Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българина,държавата,мизерията......размисли и страсти

Featured Replies

Обвзеха ме едни мисли.

В България всичко е зле,мизерията е пълна,управляват ни шепа идиоти които са корумпирани и взимат всичко за себе си

все гледат да ни прецакат и да ни излъжат,мамицата им - най-често срещаните изрази в речника на един Българин

Окей,може всичко да е зле,но защо трябва всяка наша втора дума да съдържа някоя от горепосочените реплики

"Колата ми спука гума"

"Естествено,нали държавата ги внася такива смотани"

"Счупих си нокътя"

"Ми да като държавата не отделя пари да почисти токсините във въздуха"

Нужно ли е все да се оплакваме,да псуваме,да сме негативни и т.н

Признавам аз не съм най-голямата оптимиска,но не съм казвала нещо от горе посочените неща

Глупаво ми е да ги слушам,все едно и също се повтаря,дори и моите съученици които и хабер си нямат от живота на възрастния

На къде отиваме ?

Най-прясната тема която по едно време се обсъждаше в компанийката

а именно ИЗБОРИТЕ и тинтири-минтири

Чувам мнения само "Аз няма да гласувам ,защото всички са измамници и все крадат" - окей поносимо е

"Аз няма да гласувам,защото то един глас няма да промени нищо" - Това ми е мега глупаво.

-Кка така един глас няма да промени нищо.

80% от българите имат абсолютно същото мнение и те не искат да гласуват и те смятат ,че един глас нищо не струва.

Ама така като са 80% - техните гласове определено струват нещо.Не може 20% от хората да гласуват,а онези които не са после да се оплакват,че всичко им е зле

Като не си дал гласа си,няма такова право

"ама те са...." еди как ви са.

Как можеш да очакваш нещо да се оправи,като единственото нещо което правиш е да се излежаваш на дивана,да си хапваш и пийваш ракийка

нищо не става като бездействаш,ама кой да го разбере

Тея в парламента са обирджии.....

Такаааааа,какво да направим като са,такива са избрани,такива ще са

"Ти би ли променил нещо ?"

"Да бе ей ся"

"Ако влезеш в парламента не би ли променил нещо?"

"..."

Отговора е НЕ

Защо ли ?

Взимаме типичното българско мнение "Аз тъна в мизерията,онея чревоугодничат на поразия"

Ти като досега си тънал в мизерия и ти се отдаде шанс да отидеш в парламента и да промениш нещо,няма ли да станеш точно като сегашните управляващи

Естествено,че ще станеш-тънал си в мизерия и ето появява се чудесна възможност да се отървеш от нея-Какво по-добро от това за един българин

За заплатите няма да коментирам- дадеш ли му нещо,то винаги ще иска повече

Предварително се извинявам за допуснатите грешки или за неправилно използваните пунктационни знаци,просто ми е дълъг текста и не обръщам внимание на подробности sad.gifsad.gifsad.gif Извинете ме

Тея помисли ме мъчат толкоз време и трябваше някак да ги излея ^_____^

Да им приседне дано,от сиромах да крадеш е....и греха

sad.gif

Хайде аз да кажа нещо, щото не съм писал във форума от единбогзнаекога :)

Цаката е такава че има 2 вида хора - глупави, към които се числя аз, и мнооооого глупави към които числя доста хора.

Глупавият човек, като мен, въобще не му пука за тази страна на живота, макар и да гласува, не си търси оправдание за каквото и да било и ако има проблем си го оправя сам.

Мнооооого глупавият седи и чака неволята. Политиците са му виновни за надрасканите спирки и теча от горния етаж, спуканата гума, опашката в магазина , претъпканата маршрутка, ниската заплата, дъжда, слънцето, водата , вятъра, капитан планета и всичко останало.

Купих си мотика.

Да си копам.

