Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Здравейте! На всички който участвате във форума .Попаднах на тази тема и сам безкраино щастлива желая да замина за Кипър, но наистина като всички се страхувам на каква работа ще попадна .Може ли някои да даде мнение кам кога да се обарна за по голяма сигорност .Благодаря на всеки който може да ми помогне!

Здравей,надявам се да си прочела всичко каквото пише в цялата тема.По принцип най-лесно ще ти е ако имаш познати тук и като начало отседнеш при тях и те да ти помогнат с търсенето на работа,ако нямаш познати пробвай с някоя фирма от България но внимавай ИМА ДОСТА ИЗМАМНИЦИ!!!!!Прочети какво съм писал преди 1-2 коментара колко пари долу горе ще са ти нужни ако решиш да тръгнеш просто така без сигурна работа и познати.
  • Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравей,надявам се да си прочела всичко каквото пише в цялата тема.По принцип най-лесно ще ти е ако имаш познати тук и като начало отседнеш при тях и те да ти помогнат с търсенето на работа,ако нямаш познати пробвай с някоя фирма от България но внимавай ИМА ДОСТА ИЗМАМНИЦИ!!!!!Прочети какво съм писал преди 1-2 коментара колко пари долу горе ще са ти нужни ако решиш да тръгнеш просто така без сигурна работа и познати.

Здравей ,Гриша много се радвам че отговаряш чистосърдечно на моето запитване , прочетох цялата тема доста неща ми станаха ясни ,но имаше и такива който не разбрах, |не ме разбирай погрешно|.Принципно до някаде зная как стоят нещата, преди 5 години бях там, работех ,е разбирасе нещата не бяха розови, но в крайна сметка никаде няма идеални неща.Тогава бях доста по малка от сега ,всичко беше различно и тези познати който имах тогава, сега не зная дали са там , а и може би искам да подходя по-внимателно към всичко след като са минали години.Тогава ставаше така плащаш на фирма 800-900 лева уж за да подготвят нещата - да правят го, но мисля че това не са чак толкова сложни неща за да не можеш и сам да си подготвиш документите,намират ти работа чрез кипърския посредник, та заминаваш след 2-сед. на летището те чака работодотеля , кара те на мястото кадето ще спиш и работиш условията са добри поне на такова място попаднах аз ,за което сам щастлива разбира се и след това 1-година работиш ,НО не ти се дава голяма възможност да комуникираш с външни хора получава се нещо като следене-преследване,да не говориш много-много ,да не би случайно да си намериш по добра работа и да ги оставиш неподготвени и т.н., за да не ставам банална и може би със риск да звучи клиширана тази моята история която може би не е само моя защото със сигорност има още десетки хиляди хора с подобни прежевявания.Разказвам ти това за да разбереш че на кратко наистина нямам такива добри познати за да ми помогнат.На път съм обаче да се свържа с къпърските посредници и да замина този пят чрез тях ,наистина има голяма доза страх във мен която ме стимулира по някакъв начин .До колкото разбрах ти сега си там и може би знаеш повече или поне си чувал повече и в този ред на мисли ,бих искала да се обърна към теб с молбата , ако знаеш или си чувал нещо за Андреас Пирилис ,Антониус Антониу,Никос Димостенос тези хора са посредници но не зная на кой да имам по голямо доверие за работата или може би трябва да рискувам , и все пак бих ти била благодарна и не бих ти устанала длъжна ако се озова там и имам възмажноста да се отблагодаря .Ще се радвам ако пишеш отново ! ДО СКОРО! :idea:

