Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини от лагера на Левски

Featured Replies

Е как няма значение ?

Левски купен от турци !

ЦСКА бе купен от индиец, слонове да си виждал на "Армия"-та? Доди Ал Файет купи Фулъм още преди новата ера, ама едва ли има египетски камили "Крейвън Котидж", ни пирамида си е построил. Защо все се търси политиката, това не мога да разбера! Става дума за футболен клуб, а не за исторически личности. А и не мисля, че форумът е място за политическа пропаганда.
  • Отговори 233
  • Прегледи 24,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нека не позволим отбора на народа да бъде продаден (и предаден) на турски фирми! Да подкрепим Б. Борисов на предстоящите избори. Вън на боклуците и националните предатели то БФС.

:help: Не мога да се въздържа и да кажа:Даже и тази хубава тема "Спорт" омаскарихте с политика!

Сираков шеф в Левски

Броени дни остават до завръщането на Наско Сираков в Левски, научи "7 дни спорт". Голмайстор №1 на сините за всички времена отново ще работи в родния си клуб. Остава да се уточнят дребни детайли и каква точно длъжност ще заеме Сираков. Сигурно е обаче, че Емил Велев-Кокала остава старши треньор и ще бъде в екипа на Наско.

Сираков бе изпълнителен директор по спортно-техническата част при предишните си две назначения на Герена. Първото дойде след покана на Томас Лафчис в началото на 1999 г., а второто - след подадена оставка и последвало предложение на Тодор Батков през пролетта на 2004 г. Именно сегашният собственик на сините е отправил покана към Сираков да се завърне отново в Левски, след като го отстрани от длъжност преди година заедно със Станимир Стоилов. След това Сираков стана директор на всички национални отбори, а Стоилов пое Литекс и националния тим. Самият Сираков не бе открит снощи за коментар.

Източник: 7 Дни Спорт

И Топузаков се върна на Герена

Елин Топузаков отново е футболист на Левски. Опитният бранител се завърна на Герена след година и половина престой в Израел. Топчо подписа двегодишен контракт, в който има и опция за удължаването му с още една. Защитникът, който има 11-годишен стаж със „синята" фланелка идва като свободен агент, след като договорът му с Апоел Тел Авив не бе подновен. Роденият в Димитровград футболист ще вземе участие още в днешната тренировка на Левски в 18 часа на стадион „Георги Аспарухов".

Източник: ТопСпорт

• 2 седмици по-късно...

Off Аз пък много се забавлявах с това изречение за Google Earth от статията "Както е известно, безплатната компютърна програма представлява сателит, който показва в снимки всяко едно място на планетата." :)

Батков обеща промени, оставя треньора

Промени в щаба на Левски обеща след мача със Санта Хулия Тодор Батков.

- До няколко дни ще има промени в спортно-техническия щаб и школата, но няма да сменям Емил Велев - заяви Тодор Батков. - Той е доказан професионалист и успя да направи отбора шампион след един изключително объркан сезон. Не мога да си обясня поведението на част от публиката, още повече че това е първа победа от три години насам в евротурнирите. Няма да се поддам на натиска по отношение на треньора. Не мога да си обясня присъствието на някои играчи в титулярния състав. В скоро време очаквам едно-две нови попълнения - добави Батков.

...- До няколко дни ще има промени в спортно-техническия щаб и школата, но няма да сменям Емил Велев... -...Той е доказан професионалист ...Не мога да си обясня присъствието на някои играчи в титулярния състав. В скоро време очаквам едно-две нови попълнения - добави Батков.

Не помня скоро да съм чел толкова противоречиво изказване. Каква е връзката между школата (вероятно се има предвид детско-юношеската) с тоталното безсилие срещу крайно непретенциозните андорци? И как така доказаният професионалист Велев си е позволил да осигури "присъствието на някои играчи в титулярния състав", нещо май не се връзва? А тия нови попълнения... май ги чакаме от години.

Днес ще се тегли жребият за следващия кръг, не знам кой ще се падне, но ако се повтори играта срещу андорците, пак ще гледаме ШЛ само по телевизора.