Щото тва мога да правя. Като е суха земята не ги виня ония там. Мотиката има и друго предназначение. Да цепна някой по главата като почне да ми мрънка. Е тва най го мразя. (И аз го правя де). Е по дяволите, като е такова впечатлението на всички май и аз почнах да не ги харесвам тия политици. Ама не са ми оправдание за житейските неволи. Щото съм глупав човек правя разлика между гамен, невнимателен съсед, стъкло на пътя, група хора, бързащи хора, работодател, майката природа, които съ истинските виновници за проблемите изброени от мен по-горе.

Трябва наистина да си много глупав за да ги наричаш с общото название - политици.

Ех, днеска политиците са много лоши - ша вали.

Бензина 2,15 - б* си политиците.

Дупки по улиците - ми то .... знаеш .... политиците.

В тази скапана държава все комшиите си тупат килима над прането ми.

Отивам на училище - няма занятия - ми то политиците като не могат да накарат преподавателите да си вършат работата.

Глава втора:

Опитаите се да живеете няколко дни без да четете весници, без да мислите и споменавате тази гадната дума (политици), изчакаите следващата маршрутка, скарай се леко на съседа и после го покани на една гроздова, купи си чадър, усмихвай се постоянно, не си давай зор и дори ще забравиш разликата мъжду теб и другите - все пак всички хора си приличаме.

Аре стига глупости че образованието ме зове, даскала е там(чухме се по телефона), взимам си чадъра и заставам да чакам празна маршрутка.

За да гласуваш трябва да имаш избор, а тези 50-60%, които не гласуват нямат избор. Ще възразите- как така нямат избор, след като толкова много партии се регистрират в изборите. Да, регистрират се, но нямат възможност да си представят програмите, с една дума, да се представят пред избирателите, за да може гражданите да могат да избират. Какво се получава-вместо БНТ и БНР да определят еднакво време на всички регистрирали се партии безплатно, тъй като са обществена телевизия и радио, те приемат наредби, в които завишават цените за всякакви изяви по време на избори? В първите години на "демокрация" поне даваха по 3 минути за встъпителни и заключителни изказвания! Сега казват, ами Вие нали получавате субсидии от държавата за тази цел, плащайте! Но кои партии получават субсидии, позволяващи да си плащат за проявите по медиите-само парламентарните партии. Какво излиза-нова партия с далеч по добра програма в полза на обществото, която не е спонсорирана от олигарси, които спонсорират за да търсят след това дивидентите си, не може никога да се представи пред гражданите имащи право на избор. Тоест, избора по начало е ограничен, имаш право да избираш само измежду парламентарно представените партии. Колкото и недемократични да са изборите в Русия, в това отношение /еднакво безплатно време в средствата за информация/ се прави. Това е основната причина за отлива на гласуващите. Нима не може да се промени закона и да се възприеме еднаквото безплатно време за всички партии в изборите, като в същото време се намали субсидията давана до сега на партиите, с сумите заплащани от тях на БНТ и БНР ? Естествено е, че може! Но тогава ще има равенство и справедливост за съревноваващите се за доверието на хората. Управляващите бягат като дявола от тамян,когато чуят тези думи, не искат да им се наруши комфорта, те уж се карат в парламента , но когато стане въпрос друг да се допусне там, се съюзяват. Случая с Атака си има своите особености и той е изключение от общото правило. Така, че вместо да предлага недомислици по отношение на изборите и партиите, Гоце можеше да се замисли по този проблем и по много още недостатъци на Законите за партиите и изборите, медиите да подкрепят инициативата, народа да поиска промяната и тогава несменяемите "народни избраници", било то под натиск или с референдум да приемат промените.Това ще е началото, което ще предизвика качествени промени и добро бъдеще на българите. Предлаганата замяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна или смесена няма да доведе до промени, напротив ще утвърди статуквото- известните досега лица ще имат предимство пред новите хора. А както е известно "нов бардак не се прави със стари к......"

