Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информация за Вълнисти папагали

Featured Replies

За папагалчето няма никакви проблеми да живее извън клетката. Проблемът е, че ти ще трябва доста да чистиш. :yanim: Но избягвай да го хващаш. Ще го стресираш излишно. И да не се прибере де спи в клетката, нищо няма да му стане. Може да нощува и навън. Така или иначе ще се прибере да яде по някое време и тогава ще можеш да го затвориш.

• Отговори 112
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам следния проблем...като ми кацне на ръката (на пръста) и се опитам да ги изкарам през вратичката то хвръква пак на пръчката?

Имам следния проблем...като ми кацне на ръката (на пръста) и се опитам да ги изкарам през вратичката то хвръква пак на пръчката?

Уплашено е още хайванчето ... ама щом веднъж ти е кацнало на пръста значи не го е страх от теб ... постепенно ще иска и да напуска клетката !

Я направи опит да го извикаш на вратичката и ... подлъжи го с нещо ... Да видиш как ще реагира !

Лъгах го с кво ли не:храна,вода,играчки...не...неиска и неиска . Ако оставя вратата отворена Ще излезе ли?

Пробвай ... нищо не губиш ! Ама то сега няма проблем ... ама като е светло вън , да не забравиш предният ми пост , поне в началото , за пердетата ! Че имат гадният навик да се бълскат в джама !

Успехи !

Отвоеих я...стояха половин час вътре след това женската излезе...мъжкия обаче неще и неще лъгах го с кво ли не?

• 2 месеца по-късно...

Моля ви помогнете ми!Днес-24.01.2011г. папагалите ми снесоха 1 яице.Кажете трябва ли майката да излиза от къщичката?трябва ли да е по-топло. и т.н.

Моля ви помогнете ми!Днес-24.01.2011г. папагалите ми снесоха 1 яице.Кажете трябва ли майката да излиза от къщичката?трябва ли да е по-топло. и т.н.

Каквото трябва, папагалите ще го правят. Твоя грижа е само да имат разнообразна храна и прясна вода. Обикновено само женската мъти, а мъжкия дори не влиза в къщичката. Неговата роля е да носи храна на майката. А за топлината - нормална стайна температура.

Аз им слагам моркови, ябълки и др плодове и зеленчуци, но не знам дали е добре женската да излиза от къщтичката по време на мътене.На 1 час излиза за около 5 мин.Температурата в стаята е около 20-25 градуса.Клетката има ли значение?Благодаря предварително!И как да разбера дали яйцето ще има пиле??? :eek:

Редактирано от David Dragozov (преглед на промените)

Нормално е да прекъсва мътенето. За яйцата е необходима определена температура, а папагалката си преценя сама кога да лежи и кога да стане. Все пак ще ги мъти, няма да ги вари. :beer: Това да не те притеснява! В крайна сметка, и да реши да ги изостави, нищо не можеш да направиш. Не можеш да я накараш насила да ги мъти. Клетката няма значение за мътенето и яйцата. Важна е за птиците и евентуално за малките, дали и им е достатъчно широка. Яйцето може да се провери на светлина (точно какво трябва да видиш не знам, защото съм гледал само запъртъци), но не те съветвам да го правиш. Остави я да мъти, а ако мине инкубационния период (18 дни +/- 1-2 дни) и няма резултат, явно нищо няма да стане.

Колкото повече, толкова по-добре. :down: Най-малкото трябва свободно да си разперват крилата, без да опират в решетките и клечките да са така подредени, че да може да прелитат поне мъничко от едната на другата. Щом иска размери...40х30х50(дължина-ширина-височина) да речем за две вълнисти папагалчета. По-малко от това ще им е прекалено тясно.

Днес снесоха още 1 яйце.Колко още ще снесат.2 папагала са!И мъжкият все се качва върху папагалката!

Редактирано от David Dragozov (преглед на промените)

Значи работят по въпроса. :speak: Обикновено снасят 4-8 яйца. От женската си зависи. Възможно е и повече, разбира се, но едва ли.

Редактирано от mico (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
:whist: Здравейте, пак съм аз :whist: !Папагалите ми снесоха 4 яйца и искам да питам от кога започват да се четат 21 дни-от снасянето на всяко яйце или откакто е легнали да ги мътят?Също искам да питам колко пъти в годината снасят и има ли шанс тази година още веднъж да снесат яйца???Благодаря предварително!