Не помня скоро да съм чел толкова противоречиво изказване. Каква е връзката между школата (вероятно се има предвид детско-юношеската) с тоталното безсилие срещу крайно непретенциозните андорци? И как така доказаният професионалист Велев си е позволил да осигури "присъствието на някои играчи в титулярния състав", нещо май не се връзва? А тия нови попълнения... май ги чакаме от години.

Днес ще се тегли жребият за следващия кръг, не знам кой ще се падне, но ако се повтори играта срещу андорците, пак ще гледаме ШЛ само по телевизора.

Левскар съм,но не разбирам публиката,който скандира срещу Велев...Дори и идиот би разбрал,че треньора е манипулативна и безмозъчна пионка,която Батков използва защото му пести доста пари - един качествен треньор,какъвто заслужава Левски,би струвал поне пет пъти повече от Велев...Мисля че обидните скандирания трябва да са срещу Батков (рибата се вмирисва от главата)...

Иначе,в тази "хармония" - състав,треньор,президент,не виждам Левски в ШЛ.

• Автор

Както винаги всичко е пари,политика и секс.Тук последното липсва,но пък останалите си важат в пълна сила.Сираков за това и не иска да се върне.Той и без това не харесва Велев като треньор,няма да има хубава комисионна при трансфери и т.н. Мъри е прав,50 години сме назад от европейският футбол.Онази вечер се видя,че първото полувреме аматьорите играха като равни с нас.Единствената разлика дойде от физическата подоготовка.Само това ли трябва да е разликатамежду професионалист и аматьор?!

Батков готви революция на "Герена"

Левски очаква съгласието на Радко Достанич да стане треньор на отбора, твърди вестник "Труд". Сърбинът е част от планираната от Тодор Батков "синя" революция, която далеч няма да е нежна.

Предвижда се раздяла с наставника Емил Велев и спортния директор Даниел Боримиров, с хора от щаба, ще има сериозни промени и в школата на клуба и начина на работа.

Търпението на собственика през годината се изчерпи след серията сиви мачове и липсата на промяна към по-добро на "Герена".

Затова Батков покани Георги Иванов - Гонзо да стане директор на Левски и си(л)ният човек в роля от типа на Наско Сираков.

Достанич трябва да отговори до началото на следващата седмица. Сърбинът бе помощник в Левски на Славолюб Муслин през сезон 2002/03, после води няколко отбора, сред които Славия и бившия европейския шампион Цървена звезда.

За последно 49-годишният Достанич работи във втородивизионния сръбски Срем.

Отговора на Гонзо:

Няма да ставам шеф, все още съм със статут на действащ футболист в Левски, признал пред свои близки Георги Иванов-Гонзо. Възстановяващият се от контузия централен нападател бе спряган за заместник на техническия директор Даниел Боримиров, пише "7 дни спорт".

"Никой не е говорил с мен, за да коментирам слухове и спекулации. Целта ми е да не влизам в интриги с никого в Левски, а да съм от полза на отбора. Приятел съм с Боримиров и такъв ще си остана. Искам да се възстановя от контузията си и ако мога, да помогна на момчетата на терена", коментирал пред приятелите си Георги Иванов-Гонзо.

Преди месец той бе опериран от скъсани кръстни връзки на коляното в Барселона и в момента се възстановява по специално изготвена програма. Ако всичко е наред, 33-годишният нападател ще се върне на терените в края на годината или началото на следващата.

От Топспорт.бг

Редактирано от visentii (преглед на промените)

Достанич поема Левски?

Последна редакция: 20.07.2009, 21:37 Публикуване: 20.07.2009, 21:21

Публикувано изображение

От Топспорт.бг

Сърбинът заменя Велев на "Герена"

Сърбинът Ратко Достанич е новият треньор на Левски, предаде Нова ТВ. Специалистът вече се е разбрал с ръководството на "сините" и най-вероятно още утре ще бъде утвърден на поста. Засега никой от шефовете на Левски не е потвърдил новината.

49-годишният специалист бе начело на Славия през 2006 година, а също така бе помощник-треньор на Слаболюб Муслин в престоя му на "Герена". За последно, през 2008-а, той водеше Срем (Сремска Митровица). В кариерата си е бил начело още на Вардар, Далиан, Вериа, Безянила, ОФК Белград, Цървена звезда, Шмедерево и Монтлукон.

