Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Като нова и неориентирана бях пуснала следното съобщение в друга тема,без да съм видяла,че има специална такава за българите в Кипър,за което моля да бъда извинена.Публикувам го сега тук,където му е мястото. Съвсем случайно се натъкнах днес на този сайт и видях,че някои потребители са писали за работа в Кипър. Към момента се намирам на територията на острова и живея в Никозия. Ако сред вас има млади момичета,търсещи работа в кухня нека ми пишат.Става въпрос за верига за бързо хранене Гудис.Аз работя там на касата,но не ни достигат хора за кухнята.Не е задължително владеенето на гръцки или английски език защото в кухнята работят само българки,а и общо 10 човека от персонала сме българи. Конкретното заведение от веригата,за което говоря се намира в близост до ул. "Лидра".

• Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз живея в Кипър, харесва ми, когато работя да знам, че мога да живея спокойно със заплатата която получавам.

Не ми харесва това, че всичките ми приятели са далече от мен, но все пак нали имаме нет-а, та така малко от малко компенсирам.

Здравей, в понеделник летя за Кипър,интересуваме как стои въпроса с нета,каква е цената на месец ,а също и мобилните разговари.Благодаря!

Здравей, в понеделник летя за Кипър,интересуваме как стои въпроса с нета,каква е цената на месец ,а също и мобилните разговари.Благодаря!

Здравей,за да имаш интернет в Кипър задължително трябва да имаш прекаран домашен телефон от тукашния телефонен оператор,а вече кой искаш да ти е доставчик ти си избираш но всички искат телефонна линия,дори и кейбъл нет го изискват това.Цените варират от 30 до50 евро на месец в зависимост от трафика и доставчика.Ако имаш лаптоп тук там има свободен нет.Мобилните разговори са евтини.Лек полет и меко кацане Публикувано изображение

Здравей,за да имаш интернет в Кипър задължително трябва да имаш прекаран домашен телефон от тукашния телефонен оператор,а вече кой искаш да ти е доставчик ти си избираш но всички искат телефонна линия,дори и кейбъл нет го изискват това.Цените варират от 30 до50 евро на месец в зависимост от трафика и доставчика.Ако имаш лаптоп тук там има свободен нет.Мобилните разговори са евтини.Лек полет и меко кацане Публикувано изображение

Благодаря за отговора,явно нещата са различни от България и щесе наложи да се свиква,имам лаптоп,надявам се да се оправя някък си)))) :help wanted:

Като нова и неориентирана бях пуснала следното съобщение в друга тема,без да съм видяла,че има специална такава за българите в Кипър,за което моля да бъда извинена.Публикувам го сега тук,където му е мястото.

Съвсем случайно се натъкнах днес на този сайт и видях,че някои потребители са писали за работа в Кипър.

Към момента се намирам на територията на острова и живея в Никозия.

Ако сред вас има млади момичета,търсещи работа в кухня нека ми пишат.Става въпрос за верига за бързо хранене Гудис.Аз работя там на касата,но не ни достигат хора за кухнята.Не е задължително владеенето на гръцки или английски език защото в кухнята работят само българки,а и общо 10 човека от персонала сме българи.

Конкретното заведение от веригата,за което говоря се намира в близост до ул. "Лидра".

Тази обява не е валидна изискват гръцки и английски вчера са върнали 2 мои познати които изпратих.Като пишете обяви за работа нека поне са достоверни. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Благодаря за отговора,явно нещата са различни от България и щесе наложи да се свиква,имам лаптоп,надявам се да се оправя някък си)))) :headphones:

Днес говорих с познат единият от мобилните оператори предлага интернет като този на м-тел но не мойа точно да ми каже какъв е трафика и цената.Ще поразпитам и ще пиша.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

/Живота е спокоен не мисля дали утре няма да ме изгонят от работа и да не ми платят заплатата,не мисля как ще си покрием разходите за месеца /

Абе /GrishaD/ де си го видял това нещо в Б-ия сега. Въпреки,че помня само хубавите моменти от Кипър-винаги имам едно наум,ако си имам работа с Гърци.

