Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

за да "проблесне" часовникът, когато е станало убийството-трябва часовникът да е на ръката, с която е държан ножът.

Тоест-или убиецът да е носил часовника на дясната си ръка и да е замахнал с нея, или да е бил левичар-тоест-носил си е часовникът на лявата, и е замахнал с нея.

И при двата случая е посегнах със същата ръка за да си вземе бонбон от кутията :speak:

за да "проблесне" часовникът, когато е станало убийството-трябва часовникът да е на ръката, с която е държан ножът.

Тоест-или убиецът да е носил часовника на дясната си ръка и да е замахнал с нея, или да е бил левичар-тоест-носил си е часовникът на лявата, и е замахнал с нея.

И при двата случая е посегнах със същата ръка за да си вземе бонбон от кутията :)

Точно така убиецът е левичар
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 140,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това невинаги е вярно, защото немалко левичари носят часовника си на дясната ръка (ас например)

Важното е ,че Стрезов го е хванал :speak:

Това невинаги е вярно, защото немалко левичари носят часовника си на дясната ръка (ас например)

Така е ,но в такъв случай това би се забеляало...

Мисля че по-горе обясних защо това невинаги е вярно!!!!!

при всички случаи ще посегне сръката, на която му е часовника-независимо от това, дали е левичар или не Публикувано изображение

при всички случаи ще посегне сръката, на която му е часовника-независимо от това, дали е левичар или не Публикувано изображение

Не, левичаря би посегнал с лявата ръка, а часовника му е на дясната. Десничаря би посегнал с дясната ръка, а часовника му е на лявата

Не, левичаря би посегнал с лявата ръка, а часовника му е на дясната. Десничаря би посегнал с дясната ръка, а часовника му е на лявата

Аз съм десничар, но си нося часовника на дясната ръка.... Публикувано изображение

но всъщност си прав де-това си е частен случай и не може да се приложи ........

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Давайте и задачи, защото аз моите ги изчерпах вече Публикувано изображение

На 6 стола, разположени върху върховете на правилен шестоъгълник се намират Асен, Борис, Димитър, Марин, Сашо и Валентин. Един от тях е мъртъв, а убиецът е сред останалите петима. Известно е, че:

1. Димитър седи от лявата страна на вуйчото на мъжа, който е точно срещу него.

2. Убитият няма роднини.

3. Асен пита Марин кой седи до него, за да му поиска цигара.

4. Убиецът не седи до вуйчото или до неговия племеник, обаче убития е между тях.

5. Мъжът от дясно на Сашо, който не е Димитър, седи до убиеца.

6. Асен седи точно срещу Валентин, който нервно пуши цигара.

Кой кого е убил?

Редактирано от hekata (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Имаш шкаф половината пълен с червени чорапи другата половина със зелени. Колко пъти трябва да бръкнеш за да си сигурен че си извадил 2 чорапа с еднакъв цвят. Аз още мисля отговора....

Редактирано от COCOMEN (преглед на промените)

Е да ама докато бъркаш може по рано да изкараш 2 еднакви

Имаш шкаф половината пълен с червени чорапи другата половина със зелени. Колко пъти трябва да бръкнеш за да си сигурен че си извадил 2 чорапа с еднакъв цвят.

Аз още мисля отговора....

Вариаций и пермитации. Има си формули по които се изчислява.

Имаш шкаф половината пълен с червени чорапи другата половина със зелени. Колко пъти трябва да бръкнеш за да си сигурен че си извадил 2 чорапа с еднакъв цвят.

Аз още мисля отговора....

Ако на всяко бъркане вадиш по 1 чорап - 3 пъти.

Ако на всяко бъркане вадиш по 1 чорап - 3 пъти.

Да, с 3 бъркания можеш да си сигурен че си извадил поне два чорапа с еднакъв цвят. Даже и първите два да са с различен цвят третия е с цвета на един от двата

Мога и на трите бъркания да извадя само черни или само зелени чорапи...Логиката на Капитана ме съмнява...:)

Мога и на трите бъркания да извадя само черни или само зелени чорапи...Логиката на Капитана ме съмнява...;)

Няма място за съмнение. Нали се търси минималния брой вадения при които задължително ще имам в ръцете си два чорапа с еднакъв цвят. АКо и трите са еднакви това решава задачата. Но за да съм сигурен в най-лошия случай вадя примерно 1 - червен, 2 - зелен, 3 - какъвто и да извадя ще си има другарче по цвят

Нали се търси минималния брой вадения

Оф, :eek:туй ми е убягнало...;)

Няма място за съмнение. Нали се търси минималния брой вадения при които задължително ще имам в ръцете си два чорапа с еднакъв цвят. АКо и трите са еднакви това решава задачата. Но за да съм сигурен в най-лошия случай вадя примерно 1 - червен, 2 - зелен, 3 - какъвто и да извадя ще си има другарче по цвят

Желязна логика !!!

Мисля, че това е отговора ;)

• 1 месец по-късно...

Аз пък се съмнявам, никъде не е споменато че при едно бъркане се вади по един чорап, може да бръкна веднъж и да изкарам три чорапа от които два ще са еднакви

• 4 седмици по-късно...

Запитаха ме една задача ,на която и аз не можах да отговоря .. един колега и сега ще видим вашите версии... Значи имате 1 водолаз който е умрял на дърво в пустиня .. след пожар , до вас има река и пустиня , действието се развива в Египет , въпроса е как сее е озовал на това дърво ?

Запитаха ме една задача ,на която и аз не можах да отговоря .. един колега и сега ще видим вашите версии...

Значи имате 1 водолаз който е умрял на дърво в пустиня .. след пожар , до вас има река и пустиня , действието се развива в Египет , въпроса е как сее е озовал на това дърво ?

Засмукан от хеликоптерите при гасене на пожара

ъъ ъ , не позна .. следващия или нов опит ;Д

П.П. Замисли се :cool:

Ти се замисли. Възможно ли е? Възможно е. При така зададените условия това е решение!!!!!!!!!!!!!

А в C.S.I. показаха и друг възможен вариант, с бутилката въздух нато реактивен двигател

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.