Достанич: Няма да сменям Емил Велев

22 Юли 2009, 19:56 | Football.dir.bg

Публикувано изображение

Сръбският специалист Ратко Достанич заяви пред сръбските медии, че отборът на Левски ще остане завинаги в неговото сърце, но допълни, че не е имало никакви разговори с него от българска страна да сменя начело на "сините" Емил Велев.

Цяла седмица се твърди, че начело на българския шампион ще застане Достанич, който преди шест години бе помощник на Славолюб Муслин на стадион "Георги Аспарухов", предаде БГНЕС.

Достанич, който в България води и тима на Славия, отрече пред Sportal.rs да е имало преговори с Тодор Батков.

Специалистът, който в момента е без клуб, заяви: "Левски е в моето сърце, но не е имало никакви преговори! Отборът си има треньор, той спечели титлата в България и аз го ценя много. Преговарях с Цървена Звезда, но те решиха да привлекат друг треньор. В момента съм без работа и смятам да приема предложение от добър отбор, когато дойде такова".

Кенефски ми е големата радост особенно есенно време в Ивропата

коги става за резил и смех.

тази есен очаквам кючека БАТЕ БАТЕ 2

дано мъките говежди приключат още в Баку шото

освен че ше ги евро-изнасилват ше берем срам и като нация.

дано го закрият скоро време клубчето на евроидиотите, ама

както казваше един циганин- бате не закривайте леФскиту щото и нии

сиганите требе да имаме отбор. ;)Публикувано изображение

Редактирано от hari solomon (преглед на промените)

hari solomon,злорадството е лош съветник.

И нашият отбор не е цъфнал/ЦСКА/...

Факт е,че Кокала не е треньор вече,но въпреки това,Ние не станахме Шампиони,именно заради него...

Батков отново финтира,онзи чифут,който в крайна сметка дава парите на,и за отбора,за да оцелее,и нищо чудно поредният неуспешен финт,да е с марка ФК"Баку"...

В крайна сметка,губещ е Н.В. Зрителят и Фен-ът,но тук отдавна не се слагат в сметките такъв род хора...!

И так ще бъде,щом и хора от ранга на Боби Михайлов,стигнаха до извода,че парите са над спорта...

Така е нормално да се развиват нещата,щом и най-добрите бяха принудени да търсят реализация извън територията ни.

hari solomon,злорадството е лош съветник.

И нашият отбор не е цъфнал/ЦСКА/...

Факт е,че Кокала не е треньор вече,но въпреки това,Ние не станахме Шампиони,именно заради него...

Батков отново финтира,онзи чифут,който в крайна сметка дава парите на,и за отбора,за да оцелее,и нищо чудно поредният неуспешен финт,да е с марка ФК"Баку"...

В крайна сметка,губещ е Н.В. Зрителят и Фен-ът,но тук отдавна не се слагат в сметките такъв род хора...!

И так ще бъде,щом и хора от ранга на Боби Михайлов,стигнаха до извода,че парите са над спорта...

Така е нормално да се развиват нещата,щом и най-добрите бяха принудени да търсят реализация извън територията ни.

проблема не в лефски като отбор а в това че ОТГОВОРНИТЕ фактори в БФС са научили отбора на леФски че винаги ше има поне един съдя от тримата дето я ше свирне дузпа я нема да види засада я ше даде продължение доооо 96 минута я ше отмени автогол само и само лефскиту да бие.

и за тва толкоз се радвам когато аматьори като Тампере олимпия и т.н.

го осират в европа.дано да вденат факторите некой ден че футбол се развива с равни условия за всички отбори а не с целогодишно подпиране на смешниците от гей-арена.

Кокала: Батков ме уволни

Публикувано изображение

Емил Велев вече не е треньор на Левски. Това, което се очакваше от няколко дни, вече е факт. Новият наставник на "сините" ще бъде сърбинът Ратко Достанич. "Да, истина е - вече не съм треньор на Левски", потвърди Кокала пред "Гонг". - Утре ще разберете подробности. Нямам представа дали и Боримиров е уволнен. Не ме питайте повече нищо", лаконичен беше Велев.

