Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

И Пафос е хубав , не че имат много градове :cool:а Никозия е е*ати и гробницата ,хич не ми харесва .

Верно е красиво градче Пафос,но е прекалено малък,докато Лимасол си има от всичко-и достатъчно индустрия,туризъм,както и прекрасно море.Точно липсата на море е недостатъка на Лефкосия.Особенно за младите Лимасол предлага много забавления!

Аз съм на мнение,че много трудно ще си намериш работа в сферата,която търсиш,но ти пожелавам успех

Защо пък да не си намери-щом вземат индийци,молдовци и украинци?
  • Отговори 505
  • Прегледи 191,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Верно е красиво градче Пафос,но е прекалено малък,докато Лимасол си има от всичко-и достатъчно индустрия,туризъм,както и прекрасно море.Точно липсата на море е недостатъка на Лефкосия.Особенно за младите Лимасол предлага много забавления!

За Лимасол съм на пълно съгласна с теб.

Не казвам ,че няма да си намери казвам ,че трудно ще си намери в сферата ,която иска.

Е то няма нищо лесно ,който търси намира и най вече късмет трябва да има човек./ Роди ме мамо с късмет па ме хвърли на смет / .Случайно да знаете някой нашенец да оправя телевизори , но да е от Никозия ,че във вестника има но от Лимасол а с кипърците не ми се занимава направо късат глави с цени.

Е то няма нищо лесно ,който търси намира и най вече късмет трябва да има човек./ Роди ме мамо с късмет па ме хвърли на смет / .Случайно да знаете някой нашенец да оправя телевизори , но да е от Никозия ,че във вестника има но от Лимасол а с кипърците не ми се занимава направо късат глави с цени.

Той тоя от Лимасол да не мислиш че си поплюва,и тои ще ти резне главата от кръста.

Е пак няма да е като кипърците ,но във вестника си пише само за Лимасол а шефа не му се занимава и ми даде е това http://prikachi.com/...26/2924126Y.jpg не ми се иска да го изхвърлим ,може да е нещо малко и да може да се оправи .

Е пак няма да е като кипърците ,но във вестника си пише само за Лимасол а шефа не му се занимава и ми даде е това http://prikachi.com/...26/2924126Y.jpg не ми се иска да го изхвърлим ,може да е нещо малко и да може да се оправи .

Не знам дали е точно така!Последния път като имах проблеми с компютъра ходих при местен и не ми взема нищо,въпреки че ми преинсталира Windows-a.При последното ми ходене на частен лекар също не ми взема пари,щото реши че ми е малка заплатата!Докато нашенеца свършил-несвършил работа бърза да си прибере парите!

Да прав си, попаднал си на добри хора ,поне на мен тук не ми се е случвало това, всеки си иска паричките за каквото и да ми е притрябвало .Не е хубаво да го казвам ма нашенците си ги знам не искам да засегна никого ,тоест не бих им дал пари преди да свършат работа, защото патя с един нашенец където поставя климатици , още го чакам да си монтира единия климатик от 4 месеца, но има много добри и готови да помогнат хора.

Эдравейте на всички някой можели да ме светне относно строителството търся си работа като фаянсаджия.

Ето тука малко материали ,да се запознаеш с езика ,който се говори в Кипър:

http://www.projethomere.com/travaux/dialectes_grecs/chypriote/cypriot_grammar-eng.pdf

http://users.ntua.gr/ar97617/#theta

http://wikipriaka.com/cy/more

Благодаря!

Като гледам не са малко думите, но понауча ли още малко Гръцкия ще се разбираме. Само първите 20-тина минути ще ни е трудно докато ги науча да говорят Български :)

Аз съм на мнение,че много трудно ще си намериш работа в сферата,която търсиш,но ти пожелавам успех

Не губя надежда. Опознах компаниите в Никозия, които работят в тази сфера и дори се изненадах, че са доста за размерите на града. Много съм се мотивирал и твърдо съм решен да опитам. Ако не опитам няма да разберем. Иначе цял живот ще си мисля, бе като можах, защо не отидох, какво щеше да стане. Най-лесно е да се откаже човек. Важното е да не са предубедени към Българите. Дано е истина - Съдбата обича смелите.