Здравей ,Гриша много се радвам че отговаряш чистосърдечно на моето запитване , прочетох цялата тема доста неща ми станаха ясни ,но имаше и такива който не разбрах, |не ме разбирай погрешно|.Принципно до някаде зная как стоят нещата, преди 5 години бях там, работех ,е разбирасе нещата не бяха розови, но в крайна сметка никаде няма идеални неща.Тогава бях доста по малка от сега ,всичко беше различно и тези познати който имах тогава, сега не зная дали са там , а и може би искам да подходя по-внимателно към всичко след като са минали години.Тогава ставаше така плащаш на фирма 800-900 лева уж за да подготвят нещата - да правят го, но мисля че това не са чак толкова сложни неща за да не можеш и сам да си подготвиш документите,намират ти работа чрез кипърския посредник, та заминаваш след 2-сед. на летището те чака работодотеля , кара те на мястото кадето ще спиш и работиш условията са добри поне на такова място попаднах аз ,за което сам щастлива разбира се и след това 1-година работиш ,НО не ти се дава голяма възможност да комуникираш с външни хора получава се нещо като следене-преследване,да не говориш много-много ,да не би случайно да си намериш по добра работа и да ги оставиш неподготвени и т.н., за да не ставам банална и може би със риск да звучи клиширана тази моята история която може би не е само моя защото със сигорност има още десетки хиляди хора с подобни прежевявания.Разказвам ти това за да разбереш че на кратко наистина нямам такива добри познати за да ми помогнат.На път съм обаче да се свържа с къпърските посредници и да замина този пят чрез тях ,наистина има голяма доза страх във мен която ме стимулира по някакъв начин .До колкото разбрах ти сега си там и може би знаеш повече или поне си чувал повече и в този ред на мисли ,бих искала да се обърна към теб с молбата , ако знаеш или си чувал нещо за Андреас Пирилис ,Антониус Антониу,Никос Димостенос тези хора са посредници но не зная на кой да имам по голямо доверие за работата или може би трябва да рискувам , и все пак бих ти била благодарна и не бих ти устанала длъжна ако се озова там и имам възмажноста да се отблагодаря .Ще се радвам ако пишеш отново ! ДО СКОРО! :rolleyes:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравей ,Гриша много се радвам че отговаряш чистосърдечно на моето запитване , прочетох цялата тема доста неща ми станаха ясни ,но имаше и такива който не разбрах, |не ме разбирай погрешно|.Принципно до някаде зная как стоят нещата, преди 5 години бях там, работех ,е разбирасе нещата не бяха розови, но в крайна сметка никаде няма идеални неща.Тогава бях доста по малка от сега ,всичко беше различно и тези познати който имах тогава, сега не зная дали са там , а и може би искам да подходя по-внимателно към всичко след като са минали години.Тогава ставаше така плащаш на фирма 800-900 лева уж за да подготвят нещата - да правят го, но мисля че това не са чак толкова сложни неща за да не можеш и сам да си подготвиш документите,намират ти работа чрез кипърския посредник, та заминаваш след 2-сед. на летището те чака работодотеля , кара те на мястото кадето ще спиш и работиш условията са добри поне на такова място попаднах аз ,за което сам щастлива разбира се и след това 1-година работиш ,НО не ти се дава голяма възможност да комуникираш с външни хора получава се нещо като следене-преследване,да не говориш много-много ,да не би случайно да си намериш по добра работа и да ги оставиш неподготвени и т.н., за да не ставам банална и може би със риск да звучи клиширана тази моята история която може би не е само моя защото със сигорност има още десетки хиляди хора с подобни прежевявания.Разказвам ти това за да разбереш че на кратко наистина нямам такива добри познати за да ми помогнат.На път съм обаче да се свържа с къпърските посредници и да замина този пят чрез тях ,наистина има голяма доза страх във мен която ме стимулира по някакъв начин .До колкото разбрах ти сега си там и може би знаеш повече или поне си чувал повече и в този ред на мисли ,бих искала да се обърна към теб с молбата , ако знаеш или си чувал нещо за Андреас Пирилис ,Антониус Антониу,Никос Димостенос тези хора са посредници но не зная на кой да имам по голямо доверие за работата или може би трябва да рискувам , и все пак бих ти била благодарна и не бих ти устанала длъжна ако се озова там и имам възмажноста да се отблагодаря .Ще се радвам ако пишеш отново ! ДО СКОРО! :rolleyes:

Здравей,не съм чувал за никой от посредниците които си изброила.Нещата тук са вече доста по различни от преди,вече тези неща с комуникациите с други българи и забрани от работодателите ги няма.Ако започнеш работа чрез агенция и условията които ти е предложила агенцията не са такива каквито в същност искат работодателите имаш право да се махнеш от работата която ти е усигурена и дадената агенция е длъжна да ти намери нова работа(до 3 пъти е безплатно).Вече можеш да си сменяш работата щом не ти е изгодна а не както беше преди само с подписан от работодателя РЕЛИЗПЕЙПЪР.На времето или работиш за работодателя при когото си дошъл или се прибираш в България.Сега вече не ни третират като тяхна собственост.Вече доста малко работодатели усигуряват квартира и поемат разходите за ток,вода и газ,на времето бяха задължени от закона докато бяхме с визи,сега така са египтяни,араби,шриланки,пакистанци и хора на които се изисква виза за влизане в Кипър.Лично аз вече шеста година работя за работодателя при когото дойдох но това лято ще напускам,ще търся нещо друго.Ако случайно се озовеш в Никозия пиши тук ще ти дам телефонния си номер с жена ми бихме помогнали ако можем с нещо.И един съвет преговори си гръцкия по ще ти е лесно да си търсиш работа.За жени работата като продавачки във фурни е доста добра заплатата е около 800-1000 евро в зависимост от смените които даваш.

ако знаете къде има добра работа или търсите такава,пишете тук.Мисля че можем да бъдем полезни на много хора,които в момента са на работа в Кипър,но по една или друга притчина не им харесва.Лично аз в момента сам в Кипър,тук сам от една година,работя в MAL OF ENGOMI в''VENU KAFE" AT DEBENHAMS. Тел.97664035-ТИХОМИР

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

ЗДРАСТИ И ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК 3- МАРТ!!! Много съм щастлива и безкрайно съм благодарна че отговаряш на въпросите ми .Няма нищо по хубаво от това да срещаш отзивчивост от хоро кото теб.Живи и здрави ,както се казва дано всичко да е както отрябва ,ако намеря нещо което да ме одовлетворява като предложение за работа ще замина веднага в най-скоро време. Още повече че имам опит с 2-3 провесий , предишния път работех във фурна там ,така че мисля че ще се справя до колкото е възможно.По нататък може би ще ми се заформят въпроси относно пътуването, свързани с самолетните билети. Коя компания предлага по приемливи цени и още такива нещица ,ако знаеш пиши това са важни неща /подробности но важни/.

ПОЗДРАВИ НА СЕМОЙСТВОТО ТИ ! ЖЕЛАЯ КАСМЕТ, УСПЕХ на теб и всички добри българи по света,защото те са много. :P

[i]Здравей Тихо...

В кой град работиш,аз в края на месеца заминавам за Агиа Напа,тъй как са нещата там??Аз работих там ама бе преди да сме влезнали в Евро съюза тъй,нещата са в наша полза или не са,и от какво трябва да се пазя,подскажи приятел,какви са документите се плащат от мен,какви са от работодател???има ли някакви инфо сайтове където ще мога да почета за това...

С предварителна благодарност за съдействие Денис...

:)

ако знаете къде има добра работа или търсите такава,пишете тук.Мисля че можем да бъдем полезни на много хора,които в момента са на работа в Кипър,но по една или друга притчина не им харесва.Лично аз в момента сам в Кипър,тук сам от една година,работя в MAL OF ENGOMI в''VENU KAFE" AT DEBENHAMS. Тел.97664035-ТИХОМИР

[i]Здравей Тихо...

В кой град работиш,аз в края на месеца заминавам за Агиа Напа,тъй как са нещата там??Аз работих там ама бе преди да сме влезнали в Евро съюза тъй,нещата са в наша полза или не са,и от какво трябва да се пазя,подскажи приятел,какви са документите се плащат от мен,какви са от работодател???има ли някакви инфо сайтове където ще мога да почета за това...