/Живота е спокоен не мисля дали утре няма да ме изгонят от работа и да не ми платят заплатата,не мисля как ще си покрием разходите за месеца /

Абе /GrishaD/ де си го видял това нещо в Б-ия сега. Въпреки,че помня само хубавите моменти от Кипър-винаги имам едно наум,ако си имам работа с Гърци.

Здрасти Дред,

Аз доколкото разбрах става въпрос за Кипър, а не за Българиая сега и напълно го подкрепям. Що се отнася за гърците - също съгласна, срещала съм и двата типа - има и много идиоти и много готини хора. Но за мен до голяма степен е кой как ще си го направи - и за работа и за пари и за живота тука т.н. В крайна сметка - всеки решава къде се чуства най - добре.

Здравейте. Виждам, че си говорите за работа, но моят интерес е друг. Живея в Норвегия и съм намислил догодина да отидем на семейна почивка в Кипър. Чел съм и хубави, и лоши неща за Кипър като туристическа дестинация, та съм малко объркан. Бихте ли ми препоръчали период в годината, когато времето е хубаво, но не е пиков сезон? И конкретни места, които са подходящи за семейство с малки деца за например 10-дневна почивка. Не искам нищо шумно, прекалено скъпо или пренаселено. Искам спокойствие, тишина и красива природа на разумна цена. Всякакви ориентири ще ми бъдат от полза, благодаря.

Здравейте. Виждам, че си говорите за работа, но моят интерес е друг. Живея в Норвегия и съм намислил догодина да отидем на семейна почивка в Кипър. Чел съм и хубави, и лоши неща за Кипър като туристическа дестинация, та съм малко объркан. Бихте ли ми препоръчали период в годината, когато времето е хубаво, но не е пиков сезон? И конкретни места, които са подходящи за семейство с малки деца за например 10-дневна почивка. Не искам нищо шумно, прекалено скъпо или пренаселено. Искам спокойствие, тишина и красива природа на разумна цена. Всякакви ориентири ще ми бъдат от полза, благодаря.

Здравей лично аз ходя на почивка тук началото на юни до 20-ти най-късно,защото все още не е толкова топло и цените на са така надути.Например към 20-ти август ходихме на гости в познати на морето и решихме вечерта да излезем да пием по бира но се оказа че като седнахме трябваше да си поръчаме и вечеря,това в началото на лятото го нямаше.Красива природа трудно можеш да намериш в Кипър освен на Тродос (това е тукашната планина) но и тя не е като българските.По морето по спокойно е в Пафос,Паралимни.По големите курорти подобни на Златни Пясъци и Слънчев Бряг са Агиа Напа и Протарас,в Ларнака и Лимасол също не е лошо все едно че си в Бургас или Варна.Аз бях в Паралимни тази година и останах доволен.По тихо е няма толкова хора проблема е че е малко отдалечен от морето най близкия плаж е на 3 км.Но имам кола и това не ме притесняваше,а и в станцията която бяхме имаше 2 басейна.Тук почти всички хотели имат басейни.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

Ами сега не съм го видял,защото не съм в България от 6 години но тогава това се случваше в по малките градове и със сигурност не ми се е случвало само на мен.По въпроса с Гърците не знам колко си запознат с тях но Кипърците нямат много общи неща с Гърците,повече клонят към Турците поне така мисля аз и това са моите наблюдения за времето което сам прекарал на острова.

Здравей лично аз ходя на почивка тук началото на юни до 20-ти най-късно,защото все още не е толкова топло и цените на са така надути.Например към 20-ти август ходихме на гости в познати на морето и решихме вечерта да излезем да пием по бира но се оказа че като седнахме трябваше да си поръчаме и вечеря,това в началото на лятото го нямаше.Красива природа трудно можеш да намериш в Кипър освен на Тродос (това е тукашната планина) но и тя не е като българските.По морето по спокойно е в Пафос,Паралимни.По големите курорти подобни на Златни Пясъци и Слънчев Бряг са Агиа Напа и Протарас,в Ларнака и Лимасол също не е лошо все едно че си в Бургас или Варна.Аз бях в Паралимни тази година и останах доволен.По тихо е няма толкова хора проблема е че е малко отдалечен от морето най близкия плаж е на 3 км.Но имам кола и това не ме притесняваше,а и в станцията която бяхме имаше 2 басейна.Тук почти всички хотели имат басейни.