Редактирано от Васил1000 (преглед на промените)

Since 1904 till 2007 some 2231 statewide referenda initiated by citizens were held in the USA. 909 of these initiatives have been approved. Perhaps even greater is the number of such referenda called by state legislatures or mandatory - 600 compared to 311 civic initiatives in 2000-2007.

От 1904 (когато е първият свикан от граждани щатски референдум в Орегон) до сега (2007) са проведени 2231 свикани от гражданите референдума. Нямаме данни колко са свиканите от държавата референдуми в този период, но поне годините 2000-2007 г. виждаме, че те са двойно повече от гражданските – 600 срещу 311. Така че общият брой на референдумите проведени на щатско равнище в горния период със сигурност са много над 3000. От гражданските 909 или 41% печелят.

Т.е. там от 100 години хората в щати по-големи, по-малки или колкото България ги питат или ако не - сами имат право да се попитат, гласуват и приемат закони.

А тук?

Тук общо взето елегантно /с илюзия за демокрация за разлика от преди/ ни отстраняват от определяне правилата на играта, т.е. на живота ни, т.е. друг поръчва музиката, а ние скачаме... и се чудим що не става. Много е важно в кого е властта. А тя не е у нас гражданите на тази страна.

Негласуващите са прави, че "менюто" е от ментета и там я няма тяхната алтернатива - това, за което биха гласували. Но тогава да опитат да формулират и издигнат своята алтернатива, защото като не гласуват - пак влизат в капана - той е с две клетки - кълвеш на менте или не гласуваш - и в двата случая те елиминират - в първия път чрез измама, а във втория - чрез лишаване от алтернатива.

Самоорганизация на недоволните в една гражданска сила /мрежа/ извън партиите за извоюване на пряка гражданска власт - това е според мен алтернативата, която може да спечели изборите и да върне държавата на нацията ни. Защото за тази алтернатива ще гласува най-голямата "партия" - на негласуващите. Стига да успее да се самоорганизира.

Вземи свободата си! или http://edname4ta.dir.bg

Да им приседне дано,от сиромах да крадеш е....и греха

sad.gif

Докато ни мързи да мислим самостоятелно и всяка сутрин тичаме да си купим вестник, за да прочетем мислите си за деня, нека ни ограбват. cool.gif

• 1 месец по-късно...

A бе то и едни веснитци дето купуваме ... не ми говори. sad.gif

Иначе няма нищо толкова лошо да не се гласува, разбира се, когато няма алтернатива, гласуването за по-малкото зло е всъщност по-голямата лъжа и злина, която си причиняваме. България е на този хал, точно защото до сега всеки гласуваше за по-малкото зло. Трябва да се научим да сме безкомпромисни към корупцията и към поквареността на политиците ни. Излишно е. Излишно е да бързаме за работа с колата и да нарушаваме правилата. Седнате си спокойно зад волана, нагласете си седалката, отпуснете се, нагласете си огледалата, стартирайте двигателя, вижте всички показатели, огледайте се и потеглете. Не бързайте да пресичате или да изпреварвате някой, бъдете толерантни и внимателни към другите, ще ви е супер готино, ако някой ви стори път, ако сте се пристроили погрешно или ви даде път да се включите в движението при потегляне. Изобщо движението на пътя може да е удоволствие, ако просто спрем да бързаме и да се правим на тарикати.

Ето нещо, което всеки може да промени, но се започва с озъптяване на някои страсти. Живота може да е хубав! От там се започва.

Тая тема първо като видях размисли и страсти беше голям кеф ... ама като цяло вътре в темата не може да се намерят съществени неща .. куца и ;)

Всяка тема, както и наличието на една или друга тема е "лакмус" за състоянието на дадена група от хора, които дискутират или избягват въпросните теми. Фактите сами си говорят, за който има очи да ги види, нали. :baby:

Аз лично мисля(доколкото мога),че всеки трябва да се оправя сам с личните си проблеми,а не да обвинява сульо и пульо за това,но има и друга страна,когато за това,че банката е фалирала не си виновен ти а тия там дето се правят,че не те виждат,но лошото в това,е че ние българите сме толкова неорганизиран народ,че няма накъде,е примерно аз сега ще кажа дайте да направим нещо добро хубаво да променим обстоятествата,да отидем да им покажем,че ние сме тия дето са ги избрали,и че те трябват да работят за нас простосмъртните дето им даваме хляб в ръцете..колко ще дойдат?двама,трима,десетима може би?Стоим си ние и се оплакваме от живота,оплакваме се от това,че няма за кого да гласуваме..а то взема,че и турци вече ни оправляват..нямам против турците никой да не ме разбира погрешно,но къде се е видяло такова нещо?И кво стоим си ние отворените псуваме си наволя,че турците дошли на власт..и какво правим..нищо псуваме си ей така да мине,приемат глупави закони-ние какво правим нищо..и така мога да продължавам до безкрай..

Аз лично бих дошъл. Сериозно. Апропо вече организирах протести срещу нашето правителство през 2006г. в Мюнхен където живея, срещу подписването на договора за отдаването без пари на нашите бази на САЩ, но успях да събера само 9 души на митинг. Полицаите които дойдоха да ни пазят, бяха повече, но какво да се прави бавно съзряваме за организирани работи, все пак се надявам, че ако повече хора работим в тази насока, можем да променим нещата. Защото както много пъти съм казвал, само времето не решава проблемите, а хората които работят във времето. :questions:

Аз лично мисля(доколкото мога),че всеки трябва да се оправя сам с личните си проблеми,а не да обвинява сульо и пульо за това,но има и друга страна,когато за това,че банката е фалирала не си виновен ти а тия там дето се правят,че не те виждат,но лошото в това,е че ние българите сме толкова неорганизиран народ,че няма накъде,е примерно аз сега ще кажа дайте да направим нещо добро хубаво да променим обстоятествата,да отидем да им покажем,че ние сме тия дето са ги избрали,и че те трябват да работят за нас простосмъртните дето им даваме хляб в ръцете..колко ще дойдат?двама,трима,десетима може би?Стоим си ние и се оплакваме от живота,оплакваме се от това,че няма за кого да гласуваме..а то взема,че и турци вече ни оправляват..нямам против турците никой да не ме разбира погрешно,но къде се е видяло такова нещо?И кво стоим си ние отворените псуваме си наволя,че турците дошли на власт..и какво правим..нищо псуваме си ей така да мине,приемат глупави закони-ние какво правим нищо..и така мога да продължавам до безкрай..

Привет!

До известна степен не съм съгласен с теб! Ние не обвиняваме сульо и пульо (числя се към тия хора, които "обвинява" правителството). Просто се огледай... Виж статистиките... 70% от всички ученици и студенти са притеснени за бъдещето си! Затова и всеки се стреми да замине нанякъде! Защо ли? Защото тук заплатите са мизерни (колкото да свързваш двата края), работата много, а инфлацията - смразяваща! Стоките са скочили със 140% за 2 години... Говоря като човек, получаващ прилична заплата. За лични нужди се справям, но като гледам хората от обкръжението ми...

Вчера заседавахме... В крайна сметка, се взе решение за изгледа на българското Евро. Обзалагам се, че всеки се досеща какво означава това... Ако не се досеща - ще му подскажа. Чака ни хляб 1.50-1.70лв, кафе - 1лв... Заплатите - 200-300 евро, според курса. Ще бъде тежко...

Политиката за мен е тема неизчерпаема. Просто това ме кара да се чувствам ужасно - да гледам как хубавата ни страна е ограбвана от турци и цигани... Може би затова и влезнах в политиката... Поне да видя, дали тук има бъдеще за нашите деца...и за децата на нашите деца...

Поздрави!

така и трябва влизайте в политиката хора, че иначе ошо ни се пише, там бъдете работливи, всеотдайни и безкомпромисни към греховете на другите и не се изкушавайте да се корумпирате! Успехи!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.