Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обезшумяване на HDD...

Featured Replies

Искам да попитам, има ли някакъв софтуерен начин, програма за намаляване на шума (оборотите) на hard диск ExelStor J8160S?

Редактирано от ELITE (преглед на промените)

Искам да попитам, има ли някакъв софтуерен начин, програма за намаляване на шума (оборотите) на hard диск ExelStor J8160S?

скоростта на диска е зададено твърди и такова нещо като намаляване/увеличаване би довело до загуба на данни. За това НИКОЙ не го прави

• Автор

Значи не е невъзможно така ли? Добре а има ли някакъв друг начин да го направя малко по безшумен, че не се издържа. Пробвах и този начин, но при мен не сработват нещата... ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен, ако ли не здраве да е .

Можеш да помислиш и за вариант с нова кутия...Не е задължително да е тази която ти показвам, но понеже съм с нея и за нея се сещам и знам на 100% че върши работа затова ти я показвам:

http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=229

HDD Muffler

Harddisk noise and vibration are eliminated by encapsulating it into absorbers. A HDD cooler keeps it at a low temperature.

STPro_HDDCooler_18074824e932b32b661a98f1375845b995a.gif

Сигурен ли си че хард диска поддържа Automatic Acoustic Management

Свали си и HD Tune 2.54 и провери в полето "INFO"

HDTune_Info.gif

http://www.kaldata.com/comments.php?id=250...ghlight=hd+tune

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти , сега я изтеглих тази програма и видях, че има отметка там, с нея мога ли да намаля оборотите? И за кутия май ще трябва да помисля, че моята е някаква обикновена. Ето ти и едно шотче от програмата:

778908_orig.jpg

Не от HD Tune само получаваш информация за поддържаните "технологии" на хардиска...За използването на AAM виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=61758&hl=

Програмите които може да свършат работа според нея са:

Hard Disk Sentinel Standard

http://www.hdsentinel.com/hdsentinel_setup.zip

HDDlife Pro 3.1.155

http://www.kaldata.com/comments.php?id=280...p;highlight=hdd

А тази е от Google...

HDDScan 2.7

http://www.overclockers.ru/softnews/22644.shtml

• Автор

Пробвах с HDDlife Pro, цъкнах на отметките, но нищо не става и не ми позволява да регулирам (променям), HD Tune ми показа, че поддържа Automatic Acoustic Management, но явно е забранено, имаш ли някаква идея от какво и как се позволява Automatic Acoustic Management. А с Hard Disk Sentinel Standard не можах да разбера как се работи, HDDScan не я намерих. Раших да пробвам и с HFT, но ми искаше дискета, а аз нямам флопи и общо взето нищо не можах да направя. sad.gif

779134_orig.jpg

Пробвай с инструмент от фирмата производител:

ExcelStor Featuring tool (Само за Windows XP и HDD от фамилията Jupiter на ExcelStor.Би трябвало твоят да е такъв).

http://www.excelstor.com/uploadfile/ESFeat.210.zip

Как се използва:

Usage:

ESFeat [/D:xy] [/H] [/?]

/D:xy which drive to be tested

x = p or s, p - Primary controller, s - Secondary controller

y = 0 or 1, 0 - Master drive, 1 - Slave drive

if not specified, default to s0

/U:z where z is UDMA mode to set(0:16.7, 1:25, 2:33, 3:44.4, 4:66.7, 5:100, 6:133

/A to set the Automatic Aucoustic Management Level

/P to set the Advacne Power Management Level

/S To set the Sata mode to 1/2

/H Print this help message

/? Same as /H

Note : It only will work for one option at a time

Добре де...

С програмата може би се работи през команден ред...разархивирай архива на лесно достъпно място.След това...

Стартирай Start => Run => пиши CMD => след което с мишката провлачваш файла в конзолата и даваш Enter!

След което вече следваш инструкциите от горния ми пост или от текстовия файл който ще видиш при разархивирането на инструмента на ExcelStore.

70063904xn3.jpg

• Автор

sad.gif Или аз не задавам правилната команда или пак нищо не става. :speak: Благодаря ти все пак за обърнатото внимание, и че се опита да ми помогнеш, но май няма да мога да се възползвам от тази "екстра". sad.gif

779184_orig.jpg

Неправилна е командата разбира се...Ти искаш съвсем така да минеш...

КОПИРАЙ ФАЙЛА ESFEAT.ЕХЕ в C:\

След като стартираш CMD - конзолата...Направи следното:

cd.. после Enter

cd.. после Enter

Сега си в C:\

за да видиш името на файла даваш dir/p

сега даваш командата ESFEAT /A

може би...но те така объркано са го написали че...

• Автор

Преди си мислих, че съм обречен, но сега вече съм обеден в това... нямам думи просто. sad.gif

779235_orig.jpg

779236_orig.jpg

А копира ли файла ESFEAT в C:\ => Не си!

25880248tt8.jpg

Но нататък се оправяш сам понеже едно че съм пуснал харда в IDE режим, второ че не поддържа AAM и 3-то е на друг производител - Seagate...Все пак ако имаш затруднения пиши в темата и ще го мъдрим...нали си имаме и компетентни модератори-хардуер а и не само те разбира се ;)

• Автор

Ами файла ESFEAT го изтеглих/копирах в C:\, незнам дали това имаш в предвид... незнайно защо обаче при теб става, а при мен не... възможно ли е и моя да не поддържа AAM, щом и твоя не поддържа... обърках се вече sad.gif

Освен да го изтеглиш и да го копираш в C:\ трябваше и да го разархивираш...

http://www.excelstor.com/uploadfile/ESFeat.210.zip

И не моят не поддържа AAM както вече споменах!

