Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Да ти кажа,че работа за неграмотници,които не знаят да пишат на Български,а за Гръцки да не говорим,едва ли ще се намери,затова,по-добре си стой там където си,без друго тук е пълно с такива,като тебе простаци,които само ще злепоставят свестните Българи!Успех!

Здравей умнико аз сам стройтелен работник с средно образувание ти ако си по грамотен няма да съдиш другите за една буква аз не отивам в Кипар да пиша а с Гръцкия сам много добре мисля че такива БАЙ ГАНЬОВЦИ като теб злепоставят свестните Българи.

Редактирано от Iliqn. (преглед на промените)

• Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравей умнико аз сам стройтелен работник с средно образувание ти ако си по грамотен няма да съдиш другите за една буква аз не отивам в Кипар да пиша а с Гръцкия сам много добре мисля че такива БАЙ ГАНЬОВЦИ като теб злепоставят свестните Българи.

И все пак се научи на правопис,казва се;аз СЪМ СТРОИТЕЛЕН работник СЪС средно ОБРАЗОВАНИЕ,ти ако си ПО-ГРАМОТЕН,няма да съдиш другите за една буква,аз не отивам в КИПЪР,ЗА ДА пиша,а с Гръцкия СЪМ много добре И мисля,че .... и т. н. П.С. Би ли ми казал в кое килийно училище си получил средно образование,защото като гледам едва ли си завършил 8ми клас! ХА-ХА!!!

Да ме извинят всички съфорумци,че показвам грешките на хората,но какво да направя,такъв съм си,също така и модераторите на сайта да ме извинят,обещавам повече да не провеждам курсове по българска граматика и правопис.Да сте живи и здрави всички българи и не чак толкова българи,които прославяте нас българите и България по целия свят.Желая ви пълен неуспех в желанието ви да плюете върху името и имиджа на майка България! :mad::dog84:

Редактирано от sergo-7 (преглед на промените)

И все пак се научи на правопис,казва се;аз СЪМ СТРОИТЕЛЕН работник СЪС средно ОБРАЗОВАНИЕ,ти ако си ПО-ГРАМОТЕН,няма да съдиш другите за една буква,аз не отивам в КИПЪР,ЗА ДА пиша,а с Гръцкия СЪМ много добре И мисля,че .... и т. н. П.С. Би ли ми казал в кое килийно училище си получил средно образование,защото като гледам едва ли си завършил 8ми клас! ХА-ХА!!!

Да ме извинят всички съфорумци,че показвам грешките на хората,но какво да направя,такъв съм си,също така и модераторите на сайта да ме извинят,обещавам повече да не провеждам курсове по българска граматика и правопис.Да сте живи и здрави всички българи и не чак толкова българи,които прославяте нас българите и България по целия свят.Желая ви пълен неуспех в желанието ви да плюете върху името и имиджа на майка България! :mad::P

sergo-7 Да ме извиняваш мъжаго ,не си ли се замислял ,че някой хора не са имали възможност да учат ,че немотията ги е притиснала и са започнали работа от детските си години . Човека поне пише на кирилица , и не е нужно да ни показваш грешките на другите ,виждаме ме ги и сами . Нищо лично с най-добри пожелания.

Да ме извинят всички съфорумци,че показвам грешките на хората,но какво да направя,такъв съм си,също така и модераторите на сайта да ме извинят,обещавам повече да не провеждам курсове по българска граматика и правопис.Да сте живи и здрави всички българи и не чак толкова българи,които прославяте нас българите и България по целия свят.Желая ви пълен неуспех в желанието ви да плюете върху името и имиджа на майка България! :help::baby:

Прав си имам килийно образование майка ти ми беше учителка по правопис.

sergo-7 Да ме извиняваш мъжаго ,не си ли се замислял ,че някой хора не са имали възможност да учат ,че немотията ги е притиснала и са започнали работа от детските си години . Човека поне пише на кирилица , и не е нужно да ни показваш грешките на другите ,виждаме ме ги и сами . Нищо лично с най-добри пожелания.

Значи,аз не ви показвам на вас нечии грешки,а просто исках да разбера,как човек със средно образование има граматика ,като за петокласник,но явно не сте ме разбрали правилно.Понеже обещах,че няма да коментирам повече правописа на другите ще спестя по-нататъшния си коментар,за това което се случва във форума.Успех на всички!

Прав си имам килийно образование майка ти ми беше учителка по правопис.

Виждам,че си се постарал да направиш един коментар с правилно написани думи,явно моят "курс" по правопис те е научил да пишеш правилно "ОБРАЗОВАНИЕ" и другият път като се опитваш да пишеш,не е зле някой да ти прави редакция на текста,поне докато се научиш сам да пишеш,....