Днес идва 1 приятел искаше да ми ги види и докато и 2 папагала са в къщата той ги хвана за да види яйцата!Възможно ли е да се случи нещо!?!

:cheers: Здравейте, пак съм аз :mad: !Папагалите ми снесоха 4 яйца и искам да питам от кога започват да се четат 21 дни-от снасянето на всяко яйце или откакто е легнали да ги мътят?Също искам да питам колко пъти в годината снасят и има ли шанс тази година още веднъж да снесат яйца???Благодаря предварително!

Броенето започва от първото яйце. Всяко яйце трябва да се излюпи 18 дни след снасянето (+/- 1-2 дни), като горе-долу се запазва интервала в който са снасяни.

Ако им оставиш къщичката, може да започнат веднага нова мътене. Дори се случва женската да снесе отново, още преди малките да са станали съвсем самостоятелни. Но това не е добра идея! Ако искаш пак да мътят, най-добре изчакай до следващата пролет. Мътенето е доста изтощително за женската.

Днес идва 1 приятел искаше да ми ги види и докато и 2 папагала са в къщата той ги хвана за да види яйцата!Възможно ли е да се случи нещо!?!

Приятелят ти е голям глупак. А ти защо му позволи да бърка вътре? По принцип всякакви такива намеси могат да накарат родителите да изоставят гнездото, съответно и яйцата.
  • 1 месец по-късно...

i az imam valnisti papagali dve mijki i dve jenski...gledam gi blizo ot 2 meseca...ii iskam da popitam tozi razmnojitelen proces s1s to4nosti...naprimer kolko trqbva da e golqma tazi kutiyka (za da se usamotqvat) kakvo trqbva da slojim na d1noto na kutiyata kolko vreme trqbva da cakame....ne snesoha i yayica...kakvo da pravq neznam...Molq da mi pomognete!!!MERSI predvaritelno!

Размножаване при вълнистите папагалчета

Размножаване на вълнисти папагалчета

Прочети и коментарите в темата! Също има писано по въпроса.

Пиши на кирилица! :)

Редактирано от mico (преглед на промените)

И аз имам вълнисти папагали-2мъжки и 2женски...те нямат годинка,може би са на 7-8 месеца..и искам да питам за този размножителен процес ссъс точности...например днес направих кутийка за тях за да снесат яйица...след колко дена ще снесе първото си яйице?А дали изобщо ще снесе?

Редактирано от merinkaaa (преглед на промените)

И аз имам вълнисти папагали-2мъжки и 2женски...те нямат годинка,може би са на 7-8 месеца..и искам да питам за този размножителен процес ссъс точности...например днес направих кутийка за тях за да снесат яйица...след колко дена ще снесе първото си яйице?А дали изобщо ще снесе?

А това, което ти дадох, прочете ли го? Мисля, че отговаря на доста от въпросите ти. Иначе, дали ще снесат, те си решават. Нека имат къщичка, а те, ако решат ще започнат да влизат малко по малко вътре, докато не дойде моментът за първото яйце. Може след 10-ина дни, може след 3 седмици, може и изобщо да не мътят.
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте! Искам да попитам нещо.Гледам двойка вълнисти папагалчета от около година.Почти съм убедена по признаците им че са готови да гнездят.Днес обиколих доста зоомагазини и накрая им взех една къщичка,но не съм много сигурна дали е подходяща за вълнисти.Пластмасова е и единствената снимка която успях да намеря е тази: http://i.data.bg/08/11/23/1260571_orig.jpg Подобна е като цял размер на най-голямата от тази снимка : http://shop.zoomania.org/Za-ptici/Gnezdilki/PP00230-padovan-Kushtichki-i-gnezdilki-za-dekorativni-ptici.html само дето отвора е различен.Та има ли някаква вероятност да стане нещо или да търся друга?

• 4 месеца по-късно...

здравейте реяил съм да се занимавам с вълнисти папагали много се зарибих по тях след като ми подариха 2 двойки сега ще им правя волиера с какви размери да бъде

• 1 месец по-късно...

Здравейте и ние си имаме два вълнести папагала, големи сладури. Взеха че се харесаха, пощят се ,хранят се, кавалера пее ли пее,постоянно обгрижва мързеланката. Именно при нея се чудя дали има някакъв проблем защото много спи, не мисля че е болна защото клетката е сухахрани се и не пие прекомерно вода.Може ли някой да ме посъветва дали нещо не е наред или просто си е поспаланка

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.