С предварителна благодарност за съдействие Денис...

:angry:

Здравей,не знам дали си прочел цялата тема ама май не си забелязал че Тихо доста отдавна не е писал тук.Като начало трябва да се пазиш от работодатели измамници(има доста такива)Никой работодател не е длъжен да ти прави документи.Единственото задължение на работодателя е да ти плаща заплатата и КАНОНИКЕС АСФАЛИЕС(това са социалните осигуровки) въз основа на получаваната от теб заплата процент се плаща от работодателя процент от теб.Като за начало ако мислиш да работиш легално ще трябва да си извадиш Адиа Парамони (така се казва документа с които пребиваваш законно и имаш право да работиш в Кипър.Това е нещо подобно на предишните визи които бяха розови а сега са жълти.Друго ако можеш си изкарай от България международна здравна карта защото не дай си боже ти се наложи нещо може да не ти стигнат парите които си изкарал да си плащаш из болниците.Аз съм с кипърска такава но съм 6 години тук а тя се вади въз основа на социални осигуровки и заплатата която получаваш.Но за една година назад.Не знам как стои въпроса за новопристигнали.

Здравей,не знам дали си прочел цялата тема ама май не си забелязал че Тихо доста отдавна не е писал тук.Като начало трябва да се пазиш от работодатели измамници(има доста такива)Никой работодател не е длъжен да ти прави документи.Единственото задължение на работодателя е да ти плаща заплатата и КАНОНИКЕС АСФАЛИЕС(това са социалните осигуровки) въз основа на получаваната от теб заплата процент се плаща от работодателя процент от теб.Като за начало ако мислиш да работиш легално ще трябва да си извадиш Адиа Парамони (така се казва документа с които пребиваваш законно и имаш право да работиш в Кипър.Това е нещо подобно на предишните визи които бяха розови а сега са жълти.Друго ако можеш си изкарай от България международна здравна карта защото не дай си боже ти се наложи нещо може да не ти стигнат парите които си изкарал да си плащаш из болниците.Аз съм с кипърска такава но съм 6 години тук а тя се вади въз основа на социални осигуровки и заплатата която получаваш.Но за една година назад.Не знам как стои въпроса за новопристигнали.

Гриша,приателю,ти ме изумяваш.За 6 години не можа ли да научиш,че няма такова животно като КАНОНИКЕС АСФАЛИЕС,казва се КИНОНИКЕС АСФАЛИСИС(κοινονικεσ ασφαλισεισ),ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ означава.Второ,за нас българите ,като членове на Евросъюза не ни е необходима Адия Парамони(разрешително за пребиваване) а само адресна регистрация Βεβαιωση εγγραφησ(Вевеоси енграфис).Първата работа на новопристигналите трябва да е да си запазят час в в "Тмима алодапон",мисля че може и в районните на полицията ,защото се чака около 3 месеца за регистрация.След това не е проблем да си извадите медицинска карта,необходимо е само доходите ви да не надвишават определена сума годишно,мисля че беше еквивалента на 9000 лири

Гриша,приателю,ти ме изумяваш.За 6 години не можа ли да научиш,че няма такова животно като КАНОНИКЕС АСФАЛИЕС,казва се КИНОНИКЕС АСФАЛИСИС(κοινονικεσ ασφαλισεισ),ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ означава.Второ,за нас българите ,като членове на Евросъюза не ни е необходима Адия Парамони(разрешително за пребиваване) а само адресна регистрация Βεβαιωση εγγραφησ(Вевеоси енграфис).Първата работа на новопристигналите трябва да е да си запазят час в в "Тмима алодапон",мисля че може и в районните на полицията ,защото се чака около 3 месеца за регистрация.След това не е проблем да си извадите медицинска карта,необходимо е само доходите ви да не надвишават определена сума годишно,мисля че беше еквивалента на 9000 лири

Е щом казваш значи си прав Публикувано изображение Иди и пробвай да си извадиш медицинска карта без Адия Парамони.По въпроса за доходите сумата е 10000 евро.За това съм напълно сигурен защото си вадих карта преди около 2 месеца.Ако искаш също можеш да пробваш да си вземеш и шофьорска книжка без Адия Парамони,(говоря за кипърска)аз съм с такава.Пък това че някъде се чака 3 месеца за сефте го чувам.Просто си подписваш договор за наем с хазаина и си караш работата.

