Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 500-600 лв.

Featured Replies

Ако може някой да ми "сглоби" конфигурация за тези пари.

Но това за което имам нужда от помощ е само дъно, процесор, видео и рам. Останалото няма да се сменя.

Компютъра се ползва за всичко.

пп: HDD-то ми е Seageta 200 gb SATA... но точно коя SATA не се сещам ... :yanim: Тоестна на новото дъно да мога да си сложа старото хард.

За справка-бившето ми дъно (което изгоря) е BIOSTAR K8... нещо.

пп: Съжалявам, но сега не мога да дам точната ми стара конфигурация.

Няма значение каква е била щом ще сменяш основни компоненти. SATA са обратонъвместими и SATA диск работи на SATA II дъно, както и SATA II диск работи на SATA дъно. Ето ти едно предложение от мен:

MSI K9N NEO-F - 100лв.

Athlon X2 4000+ BOX - 110лв.

2х1GB DDR2 800 A-DATA - 70лв.

HD3850 256MB -300лв.

Oбщо: 580лв.

Няма значение каква е била щом ще сменяш основни компоненти. SATA са обратонъвместими и SATA диск работи на SATA II дъно, както и SATA II диск работи на SATA дъно. Ето ти едно предложение от мен:

MSI K9N NEO-F - 100лв.

HD3850 256MB -300лв.

Аз съм ЗА

Лично аз предпочитам дъното да е това... Най-малкото, защото това е АМД конфигурация с АМД чипсет на дъното и с АТИ-АМД видеокарта... Според мен е по-добре...

Лично аз предпочитам дъното да е това... Най-малкото, защото това е АМД конфигурация с АМД чипсет на дъното и с АТИ-АМД видеокарта... Според мен е по-добре...

А защо му е дъно с вградена видеокарта. От край време Нвидия правят най- добрите чипсети за АМД.

Процесор : C2D E2140 (C2 DUO E2140 /1.6G/1M/BOX - 125.50 лв.)

Дъно: Jetway I35P-SG – около 140 лв.

Памет: 2GB DDR2 800MHz (2х1GB DDR2 800 A-DATA – 2х37.00 – 74лв.)

Видео карта: HD2600Pro DDR3 например: (SAPPHIRE HD2600PRO 256M GDDR3 - 155.00 лв.)

или изчакай новите карти 3400/3600

Захранване: 400W Fortron поне с кутия например:

FOXCONN ZL-142A/400W FORTRON - 107.50 лв

FOXCONN ZL-699/400W FORTRON - 107.00 лв

FOXCONN 3GT2P-500/FORTRON 400W - 112.50 лв

FOXCONN TPS-841 /FORTRON 400W - 128.50 лв

FOXCONN TPS-544 /FORTRON 400W - 128.50 лв

записвачка ASUS или LG, ако ти трябва нова - около 50лв например:

ASUS DRW-1814BL LS BLACK - 51.00 лв

ASUS DRW-1814BLT LS SATA - 45.50 лв

ASUS DRW-1814BLT LS SATA/BLACK - 55.00 лв

ASUS DRW-2014L1T LS SATA BLACK - 57.50 лв

ASUS DRW-2014L1T SATA BL+W/RET - 59.00 лв

Цените са в лева с ДДС от МОСТ компютър http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl

Съгласен съм. Енвидиа правят открай време най-добрите чипсети за амд... Още отпреди да има АМД чипсети... За сега не съм сигурен... Не съм гледал тестове (а и не знам дали има някакви), но казах че МИСЛЯ, ЧЕ е по-добре АТИ-АМД конфигурация ИЗЦЯЛО с АТИ и АМД части... И продължавам да мисля че е така... А забравих че вграденото видео нанася непоправими щети върху околната среда и ускурява глобалното затопляне... Може би компа му няма да работи, понеже е с вградено видео?! Както и да е... Продължавам да си мисля че АМД чипсета е по-добър избор... Момчето си избира... Негово е решението...