Редактирано от capnemo
без обиди, да се счита за предупреждение (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Привет на всички Българи в Кипър ! По всяка вероятност април или май и аз ще посетя острова като имам 3 оферти за работа като барман (без да се хваля нямам тайни в занаята, работя го от 15 години) в Ларнака : Първата е на "the love boat pub" заплата 650 евро, по 10 часа на ден с 2 почивни дни в месеца, Втората е в някакъв хотел на басейн-бар по 4-5 часа и после по още 4-5 часа в ресторанта към хотела заплата 600евро и третата е в " HOBO CAFE-RESTAURANT " пак 10 часа за 600 евро. Навсякъде ми осигуряват 2 хранения и спане. Предполагам две от местата са ви познати и ще се радвам, ако някой сподели мнението си дали си струва. Миналото лято работих в Гърция за 1000 евро , но сезона беше само 2 месеца, за това се ориентирах към Кипър.Според Вас нормално ли е заплащането и работното време и трябва ли да им искам да ми изпратят от там договор за работа и какво трябва да гледам "под лупа" в него? Също ме интересува колко пари за всеки случай да си нося. Благодаря предварително на всички.

Аз лично мисля, че заплащането е почти подигравка. Сметни сам, само 2 почивни дни в месеца, значи ще изработваш по 280 часа месечно. Това прави заплащане малко повече от 2 евро/час. Минималната работна заплата за Кипър е около 840 евро, имай го предвид. На теб ти предлагат заплата под законния минимум с около 250 евро. Но в крайна сметка ти решаваш...

Привет на всички Българи в Кипър ! По всяка вероятност април или май и аз ще посетя острова като имам 3 оферти за работа като барман (без да се хваля нямам тайни в занаята, работя го от 15 години) в Ларнака : Първата е на "the love boat pub" заплата 650 евро, по 10 часа на ден с 2 почивни дни в месеца, Втората е в някакъв хотел на басейн-бар по 4-5 часа и после по още 4-5 часа в ресторанта към хотела заплата 600евро и третата е в " HOBO CAFE-RESTAURANT " пак 10 часа за 600 евро. Навсякъде ми осигуряват 2 хранения и спане. Предполагам две от местата са ви познати и ще се радвам, ако някой сподели мнението си дали си струва. Миналото лято работих в Гърция за 1000 евро , но сезона беше само 2 месеца, за това се ориентирах към Кипър.Според Вас нормално ли е заплащането и работното време и трябва ли да им искам да ми изпратят от там договор за работа и какво трябва да гледам "под лупа" в него? Също ме интересува колко пари за всеки случай да си нося. Благодаря предварително на всички.

Не си струва ,много е малка заплата.Ти като гражданин на страна на членка на ЕС,трябва да работиш по 8 часа,всеки допълнителен час е се заплаща двойно.Другото,ти като човек с толкова опит в бранша,трябва да си наясно ,че тази професия не е никак лесна,защото хората те съсипват бавно.Трябва да си знаеш цената,не се продавай за толкова малко.В момента положението в Кипър никак не е розово.

Нямах си на идея каква е минималната работна заплата в Кипър, но общо взето в нашата родина работиш по около 10 часа за около 250 евро, а като си платиш сметките и храната, не ти остава нищо. Явно ще ги откажа тези оферти. Не че имам кой-знае какъв избор в момента...Някой знае ли дали ако подпиша такъв договор за работа от 10 часа и заплата от 650евро може да се сметне за нищожен. Да обясня : идеята ми е да пристигна в Кипър и като за начало да има къде да се настаня (ще му работя колкото е необходимо), а след това да си потърся работа на друго място с по-нормално заплащане.Само не знам дали няма да има лоши последствия за мен - в смисъл да не тръгне да ме съди, че не им знам законодателството.Благодаря Ви за съветите, започвам да се ориентирам по малко.

Хайде сега да си кажа и моето мнение ,като старт 650 евро при подсигурено спане и хранене е добра оферта . Няма такива филми ,не се прожектират вече от вратата и хоп 1000 евро. Въпрос ??? към тези където казват ,че е малко и не си струва , ми колко давате на месец за храна и квартира ,ток ,вода .Какво като си гражданин на ЕС и минималната заплата била еди колко си , ако гледате тази логика работа ще си намерите много ама много трудно ,работници колко искаш ,сега не е както когато беше визовият режим, да не говорим и за черните ,който работят за по 15/20 евро и подбиват надниците .