Е щом казваш значи си прав Публикувано изображение Иди и пробвай да си извадиш медицинска карта без Адия Парамони.По въпроса за доходите сумата е 10000 евро.За това съм напълно сигурен защото си вадих карта преди около 2 месеца.Ако искаш също можеш да пробваш да си вземеш и шофьорска книжка без Адия Парамони,(говоря за кипърска)аз съм с такава.Пък това че някъде се чака 3 месеца за сефте го чувам.Просто си подписваш договор за наем с хазаина и си караш работата.

Ами ходих и си извадих.Тия неща които ги говориш са били преди да влезем в ЕС.За какво Разрешително за пребиваване(Адиа Парамони)може да става дума като сме членове на Евросъюза.А за чакането,за Лимасол става въпрос.Не че е болка за умиране,защото и без адресна регистрация(Вевеоси енграфис)могат да ви плащат осигуровките.Първата си кола прехвърлих на мое име преди да се регистрирам. Друг мит е,че трябва ди си сменяме книжките с кипърски.И аз и сина ми караме втора година с българските,синът ми с това си вади хляба.Говорил съм с полицаи за книжките,казват ,че предстои смяна на кипърските книжки,ще ги правят по европейски образец,като българските.

Ами ходих и си извадих.Тия неща които ги говориш са били преди да влезем в ЕС.За какво Разрешително за пребиваване(Адиа Парамони)може да става дума като сме членове на Евросъюза.А за чакането,за Лимасол става въпрос.Не че е болка за умиране,защото и без адресна регистрация(Вевеоси енграфис)могат да ви плащат осигуровките.Първата си кола прехвърлих на мое име преди да се регистрирам. Друг мит е,че трябва ди си сменяме книжките с кипърски.И аз и сина ми караме втора година с българските,синът ми с това си вади хляба.Говорил съм с полицаи за книжките,казват ,че предстои смяна на кипърските книжки,ще ги правят по европейски образец,като българските.

Пич не се заяждам,просто казвам какво ми е било нужно на мен.Тук в Никозия за да си извадиш здравна карта искат вевеоси от работодателя някаква тяхна форма 1011 или нещо такова попълнена от работодателя за парите които си получил предната календарна година (ако си сменял работата бележки от останалите работодатели)ксерокопие на адия парамони,ксерокопие от алиен картата и бележка от КИНОНИКЕС АСФАЛИСИС.Тези документи ми искаха точно преди месец и половина за да си извадя здравна карта (розова) здравните карти със светло зелен цвят (вуйчо ми е с такава) не се ползват безплатни медицински услуги а се заплаща малък процент.Това е защото има доход над 10000 евро.По въпроса за шофьорските книжки в момента братовчед ми кара шофьорски курсове и му искат адия парамони за да си вземе книжката.Тук в Никозия адия парамони се вади точно за един час.За моята кола като я прехвърлях миналата година също ми искаха адия парамон.Пак казвам не се заяждам просто казвам какво ми е било нужно на мен.

здравейте на всички искам да попитам кои месеци е най лесно човек да си намери работа в строителството аз лично съм се оринтирал към лимасол благодаря на всички предварително

здравейте на всички искам да попитам кои месеци е най лесно човек да си намери работа в строителството

аз лично съм се оринтирал към лимасол благодаря на всички предварително

Не знам как е в Лимасол,но в Никозия не ти препоръчвам да идваш да търсиш работа като строител.В момента има доста съкратени строители и доста зъмразени обекти,а доколкото чувам в Пафос,Протарас и Паралимни е така имам познати там и така казват не знам колко е вярно.Нещо се поуплашиха и кипърци от кризата.

