Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

Честито рождество христово на всички съфорумници!Много здраве,щастие и успехи!!! :P

• Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Честита Коледа!!! Весели празници, много усмивки и само хубави моменти за всички ! :):)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,аз съм от два месеца в Кипър и от месец работя в Лимасол за 700 евро,без подсигурена квартира.Чистачка съм в Бургер Кинг,с езиците съм зле.Търся си друга работа, :) по платена или поне с квартира.Попринцип сам ел.инжинер,имам изкаран курс за шивачи,но разбира се не претендирам каква ще е работата!Благодаря предварително!

vesisb,

За чистачка мога да ти кажа,че парите са що годе добри,има такива,които вземат по 550.

Искаш нещо по-добре платено.Постарай се малко с езиците,ако не гръцки,то поне английски би ти свършил добра работа.Или,ако не ти се учи тепърва език,то намери работа подсигуряваща не само квартира,но и храна-има и такива.

Аз не съм в Лимасол и няма как да знам,ако някъде се търси персонал,но ако си склонна да се преместиш от там-разбера ли за някоя мога да ти кажа.

Здравейте,търся си квартира в Лимасол.Поне кухня и спалня,със или без мебели. ;) Мерси предварително!

• 2 седмици по-късно...

Може ли и аз да попитам? Има ли в Кипър нещо като "дъждовен период" (подобно на дните около 24-ти Май в България). Иска ми се да отида на почивка за една седмица в началото на м. Май. Подходящо ли е? Какво бихте ми препоръчали, подходящо за деца на около 10 год., т.е. да има някакви развлечения, не само хубав плаж?

Редактирано от dmanov (преглед на промените)

Може ли и аз да попитам?

Има ли в Кипър нещо като "дъждовен период" (подобно на дните около 24-ти Май в България). Иска ми се да отида на почивка за една седмица в началото на м. Май. Подходящо ли е? Какво бихте ми препоръчали, подходящо за деца на около 10 год., т.е. да има някакви развлечения, не само хубав плаж?

Здравей,по въпроса за дъждовния период всичко е много относително тук почти не вали,но да речем преди 2 години аз си бях в България към края на месец май времето беше екстра,а тук в Кипър 4 дни не спряло да вали.За близо 6 години откак съм в Кипър мога да кажа че валежите тук са доста малко и точно това им е проблема на кипърци,в момента от близо година има режим на водата 1 ден има 1 ден няма вода,внасят вода с танкери от Гърция.Лично аз предното лято бях на почивка към края на месец май времето беше добро без валежи но водата в морето беше хладна за мен няма проблем но жената не искаше да влиза в морето Публикувано изображение било студено(е не беше от най-топлото Публикувано изображение )Развлечения за деца има около Агия Напа има воден парк много е готин но е доста скъпичко мисля че беше 15 евро за деца и 30 за възрастни това е за цял ден вход и ползваш абсолютно всичко. Има воден парк и до Пафос но там нямам идея за какво става въпрос.Съвета ми е че началото на май месец е рано пробвай към края на май началото на юни.И още един съвет ако твърдо си решил да идваш на почивка в Кипър си купи самолетни билети от сега защото като почне сезона билетите поскъпват и почти няма места.Такива като мен започват да си тръгват за България после да се връщат насам и общо взето самолетите са пълни.А българите в Кипър изобщо не са малко.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте...аз сега открих това форумче...Искам да помоля за помощ..

тук съм от доста време (в Никозия) и не мога да си намеря работа.... Публикувано изображение с езиците съм зле...а за работата няма значение какво ще е...

ако някой знае нещо...моля пишете! Благодаря предварително! Николай(29 г.)

Здравейте и за много години на всички! Надявам се , че Ви намирам в добро здраве и Ви го пожелавам. Миналия сезон от март до Ноември бях в Кипър на 40 км. от Пафос.За навия сезон 2009 г. сключих договор пак от 01,03.2009 г. , но в последствие ми се обадиха , че работата ще започне от 01.04.2009 г. , заради финансовата криза. Та моля ако някой , който има време да ми пише как сега в момента е там, има ли наистина криза за работа, защото когато идвам през март ще търся работа и за съпруга си.Въобще посъветвайте ме чрез нашите агенции ли да търся или директно там - на място. ;)