Виж кво пич,ако смяташ да идваш да бачкаш тука,като за начало не ти трябват мн.пари,може би около 500 евро ще ти стигнат,зависи и ти какви харчове ще правиш,но щом имаш подсигурена квартира и храна,даже ще ти останат,но нали все пак си в чужда държава,хубаво е да имаш пари,не се знае,дали ще ти хареса и дали ще те харесат теб,работодателя ти винаги може да те спре от работа,а това значи да останеш на улицата.Според мен не е хубаво да си обвързан с квартира от шефа ти,защото така той може да те използва и ти да не можеш да му откажеш,за това че имаш договор за работа с някого,някъде нищо не значи,фирмата посредник ти урежда работа,но не и условията,така че да знаеш,че 98%от случаите работодателите не признават тези договори и ти променят условията тук на място,така че ако ти си толкова добър и знаеш добре език не ти е необходим посредник,ами хващай самолета идвай тука и почвай,мн.по-добре ще си .Това е моето мнение,ако имаш въпроси,питай!

Ясно, с тези договори общо взето можеш да си......да не бъда вулгарен. Ще се помъча да събера още някои лев за джобни.В началото на май месец късно ли ще е според вас за намиране на свястна работа?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички българи в Кипър бих искала да ви попитам лесно ли се намира работа за мъже в Ларнака ,мислим да заминем със съпруга ми май месец и да пробваме аз говоря гръцки и мисля че поне мога да намеря нещо за мем,но за мъже съм чувала че е по трудно

• 1 месец по-късно...

Не идвайте в Кипър главоломно-цедката стана много гъста в емигрейшъна и ако не ти издадат жълтата карта до 2 месеца те депортират обратно.Изискванията са много и това стана благодарение на ,,мургавите,, ни сънародници.Сега трябва да работиш със социален номер на мин. 650евро ,да имаш договор за наета квартира подпечатан от данъчната им служба(че хазяина си плаща данъците),документ за внесени осигуровки от социалното върху 650 евро за последния месец и т.н.цяла папка!!!А за да имаш всичко това ти трябва много месеци,имайки предвид безработицата тук и лошите изказвания на управниците към емигрантите!Така че добре дошли в Кипър.Без жълта карта и кола не можеш да си купиш и за никъде не си-като турист,ама само за 3 месеца.А тук без кола(защото няма градски транспорт)си за никъде.Welcome in Cyprus :(

Поздрави на всички българи,които работят и живеят в слънчев Кипър!

В далечната 1998 г.за първи път стъпих на острова.Работих като домашна помощница в продължение на малко повече от 5 години.През лятото на 2006 година се завърнах окончателно в България.Често си спомням с носталгия за тези години,макар че имаше много трудности и тежка работа.Смея да твърдя,че това са едни от най-хубавите години от живота ми.Имам въпрос към вас-как стоят нещата със социалните осигуровки,които са ни плащани тогава.Можем ли да имаме някакви ползи от това и какво трябва да се направи.Четох някаква спогодба между България и Република Кипър,но да ви кажа честно не ми стана много ясно.Надявам се да ми отговорите и предварително се извинявам ако е писано нещо в темата.Признавам си не съм чела.

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

В Кипър е страхотно бе хора :rolleyes: от близо три години съм тук и всичко е ок за сега :) само дето кипърците in general са много противни lol <..но се свиква ,..няма други като тях просто,..свестните са вече с години в Англия или Австралия или където и да било другаде но не и тук,и с право!

• 1 месец по-късно...

Е желаещи за Кипър има ли още?Като идват да си мъкнат и генератор за ток,че е много зле,откакто гръмна единствената централа на острова,А забравих и режим на водата започва,защото няма ток за преработка на морската в питейна.Започнаха обирджийските кражби по домовете,хванали са банда от бълг. и рум. цигани и сега едва ли ни се вдигна рейтинга-ЧЕСТИТО...заповядайте,добре дошли има работа за всички,само дето Кипърците и те самите нямат работа пък камо ли чужденците.Готино е да си в криза...пек,жега без ток няма климатик,тока ще го вдигат с 30%,режим на водата,трепериш да не те изритат от работата дето си захванал и какво още...има,има само питайте...една папка с документи ти трябва от емиграционните,за да си легален,както трябва да е и трябва да работиш първо на договор-ако не,забрави-2 месеца и като те засекат Пътя Джаксън обратно.Добре дошли в Кипър!!!Само не се блъскайте и не се пререждайте,моля... :clown:

Е желаещи за Кипър има ли още?Като идват да си мъкнат и генератор за ток,че е много зле,откакто гръмна единствената централа на острова,А забравих и режим на водата започва,защото няма ток за преработка на морската в питейна.Започнаха обирджийските кражби по домовете,хванали са банда от бълг. и рум. цигани и сега едва ли ни се вдигна рейтинга-ЧЕСТИТО...заповядайте,добре дошли има работа за всички,само дето Кипърците и те самите нямат работа пък камо ли чужденците.Готино е да си в криза...пек,жега без ток няма климатик,тока ще го вдигат с 30%,режим на водата,трепериш да не те изритат от работата дето си захванал и какво още...има,има само питайте...една папка с документи ти трябва от емиграционните,за да си легален,както трябва да е и трябва да работиш първо на договор-ако не,забрави-2 месеца и като те засекат Пътя Джаксън обратно.Добре дошли в Кипър!!!Само не се блъскайте и не се пререждайте,моля... :)

СУПЕР СИ ГО КАЗАЛ,ТОВА Е САМАТА ИСТИНА,ПО-ТОЧНО НЯМА КАК ДА СЕ ОПИШЕ СИТУАЦИЯТА В КИПЪР,БРАВО!

Предстои ми да направя едно гостуване в Кипър. Имам следния въпрос. Обмислям варианта да ида там с колата но не съм наясно, колко време може да остана там с бг регистрационите номера.И изобщо за маршрута до там ако някои даде съвет, ще сам благодарен.

aristotel,влез в другия форум.Там има тема по въпроса,който те вълнува.Само да знаеш,че за ферибота цените са плаващи през август-както дойде те режат,ден година храни. http://www.air2max.com/forum

Предстои ми да направя едно гостуване в Кипър. Имам следния въпрос. Обмислям варианта да ида там с колата но не съм наясно, колко време може да остана там с бг регистрационите номера.И изобщо за маршрута до там ако някои даде съвет, ще сам благодарен.

Мен ако питаш,не си усложнявай живота с това пътуване с кола до Кипър,по-добре си вземи самолета и си ок,ако много ти трябва кола в Кипър има рентакар на летището,а и цените са поносими от 25 евро за ден,така че го обмисли мн.добре,защото само главоболия ще си докараш.

Здравейте,искам да ви попитам няколко неща и ще съм ви благодарна ако ми отговорите :dancing18: . Бях в Кипър 1998г. работих в един ресторант в Лимасол,тогава се изкарваха добри пари там,но се върнах,омъжих се имам и дете вече пораснало(11г).Сега останах без работа вече 1 г. стоя вкъщи ,скоро се чух с познат който е кипърец и може да ми намери работа пак в Лимасол ,като помошничка в кухня или камериерка заплатата била от 800 до 1000 евро.Първия ми въпрос е имали майки които са оставили децата си при баби и татковци и са отишли да работят в Кипър?Втория е дали ще мога да спестя пари ако работя там само 3-4 месеца(знам ,че им е висок стандарта)?И последно ,тези пари като заплата добре ли са ,аз сега незнам как са там нещата,за квартира няма да плащам,но все пак съм жив човек ще имам разходи някакви? Много ми е трудно да взема решение ,страшно ще ми е мъчно за детето ,помогнете ми със съвет,моля ви.

Здравейте,искам да ви попитам няколко неща и ще съм ви благодарна ако ми отговорите :) .

Бях в Кипър 1998г. работих в един ресторант в Лимасол,тогава се изкарваха добри пари там,но се върнах,омъжих се имам и дете вече пораснало(11г).Сега останах без работа вече 1 г. стоя вкъщи ,скоро се чух с познат който е кипърец и може да ми намери работа пак в Лимасол ,като помошничка в кухня или камериерка заплатата била от 800 до 1000 евро.Първия ми въпрос е имали майки които са оставили децата си при баби и татковци и са отишли да работят в Кипър?Втория е дали ще мога да спестя пари ако работя там само 3-4 месеца(знам ,че им е висок стандарта)?И последно ,тези пари като заплата добре ли са ,аз сега незнам как са там нещата,за квартира няма да плащам,но все пак съм жив човек ще имам разходи някакви?

Много ми е трудно да взема решение ,страшно ще ми е мъчно за детето ,помогнете ми със съвет,моля ви.

С всеки изминал ден тук на острова става все по трудно,цените лека полека вървят нагоре(напомня ми на времето на ПРЕХОДА в България),работа все по трудно се намира.След като им гръмна и централата се чува че ще вдигат тока с 30% ще стане още по зле бих казал направо страшно.Познавам доста българи и румънци които си тръгнаха от Кипър.Лично аз съм от 10 години тук но като гледам на къде вървят нещата май ще се наложи максимум до година да се прибирам просто вече почти няма смисъл да се работи тук. С изкараното можеш единствено да преживяваш но не и да спестяваш.Времето за спестяване умря когато си отиде кипърската лира и дойде еврото.Това е лично мое мнение.Ако искаш опитай дано успееш.Желая ти успех!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.