Поздрави!

Стартира новият сайт за обяви на българите в Кипър на адрес http://www.air2max.com/

Е браво не го знаех това :) дано се развива добре.

Здравейте, имам питане какви са ми шансовете според вас за работа във финансовата сфера, имам 5 г. тр.стаж в банки в БГ,добър английски и турски(май не е много за препочитане :yanim: говорим главно за Никозия. Благодаря предварително :angry:

Эдравейте на всички някой можели да ме светне относно строителството търся си работа като фаянсаджия.

Эдравейте някой можели да ми каже какво е отношението на Кипарци эа Българите с Турски имена и имали шанс такъв да си намери работа в кипар.

roberhat Това че имаш 5 години стаж хубаво не мисля, че ще си намериш работа в някоя банка тоест там ще ти трябва и гръцки .По скоро може да си намериш работа в частният сектор ,не съм запознат с финансовата сфера ,имам познати които работят в тази сфера но знаят гръцки.Дано ти отговори някой който е запознат с тези неща.

Iliqn Какво от това като имаш турско име ,поне аз не мисля че ще е пречка за започване на работа .Също така не съм чул поне аз, някой да е имал проблеми с името си ,независимо какво е то .Относно намирането на работа ,който търси намира казал съм го и в по-горните постове.Успех.

Эдравейте как най лесно да си намеря квартира в Никоэия имали веснитци с обяви търся квартира эа двама може и съжителство.

Эдравейте как най лесно да си намеря квартира в Никоэия имали веснитци с обяви търся квартира эа двама може и съжителство.

В момента къде си, в Кипър или в България? Има един вестник "Българският Вестник", в него има обяви.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Има БГ вестник който излиза всяка събота в него има обяви от българи търсещи съквартиранти .Също така има и местни си вестници в който е претъпкано от обяви за квартири единият вестник с обявите излиза четвъртък и се казва Супер Агелиес , другият излиза в петък и се казва Хрисес евкериес.

Вестниците излизат в четвъртък и петък(на гръцки)има обяви и в българския вестник но не знам кога излиза.Има и доста агенции за квартири от теб пари не вземат ако ти намерят квартира плаща собственика.

Эдавейте благодаря эа отговорите в момента сам в БГ.эаминавам эа Кипар до края на месеца ако има стройтели в форума нека пишат как е намира ли си работа.

Эдавейте благодаря эа отговорите в момента сам в БГ.эаминавам эа Кипар до края на месеца ако има стройтели в форума нека пишат как е намира ли си работа.

Абе,Илиянчо,можеш ли ми каза коя е тази буквичка-"Э"?Явно си я харесваш,ама не знам в българската азбука да има такава!

Редактирано от Filomatis (преглед на промените)

Да попитам,от БГ към Кипър,какви са цените на мобилните и фиксираните разговори?Кое е най-евтино и т.н. Всяка информация е добре дошла.

Да попитам,от БГ към Кипър,какви са цените на мобилните и фиксираните разговори?Кое е най-евтино и т.н.

Всяка информация е добре дошла.

http://www.cyta.com.cy/index-en.htm

Много ми е уморен мозъка за да ти родя цифри в момента. Но помня че като говоря с мобилен в България ми е все тая дали звъня с българската карта през роуминг или с кипърския ваучер - цената е почти еднаква, 90 и няколко стотинки/минута. А локалните разговори са /май/ към 12ст/мин.

Да ти кажа,че работа за неграмотници,които не знаят да пишат на Български,а за Гръцки да не говорим,едва ли ще се намери,затова,по-добре си стой там където си,без друго тук е пълно с такива,като тебе простаци,които само ще злепоставят свестните Българи!Успех!

Да ти кажа,че работа за неграмотници,които не знаят да пишат на Български,а за Гръцки да не говорим,едва ли ще се намери,затова,по-добре си стой там където си,без друго тук е пълно с такива,като тебе простаци,които само ще злепоставят свестните Българи!Успех!

Серго, човекът си търси работа като строител, а не като преподавател по литература! Твоята пунктуация също не е блестяща, така че нямаш никакво право да раздаваш квалификации. И едно лично мнение- самият ти пост моментално те изключва от групата на "свестните".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.