Здравейте и за много години на всички! Надявам се , че Ви намирам в добро здраве и Ви го пожелавам. Миналия сезон от март до Ноември бях в Кипър на 40 км. от Пафос.За навия сезон 2009 г. сключих договор пак от 01,03.2009 г. , но в последствие ми се обадиха , че работата ще започне от 01.04.2009 г. , заради финансовата криза. Та моля ако някой , който има време да ми пише как сега в момента е там, има ли наистина криза за работа, защото когато идвам през март ще търся работа и за съпруга си.Въобще посъветвайте ме чрез нашите агенции ли да търся или директно там - на място. :)

Здравей,криза чак такава няма тук.Работа както винаги има и ще има за чужденци.Кой ще им върши черната работа на тези гадове ако не сме ние чужденците?До колкото се чува само малко от строителството е понамаляло.Съвета ми е да търсиш работа за съпруга си тук на място,а не в България.

Редактирано от GrishaD (преглед на промените)

Здравей,криза чак такава няма тук.Работа както винаги има и ще има за чужденци.Кой ще им върши черната работа на тези гадове ако не сме ние чужденците?До колкото се чува само малко от строителството е понамаляло.Съвета ми е да търсиш работа за съпруга си тук на място,а не в България.

Благодаря ти приятелю, това което ми писа е обнадеждаващо. Прав си - гадове са но се радвам , че ги има и има работа , защото тук в момента е ад. Вече трети месец съм в България без работа и едвам издържам.

Благодаря ти приятелю, това което ми писа е обнадеждаващо. Прав си - гадове са но се радвам , че ги има и има работа , защото тук в момента е ад. Вече трети месец съм в България без работа и едвам издържам.

Гадове големи са кипърци но стоя тук вече шеста година и не мисля да се прибирам в България.Всеки ден гледам българска телевизия и все повече и повече се убеждавам че не бих могъл да живея в този ужас.

Гадове големи са кипърци но стоя тук вече шеста година и не мисля да се прибирам в България.Всеки ден гледам българска телевизия и все повече и повече се убеждавам че не бих могъл да живея в този ужас.

Незнам , може би в големите градове в България не е така, но в средно големите е повече от ужас.През Декември , когато си дойдох мислех ,че нещо се е променило за тези 9 месеца , а то не само , че не , но и е по-зле. Вече съжалявам , че не останах в Кипър и ако има възможност да тръгна по-рано не бих се поколебала. И понеже ти си отдавна там, според теб ще мога ли да намеря работа на съпруга си,защото той не знае език.Знам , че навсякъде вече искат и според теб в коя област би трябвало да търся. Ако знаеш - ще ти бъда признателна , ако ми дадеш някой друг съвет.

Бъди жив и здрав !

Незнам , може би в големите градове в България не е така, но в средно големите е повече от ужас.През Декември , когато си дойдох мислех ,че нещо се е променило за тези 9 месеца , а то не само , че не , но и е по-зле. Вече съжалявам , че не останах в Кипър и ако има възможност да тръгна по-рано не бих се поколебала. И понеже ти си отдавна там, според теб ще мога ли да намеря работа на съпруга си,защото той не знае език.Знам , че навсякъде вече искат и според теб в коя област би трябвало да търся. Ако знаеш - ще ти бъда признателна , ако ми дадеш някой друг съвет.

Бъди жив и здрав !

Здравей,честно да ти кажа мисля че ще ти е трудно да намериш работа на мъжа си без език,вече навсякъде искат ако не гръцки то поне английски,поне тук в Никозия е така.Много е трудно за новопристигащи.Ако имаш познати българи които работят някъде и ти помогнат да го уредят покрай тях докато понаучи езика ще е добре,а и нямам идея там където си работила как е с работните места(40 км. от Пафос е много относително понятие)във Пафос в момента работата по строежите е наполовина намаляла имам познати там,за другите работни места нямам идея.Ако съпруга ти е млад,схваща бързо езика и има шофьорска книжка може и да си намери работа,по принцип се търсят шофьори за камиони,но пак казвам всичко е до връзки и късмет.Дано успеете да се справите.

Здравей,честно да ти кажа мисля че ще ти е трудно да намериш работа на мъжа си без език,вече навсякъде искат ако не гръцки то поне английски,поне тук в Никозия е така.Много е трудно за новопристигащи.Ако имаш познати българи които работят някъде и ти помогнат да го уредят покрай тях докато понаучи езика ще е добре,а и нямам идея там където си работила как е с работните места(40 км. от Пафос е много относително понятие)във Пафос в момента работата по строежите е наполовина намаляла имам познати там,за другите работни места нямам идея.Ако съпруга ти е млад,схваща бързо езика и има шофьорска книжка може и да си намери работа,по принцип се търсят шофьори за камиони,но пак казвам всичко е до връзки и късмет.Дано успеете да се справите.

