Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Информация за Вълнисти папагали

Featured Replies

Здравейте!искам да задам въпрос за вълнисти папагали.Аз имам 2 папагала имат си къща за снасяне и имат 6 яйца,напълнили са си я вътре с перушина и 2мата не излизат от вътре.Само по някое време излизат за по 1мин. да пият вода и да хапнат нещо.Като излязат много сладко пеят не спират...Но проблемът е че ми казаха че се излюпват, но обаче моите вече имат яйца от 24-25 дена....това адски много ме притеснява защото много исках малки вълнисти папагалчета.Моля някои да ми отговори на въпроса.Благодаря предварително

• 3 месеца по-късно...
  • Отговори 112
  • Прегледи 124,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте искам да попитам нещо . Взех си вълнист папагал преди две седмици първоначално стъпваше на пръста ми но после спря . Незнам защо правим упражнения всеки ден . Някои може ли да ми помогне !

post-319173-0-93525900-1328733279_thumb.

Затова трябва да се посъветваш с дресьор. Отиди в магазина и попитай собственика или продавача. Той също може да знае.

• 2 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

От 1 месец имам 2 вълнисти папагалчета.Мисля, че едното е мъжко а другото женско и изглежда се харесват. Не знам точно на каква възраст са, но изглежда мъжкият е по възрастен, защото притежава описанията на мъжките възрастни папагали, а женският по-млад защото притежава чертите на младите папагали. Мъжкият стои почти неподвижен в клетката само отива до храната за да яде, но като го пусна лети има ли повод да ме притеснява, че стои почти неподвижен в клетката или е нормално при възрастните? Само че женският е по настоятелен в отношенията и издава повече звуци и като ги пусна изглежда женския гони мъжкия. Има ли вероятност и този, който мисля че е женски да е мъжки?

НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ!! Имам 2 вълнисти папагалчета. Едното женско другото мъжко. Искат да попитам дали като ги пусна трябва аз да ги хващам. Женският си се прибира сам, но мъжкият не се прибира сам и се налага да отнеса клетката при него и без да му правя нищо той се прибира. Лошо ли правя като му нося клетката при него??

• 1 месец по-късно...
post-327007-0-39606800-1342597060_thumb.tova e majkiq . post-327007-0-24566000-1342597069_thumb.tova mai e jenskiq . Imam edin vapros koito mnogo me pritesnqva otnosno moite valnisti papagali.Edni semeini priqteli ni podariha tezi dva papagala i kazvat,che sa majki i jenski.Ot predishnite statii v tozi blog razbrah, che moje i da sa dva majki.Te se poshtqt, hranqt se vzaimno,majkiq igrae tozi rityalen tanc i se ohajvat.Prez zimata vidqh kak majkiq oplojda jenskiq i sega prez lqtoto otnovo stana sashtoto(majkiq se kachi varhy jenkiq i q obgarna s krilete si).Sega sled vtoroto oplojdane jenskata stoi postoqnno na zemqta i ponqkoga se kachva da qde ili majkiq q hrani.Prez zimata im bqh slojila edna kashtichka no ne pojelaha da vlqzat.Shte mi dadete li nqkakvi nasoki kakvo da pravq?Blagodarq predvaritelno! :)

Редактирано от stefity98 (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Здравейте вчера си взех два вълнисти папагали имам няколко въпроси!!

1.Единия папагал си отива до хранилката, но другият не иска да ходи искам да ми помогнете !!!

2.Почти не пие вода !!!

3.Полезно ли е да им пускам да слушат музика?

4.И как е добре да са на слънце или на сянка кое е по полезно ??

И двете са мъжки !post-334439-0-89708500-1360062568_thumb.!!

• 3 месеца по-късно...

.Здравейте,от няколко дни имам два вълнисти папагала един мъжки и един женски има ли още време да се чивтосат или вече е късно,колко пути ж годината могат да се чивтосват

• 1 година по-късно...

Колеги, аз имам вълнисти папагали 1 мъжки и 1 женска от 3г и половина. Нормално ли е още да се плашат от мен ? Занимавам се с тях всеки ден, храна,вода и други неща им слагам (люлка, зеленчуци и т.н). Като си сложа пръста на клетката мъжкия седи и го гледа и след няколко секунди идва да ме хапе :-) и само това е. Женската е много страхлива само да си доближа пръста до нея тя бяга дори и мъжкия по някой път бяга. Даже сега мисля да им купя една кутиика за да се размножават :-) Кажете ми какво да направя, че вече да не страхуват от мен ?

• 3 седмици по-късно...

