Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Уволнил го е защото нощният пазач е спял, докато е бил на работа Публикувано изображение

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 143,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уволнил го е защото нощният пазач е спял, докато е бил на работа Публикувано изображение

Точно така!Уволнил го е защото е спял на работното си място!

Ето следващата загадка:

Намирате се в стая без прозорци херметически затворена (идеално гладко и без цепки) врата. Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра й. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала. Въпросът е колко свои отражения виждате?

Приятно главоблъскане!!!

Точно така!Уволнил го е защото е спял на работното си място!

Ето следващата загадка:

Намирате се в стая без прозорци херметически затворена (идеално гладко и без цепки) врата. Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра й. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала. Въпросът е колко свои отражения виждате?

Приятно главоблъскане!!!

Едно, защото можеш да гледаш само в една посока

Едно, защото можеш да гледаш само в една посока

Съжалявам.Това не е верният отговор!Но все пак си доста близо!

Съжалявам.Това не е верният отговор!Но все пак си доста близо!

нито едно, защото е тъмно, нали е затворена и без процепи...... Публикувано изображение

ето ви и от мен. Казват, че задачата е от Айнщайн и само 25% от хората могат да я решат за по-мнлко от 60 мин. :offtopic_s:))

Има 5 къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки.

Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че:

1. Англичанинът живее в червената къща.

2. Шведът има куче.

3. Датчанинът пие чай.

4. Зелената къща се намира отляво на бялата.

5. Собственикът на зелената къща пие кафе.

6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички.

7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill".

8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко.

9. Hоpвежецът живее в първата къща.

10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки.

11. Човекът, който отглежда коне живее в къщата, която се намира зад къщата на пушача на "Dunhill".

12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира.

13. Hемецът пуши "Prince".

14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща.

15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.

И така: Кой от петимата отглежда рибки?

УСПЕХ)))))

Редактирано от hekata (преглед на промените)

Прав си тоой не вижда нито едно свое отражение, защото в стаята е тъмно, понеже няма прозорци и лампи, а тя е затворена. Относно твоята задача или немецът или норвежецът. На мен така ми излиза. Не съм сигурна кой е от двамата, но повече клоня към норвежеца! Ако е вярно пиши коментар. А аз съм намерила една много интересна и ми кажи ако е вярна да пиша новата загадка!

нито едно, защото е тъмно, нали е затворена и без процепи...... Публикувано изображение

НИКЪДЕ в условието не е казано че няма лампа, фенерче или друго осветително средство!!!!!!

Т.е. условието не е коректно

Прав си тоой не вижда нито едно свое отражение, защото в стаята е тъмно, понеже няма прозорци и лампи, а тя е затворена. Относно твоята задача или немецът или норвежецът. На мен така ми излиза. Не съм сигурна кой е от двамата, но повече клоня към норвежеца! Ако е вярно пиши коментар. А аз съм намерила една много интересна и ми кажи ако е вярна да пиша новата загадка!

един от двамата е, но трябва да разбереш със сигурност кой е :cheers:

НИКЪДЕ в условието не е казано че няма лампа, фенерче или друго осветително средство!!!!!!

Т.е. условието не е коректно

много жокери ще станат така Публикувано изображение

ето ви и от мен. Казват, че задачата е от Айнщайн и само 25% от хората могат да я решат за по-мнлко от 60 мин. :tease:))

Има 5 къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки.

Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че:

1. Англичанинът живее в червената къща.

2. Шведът има куче.

3. Датчанинът пие чай.

4. Зелената къща се намира отляво на бялата.

5. Собственикът на зелената къща пие кафе.

6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички.

7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill".

8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко.

9. Hоpвежецът живее в първата къща.

10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки.

11. Човекът, който отглежда коне живее в къщата, която се намира зад къщата на пушача на "Dunhill".

12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира.

13. Hемецът пуши "Prince".

14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща.

15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.

И така: Кой от петимата отглежда рибки?

УСПЕХ)))))

Немеца!

Немеца!

