy.gif Става дума за разбойниците от долната снимка. По-добре е и да са от различен пол, по-добре се разбират някак си.

Най-лесно става ако са заедно от малки. Преди десетина години тогавашната ни булонката и котката спяха заедна в една щайга през зимата и вечер чакаха някой да ги завие със старото плаченце laugh.gif

Ето ги и тези войнстващи пазители на дома като бебета:

post-43512-1202835743_thumb.jpg

Ми в моята къща живеят.Кучето ми е порода коли (като Ласи), а котката е намерих на улицата.И двама се разбират чудесно, разбиа се котката е доста нахална и понякога куче ми се ядосва, но никога не е имало инциденти!

• 10 месеца по-късно...

Възможно е даже и ако не са отраснали заедно т.е са на различна възраст. Доказвам го и със снимков материал.

ALIM0615.jpg

Кучката е на почти 15 години, рижавият котарак е на 6, а шареното женско коте е на 6 месеца. Прибрахме я в деня когато ни тресна онова земетресение през ноември.

напълно възможно е.... истина е,че трябва да са отраснали заедно

Живеят си безпроблемно.Преди мнооого години моят котарак и на барчеда булонката изкарваха по цял ден заедно,само през нощта бяха в отделни апартаменти.Спяха задно да едно канапе,хранеха от една и същи чиния-идилия.

Редактирано от Тамио (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.