Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информация за Вълнисти папагали

Featured Replies

как ще дават фира, като ги гледа човек правилно?

Сим, просто се случва понякога и без видима причина. Няма правило, което да определя колко дълго трябва да живее един папагал или един човек. Затова е важно винаги да сме много внимателни с всеки и особено с хората или животните, които обичаме. Понеже всяка среща с тях може да е последна...

Сори, че не е по въпросът ти. Гледал съм само кучета и котки. Не разбирам от папагали. Бях на 9-10, когато намерих едно коте с премазани задни крачета. Много малко. Прибрах го. Водих го на ветеринар. Хранех го със спринцовка... Умря на третия ден, въпреки всичките ми усилия. Бях дете и плаках. Погребах го в кварталната градинка.

Просто тези неща се случват.

Сори, за офтопика.

• Отговори 112
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

В естествената им среда, не се хранят с готова храна, а с храна от природата.Летят, движат се. А в клетката са обездвижени. Представи си, че си на мястото на папагала, поставен в клетка.

Стига глупости бе, дечко. Това са декоративни папагали.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Стига глупости бе, дечко. Това са декоративни папагали.

Досега са познати 342 вида птици от разред папагалоподобни. От тях папагалите са 321 вида, а какаду- 21. 303-те вида от семейство папагали са разпределени в 7 подсемейства, разпространени в тропическите райони на планетата. Семейство какаду се счита за отделно от папагалите семейство птици, които са разпространени в Австралия, Нова Гвинея и много от островите на Малайския архипелаг.

...

Предпочитат основно гористи местности, много от видовете имат добре развит социален инстинкт и живеят на ята или двойки. Много добре приспособени са към дървесния начин на живот, ловко се катерят между клоните и по стеблата на дърветата. По време на хранене използват успешно краката си за хващане и задържане на различни видове семена и плодове. Повечето са растителноядни и често специализирани в определен вид храна. С мощните си извити човки са способни да счупят черупките на много видове семена и плодове, които иначе са недостъпни за други видове животни.

...

Що не пееш, мила птичко,що потрепваш тъй с крилца?Ето, тук си имаш всичко,и водица, и зрънца.”Имаш позлатена клеткас тънки пръчки, железцаи прозорец с дивна гледкакъмто ведри небеса.”Тъй говореше дететос нежни, ласкави слова,а пък птиченцето клетотъжно свело бе глава.А отвънка птички волнипееха със весел глас,сякаш казваха му нежно:” Искаш ли да дойдеш с нас?”Трепна птичето с крилца,блъсна в пръчките челцеи изхвръкна му душата,стихна мъничко сърце.

Да де, но ако пуснеш едно декоративно папагалче на свобода, то ще го обречеш на бърза и мъчителна смърт. Ко? Не е ли така?

...

Едно вълнисто папагалче знаеш ли колко ще оцелее зимата в преспите? Родината им е Австралия, а тук не е Австралия.

Едно вълнисто папагалче знаеш ли колко ще оцелее зимата в преспите? Родината им е Австралия, а тук не е Австралия.

Така е, затова животните и птиците трябва да си стоят в естествената им среда.

• 3 месеца по-късно...

иксам да помоля някои да ми подари 2 папагала двоика защото идва рожденият ден на синът ми а тои много иска папагали и искам да му направя подарък благодаря предварително :) 

• 1 месец по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, аз имам два Вълнисти папагала и понеже виждам, че те постоянно се охажват, днес реших да сложа в клетката малко кашонче, в което женската да може да снесе яйца. Те още се страхуват да стъпят на него. Дали ще се престрашат? Ако искате кажете мога да кача и снимка. :)

Вълнистото ми папагалче не може да намери входа на кашончето. То тъпче отгоре и кълца с клюн явно иска да влезе вътре. Аз не знам какво да направя, моля помогнете ми. Благодаря предварително. 

post-357790-0-68278500-1426413634_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.