Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информация за Вълнисти папагали

Featured Replies

Наскоро пуснах моите вълнисти папагалчета да летят за първи път. Хжанах ги лесно но когато ги пуснах за втори път ,не беше така . Чудя се дали ако ги пусна пак, ще успея да ги хвана :) ?

Първите пъти са така.. :)

пускай ги по често и ще свикнат ;)

• Отговори 112
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Наскоро пуснах моите вълнисти папагалчета да летят за първи път. Хжанах ги лесно но когато ги пуснах за втори път ,не беше така . Чудя се дали ако ги пусна пак, ще успея да ги хвана :wors: ?

Не те съветвам да ги хващаш. Така едва ли някога ще свикнат с теб. Остави ги и ще се приберат сами. Публикувано изображение
  • 1 месец по-късно...

Здравейте!

Моите папагалчета определено се харесват и вече женската снесе първото си яйчице. Проблемът е, че не влиза да го мъти Публикувано изображение Мъжкият влезе в къщичката веднъж, явно да и покаже как става, тогава влезе и тя, обаче за кратко. Сега няма кои да топли яйчицето, а и странното е, че в къщичката няма нито пера, нито клечки, нито картон, стои си на пода на пластмасовата кутия. Моля, посъветвайте ме какво да направя, защото най-вероятно днес или утре ще се появи и второто яйце.

Здравейте!

Имам вълнисти папагалчета, които за щастие се харесват и вчера женската снесе първото си яйце. Проблемът е, че не иска да влиза в къщичката да го мъти. Моля, посъветвайте ме какво да направя, защото най-вероятно утре или днес ще се появи и второ яичице.

Здравейте!

Моите папагалчета определено се харесват и вече женската снесе първото си яйчице. Проблемът е, че не влиза да го мъти Публикувано изображение Мъжкият влезе в къщичката веднъж, явно да и покаже как става, тогава влезе и тя, обаче за кратко. Сега няма кои да топли яйчицето, а и странното е, че в къщичката няма нито пера, нито клечки, нито картон, стои си на пода на пластмасовата кутия. Моля, посъветвайте ме какво да направя, защото най-вероятно днес или утре ще се появи и второто яйце.

Здравейте!

Имам вълнисти папагалчета, които за щастие се харесват и вчера женската снесе първото си яйце. Проблемът е, че не иска да влиза в къщичката да го мъти. Моля, посъветвайте ме какво да направя, защото най-вероятно утре или днес ще се появи и второ яичице.

Здравей! При вълнистите мъти женската, а мъжкия и носи храна. В много случай той дори не влиза в ккутийката. Женската започва да мъти след снасянето на второ яйце. Не се притеснявай. Можеше да им сложиш нящо на дъното, но и така може. Сега по-добре не ги притеснявай. Моите измътаиха без нищо на дъното. По време на мътенето е добре да слагаш и повечко зеленина, за да може да поема и вода. Мъжкия трудно ще и носи вода с човчицата си. Ако няма много опит с папагалите ТУК можеш да намериш нещо, което да ти е от полза.

Здравей! При вълнистите мъти женската, а мъжкия и носи храна. В много случай той дори не влиза в ккутийката. Женската започва да мъти след снасянето на второ яйце. Не се притеснявай. Можеше да им сложиш нящо на дъното, но и така може. Сега по-добре не ги притеснявай. Моите измътаиха без нищо на дъното. По време на мътенето е добре да слагаш и повечко зеленина, за да може да поема и вода. Мъжкия трудно ще и носи вода с човчицата си. Ако няма много опит с папагалите ТУК можеш да намериш нещо, което да ти е от полза.

Много ти благодаря за инфото! Приятелят ми сложи на дъното сламки обаче папагалката започна да ги изхвърля през дупката и ги махнахме. Сега яицето си е на дъното без нищо. Дано наистина след второто яйце да започне да мъти. Благодаря много още веднъж :P

Много ти благодаря за инфото! Приятелят ми сложи на дъното сламки обаче папагалката започна да ги изхвърля през дупката и ги махнахме. Сега яицето си е на дъното без нищо. Дано наистина след второто яйце да започне да мъти. Благодаря много още веднъж :)

Здравейтре, приятели!

Продължавам да ви държа в течение за моите папагалчета :) Вече имат 3 яица, но чак след второто папагалката започна да мъти както трябва и по-рядко да напуска къщичката. Мъжкият изобщо не я оставя на спокойствие, нито да се храни, нито да мъти. Постоянно влиза в къщичката и я изкарва навън, крещи като луд и не иска да спи сам. Въпреки всичко се надявам силно, поне 1 пиленце да имаме, толкова много искам ;) Ако има развитие, пак ще споделя с вас.

Аз имам костенурки ,вече са мого големи и ядат половин ябълка без да я режа! по нататъка ще ви сложа снимки!