Благодаря ти. Предпочитам да отседнем някъде по-близо до плажа. Аз си мислех евентуално да наемем бунгало, има ли такива неща в Кипър?

Благодаря ти. Предпочитам да отседнем някъде по-близо до плажа. Аз си мислех евентуално да наемем бунгало, има ли такива неща в Кипър?

Честно да ти кажа не съм чувал за бунгала,но има по селата на крайбрежието къщи под наем и ще си почти на плажа но откъм цени нямам идея за какво става въпрос,но мисля че ще е доста "солено"

Здравей,

аз съм чувала, че в хотел Palm Beach в Ларнака има бунгала, но не не съм се интересувала. Може така да наричат къщите, за които ти казаха, а те наистина са доста скъпи. Иначе Ларнака по мое мнение е много добре за семейна почивка, освен това е и близо до плажа, могат да се правят и приятни разходки покрай брега на морето вечерно време - улицата на палмите :-), където има и доста кафенета, ресторантчета и т.н.

Благодаря, ще проуча и Ларнака като вариант. Вече няколко години ходим във Франция и Испания и сега ни се иска нещо по-различно. Но най-вече заради децата държим да е спокойно. Цяла къща не се виждам да наемам, но ще видим какво предлагат.

Здравей,

Искаш тихо и приятно място за почивка със семейството.Аз бих ти препоръчала Пафос и Протарас.Ако харесваш почивката на къмпинг,твоето място е Полис(на около 40 км. от Пафос).Персоналът на този къмпинг е съставен от българи и това улеснява комуникацията.

Съвет от мен.Стой по курортите и не идвай в Никозия.Има всичко на всичко около 3 паметника и 2 читави улици.Няма какво да се види и престоят тук би бил загуба на време.

Здравей,

Искаш тихо и приятно място за почивка със семейството.Аз бих ти препоръчала Пафос и Протарас.Ако харесваш почивката на къмпинг,твоето място е Полис(на около 40 км. от Пафос).Персоналът на този къмпинг е съставен от българи и това улеснява комуникацията.

Съвет от мен.Стой по курортите и не идвай в Никозия.Има всичко на всичко около 3 паметника и 2 читави улици.Няма какво да се види и престоят тук би бил загуба на време.

Гласувам с две ръци и за написаното за Пафос :angry: и за Никозия :nono:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте отново!Дали някой е дочул нещо за училищата,никъде не мога да намеря информация.Ще ви бъда много много благодарна,детето ми е в първи клас тук в България,какво е необходимо като документи,продължителност на учебния ден,струва ли нещо и т.н.Вече сериозно съм решила да се местя в Кипър, но не мога да разбера нищо по този въпрос.Мерси предварително!Поздрави на всички съфорумници!

Здравейте отново!Дали някой е дочул нещо за училищата,никъде не мога да намеря информация.Ще ви бъда много много благодарна,детето ми е в първи клас тук в България,какво е необходимо като документи,продължителност на учебния ден,струва ли нещо и т.н.Вече сериозно съм решила да се местя в Кипър, но не мога да разбера нищо по този въпрос.Мерси предварително!Поздрави на всички съфорумници!

Здравей мила.Аз живея в Кипър от една година,децата тръгват на училище на 6 години,но не е проблем че твоето е на 7,тук са свикнали с чужденци и много помагат на децата за да не изостанат.Трябва ти акта за раждане преведен на гръцки,лист от джи пито за поставени ваксини,това е

Здравей,много ти благодаря за отговора!Най-после някаква информация,иначе и други съфорумници се отзоваха,но за съжаление знаят само как стоят нещата в детските градини. :)

Незнам за вас но аз 3 години работех в Кипар и се пребрах преди 2 седмици за тези заплати кадето пишете е направо смешно взимах 1200 евро като електротехник по стрежите и вечерта работех като разкарвах пици за пица Хат очудвам се че има хора които работиат за 600 евро просто е смешно з На хора които неим се работи и тарсат леко мойе и да взимат тези пари но аз несам сресхтал човек в Пафос да взима толкова малко пари Има един проблем че се напални с цигани и то всичките от сливен и подбиват пазара работат по строежите за по 800 евро

