Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой процесор да избера?

Featured Replies

Здравейте,

двоумя се между два процесора който искам да си купя,кой ми бихте препоръчали.Единият е дву ядров а другият четири ядров,имали голяма разлика в параметрите или просто не си заслужава да дам 120 лв за четири ядровият.Ето това са процесорите:

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHZ FSB1333 4MB Box 775 -цена 149 EUR

Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHZ FSB1333 6MB Box 775 - цена 183 EUR

Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz FSB 1066 8MB Box -цена 193 EUR

Редактирано от wood (преглед на промените)

Здравейте,

двоумя се между два процесора който искам да си купя,кой ми бихте препоръчали.Единият е дву ядров а другият четири ядров,имали голяма разлика в параметрите или просто не си заслужава да дам 120 лв за четири ядровият.Ето това са процесорите:

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHZ FSB1333 4MB Box 775

Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz FSB 1066 8MB Box

Втория си заслужава парите,но първия не защото минаваш направо на E8200(по-ново поколение е cool.gif )!

Втория си заслужава парите,но първия не защото минаваш направо на E8200(по-ново поколение е cool.gif )!

Ако дъното му го поддържа biggrin.gif

Въпрос на личен избор.Може би за момента най-добър вариант е да заложиш на Е8400.Но ако си като мен и винаги на търсиш максимума,спри се на четириядрения.

От чистопрактична гледна точка в момента не си заслужава нищо повече от 8400... Няма приложения, строго изискващи 4 ядрен процесор... В общи линии след година, година и нещо все още всички (или почт6и всички) приложения ще си вървят достатъчно добре и на двуядрен процесор... От тази гледна точка 8400 е твоя избор... Друг е въпроса, както каза zebo_dino дали дъното ти поддържа 8400...

А няма смисал за 4 ядрен ма има аз мисля да си взимам такъв проц... такаче няма да згрешиш ;)

Core 2 QUAD Q6600 това е избора няма да сбъркаш!!! 9.6 ghz общо от 4-рите ядра ;) Грубо казано 10 ghz изобщо не са малко...... гърби Q6600 разликата в цената е малка!!!

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

• Автор

Ами сега погледнах дъното поддържа двуядрен но четириядрен не.Но и за двуядреният ще е слабичко това дъно ASRock 775 dual-VSTA.

Кажете някое хубаво дъно на нормална цена за дву и четири ядрен процесор.

Виж ся ако имаш възможност вземи едно

GB P35C-DS3R и Q6600 няма да збъркаш :)

Правилният избор е P5K Pro

Core 2 QUAD Q6600 това е избора няма да сбъркаш!!! 9.6 ghz общо от 4-рите ядра :) Грубо казано 10 ghz изобщо не са малко...... гърби Q6600 разликата в цената е малка!!!

Това с тия 10Ghz е смешно. Хиляди пъти се е писано, че 4х2,4 не е равно на 9,6. То не е равно на нищо дето може да се умножи по 4!!! Всъщност ако ще е за игри - Е8400 ще покаже доста по-добри резултати. Четириглавия си казва думата само на тестове и програми оптимизирани за 4 ядра. Във всички други приложения ще изостава. Да не говорим, че ако се вземе впредвид клока - Е8200 + Asus P5K Premium / GB-P35-DQ6 e най-изгодният вариант!

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

На мен ми се струва, че ако става въпрос за клок на 4-ядрен процесор е по-добре дъното да е с 8 фазно захранване, като P35-DS3P или P35-DS4.

• Автор

Благодаря много за съветите,със сигурност ще си взема четириядреният процесор.Но за дъно все още не зная кое да избера,неми трябва за игри тази конфигурация а за уеб дизайн.

Е не вярвам за уеб дизайн да имаш нужда от четири ядрен процесор, но решението си е изцяло твое. Добър процесор...но мисля че някак си няма да разкриеш потенциала му в близките година две :)

Благодаря много за съветите,със сигурност ще си взема четириядреният процесор.Но за дъно все още не зная кое да избера,неми трябва за игри тази конфигурация а за уеб дизайн.

В такъв случай, както са те посъветвали и по-горе, си вземи дъно от серията "Е" и да е DS4 или DS3P. Ако става въпрос за дъна на Гигабайт, разбира се :)

защо немога да намеря никаде ЕP35-DSR3 :???

защо немога да намеря никаде ЕP35-DSR3 :???

ето ти го под моста

Крайна сметка кое дъно е по добре дасе вземе ? (от тя двете )

не сме литературен форум, но mafiq.. време е да влезеш в час по литература и Български език... нищичко не ти се разбира от писанията!

Кои двете? За кои дъна питаш? DS3P е твоето дъно!

EМ за тези P35 DS3R и EP35 DSR3. кое от тези ?

Значи първо не е EP-DSR3, а ЕP-DS3R ... от двете, естествено второто (не че имат кой знае каква разлика).

Друг е въпроса, че темата е озаглавена: "Кой процесор да избера" и не знам ти предлагаш ли нещо или просто си питаш разни неща?

аз предложих първото, но те викат второ поне за пръв път виждам това даъно реших да попитам имали смисъл :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.