Малко след като се прибра от чужбина тази вечер, Батков е провел среща с Велев и го е уведомил за решението си да го уволни. Последният мач на треньора начело на "сините" бе във вторник, при успеха с 5:0 срещу Сант Жулия в реванша от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Източник:sportal.bg

Не много отдавна Винсенте Дел Боске бе уволнен няколко часа след като спечели ШЛ с Реал М, та какво остава за Емил Велев. Кокала си бе за смяна, защото няма никакъв опит, особено в евромачовете, но трябваше да бъде смемен преди двата мача с андорците или да бъде оставен да продължи, пък докъдето стигне. Сега идва поредният световно неизвестен Достанич, а след няколко дни на дневен ред идват азерите.

• Автор

сиганите требе да имаме отбор. :speak:Публикувано изображение

Гледам,че си от най-големите фенове на кака цецка.

Само да питам,вие миналата година до кой кръг стигнахте?

Сега малко и за Батков и идиотщините които прави.

От миналата година когато той уволни Мъри и Наско,няма здрава атмосфера в отбора.Станахме шампиони с някаква клизма и само защото другите отбори се дъниха повече.Интер Баку може и да ги отстраним,но за по натам едва ли...

Не мисля,че Р.Достанич се е доказъл с нещо в нашият футбол и че той е най-подходящият треньор.Съмнява ме,че ще изкара само с няколко мача повече от Вуцов.А аз мислех да си взимам абонаментна карта за цялата година...

Поредната простотия на Батков... Не можеш да уволниш треньора си, след като е станал шампион и са започнали мачовете от евротурнирите. Безумие е това...

• Автор

Поредната простотия на Батков... Не можеш да уволниш треньора си, след като е станал шампион и са започнали мачовете от евротурнирите. Безумие е това...

Виж какво ни припомни hlevoust за Реал и то след титла в ШЛ...

Майната му на Батков

Виж какво ни припомни hlevoust за Реал и то след титла в ШЛ...

Майната му на Батков

Други са реалностите. Не може да сравняваме Левски с Реал... Пък и те изгониха Дел Боске след края на сезона, а не като Батков - в началото на важните мачове в Европа... Трябваше да остави Кокала и да му даде шанс да направи нещо значимо в евротурнирите - ако не успее - чао. Но така е тъпо... Седмица преди мачовете с азерите (които,нека не се заблуждаваме, са горе-долу от нашата черга) ние сменяме треньор и дестабилизираме отбора. Просто гениално...

сиганите требе да имаме отбор. :)Публикувано изображение

Абе доколкото си спомням вие бяхте по-близо до закриване, но добре че Томов все пак реши да даде някакви пари за рушвети и не ви закриха ( естествено той не искаше да ви закрият, за да лапа още пари от вас Публикувано изображениеПубликувано изображение ). A и ще ви видим какво ще направите във втория по сила турнир. Със тези 10 нови легионери не само ще изложите страната ни, но е възможно и да запишете рекордна загуба в историята на футбола. Успех! Поне един рекорд ще имате от последните 20 години.

И друго, прасе - не пиши в темата на Левски, а си пиши във вашата си тема, ако има такава.

Тодор Батков се върна в България и веднага уволни Велев 22.07.2009 23:29

Публикувано изображение

Упоритите слухове за уволнението на треньора на Левски Емил Велев се оказаха истина. Преди минути Гонг съобщи за изгонването на Кокала.

Тази вечер собственикът на "сините" Тодор Батков се завърна от чужбина и първото му дело е било да уведоми Велев за решението си.

За уволнението на Велев се заговори непосредствено преди мача-реванш от квалификациите за Шампионската Лига срещу Санта Жулия.

Както се и очакваше, новият наставник на Левски ще бъде сръбският треньор Ратко Достанич, който е работил на Герена като помощник на Славолюб Муслин.

Сърбинът ще води и заниманието на отбора в четвъртък. Преди него той ще бъде представен на сините футболисти.

• Автор

Други са реалностите. Не може да сравняваме Левски с Реал... Пък и те изгониха Дел Боске след края на сезона, а не като Батков - в началото на важните мачове в Европа... Трябваше да остави Кокала и да му даде шанс да направи нещо значимо в евротурнирите - ако не успее - чао. Но така е тъпо... Седмица преди мачовете с азерите (които,нека не се заблуждаваме, са горе-долу от нашата черга) ние сменяме треньор и дестабилизираме отбора. Просто гениално...