Не знам как е в Лимасол,но в Никозия не ти препоръчвам да идваш да търсиш работа като строител.В момента има доста съкратени строители и доста зъмразени обекти,а доколкото чувам в Пафос,Протарас и Паралимни е така имам познати там и така казват не знам колко е вярно.Нещо се поуплашиха и кипърци от кризата.

гриша благодаря ти много за информацията ще отложа заминаването за още малко

дано се пооправят нещата малко там

мен лично приятели ми препоръчаха лимасол като място за водене на добър социален живот

очаквам все пак някой който живее и работи в лимасол да ми пише

гриша благодаря ти много за информацията ще отложа заминаването за още малко

дано се пооправят нещата малко там

мен лично приятели ми препоръчаха лимасол като място за водене на добър социален живот

очаквам все пак някой който живее и работи в лимасол да ми пише

Аз съм в Никозия тук също е добро място нищо че е столица няма нищо общо със София,мизерия,престъпност,наркомания и всякакви други гадости.Тук се живее страшно спокойно,стига да имаш добра работа проблеми няма.Ако има кой да ти удари едно рамо в Лимасол като за начало може да рискуваш да тръгнеш но ако нямаш познати по добре не тръгвай.Поне това е моя съвет,но все пак избора си е твой.

Аз съм в Никозия тук също е добро място нищо че е столица няма нищо общо със София,мизерия,престъпност,наркомания и всякакви други гадости.Тук се живее страшно спокойно,стига да имаш добра работа проблеми няма.Ако има кой да ти удари едно рамо в Лимасол като за начало може да рискуваш да тръгнеш но ако нямаш познати по добре не тръгвай.Поне това е моя съвет,но все пак избора си е твой.

благодаря гриша че отговаряш на въпросите ми

за съжаление в момента нямам познати в кипър но все пак мисля да опитам

знам че ще е трудно но аз ползвам гръцки език на едно добро разговорно ниво

и не мисля да ползвам графии и агенции поне засега

проблемат е нали в кипър въобще се работи сухо строителство

аз съм специалист по кнауф системи , окачени тавани амф , шпакловки и бои и др.

благодаря гриша че отговаряш на въпросите ми

за съжаление в момента нямам познати в кипър но все пак мисля да опитам

знам че ще е трудно но аз ползвам гръцки език на едно добро разговорно ниво

и не мисля да ползвам графии и агенции поне засега

проблемат е нали в кипър въобще се работи сухо строителство

аз съм специалист по кнауф системи , окачени тавани амф , шпакловки и бои и др.

Да ти кажа честно изобщо не съм в час със строителството.Има доста фирми за поставяне на гипсокартон.И в повечето работят чужденци.Просто не знам какво да ти кажа.Но е много добре че знаеш гръцки,определено доста по лесно ще си намериш работа.Но за човек без познати и език е почти невъзможно да се оправи или ще се оправи но много трудно.

филоматис извинявай ако ти досаждам виждам че си в лимасол

можеш ли да ми дадеш малко информация дали се намира работа в строителството на този етап

специално за лимасол питам благодаря ти предварително

филоматис извинявай ако ти досаждам виждам че си в лимасол

можеш ли да ми дадеш малко информация дали се намира работа в строителството на този етап

специално за лимасол питам благодаря ти предварително

Кобра,какво да ти кажа,и тук кризата чука на вратата.Не че е невъзможно да си намериш работа ,но е значително по трудно от колкото беше ,да кажем ,есента.Щом се оправяш с гръцкия ,пробвай.

Редактирано от Filomatis (преглед на промените)

Кобра,какво да ти кажа,и тук кризата чука на вратата.Не че е невъзможно да си намериш работа ,но е значително по трудно от колкото беше ,да кажем ,есента.Щом се оправяш с гръцкия ,пробвай.