Ето едни много интерестни сайтове за тези, който отглеждат Вълнисти папагали!

уебсайт 1

уебсайт 2

уебсайт 3

уебсайт 4

И малко информация! Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките не са мои - взети са от интернет ---- аз също си имам папагали- Рики- мъжко и - Джени- женско!

Ако ви интересува нещо -- Питайте! :P

Аз толкова много се вълнувам за моите папагалчета. Съвсем скоро (около 10.06) дай боже ще се появят първите пилета. Женската вече почти не напуска къщичката, но много ме притесмява, че мъжкият сякаш не я храни, а какво остава да храни малките после (ако има такива, защото първите две яйчица тя почти не ги мъти, само номер 3 и номер 4). Когато им сложа морков в клетката и женската излезе за секунди да хпне, той не я оставя намира и се нахвърля постоянно и тя пак се прибира да мъти. Ще видим какъв ще е крайният резултат. Моля само за съвет ако резултатът е положителен, кога да махна къщичката, как да храня пилетата и после - добре ли е да живеят всички заедно в една клетка или...? Благодаря предварително!

Аз толкова много се вълнувам за моите папагалчета. Съвсем скоро (около 10.06) дай боже ще се появят първите пилета. Женската вече почти не напуска къщичката, но много ме притесмява, че мъжкият сякаш не я храни, а какво остава да храни малките после (ако има такива, защото първите две яйчица тя почти не ги мъти, само номер 3 и номер 4). Когато им сложа морков в клетката и женската излезе за секунди да хпне, той не я оставя намира и се нахвърля постоянно и тя пак се прибира да мъти. Ще видим какъв ще е крайният резултат. Моля само за съвет ако резултатът е положителен, кога да махна къщичката, как да храня пилетата и после - добре ли е да живеят всички заедно в една клетка или...? Благодаря предварително!

Не се безпокой! Когато се излюпи пиленцето, женската ще започне по-често да излиза и да стои навън, като вече няма мъжа да я храни, а тя ще си взема и ще носи на малките. При вълнистите мътенето е доста тежко, защото мъжа не взема участие, както при повечето от другите папагали. Моята след мътенето беше толкова слаба... Публикувано изображение

Махането на кутийката е още далеч. Трябва малките да пораснат да започнат да излизат навън. Щом се научат да стоят на клечка (4-5 седмици след излюпването) вече можеш да им я махнеш, за да не започне женската да мъти пак. Но дори тогава бебетата няма да са самостоятелни. Ще се научат да ядът само по-късно. Храненето на малките е грижа на родителите и ти трябва само да им осигуриш разнообразна храна. Знам, че на канарчетата не се дава зелено докато са малки, но не съм сигурен дали това важи и за вълнистите. Иначе не се нуждаят от специална храна.

Относно живеенето заедно...В природата не остават заедно. Моите останаха заедно, но едно по едно избягаха и сега е останало само едното с майка си. До сега винаги са се разбирали чудесно, макар че последните месеци се сбиха няколко пъти доста жестоко. Но моите бяха само момичета, а ако има повече от едно момче може да има проблеми, макар че те не пазят територия така ревностно като канарчетата. Щом пораснат сам ще прецениш. Ако се чувстват добре и не се карат не ги разделяй. За тях ще е много мъчително да са в отделни клетки, но да се виждат или чуват. Важно е само в клетката да има достатъчно място за всички.

Ще чакам да пишеш щом се излюпят! :doh:

Как се развива мътенето? Има ли малки вече? :ass:

• 5 месеца по-късно...

Моля ви помогнете ми.Имам вълнисти папагали и папагалката ми снесе 2яйца но днес е 25 ден а те още не са се излюпили не знам какво да правя.Благодаря ви предварително.

• 2 седмици по-късно...

Имам 10 вълнисти папагалчета.Едно от женските уби своето партньорче и аз го отделих в друга клетка.Сега се побърква да сниса въпреки,че е само.Мога ли да го събера с друго мъжко.Ами ако убие и него?

• 2 месеца по-късно...

Ето едни много интерестни сайтове за тези, който отглеждат Вълнисти папагали!

уебсайт 1

уебсайт 2

уебсайт 3

уебсайт 4

И малко информация! Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимките не са мои - взети са от интернет ---- аз също си имам папагали- Рики- мъжко и - Джени- женско!

