Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

capnemo извинявай , отговора ти е правилен ;Д

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 140,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама нали е пустиня и имаме едно дърво само, т.е. като го пуснат заедно с водата, тя би изгасила горящото дърво? Така, че според мен остава версията с реактивната струя (друг е въпроса дали има достатъчно сила), а след това дървото го е ударил гръм...:ph34r:

Ама нали е пустиня и имаме едно дърво само, т.е. като го пуснат заедно с водата, тя би изгасила горящото дърво?

Така, че според мен остава версията с реактивната струя (друг е въпроса дали има достатъчно сила), а след това дървото го е ударил гръм...;)

При отваряне на слюза на подвижните резервоари водата се разпръсква и гаси, а не се излива като струя от чешмата.Освен това именно ако е загасен огъня на дървото ще има и дърво :yanim:

Защо е умрял тогава? (нали има популярен мит, с подобен случай, но там става въпрос за горски пожар, а не за единствено дърво в пустиня?)

Защо е умрял тогава?

(нали има популярен мит, с подобен случай, но там става въпрос за горски пожар, а не за единствено дърво в пустиня?)

Нямам под ръка криминологичен екип, но може да е примерно от разликата в наляганията при засмукване, от удар в клон при падането (издигането), задушен от дима от огъня, може да е убит

П.П. Ако искаш отговор на такъв въпрос ще трябва да предоставиш много повече информация

Ето една нетрудна задача с малко логика и математика.

Имаме кутия. Съобщават ни, че в нея има 1 черна, 2 зелени, 3 червени, 4 сини и 5 бели топки.

1. Колко топки трябва да извадим без да гледаме в кутията, за да сме сигурни, че не са ни излъгали?

Оказва се, че са ни казали истината.

2. Коя вероятност е по-голяма - а) първата топка да не е нито черна, нито синя или б) първата топка да не е бяла?

3. Колко топки трябва да извадим със затворени очи, за да сме сигурни, че можем да хвърлим черната топка по тъщата? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Ето една нетрудна задача с малко логика и математика.

Имаме кутия. Съобщават ни, че в нея има 1 черна, 2 зелени, 3 червени, 4 сини и 5 бели топки.

1. Колко топки трябва да извадим без да гледаме в кутията, за да сме сигурни, че не са ни излъгали?

Оказва се, че са ни казали истината.

2. Коя вероятност е по-голяма - а) първата топка да не е нито черна, нито синя или б) първата топка да не е бяла?

3. Колко топки трябва да извадим със затворени очи, за да сме сигурни, че можем да хвърлим черната топка по тъщата? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

1. 15

2. 1/3=1/3

3. 15

1. 15

2. 1/3=1/3

3. 15

Фасулска работа за теб. :mad:

Тази задача беше за пехотата, а не за стратегическата авиация... :)

Фасулска работа за теб. :mad:

Тази задача беше за пехотата, а не за стратегическата авиация... :)

Съжалявам, мислех си че нещо съм се объркал и не бях уверен дали съм разбрал точния смисъл, дали не изпускам нещо :)

Съжалявам, мислех си че нещо съм се объркал и не бях уверен дали съм разбрал точния смисъл, дали не изпускам нещо :)

Изобщо не бих могъл да допусна, че ще решиш тази задача за повече от минута.

----------

Ето още нещо лесно, че трябва да подремна набързо - 20 часа от понеделник досега се оказаха твърде малко. :)

Кога равеството 1+1+1+2+2+2=100 е вярно?

Изобщо не бих могъл да допусна, че ще решиш тази задача за повече от минута.

----------

Ето още нещо лесно, че трябва да подремна набързо - 20 часа от понеделник досега се оказаха твърде малко. :)

Кога равеството 1+1+1+2+2+2=100 е вярно?

Мммм, имам решението, но го оставям другите да се борят

1*32 + 0*31 + 0*30

---------------------------------------------------

Ето една и от мен, не сложна, но наистина забавна:

Колко пъти в денонощието часовата и минутната стрелки сключват прав ъгъл?

1*32 + 0*31 + 0*30

---------------------------------------------------

Ето една и от мен, не сложна, но наистина забавна:

Колко пъти в денонощието часовата и минутната стрелки сключват прав ъгъл?

24 пъти ...

хмм

а какво ще кажеш за 48 ?

Ще кажа че си прав :) .. аз смятах на база 12 часа, а не 24- едно денонощие :cool:

Казах ли ви аз че е забавна?

Подвеждаща ако не внимаваш :wors:

А колко пъти ъгълът между тях е 0 градуса (за едно денонощие)?

23.. ако броим последното положение в условието за начало на следващото денонощие :yanim:

Ммм, пак не :wors:

Явно тогава, твоята логика нещо не е стандартна.. .. Хм, я да чуем отговора. :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.