точно така :)

Вие сте наред със задача :)

Шпионин искал да влезе в някакъв замък, за да шпионира краля, но точно когато наближил входа разбрал, че за да влезеш, се искала някаква парола. На входа стоял един едър роб, който проверявал дали влизащите я знаят. Шпионинът се скрил зад ъгъла и започнал да слухти за паролата и когато дошъл първия човек, живеещ в замъка, чул следния диалог: -7! - казал пазачът. -5! - му отговорил онзи и пуснали. Дошъл втори: -6! - казал пазачът. -4! - му отговорил онзи и го пуснали. Трети дошъл: -5! - казал пазача. -3! - му отговорил онзи и го пуснали. Шпионинът вече схванал логиката и решил да се пробва да влезе. Доближил пазача, а на свой ред пазачът го огледал и му казал: -4! - А шпионинът му отговорил: -2! - И за щастие на цялата държава го убили, защото не дал правилен отговор. ВЪПРОС: Какъв е правилният отговор, който е трябвало да даде? Задачата е доста интересна пожелавам ви успех!

Мисля, че трябва да се гледа броят на буквите - Седем има 5 букви затова отговора е 5. Шест има 4 букви - отговора е 4. Пет има 3 букви - отговора е 3. Девет няма 7 букви както казва шпионинът, а има 5 - отговора на загадката е 5.

Мисля, че трябва да се гледа броят на буквите - Седем има 5 букви затова отговора е 5.

Шест има 4 букви - отговора е 4.

Пет има 3 букви - отговора е 3.

Девет няма 7 букви както казва шпионинът, а има 5 - отговора на загадката е 5.

отговора е 6 (ако действаме по броя на буквите в думата)

Да точно така отговора е шест ето следващата загадка: В една стая стоят двама каубои и решават да разберат кой от тях е по-точен стрелец. Стреляли по крушката. Единия успял да я отвинти, другия я завинтил. Пита се - кой е по-точен стрелец?

Да точно така отговора е шест ето следващата загадка:

В една стая стоят двама каубои и решават да разберат кой от тях е по-точен стрелец. Стреляли по крушката. Единия успял да я отвинти, другия я завинтил. Пита се - кой е по-точен стрелец?

този, който я е завинтил, защото е стрелял на тъмно

Колко минимално брой разрязвания са нужни за да разрежем торта на 8 парчета?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

този, който я е завинтил, защото е стрелял на тъмно

Колко минимално брой разрязвания са нужни за да разрежем торта на 8 парчета?

3

;):P

A лист хартия?

:speak: няма

ето една задача от мен

За нещастие се намирате в затвора.

За щастие ви е даден шанс да се освободите, ако изберете правилната от две врати.

За нещастие едната наистина ще ви отведе към свободата, но другата - право на гилотината.

За щастие един от пазачите е готов да ви помогне, като отговори на един въпрос.

За нещастие той или е от хората, които лъжат или - от хората, които винаги казват истината, но вие не знаете от кои е.

За щастие вие имате време да помислите.

За нещастие от утре той вече няма да работи в този затвор.

Ако зададете като единствен въпрос нещо от рода на :"Коя врата ще ме изведе към свободата?" вие въобще няма да научите, коя врата коя е.

И наистина, ако предположим, че вратата към свободата е дясната, пазачът-лъжец, ще ви посочи лявата, а пазачът, казващ истината - дясната.

Да, но вие няма да знаете на кого да се доверите и вашето положение няма да е по-розово отпреди да зададете въпроса.

Какъв е вашият въпрос

:speak: няма

ето една задача от мен

За нещастие се намирате в затвора.

За щастие ви е даден шанс да се освободите, ако изберете правилната от две врати.

За нещастие едната наистина ще ви отведе към свободата, но другата - право на гилотината.

За щастие един от пазачите е готов да ви помогне, като отговори на един въпрос.

За нещастие той или е от хората, които лъжат или - от хората, които винаги казват истината, но вие не знаете от кои е.

За щастие вие имате време да помислите.

За нещастие от утре той вече няма да работи в този затвор.

Ако зададете като единствен въпрос нещо от рода на :"Коя врата ще ме изведе към свободата?" вие въобще няма да научите, коя врата коя е.

И наистина, ако предположим, че вратата към свободата е дясната, пазачът-лъжец, ще ви посочи лявата, а пазачът, казващ истината - дясната.

Да, но вие няма да знаете на кого да се доверите и вашето положение няма да е по-розово отпреди да зададете въпроса.

Какъв е вашият въпрос

АКо ти лъжеш тази врата води ли към свободата? Отговор да винаги за вратата към свободата

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

АКо ти лъжеш тази врата води ли към свободата? Отговор да винаги за вратата към свободата

приемам отг. за верен :speak:

а ето правилният въпрос "Ако беше другия пазач коя врата би ми посочил за вярна" и в 2та случея ти сочи грешната и ти избираш другата

та колко рязания са необходими за да разрежел лист хартия на 8 части?

амиии ...пак 3 :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.