Здравей приятелю, всъщност аз знам , че е така , но искам да ти благодаря , че се опитваш да ми помогнеш по някакъв начин. Здраве да е !!!!!!!!

Здравейте,някой може ли да ми помогне да намеря телефона който е побликуван в бьлгарския вестник за работа,говори се на бьлгарски,бюрото е в Ларнака.Благодаря

Здравейте, случайно попаднах на тази тема и тъй като видях, че става дума за работа в Кипър. Ако някой може да ми помогне с информация за свободни работни места, да речем при работодател, при когото работи и имат нужда от кадри. Не мога да разчитам на агенции посредници, струват ми се доста некомпетентни. Идеята ми е да замина на място, което предварително ще знам, че съществува, не толкова от претенции за самата работа. 36 години, английски, руски и малко гръцки.

Здравей, каквато и да е работа, в хотел- камериерка, сервитьор, помощник кухня. Нещо такова. Писах до управителите на няколко хотела, които бяха пуснали обява за Лиммасол, никакъв отговор. Започвам да се чудя дали наистина търсят работници или нещо друго. Не съм била никога в Кипър, но тук в България посреднически фирми търсят най- вече този вид работна ръка. Ако си там разкажи как е положението. :rolleyes:

Здравей, каквато и да е работа, в хотел- камериерка, сервитьор, помощник кухня. Нещо такова. Писах до управителите на няколко хотела, които бяха пуснали обява за Лиммасол, никакъв отговор. Започвам да се чудя дали наистина търсят работници или нещо друго. Не съм била никога в Кипър, но тук в България посреднически фирми търсят най- вече този вид работна ръка. Ако си там разкажи как е положението. :bye1:

[/quote

Сега е трудно,сезана се очаква да започне кьсно,много хора които вече с а в Кипьр остават без работа,говоря за строителство и то не в столицата,аз работих в супермаркет в Капари -паралимни,който трябваше да отвори в началото на февруари но шефа се обади че няма да отваря за сега,което не му првчи да пусне обява за персонал на магазина разбирасе за по-малко пари)според мен ще има в края на април за туризма,ако искаш ще ти дам телефон на бюро по труда кипьрско което не взима пари да те уреди на работа,както повечето и играят комбина с работодателите за да могат да печелят повече)skype-kr_istina1

• 2 седмици по-късно...

Според вас какъв е шанса да отида и да си намеря работа сам, при положение, че "англето" ми не е перфектно и съм на 24 гогини? като на майтап ми се струва...

ако знаете къде има добра работа или търсите такава,пишете тук.Мисля че можем да бъдем полезни на много хора,които в момента са на работа в Кипър,но по една или друга притчина не им харесва.Лично аз в момента сам в Кипър,тук сам от една година,работя в MAL OF ENGOMI в''VENU KAFE" AT DEBENHAMS. Тел.97664035-ТИХОМИР

здравей!

искам да работя в кипър, но ми се струва малко невъзможно. какво ми е нужно като ресурс (левчета) заначало?

Според вас какъв е шанса да отида и да си намеря работа сам, при положение, че "англето" ми не е перфектно и съм на 24 гогини? като на майтап ми се струва...

здравей!

искам да работя в кипър, но ми се струва малко невъзможно. какво ми е нужно като ресурс (левчета) заначало?

Да ти кажа честно почти нямаш шанс!Щом "англето" ти не е перфектно и не знаеш гръцки съвета ми е ПО ДОБРЕ НЕ ТРЪГВАЙ.Като ресурс за начало ти е нужно самолетен билет около 200 евро,пари за наем около 600-700 евро защото навсякъде искат предплата за месец напред,пари за храна около 100 евро ако си готвиш сам и не ядеш по ресторанти и пицарии(става въпрос за месец)ако пушиш и пийваш приготви още толкова че може и малко повече.Мисля че е горе долу това!

Здравейте! На всички който участвате във форума .Попаднах на тази тема и сам безкраино щастлива желая да замина за Кипър, но наистина като всички се страхувам на каква работа ще попадна .Може ли някои да даде мнение кам кога да се обарна за по голяма сигорност .Благодаря на всеки който може да ми помогне!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.