Ако беше прочел съобщението при изпълнението на командата щеше да видиш че при мен нищо не е станало защото съм пуснал хардиска в режим IDE!

Я по-добре утре на свежа глава виж пак цялата тема...пък и знам ли може би аз не го обясних добре...Поздрави!

• Автор

Разбира се, че съм го разархивирал, иначе как щях да стигна до тук... Под "става" имах предвид, че разпознаването е различно при едни и същи команди, a и в двата случая файла е изтеглен и разархивиран в C:\. В моето съобщение пише, че файла е разпознат като вътрешна или външна команда, програма на оперируем или пакетен файл.

779258_orig.jpg

А в твоето пише:

779272_orig.jpg

EST Jupiter Featuring Tool Ver2.10

Copyright <c> 2001-2003 ExelStor Technology, Inc. - ALL Rights Reserved

Secondary Master selecteted, type no device found

The selected device is not a ATA divice

ИЗТОЧНО СТАНДАРТНО ВРЕМЕ Юпитер Характеризиране на Инструмент Ver2.10

Авторско право <c> 2001-2003 ExelStor Технология, Inc. - ВСИЧКИ ПРАВА СА ЗАПАЗЕНИ

Избор на Второстепенния Майстор, пише никакво устройство намери

Избраното устройство не е ATA divice.

Мислих си, че твоя подържа AAM защото нали ми каза да погледна в инфото на HD Tune и ми показа шот, в него имаше отметка на AAM, помислих си, че това трябва да гледам в "INFO", е видях и аз я имах тази отметка, помислих си, че и моя хард диск подържа AAM... бъркам ли някаде или до тука съм прав? Още веднаж ти благодаря, за обърнатото внимание и старателния ти опит да ми помогнеш. Явно май при мен, с моя хард няма да се получат нещата. sad.gif

Отново не си прав!

Щом ги го изтеглил, копирал и разархивирал в C:\ къде се намира след въвеждането на dir/p

На твоята снимка липсва и как искаш да го използваш...изписва ти неразпозната команда, защото просто файла не е там!

При теб:

779236_orig.jpg

При мен:

63341867cs2.jpg

И затова после комадата се приема

http://img171.imageshack.us/img171/9952/25880248tt8.jpg

PS: Няма нужда да ми превеждаш прозорците...

Ще ме накараш да постна в една тема един разговор от Skype с потребител на когото обяснявам 1 час и 20 мин. как да си копира един крак от виртуалното устройство в директорията на играта за да може да я стартира и накрая пак не се оправи...

• Автор

Добре де човеко не знам и за това питам. Сега пак пробвах, копирах файла пак в C:\, същата работа... май ще трябва да прейнсталирам бозата, защото нещо се е прецакала...

779402_orig.jpg

Добре де човеко не знам и за това питам. Сега пак пробвах, копирах файла пак в C:\, същата работа... май ще трябва да прейнсталирам бозата, защото нещо се е прецакала...

779402_orig.jpg

А сега не е разархивиран...въртим се в омагьосан кръг с теб...

EDIT: Благодарение на Lyudmil се разбра че тази програма работи само под DOS режим...и затова не се е получавало...И все пак както казва Mr.TECHNO по-добре да не опитваш тези маневри сам...Поздрави...Съжалявам ако съм те подвел просто според мен а и не само наистина тези манипулации се правят най-добре със софтуер от фирмата производител, но явно не ти е много "конфортно" да работиш под DOS и команден ред.Поздрави!

• Автор

Не знам и аз какво става, копирах разархивирания файл от работния плот в C:\...

Незнам дали това ще ти помогне, но като си смених HDD (Seagate 7200 bpm 250 GB) преди няколко месеца и аз имах проблем със шума.

Доста дълго работеше така ,докато не влезнах в BIOS-а и включих функцията на хардиска в SMART режим и шума се намали.

Успех!

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор
Незнам дали това ще ти помогне, но като си смених HDD (Seagate 7200 bpm 250 GB) преди няколко месеца и аз имах проблем със шума.

Доста дълго работеше така ,докато не влезнах в BIOS-а и включих функцията на хардиска в SMART режим и шума се намали.

Успех!

Сега го пробвах и това, включих SMART режима от BIOS-а, но шума си остана, благодаря ти все пак, всеки съвет е добре дошъл. Иначе ще преинсталирам windows-а и пак ще пробвам по горния начин.

• Автор

Приятелю имам напредък, проблема е бил в мен за което се извинявам, сега пак се нуждая от помощта ти, стигнах до заветното място, с каква команда трябва да продължа сега ? (страх ме е да не объркам нещо) :P

779682_orig.jpg

Пусни си хирен бът сд, отиди на hard disk tools -> hddat - > от там на AAM

дефал бе 128 - трябва да го направиш на 200 поне , но може да ти срине харда и тогава лошо.

Тази работа не е за хора които незнаярт или НЕ ЧЕТАТ !

помисли си добре

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.