здравейте на всички българи в кипър.имам един въпрос и ще се радвам ако ми отговорите ,но честно ,разбира се.търсени ли са много там автобояджиите и има ли работа за тях.питам,защото съпругът ми иска да замине,но не е наясно много как стоят нещата.ще се радвам ако някй пише.

здравейте на всички българи в кипър.имам един въпрос и ще се радвам ако ми отговорите ,но честно ,разбира се.търсени ли са много там автобояджиите и има ли работа за тях.питам,защото съпругът ми иска да замине,но не е наясно много как стоят нещата.ще се радвам ако някй пише.

Здравей,лично аз в Никозия не съм чувал да се търсят автобояджии освен това редовно чета и вестника с обяви и там не съм срещал.Просто нямам идея.

Здравей,лично аз в Никозия не съм чувал да се търсят автобояджии освен това редовно чета и вестника с обяви и там не съм срещал.Просто нямам идея.

благодаря ви за отговора.Вие какво работите там,разбирам че от доста време сте там и знаете много.кои са най търсените професии за мъже,освен готвачите.за кои професии може да наемат мъже.например за фаянсаджии или изолации търси ли се.ще съм ви благодарна да ми пишете.поздрави от б.г.

благодаря ви за отговора.Вие какво работите там,разбирам че от доста време сте там и знаете много.кои са най търсените професии за мъже,освен готвачите.за кои професии може да наемат мъже.например за фаянсаджии или изолации търси ли се.ще съм ви благодарна да ми пишете.поздрави от б.г.

и исках още нещо да ви питам, тук по бг.сайтове предлагат работа за мъже в автосервизи,в кипър,можеш ли да ни кажеш ако дочуеш нещо дали наистина се търсят или е само блъф за зарибяване и комисионни.благодаря ви пак.

и исках още нещо да ви питам, тук по бг.сайтове предлагат работа за мъже в автосервизи,в кипър,можеш ли да ни кажеш ако дочуеш нещо дали наистина се търсят или е само блъф за зарибяване и комисионни.благодаря ви пак.

Здравей,моля те не ми пиши на Ви,че се чувствам неудобно Публикувано изображение Аз работя в един цех за пакетиране на зеленчуци за износ но ще напускам защото 6 години умалях вече от тази работа,ще търся нещо друго.По принцип мъже се търсят за всякаква работа.По въпроса за фаянсаджии как да ти кажа,в момента строителството е малко в застой,изолации тук не се правят както в България(ако имаш предвид саниране на сгради).Тук автосервизите имат доста работа но просто нямам идея какви пари дават и дали вземат българи по простата причина че трябват все някакви минимални познания на гръцки технически език.Съвета ми е не се доверявайте много на разни не проверени фирми и не давайте пари предварително,четете договора който подписвате с някоя фирма много добре за да не ви вземат парите да ви докарат в Кипър и да ви кажат ОПРАВЯЙТЕ СЕ.Ще поразпитам за някоя сериозна фирма от България доста хора идват така но идея нямам с кои фирми се свързват.Знанието на гръцки е почти задължително за да намериш по хубава и платена работа.С малко гръцки или английски няма да имате кой знае какъв избор но за някаква работа като за начало пак става.

Здравейте на всички! :) Днес открих този форум и много се зарадвах.На 30 г. съм ,женен с малко дете на 2 г. и 6 месеца.Имам средни познания в английския език и компютър,книжка кат.В и след като прегледах мненията,още повече се запалих за работа с цел установяване на острова.Идеята ми е да замина сам и след време да дръпна и семейството си.Нямам претенции какво ще работя (работил съм в магазин,в кухня,охрана и др.) стига да ми се плаща.Не се плаша от работа.Знам че ще е трудно но желанието е голямо.Лошото е че нямам познати и не мога да разчитам на някаква помощ намясто.Затова много ви моля за инфо след пристигане какво е първото нещо което трябва да направя (документи,разрешителни и пр.) защото искам всичко да е легално и законно.Кой град бихте ми препоръчали,въобще всичко което е необходимо на един неорентиран българин.Предварително благодаря на всички и поздрави от България! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.