Кокала трябваше да си тръгне още след последният мач с Пирин.Видя се,че няма тактическата грамотност за отбор от на ранга и целите като Левски.

За това отново майната му на Батков.

Ето какво казва Наско пред в 7дни,цитиран от Дарик радио.

НАСКО СИРАКОВ: ЛУДОСТ Е ДА СЕ СМЕНЯ КОКАЛА ТОЧНО СЕГА

22 юли 2009 23:57

- Наско, Левски спечели два пъти срещу Санта Хулия. Какво е вашето мнение за тези две победи?

- Все пак този отбор не може да затрудни български представител в евротурнирите. Случи се най-очакваното и най-нормалното нещо. Левски има значително по-добри играчи, за да се притеснява от отбор в Андора.

- Имаше много критики срещу Левски в първия мач. Треньорът Велев бе освиркван, част от играчите също. Това нормално ли е?

- Когато срещу такъв отбор 50 минути не можеш да отбележиш гол и играта не върви, значи най-нормалното нещо е публиката да е недоволна. Не виждам какво толкова са изненадани футболистите и треньорите, че ги освиркват. Когато Левски не играе, нормално е да ги освиркват.

- Вие доволен ли сте от това, което гледахте в първата среща?

- Определено не бях очарован от представянето на отбора. Не вярвам да има човек, на когото да е харесало как играе Левски. Все пак първи мач беше и се случи най-важното - Левски си реши класирането в следващия кръг още в София.

- В България линията между "Осанна" и "Разпни го" е много тънка. Левски стана шампион, а още в първата си официална среща футболистите бяха освирквани. Това нормално ли е?

- Над 100 пъти вече съм го казвал - във футбола няма вчера и онзи ден, има само днес и утре.Когато отборът играе красиво, резултатно и се харесва на хората, никой не го освирква. Като не играеш добре, ще те освиркват.И мен са ме освирквали, и то предостатъчно.

- Защо публиката не спира да хули Емил Велев. Все пак той е треньорът, който направи Левски шампион?

- Публиката нееднократно е показвала отношението си към треньора. Много е трудно да смениш настроението на публиката в такъв момент. Но да не забравяме, че публиката изигра решаваща роля в последните кръгове на миналия шампионат, който бяха много важни. Тогава Левски спечели и титлата.

- Кокала ли е най-големият грешник в Левски?

- Аз не смятам, че Велев е най-виновен. Много е трудно да се каже в тази ситуация кой е повече и кой по-малко виновен. Но в Левски в последно време се случват доста странни и ненормални неща.

- Кое е странното и ненормалното, което се случва в Левски?

- Появяват се нонстоп спекулации за смяна на Велев, за смяна на спортно-техническото ръководство и никой от клуба не излиза и не казва дума. И особено последните дни с идването на Ратко Достанич. Никой в клуба, не вярвам да има друг такъв клуб в света, не излезе и не обяви каква е позицията. Човек от най-високо ниво - президент, собственик, трябва да излезе и да каже каква е истината.

- А каква е истината?

- Истината е, че на Левски в момента му трябва най-вече спокойствие. На отбора му предстоят два важни мача, които трябва да спечели. Затова смятам, че най-редното, правилното и най-нормалното нещо е собственикът да излезе и да каже има ли такава смяна, няма ли. Защото всички сега - играчи, треньори, спортно-техническо ръководство, са подложени под огромно напрежение.

- А наложителна ли е такава треньорска смяна в момента?

- Това е най-ненавременното нещо, което може да стане. Ако трябваше да има смяна, тя трябваше да е преди месец, месец и половина. Най-ненормално е да се сменя треньорът пет дни преди този мач, който предстои на Левски за Шампионската лига.

- Бяхте казали да не се намесва името ви относно евентуално връщане в Левски. Каква е истината?

- Истината е, че преди малко повече от месец Тодор Батков ми се обади. Покани ме да се върна в Левски, стиснахме си ръцете, разбрахме се за всичко, предложи ми условия, които аз, без да се пазаря, приех. И оттогава спря да има връзка с мен. Аз не искам сега да се спекулира с това нещо. Казвам каква е истината. Всеки сам да си прави изводите.

- Ако той си е променил решението, не е ли трябвало да ви се обади за неговото решение?

- По принцип е така, но явно в България важат други правила на поведение.

