Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Эдравейте няма ли строители в тоэи форум.

• Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Трябва ми учител по математика за ликео "В" в Ларнака. Ще ви бъда благодарна, ако имате някакви идеи и ми отговорите.

Здравейте ,има ли някой ,който работи в Никозия.Интересува ме дали ще мога лесно да си намеря работа там ,говоря добър английски и много добър руски.За работа като барман трябва ли да ми е перфектен английския.Благодаря предварително .

Здравейте ,има ли някой ,който работи в Никозия.Интересува ме дали ще мога лесно да си намеря работа там ,говоря добър английски и много добър руски.За работа като барман трябва ли да ми е перфектен английския.Благодаря предварително

.

Аз работя в Никозия и в по-горните постове съм го писал ,който търси намира ,а лесно няма никаде на този етап ,езика може само да ти е от полза .

Здравейте ,има ли някой ,който работи в Никозия.Интересува ме дали ще мога лесно да си намеря работа там ,говоря добър английски и много добър руски.За работа като барман трябва ли да ми е перфектен английския.Благодаря предварително

.

Да си знаеш.Без гръцки е почти невъзможно вече, повтарям почти!

Благодаря за инфото .но направо се отчаях била съм в Кипър преди 6 години ,но за малко и гръцки не можах да науча.Защо тогава разни агенции си пускат ,че набират хора за Никозия ,някои дори искат само начално ниво на английски,не ги разбирам.Не искат и комисионни напред ,а от 1 та заплата струва ли си да рискувам според вас.Благодаря предварително за вниманието.

Благодаря за инфото .но направо се отчаях била съм в Кипър преди 6 години ,но за малко и гръцки не можах да науча.Защо тогава разни агенции си пускат ,че набират хора за Никозия ,някои дори искат само начално ниво на английски,не ги разбирам.Не искат и комисионни напред ,а от 1 та заплата струва ли си да рискувам според вас.Благодаря предварително за вниманието.

Здравей,

Според мен, това че не искат комисионна е добре. Те печелят от първата заплата, значи в тях интерес е да ти намерат работа, за да спечелят някакви пари. Но те гарантират намирането на работа, а НЕ условията, в които ще работиш. Имай едно на ум за това. Ако няма какво да губиш тук - замини. След време само ще се чудиш защо не си заминала и щеше ли да е по-добре ако си го направила!!!

Здравей,

Според мен, това че не искат комисионна е добре. Те печелят от първата заплата, значи в тях интерес е да ти намерат работа, за да спечелят някакви пари. Но те гарантират намирането на работа, а НЕ условията, в които ще работиш. Имай едно на ум за това. Ако няма какво да губиш тук - замини. След време само ще се чудиш защо не си заминала и щеше ли да е по-добре ако си го направила!!!

единственото хубаво нещо ,че съм тук ,че толкова много гадости ми се случиха,че са ми за урок.

Искам да попитам, знае ли някой от вас къде мога да намеря книгата Сълзите на Афродита на бълг. език, търся я от доста време и все не мога да я намеря.

Кажете някой сайт за работа в Кипър,и всичко свързано с това:huh:

http://www.gmbds.com/

Това са yellow pages на Кипър.

Всичко е по азбучен ред и след това по град. Примерно:

Отиваш на С, от там търсиш нещо свързано с компютри, да кажем CYPRUS YELLOW PAGES - CYPRUS COMPUTERS SOFTWARE & SUPPORT и ти излизат всички фирми в големите градове, които се занимават с това :)

Има и други сайтове, но тук са компаниите от всички сфери.

http://cyprus.angloinfo.com/forum/forum.asp?FID=1001

Опитвай и това :)

УСпех!

Да попитам един такъв въпрос. Човек като кацне на летището може да иде за няколко дни на хотел - ок. За колко време и къде може да погледне, за да си намери квартира. И има ли шанс някой да ти даде квартира за един-два месеца докато си намериш работа? Ако трябва да се уточни - става въпрос за Никозия? Благодаря!

Гледай сега мъжаго , не си струва да ходиш на хотел , а квартира за 2 месеца няма кой да ти даде .Като кацнеш се продава бг вестник и в него има обяви от хора, които търсят съквартиранти ,така ще ти е и по -ефтино. Най добре е ако имаш някой да те приюти за 1 седмица докато си намериш съквартиранти , защото може и да не си намериш веднага.Аз съм в Никозия, вестника излиза всчка събота.