ПП: Извинявам се, но съм много гаден напоследък :offtopic_s:

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ами човек, не си казал най-важното - какво мислиш да правиш след няколко месеца или година с тая конфигурация. Едно е да искаш ъпгрейд след време, друго е да искаш най-добрата производителност за тая цена в момента. Ако ще ъпгрейдваш, едно дъно от рода на DS3-P35 ще ти дойде добре. Значи има няколко варианта според мен:

а) дъно, което няма да ти позволи клок с що годе добър процесор и добра видеокарта

б) клокърско дъно с добър процесор за клок и по-слаба видеокарта

в) дъно, процесор и видео, добри за цената си, но неиздържащи на времето.

г) да отидеш да си стоплиш манджата

Ти какво искаш?

Я и аз за пореден път да си поста мойта идея. За тия пари:

GB P31-DS3L/P31/775/1333 - 84$

C2 DUO E2160 /1.8G/1M/BOX - 90$

2х1GB DDR2 800 A-DATA - 46$

SAPPHIRE HD2600PRO 256M GDDR3 - 97$

Case + PSU - 50$

----------

401$ без ДДС ............. 585 лева с ДДС

Ако не ти трябва захранване става още по-евтина и може да се вземе дъно с Р35 чипсет - например GB P35-DS3L /P35/LGA775 за 120$ с ДДС. Ако искаш може и предложеното от sunico с HD3850 видео карта, но на АМД не съм им фен, а и с тоя слаб процесор става малко небалансирано.

GB MA69VM-S2/AMD690V/AM2 82.54 лв 36 M

ATHLON BE-2350 X2/AM2/BOX/45W 137.79 лв 36 M

KIT 2X1GB DDR2 800 KINGSTON 75.22 лв 60 M

SAPPHIRE HD2600XT 256M GDDR4 187.71 лв 24 M

=483+20%ДДС =579лв.

Цените са от Мост

За 27 лв. отгоре може да вземеш това дъно GB MA69GM-S2H/AMD690G/AM2 - има си HDMI отзад!

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

psycho_666, "вграденото видео не нанася непоправими щети върху околната среда и не ускурява глобалното затопляне", но може да се окаже пагубно за клока на процесора.

xactoR, едно уточнение, конфигурацията я е предложил Lyudmil, но аз съм съгласен с него, че това е една отлична конфигурация. Особенно що се отнася до игри. Не виждам, коя от изброените Интелски конфигурация, какъвто и клок да търпи, може да я надмине в игрите. Говоря за игри, защото това е най- натоварващото приложение, с което обикновенният потребител се сблъсква. За филми, интернет, скайп и т.н. приложения, едва ли ще има голямо значение колко клокнат ти е процесора. Единствено може да смачкаш някое ДВД, да архивираш или разархивираш нещо по- бързо, но това се случва доста рядко. Мен ще ме е по яд, ако не мога да подкарам някоя игра, отколкото, че примерно ще мога да смачкам едно ДВД за 20 мин., а не 25 мин.

Ей ... моя грешка, наистина не си го писал ти. Иначе е почти сигурно, че интелската машина ще предложи по-ниски резултати при игрите. Само дето ме гложди, че може да не се изцеди всичко от тая HD3850.

Клякам ... и аз ще гласувам за AMD машинката.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Клякам ... и аз ще гласувам за AMD машинката.

Щом сме го одарили на гласуване и аз съм за конфигурацията на Lyudmil.Определено ще се представя по-добре в игрите с тази ХД3850.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички ви !

Конфигурацията която избрах е тази на Lyudmil.

MSI K9N NEO-F - 100лв.

HD3850 256MB -300лв.

Искам да попитам:

1. Мога ли да вържа към посоченото дъно HDD и DVD-RW, които са с IDE интерфейс, без преходник?

2. Понеже гледам има няколко версии на това дъно: коя е най-удачният избор?

Благодаря..

Искам да попитам:

1. Мога ли да вържа към посоченото дъно HDD и DVD-RW, които са с IDE интерфейс, без преходник?

2. Понеже гледам има няколко версии на това дъно: коя е най-удачният избор?

Благодаря..

1. Да можеш:

On-Board IDE

• One IDE port by NVIDIA® nForce 520

- Supports Ultra DMA 66/100/133 mode

- Supports PIO, Bus Master operation mode

- Can connect up to two IDE devices

2. MSI K9N SLI-2F, nForce 570

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.