Ако ви интересува нещо -- Питайте! :yanim:;)

Аз също отглеждам вълнисти папагали и ако имате въпроси задавайте ги. :wors::blink:

Тази тема е страхотна,дава много информация на хората които нищо още не знаят. ;)

А незнам не съм инал такава случка женската да убие мъжкара,но предполагам че не го е харесвала. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако искаш опитай,смени мъжкара,но женската не я отделяй,защото от мъка може да умре. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако имате други въпроси само питайте,ще се опитам да ви дам отговор. :P

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. :wors: Подариха ми вълнист папагал, който много заобичах още от първата секунда в която го зърнах...но веднага започнаха и проблемите, ако може така да ги нарачем....Ами това животинче няма никакви реакции :eek: , не се движи, не яде, не пие от водата си, чисто и просто си стои на "клечката" и се клати съвсем леко...говоря му, пускам му да слуша чуруликане на птички, обръщам му повече внимание отколкото на брат си http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif а то не помръдва...дали грешката е в мен...какво трябва да правя и какво не, моля ви, кажете ми. :wors: Благодаря предварително. :wub:

Здравейте. :bye1: Подариха ми вълнист папагал, който много заобичах още от първата секунда в която го зърнах...но веднага започнаха и проблемите, ако може така да ги нарачем....Ами това животинче няма никакви реакции :cant believe: , не се движи, не яде, не пие от водата си, чисто и просто си стои на "клечката" и се клати съвсем леко...говоря му, пускам му да слуша чуруликане на птички, обръщам му повече внимание отколкото на брат си http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif а то не помръдва...дали грешката е в мен...какво трябва да правя и какво не, моля ви, кажете ми. :help: Благодаря предварително. :help:

Ох и аз имах проблеми с моя вълнист .. вече го имам от 3 седмици и мога горе долу да ти кажа защо твоя папагал е в такова състояние.. Вероятно проблема не е в теб.Моя папагал трудно свикна с новата обстановка..чудих се дали са взема 2 или 1 но накрая взех 1.. и след това чух какви ли не приказки че щял да се самоизяде ако бил сам и т.н. Тъй като той досега е бил в по-голяма клетка и с други папагали .. не е свикнал да бъде сам.Всеки папагал е различен и всеки папагал различно приема настаняването в нова обстановка.Моя свикна за 3 дни.. след това започнах да го пускам из стаята(хубаво е да се пуска само в една стая за може да свикне с нея..да знае къде е безопасно да стъпи и т.н.) добре ще е вече да го пуснеш да лети..всеки папагал който е едничък (т.е. няма други около него) се привързва по лесно към стопаните и може да се научи на повече номера.Ако са два те ще общуват по между си и няма да имат нуждата да летят и няма да скучаят и също така ако се опиташ да ги обучиш няма да се получи ..защото те вече имат свой език и ти няма да си техен интерес.Моя съвет е да го пуснеш в стаята където го гледаш - нормално е отначало да се блъска и да не знае какво прави ( добре е ако имаш щори да ги пускаш защото той може да помисли че това пред него е отворена врата и да се блъсне жестоко, ако е ден разбира се)Папагала ти ще почувства свободата и ще се научи къде да каца и т.н..Той ще прави това което му е по природа .. нормално е ако стаята ви е кухня да каца на масата да обира трохите ..( моя лично е като прахусмокачка .. дори и по пода кълве) ..ще гризе тапети .. снимки всичко що е лесно за неговата човка и накрая ще разбере че не са вкусни така че няма да успее да се отрови..той ще си мисли че това са клонки които в живата природа би гризял през цялото време.Моя папагал не яде от хранилките си.. и вода не пие .. случвало се е да му навирам човката в поилката че да пие .. иначе не знам.. може и да умре..Но ето тук идва ролята на плодовете и зеленчуците .. аз му давам ябълка , моркор , зеле , ядки-фъстък ,семки и т.н..Някои папагали обичат чистото просо .. моя лично е от този тип .. пробвай с чисто просо.Ако папагала ти не пие вода пробвай с ябълка първо- нека да бъде зелена по възможност.Първите дни на Тими ( папагала ми ) бяха прекарани в седене на клечката и това беше .. от време на време издаваше някой друг звук но му трябваше време за да свикне.Аз не знам в какви условия го гледаш дали има специален пясък на дъното на клетката и т.н. но яко няма му купи и поръси чисто просо .. ще почне да кълве.. а и няма как папагала ти да не яде и да е още жив .. един ветеринар ми каза че един папагал ако не яде 12 часа умира .. така че все по малко си взима вярвай ми!Най добрия съвет от всички е да го пуснеш да полети 15 минутки .. естествено че отначало ще ти е трудно да го хванеш .. но ще успееш.Ако го пускаш вечер и навън вече е тъмно и искаш да го хванеш загаси осветлението .. папагалите не виждат нищо когато е тъмно и без никакъв проблем ще го хванеш.Ако е ден и не можеш остави клетката отворена .. когато той огладнее сам ще се прибере.