Еми хотела ти е решение , кога тръгваш. Питам те защото ,мога да поразпитам някаде ако има местенце да се наместиш .

Редактирано от DISKATA (преглед на промените)

След месец. Но за сега имам надежда, че има при кого да остана. Все пак трябва да съм подготвен за всичко. Когато разбера как ще процедирам - ще пиша отново. Благодаря ти предварително!

След месец. Но за сега имам надежда, че има при кого да остана. Все пак трябва да съм подготвен за всичко. Когато разбера как ще процедирам - ще пиша отново.

Благодаря ти предварително!

Здравей,

какви езици знаеш и от каква работа се интересуваш?

Εγὠ ξέρω πολύ καλά αγγλικά και λίγα τα ελληνικά. Μαθαινώ τα ελληνικά από δύο μήνες. Μπορώ να γράφω και διαβάζω, μα δεν ξέρω πολλές λέξες. И още доста неща понаучих за тия два месеца...с граматиката съм горе-долу добре, само думите са ми малко!!! Английският ми е на много добро ниво и съм се засилил към сферата с компютърните мрежи и технологии. Има доста фирми в Никозия, които се занимават с това, но трябва човек да е там - видят ли в CV-то телефонен номер, които не е кипърски, няма почти никакъв шанс да се свържат с теб. /така аз смятам де/

Редактирано от MapTuH (преглед на промените)

Пич ако това, което си го написал е без никаква помощ или преписване или не е заучено наизуст :wors:.Съмнявам се, че го учиш от 2 месеца . Казвам го с най-добри намерения , хората ходят на училище и за 2 месеца , не постигат и 50% от тава което си написал с ударенията му и така нататак.От 10 години гнием по чужбина .такова нещо за 1 път срещам.:)

Уча го сам. Не казвам, че е лесно. Но човек ако много иска нещо - то става. А аз мноооого искам да замина за Никозия, за това трудно не трудно уча гръцкия. Сам го написах да и мога да попиша още 3 часа, но пак казвам думите, които зная не са много, макар че всеки ден да се увеличават. В някой от предните постове бях написал от къде го уча. http://www.kypros.org/LearnGreek/login/index.php Поздрави.

Уча го сам. Не казвам, че е лесно. Но човек ако много иска нещо - то става. А аз мноооого искам да замина за Никозия, за това трудно не трудно уча гръцкия. Сам го написах да и мога да попиша още 3 часа, но пак казвам думите, които зная не са много, макар че всеки ден да се увеличават. В някой от предните постове бях написал от къде го уча.

http://www.kypros.org/LearnGreek/login/index.php

Поздрави.

Ето тука малко материали ,да се запознаеш с езика ,който се говори в Кипър:

http://www.projethomere.com/travaux/dialectes_grecs/chypriote/cypriot_grammar-eng.pdf

http://users.ntua.gr/ar97617/#theta

http://wikipriaka.com/cy/more

Εγὠ ξέρω πολύ καλά αγγλικά και λίγα τα ελληνικά. Μαθαινώ τα ελληνικά από δύο μήνες. Μπορώ να γράφω και διαβάζω, μα δεν ξέρω πολλές λέξες.

И още доста неща понаучих за тия два месеца...с граматиката съм горе-долу добре, само думите са ми малко!!!

Английският ми е на много добро ниво и съм се засилил към сферата с компютърните мрежи и технологии. Има доста фирми в Никозия, които се занимават с това, но трябва човек да е там - видят ли в CV-то телефонен номер, които не е кипърски, няма почти никакъв шанс да се свържат с теб. /така аз смятам де/

Аз съм на мнение,че много трудно ще си намериш работа в сферата,която търсиш,но ти пожелавам успех

Filomatis как е по Лимасол от кога си в Кипър.

Лимасол за мен си е най-хубавия град в Кипър,не го сменям с друг за нищо на света!Иначе съм тук от октомври 2007.

И Пафос е хубав , не че имат много градове :cool:а Никозия е е*ати и гробницата ,хич не ми харесва .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.