- Нова покана да работите в Левски бихте ли приели?

- Не се натискам да се връщам в Левски. Тодор Батков ме покани, след това го търсих един път по-телефона. Той не ми вдигна и спрях да се интересувам. Прочетох какви ли не небивалици по-разни издания за пари, условия, че не сме се разбрали. Точно затова исках да го кажа едно към едно. В нито един момент не е имало пазарлък. Той ми предложи едни условия, стиснахме си ръцете, договорихме се. А оттам нататък, че не се е обадил, не го коментирам. Разбира се, че е странно и не е нормално това нещо. Обаче всеки човек си носи и си плаща за цената на постъпките в живота.Аз няма какво да съдя този или онзи. Това е истината. Нека се знае от хората, за да не се спекулира.

- Но пак не ми отговорихте. Нова покана за работа в Левски ще приемете ли?

- Това са глупости. Може ли един път да сме се разбрали и след това да не ми се обадиш и да не ми кажеш нищо. Несериозно е. Няма какво да коментирам вече.

- Вярно ли е, че спряганият за нов треньор на Левски Ратко Достанич върви в комплект с вас?

- Ратко не съм го чувал от години. Мисля, че това е достатъчно. Държа да кажа, че на Левски в момента му трябва спокойствие. Не желая моите думи да се приемат или използват за повдигане на градуса на напрежение в клуба. На футболистите им трябва спокойствие, за да постигнат целите, които са си поставили.

- Работили сте с Ратко Достанич на Герена. Той може ли да е от полза на Левски?

- Няма смисъл да обсъждам това. За мен всичко, което излезе до момента, е спекулация. Ако от клуба излязат и кажат: "Ратко Достанич е новият треньор на Левски" или "Той няма да е треньор", тогава може да коментираме.

- Името Наско Сираков притеснява ли някого в Левски?

- Нямам представа.Не вярвам да има страх от мен, може би има респект и уважение.Надявам се да е така. Вършил съм си честно и коректно работата по-възможно най-добрия начин и се надявам това да се помни.

- Харесва ли ви футболът, който играе Левски в момента?

- Не.

- Кой е виновен за това?

- Няма индивидуална вина. Не може да се прехвърля вината само на един човек. Тук абсолютно важи поговорката: "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава". Вината е на всички нива - футболисти, треньор, спортно-техническо ръководство и накрая клубно ръководство.

- В Левски се върнаха Топузаков, Бардон, Йовов. Те участваха преди години в успехите - четвъртфинал в УЕФА, групова фаза в Шампионска лига. Удачно ли бе те да се връщат?

- Това са отлични играчи. Дали е удачно, или не, не искам да коментирам. Защото всяка моя дума се приема и се интерпретира по-различни начини на всеки както му отърва. Това са отлични играчи, но дали Левски е имал нужда от тях в този момент, си преценява ръководството на клуба. Не зная дали цялото ръководство или този, който ги е довел. При всички положения те са добри играчи, спор и две мнения за това няма. Но дали политиката на Левски в този момент трябваше да бъде такава, е отделен въпрос. Това си го преценява ръководството.

- Казахте наскоро, че не участвате в селекцията на Левски. Когато водихте разговор с Тодор Батков за завръщането ви на Герена, обсъждахте ли вариант от какви нови попълнения Левски има нужда?

- Да, говорихме за доста неща.

- Някой от тези, за които сте коментирали, появи ли се на Герена?

- Какво се е появило няма смисъл да коментирам сега.

- Казвате, че Левски има нужда от спокойствие. Имат ли тези футболисти потенциал да повторят успехите от преди три години?

- Не може да се отговори с едно или две изречения. Има много фактори, които могат да повлияят и в едната, и в другата посока. Смятам, че в Левски има добри играчи. Даже има повече, отколкото му трябват играчи.Съблекалнята на Левски за мен е пренаселена.Има достатъчно добър материал. Това е нещо, което повтарям от доста време, но този футболен материал не се използва по най-рационалния начин.

- Георги Христов дойде като голмайстор на "А" група с ваше съгласие. Информациите, че Левски търси друг централен нападател не му ли се отразяват зле на него?