Имах вълнист папагал. Умря. Хранех го с храна, която продават за такива и го поих редовно. Вчера както си стоеше на клечката падна от нея. Почна да пърха с криле и след това не можеше да стане. Малко след това си замина. Напълно внезапно, без да показва признаци да е болен. Не мога да разбера защо? Някой има ли идеи как внезапно може да се случи подобно нещо? Принципно птиците от този вид не са кой знае колко впечатляващи и внушителни, но би трябвало да си живеят годинки и годинки при грижи. Гледам от малко.

Виж в раздела хранене, да не си му давал нещо което не понася. На колко години е птицата?

Виж в раздела хранене, да не си му давал нещо което не понася. На колко години е птицата?

Ама нищо друго не съм му давал, освен смеските от зоомагазина, където голямата част са семена от житни култури или поне на пръв поглед изглежда така. Взехме го преди има-няма половин година. Тогава беше много малко. Предполагам, че няма половин година. Чел съм и знам, че някои неща са силно отровни за тях, но аз го храня само с храна от зоомагазина. И му сипвам вода. Няма какво да се правя, половин-един килограм струва някакви смешни пари и го храниш цял месец.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Знам,че може би това е мит, но повечето гледали такива казват, че трябвало да са дойка.

Инак, те са мънички и капризни и бързо дават фиря!

Честно казано не мога да кажа от какво е. Не знам дали и в България се прави нещо подбно на аутопсия на животни, за да се види причината за смъртта.

Имах вълнист папагал. Умря.

Съжалявам Сим. Тъжно е... Погреба ли го?

Честно казано не мога да кажа от какво е.

Ако аз знаех от какво е, нямаше да питам. Както си бил добре цял ден, вечерта пак, стоял си на клечката, загасяме лампата и по едно време пада и пърха с криле. Общо взето до там. Каква грешка може да е допусната, та да знам поне, ако някога друго се вземе, какво да НЕ се прави? Сипвам му вода и го храня с храната от зоомагазина. Това е. Жадно или гладно с дни определено не е стояло.

Знам,че може би това е мит, но повечето гледали такива казват, че трябвало да са дойка.Инак, те са мънички и капризни и бързо дават фиря!

Двойка? А иначе - мънички са, ама какво им е капризното и как ще дават фира, като ги гледа човек правилно?

Имах вълнист папагал. Умря. Хранех го с храна, която продават за такива и го поих редовно. Вчера както си стоеше на клечката падна от нея. Почна да пърха с криле и след това не можеше да стане. Малко след това си замина. Напълно внезапно, без да показва признаци да е болен. Не мога да разбера защо? Някой има ли идеи как внезапно може да се случи подобно нещо? Принципно птиците от този вид не са кой знае колко впечатляващи и внушителни, но би трябвало да си живеят годинки и годинки при грижи. Гледам от малко.

Съжалявам много... :( .Преди 4-5 години аз имах 2 такива птици, но умряха. Те са доста капризни за отглеждане, ако е бил сам е нормално да е умрял, по принцип, когато си ги купих ми казаха да взема 2 или повече. Също не трябва да стоят на силно течение. Моите затова умряха. Прозорците и вратите на стаите постоянно стояха отворени. Също така и водата трябва да се сменя всеки ден.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

Така може само да се гадае от какво е умрял.От там откъдето си го взел дали ли са ти информация какви лекарства или витамини трябва да му се слагат във водата или в храната?

Съжалявам Сим. Тъжно е... Погреба ли го?

Да, тъжно е...Но е много по-тъжно, да си птица, затворена в клетка. И целият ти живот да мине в затвор и самота.

Папагалът може да е умрял от тъга.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Те са доста капризни за отглеждане, ако не бил сам е нормално да е умрял...

Добре, тия птици нали на открито живеят в естествената си среда? Колко да са капризни към редовно хранене, редовно поене и липса на дъжд, който да им вали на главата?

От там откъдето си го взел дали ли са ти информация какви лекарства или витамини трябва да му се слагат във водата или в храната?

Не, не са ми дали информация. Сигурно в храната има и нещо такова включено, трябва да видя.

И целият ти живот да мине в затвор и самота. Папагалът може да е умрял от тъга.

В интерес на истината тъкмо мислех да взема втора. Не че папагалът разбира от тъга. За сметка на това добре имитираше лястовичките, които бяха над прозореца.

Добре, тия птици нали на открито живеят в естествената си среда? Колко да са капризни към редовно хранене, редовно поене и липса на дъжд, който да им вали на главата? 

В естествената им среда, не се хранят с готова храна, а с храна от природата.Летят, движат се. А в клетката са обездвижени. Представи си, че си на мястото на папагала, поставен в клетка.

...Летят, движат се. А в клетката са обездвижени.

То като свикнеше щях и да го пускам по малко да се разхожда. А храната му не беше готова, не съм я готвил я, просто събрана.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.