Не се притеснявай и продължавай да му обръщаш внимание .. когато го пуснеш му свири и му говори за да знае че е на сигурно .. надявам се да съм помогнала .. успех ;]

Редактирано от kathieee (преглед на промените)

Благодаря, много, вече нямам проблеми, освен че не пие водичка моя Кримчо, но и това ще започне-надявам се. Вече се разбираме, пускам го в стаята, блъска се насам натам но ще свикне :biggrin: ако има нещо ще се обръщам към теб :lol6:

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! Аз 2ра година имам двойка вълнисти папагали и те за 3ти път имат яйчица...1вия път умряха след като се излюпиха,втория път умряха когато вече започнаха да излизат от къщичаката,а сега пак на там тръгна работата,а са на 2 седмици почти..Не мога да разбера защо,обаче? Тази вечер ми умря едното от 2те,които се бяха излюпили. Женската започна много рядко да ги топли и храни, мъжкият по едно време ги хранеше,ама и той спря,а тя преди стоеше постоянно вътре,започнах да храня единственото останало с пипета...Не знам какво да правя вече..и на какво се дължи това,моля Ви помотнете... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :speak::P

Редактирано от Vasilena=) (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
Здрасти. Искам да попитам, дали опитите ми за опитомяване са правилни. Значи имам папагалите от около година. Опитвам е да ги опитомя от доста време. В началото не бях проучила за опитомяването и като един глупав човек, най- спокойно си извадих жълтото папагалче {Съни}. После още няколко пъти, като накрая извадих два пъти и мажкия {Чочо}. Таа.. начинът, по който ги вкарвах в клетката беше ужасен! Започвах да ги гоня из стаята, като Чочо летеше и се блъскаше в прозорците. Бяха много стресирани. Сега ми "дойде акъла в главата" и осъзнах какво съм направила, като се питам ще могат ли да ми простят мъченията. Тази година си бях на село две седмици, през които мама каза, че "пилетата", не са яли много и не са викали като луди, понеже когато са около мен само това правят. Започнах да ги опитомявам, вече за трети път. Методът бе един и същ. Махам им храната от клетката за един час. След като измине времето, вземах храна в ръката си и я пъхах вклетката. Те кацаха ядяха от самата клетка и не ми се доверяваха. Жълтото започна да мии стъпва по ръката, веднъж дори стоя на нея докато аз не я размърдах. Сега веднага щом се наяде от ръката ми бяга, възможно най- далеч от мен.

Според мен опитите ти са добри. Чувала съм, че когато папагал е един по-лесно се опитомява. По подобен начин с храна моя папагал свикна с нас. Отговаряше на команди сам да се прибира в клетката и се научи да повтаря думи. Те са любопитни и ако ги оставяш повече време извън клетката няма да се плашат. :rolleyes:

Според мен опитите ти са добри. Чувала съм, че когато папагал е един по-лесно се опитомява. По подобен начин с храна моя папагал свикна с нас. Отговаряше на команди сам да се прибира в клетката и се научи да повтаря думи. Те са любопитни и ако ги оставяш повече време извън клетката няма да се плашат. :rolleyes:

Благодаря ти.
  • 2 месеца по-късно...

Здравейте,преди няколко дни си сложих пръста в клетката и мъжкия папагал ми кацна на пръста...Е...разходих го из клетка.Та искам да питам дали ако го изкарам навън ще литне или ще си стои при мен...вече 2 ни става го повтарям тва из клетката и вс е ок...как мислите?

Здравейте,преди няколко дни си сложих пръста в клетката и мъжкия папагал ми кацна на пръста...Е...разходих го из клетка.Та искам да питам дали ако го изкарам навън ще литне или ще си стои при мен...вече 2 ни става го повтарям тва из клетката и вс е ок...как мислите?

Може и да стои известно време, но след това ще литне. Надявам се, навън нямаш предвид на открито. Пробвай, но задължително в затворена стая! И да излети, няма проблем - ще се прибере. А и е добре да го пускаш да лети из стаята от време на време. :)

Благодаря,но как да постъпя с женската тя не ми каца на пръста...да пусна ли и нея или?

Друго важно нещо ... ама много важно ... поне в началото , да дръпнеш пердетата докато пускаш животинката в стаята да хвърчи ! А колкото до женското пиле ... остави клетката отворена и виж ще се престраши ли да последва мъжкаря !

Прибирането е малко по - сложно ... по принцип трябва да влязат сами като огладнеят или им си припие вода ... ама това може да отнеме доста време ... хийванчета са :speak: ... така че подлъжи го с нещо ! Примерно огледало ... деиства безотказно ... и става голям купон , да видиш как въжкият се надува пред отражението си ... докато се гледа го хвани и пусни в клетката ... като пиша хвани , това не значи сграбчи !

Успехи !

Ше го пробвам тва ама след като се върна от училище.Иначе мерси за съветите...аз мн си ги обичам 3 месеца събирах пари за да си ги купя и мн искам да не стоят в клетката...само да се хранят там и вечерта да спят.След колко време може да стане това,тоест да си стоят изцяло навън.Имам ги от 2 седмици?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.