- То на всеки един играч тези неща биха повлияли. Георги Христов за мен е най-добрият централен нападател в България. Имам предвид, че Гонзо ще е извън терените още 4-5 месеца. На Христов просто трябва да му се гласува доверие и мисля, че той ще го оправдава.

- Докато бяхте в Левски, пряко следяхте какво се случва в школата на Герена. Досегашният й шеф Руси Гочев се оказа излишен. Той обаче научи за смяната си от медиите. Редно ли е това да се прави по-този начин?

- За мен в клуба се случват малко странни неща.Елементарното уважение и възпитание към такъв играч и ръководител като Руси Гочев изисква той да разбере новината първо от ръководството. Това са морални и човешки норми, които трябва да се спазват. Явно обаче в Левски е приет друг модел на работа.

- Необходимо ли е Левски да търси в последния момент нов централен нападател, и то от чужбина?

- За мен това са абсолютно несериозни неща. Ако трябваше да се води такъв играч, то трябваше да го вземат преди месец. През това време той да тренира с отбора.Да не мислите, че сега ще се намери магьосник, който ще дойде и със затворени очи ще ни вкара в Шампионската лига? Това са несериозни неща. Не е казано, че не може да се вземе, но да разчиташ на този играч като с магическа пръчка да промени нещата в отбора, е смешно.

- Какво мислите за ситуацията с Жозеф Дезире Жоб. Камерунецът дойде с доста сериозна визитка зад гърба си, но си тръгна от Левски, защото не искаше да е пробван?

- Нямам представа какви са били договорките. Ако е имало договорка той да не играе в контроли, нормално е играч, който е играл на 2 световни първенства, а сега вероятно и на трето, да си събере багажа и да си тръгне. Тук имаме разминаване в информацията, която е обявявана пред играча и пред треньорите.

- Кой може да създаде спокойствие на играчите?

- Клубното ръководство. С адекватно поведение. С три изречения до медиите.

- Пред "7 дни спорт" Емил Велев каза, че е нормално една подготовка да трае около 7-8 седмици.

- Нормално е, но ако си почивал 20-25 дни. Левски почива 10 дни. Големият проблем на българския футбол е, че съсипваме играчите си с две подготовки на година.

- Как ще се промени това?

- Или с удължаване на сезоните, или с промяна на друг режим на първенството, който да е пролет-есен?

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Други са реалностите. Не може да сравняваме Левски с Реал...

Така е, но има и друго - Чорни уволни Георги Василев няколко дни след като историкът направи Левски шампион, вече не съм сигурен дали през нея година не взеха и купата, но все едно.

Сега прочетох интервюто на Наско Сираков по-горе и споделям голяма част от вижданията му. Велев е слаб треньор, но не мога да го упрекна в това, защото той изобщо не трябваше да бъде треньор на синия отбор. Изприказваха се куп приказки по въпроса още преди назначаването му, ходиха къде ли не, но така и не дойде специалист и Велев пое кръста. Левски стана шампион, но не без помощта и на прекия конкурент ЦСКА, където се вършат същите лудости и безумия. Това не го казвам, за да омаловажа стореното, но и двата отбора не заслужаваха да станат шампион с толкова слаба игра. В крайна сметка сините спечелиха и започнаха гръмките фрази за втори пробив в ШЛ. Няма лошо, но аз поне не виждам как ще стане това, особено след показното през първо полувреме срещу андорците - изключително подходящ съперник за подобряване на рекорда срещу Рейпас Лахти - 19:3 в двата мача. Какъв ти рекорд, сините не знаеха къде се намират. Та затова и бяха тия викове от трибуните срещу Велев, който в случая е само един гръмоотвод, нищо повече. Дали настина ще го сменят или не, все още май не е обявено официално, но на негово място (почти)всеки сам би си подал оставката.

Не знам що за отбор е този от Баку, но мачът предстои, а в синия лагер всичко е "на вили и на могили" - как да играеш мач, след като не знаеш дори кой ти е треньор. Някой ще трябва да изгледа записите, да анализира даденото, да види скритото, да прозре предстоящото, да изгради тактиката... Кой ще го стори, поредният анонимник ли? Дори и сините да отстранят азерите, не бива да се забравя, че тогава ще дойде истинската елиминация за влизане в групите и там едва ли ще може да се разчита само на късмет. И пак ли ще търсим нов треньор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.