Здравейте,пак съм аз.Вълненията ми този път са дали според вас да изчакам до пролетта или сега да се преместя в Кипър.Как е с работата през зимния период?Говоря английски,малко немски и руски,но за съжаление не знам повече от 5 думи на гръцки.Защото все пак това е туристическа страна и се замислих дали напролет няма да има по-големи възможности...или е по-добре да съм на място когато дойде сезона?Ако някой иска да ми даде съвет-да заповяда :)

Здравейте,пак съм аз.Вълненията ми този път са дали според вас да изчакам до пролетта или сега да се преместя в Кипър.Как е с работата през зимния период?Говоря английски,малко немски и руски,но за съжаление не знам повече от 5 думи на гръцки.Защото все пак това е туристическа страна и се замислих дали напролет няма да има по-големи възможности...или е по-добре да съм на място когато дойде сезона?Ако някой иска да ми даде съвет-да заповяда :rolleyes:

Здравей,отново!Зависи каква точно работа мислиш да си търсиш и къде най-вече.С езиците които си изброила можеш да си намериш работа единствено по морето като сервитиорка,камериерка в някой хотел или в заведение за бързо хранене(пица Хът,Гудис,Макдоналдс и тем подобни).Повечето фирми през лятото излизат отпуски и тогава е доста трудно да се намери работа,дори и да дойдеш със семейството си пролетта и да намерите работа когато всички изляза отпуска вие ще сте неплатена отпуска защото няма да имате право на платена (мисля че беше задължително 9 работни месеца без прекъсване).Това се отнася ако не работите в сферата на туризма естествено,по морето не знам как стои въпроса.Пиши долу горе към каква работа си се насочила за теб за мъжа ти.Ако имате шофиорски книжки си ги вземете тук издават въз основа на българската,кипърска.С нея по лесно се правят застраховките на колите,за да може да карате,ако искате да си купите кола по лесно се прехвърля с кипърска книжка.Ако искаш да питаш още нещо пиши.Ако мислите да работите по курортите според мен пролетта е по добрия вариант но ако не по добре сега.Така мисля аз.

Благодаря ти ,че отново се отзоваваш.Ами и аз не знам точно каква работа бих могла да си намеря с тези езици,не съм претенциозна,тук съм офис служител, но ми е ясно че на първо време няма да имам такава възможност там.Работила съм предимно в туризма, но имам и доста опит /недокументиран/ в магазини за хранителни стоки, дрехи и др.Съпругът ми предполагам ще се ориентира предимно като шофьор, той и тука това си работи,макар че има доста опит и в поставянето на гипскартон.Шофьорски книжки имаме и двамата,и двамата сме професионалисти,не знам каква категория ще имаме в кипърските книжки,тук сме с "С".Иначе нямам претенции къде да работя и да живея, дали ще е по курортите или някъде другаде няма значение.Предпочитам да е на някое по-спокойно местенце,защото нещото което ще търся в Кипър е спокойствие.За финансите-то ние и тука сме си добре.Не те са мотива на решението ми, така че нямам намерение да се претрепвам в някой морски ресторант по 15 часа на ден.Ако имаш поглед върху ситуацията-сподели :P

Stavanger, а защо не Гърция????? Ела ми на гости със семейството си. Ще ми бъде приятно да Ви посрещна. fifi7873 - за Кипър е прието да се казва, че се изисква английски, но ако не знаеш гръцки или турски местните /в зависимост в коя част си/ - много трудно те приемат. Мой съвет - няма значение КОГА ще отидете, важното е КОЛКО знаете езика. Затова запрятай ръкави и учете един от двата езика. Сама казваш, че не е икономическа причината за отиването ви в Кипър. Личното ми мнение е, че в "турската част" с английски много по лесно ще намерите работа. Но живота там си има своите особени закони. В "гръцката част" са си по-Европейци, но пък са върли националисти и без езика си за никъде. Просто не ставаш. За това избирайте. В Бг. сайта "далаверки" има доста фирми които предлагат непрекъснато работа за Кипър.

Здравей,Сем!Аз вече съм запретнала ръкави за изучаването на гръцки,но на всички е известно че език не се учи за ден или пък два.Ще погледна сайта който споменаваш, макар че името звучи много измамно :)Това, че нямам икономически причини, не означава че нямам причини да бързам.Благодаря за съветите, от помощ ми е всяко мнение :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.